Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar benim bi sorunum daha var. Estetik olmayı düşünüyorum. Yüzümde yorgun bir ifade var. Bunun için ya dolgu yaptıracağım yada mezolifting. Ama nişanlıma söylemek istemiyorum. Saklamak ne derece doğru olur? Çünkü söylersem vazgeçirmeye çalışcak yada tuhaf bulcak.haftaya gizli bi şekilde estetik yaptırcam.Aslında söylesemde çok bişy olmaz, çünkü aklıma koydum bi kere..Kesin yaptırcm...Acaba nasıl karşılar ki....

başlık mı karışmış dedim ama değilmiş. :roflol:

Öncelikle mutlu olmanı dilerim fakat, bence din herkesin kendi icinde yaşadığı bir inanç sistemidir, esınız dahi olsa kimse sizin inancınıza ve buna bağlı olarak gelişen toplumsal deger yargılarına karismamali. Herkesin inancını istediği sekilde ozgurce yasamasını dilerim.

Arkadaşlar benim bi sorunum daha var. Estetik olmayı düşünüyorum. Yüzümde yorgun bir ifade var. Bunun için ya dolgu yaptıracağım yada mezolifting. Ama nişanlıma söylemek istemiyorum. Saklamak ne derece doğru olur? Çünkü söylersem vazgeçirmeye çalışcak yada tuhaf bulcak.haftaya gizli bi şekilde estetik yaptırcam.Aslında söylesemde çok bişy olmaz, çünkü aklıma koydum bi kere..Kesin yaptırcm...Acaba nasıl karşılar ki....

bu sorun açtıgınız konudan daha cidii bi problem olucak sanırımm..eş adayınız için.....:kahve:

estetiği anlamayacağını düşünüyorsan söyleme.sen özgür bi bireysin sonuçta rahatsızsan yaptır.kime ne?
ama haşemo olayına ben pek sıcak bakmadım..en korktuğum şeydi benimde bekarken.allahtan eşim kısıtlamadı.ailesi kapalıdır.mayo onlara çok uç geliyor.eltim haşemo giyer.görümcem denize bile girmez.kayınvalidem de öyle.eşinle önceden konuş anlaş.sonraya bırakmatyın bu işleri.

Bu kafa ile evlendikten sonrada yurumez bu evlilik...Soylesemde fazla birsey fark etmez falan demeleriniz, dedigimi dedik diyorsaniz bence denginizi bulun size hic karismayan..!

Öncelikle mutlu olmanı dilerim fakat, bence din herkesin kendi icinde yaşadığı bir inanç sistemidir, esınız dahi olsa kimse sizin inancınıza ve buna bağlı olarak gelişen toplumsal deger yargılarına karismamali. Herkesin inancını istediği sekilde ozgurce yasamasını dilerim.

Evet aynen oyle, bu yuzdende herkezde dengi,dengine diye bosa dememisler..!

henüz nişanlılık aşamasında ailesi ile aranda uyuşmazlıklar var ise bence yol yakınken dön..belki aranızda bana kızanlar olacak ama bazen sırf kendinden vazgeçmemek adına birilerinden vazgeçmek gerekebiliyor..şimdi belki sana Ailemdeki ilk açık gelin sen olcaksın diyor ama emin ol bu ilk fazla uzun sürmez..şunu da belirteyim sorun kapalılık veya açıklık değil..ben de bu tarz sorunlar yaşamış biriyim..benim ki giyim kuşamdan da öte..hayata komple bakış açım onlarla uyuşmuyor..hani kadın kısmı şunu bunu yapmaz diyen cinsten benim eşimin ailesi..ilk zamanlar eşim idare et diyor benim gönlümü yine de alıyordu..ama 5 yıl sonunda armutun dibinden çok çok uzağa düşmesini beklemenin ne kadar boş olduğunu gördüm..sonuç mu:ben birinden vazgeçmemek adına hayatımdan vazgeçmişim:(((aynı hataya düşmemen dileklerimle..

Herşeyi bu kadar basit düşünme bence elle...
Seni değiştirmek isteyen bir insana nasıl ıYı HUYLU YUMUŞAK BAŞLI diyebiliyorsun?
Kapanmak senin tercihindir onun değil...
Allah kolaylık versin.
Evlendikten sonra 'dışarı çıkarmadı.' 'izin almadan camdan bile bakamıyorum.' 'ailesinin isteklerinden bıktım.' diye konu açmaya başlarsan konundaki tüm KK üyeleri olarak hiç şaşırmayacağız...
a.s

canım bu durum senin başını ilerde daha çok agrıtır sen şuan sözünü geçirmeye çalışsan bile onlarda tamam tamam diyip sonradan sana yapacagını yaparlar iyicenir düşün karar ver bence bu gibi durumlara karşılasan çok genç kız var sonunda hep mutsuz oldular sende onlardan olmazsın umarım.

çok yumuşakbaşlı belli.
Sizi istediği şekle sokmaya çalışan kıyafetinize kadar karışan, yumuşakbaşlı iyi bir nişanlı..çok değer verdiği için size baskı yapıyor. Ve sizin ,siz olmanızı engelliyor.
Pembe bulutlar, pembe hayaller.
Buyurun yaşayın onlarla....hayat sizin.
...

işte budur kendi kafasına göre birini aramadan,bir bayanın hakkını elinden alıp kendi kafasındaki model kadını yaratmak.çok yumuşak başlıca ve çok değer veren kişilik haklarında dahi değer veren iyi bir nişanlı.

Merhaba bayanlar,
Bu konuyu yeniden gundeme getiriyorum ancak ben de buna benzer şeyler yaşıyorum ve kafam karışık. Yaklaşık 4 senedir çok guzel giden bir ilişkim var. O gerçekten çok sevdiğim iyi anlaştığım bir insan, öyle ki en zor gunlerımde dahi yanımda olarak benim için bugune dek sayısız fedakarlıklar yaparak sevgisini kanıtlamış biri. Ve şimdi daha ciddi düşünüyoruz. Şu an eğitimi için ingiltere'de bulunuyor ve bir süre daha orada kalacak, ancak döndüğü zaman herşeyi netleştirip gerçekten evlilik yolunda ilerlemeyi düşünüyoruz.Fakat bir süredir kafamı kurcalayan bir şeyler var. Onun ailesi kapalı, Hac'ca gitmiş insanlar ve tüm dini sorumluluklarını yerine getiren, getirmeye çalışan insanlar. Oysaki benim ailemde hatta sülalemde (fiziki yönden) Babaannem dışında kapalı olan hiç kimse yok, üstelik benim ailemden gördüğüm eğitim din ve din kuralları üzerine olmasından çok, iyi insan olma, cumhuriyetçi ve laik bir yaşamı sürdürme üzerine kurulu. Erkek arkadaşım da ailesi kadar olmasa da dini kurallara önem veriyor ve zaman zaman uyguluyor. Ancak bu güne kadar tek bir an bile kıyafetime karışmak gibi, oruç tutmaya zorlamak ya da "niye" tutmuyorsun" demek gibi veya buna benzer şeyleri asla yaşamadık. pek çok kez doğumgünü düğün gibi günlere birlikte katıldık ve ben böyle özel günlere askılı, diz üstü elbise giymeye alışkınım, bunlarla ilgili bir an dahi aramız bile bozulmadı, konusu bile gündeme gelmedi. Karşılıklı içki içtiğimiz günler de oldu. Üstelik bunca yıl birlikteyiz ve birlikte çok günler paylaştık. Buna rağmen asla bana bu tarz şeyler yaşatmadı. Hep kendi ibadetini kendi içinde yaptı bana bile farkettirmeden. Ancak ailesinin kendi içlerinde ibadet etmelerinin yanı sıra, gösterişsel şeylere de önem verdiklerini düşünüyorum, yani dini yaşam onlar bir yaşam tarzı halinde. Ve bu bizim ailemizde görülebilecek bir şey değil, yani oldukça zıt. Onların düşüncesini asla yargılamıyorum, kınamıyorum, dini yaşamak veya yaşamamak kesinlikle herkesin kendi tercihidir, ve herkesin tercihine sonsuz saygım var. Üstelik memlekete yerleşme gibi bir planımız asla yok, hatta ikimiz ailelerimizden uzak farklı bir şehirde bile bir hayat kurmayı hayal ediyoruz. Ancak beni düşündüren, sizce bizim evliliğimizde yukardaki bahsedilen şeylere benzer sorunlar yaşar mıyız? Ailelerin iyi anlaşması sizce çok önemli mi? Yoksa iki insan aralarında anlaşma sağladığı zaman, aileler arka planda mı kalıyor? Ama daha da önemlisi, sizce erkek arkadaşım evlendikten sonra değişir mi? Bunca yıl bunca şey yaşamamıza rağmen bana hiçbir olumsuzluk yaşatmaması sizce iyi bir gösterge mi? Bir de kafamı karıştıran, çocuğumuz olunca neler yaşayacağımız... Ben tabi ki çocuklarıma genel bir dini eğitim vermek ögretmek isterim, ancak kararını kendisinin vermesini isterim ve onu hiçbir şekilde diretmek istemem şahsımca. Ancak onunla bu konularda sorun yaşarmıyız bilemiyorum.. Kafam karışık, ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu tip konular çok derin olduğu için adamakıllı konuşma fırsatımız olmadı. Ancak bir keresinde bir konu açıldığında biz evlenirsek senin kapanıp kapanmayacagına asla karışmam, herkesin sevabı da günahı da kendine gibi şeyler söyledi.
Onu çok seviyorum ve ilk etapta ilişkim ve sevgim için savaşmayı tercih ediyorum. Ancak yukarda arkadaşımız için yapılan yorumlara kesinlikle katılıyorum; bu tip şeylerde kesinlikle taviz verilmemeli ve eğer gerekirse yol yakınken dönülmeli kesinlikle! Ancak benim durumumda bu "gerekli" mi değil mi , buna karar veremiyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum

İstersen yeni konu aç, çünkü herkes ilk mesaja bakıp yorum yazıyor genelde.
Meseleye gelince, gerçekten anlattığın gibiyse, gerçekten birbirinize saygı duyabiliyorsanız ve ailesi böyle bir baskı yaparsa onlara karşı seni koruyabilecekse bence sorun yok. Sorun açıkça veya alttan altta baskı görmekte.
Bir de şu var, ileride hayat tarzınız uyuşabilecek mi? Mesela sen özel günlerinizde içki almak istediğinde o sorun edecek mi? Ya da o oruç tutarken sen canı gönülden onun ibadetini destekleyecak misin? Bu konularda sorun yoksa, olmayacaksa bence farklı bakış açıları olabilir.
Ama şunu da söyleyeyim bu denli hoşgörülü ve saygılı olabilmek de çok rastlanılan ve çok kolay ulaşılabilecek bir erdem değil. Zorlu bir süreç.

Mrb arkadaşlar.
Ben 27 yaşında sevdiğiyle nişanlanmış birisiyim. Nişanlımın ve benim memleketim çok yakın olmasına rağmen arada dağlar kadar fark var. Onlar çok mutasıp, peygamber efendimiz zamanından kalma gelenekleri devam ettiren çok kapalı bi aile hatta sülaleler. Bizse serbest yetişmiş, özgür, tamam çok açık giyinmeyiz fakat başımız açık. Annem kapalı ama ablalarım, ben ve sülalemdeki çoğu kişi açık ve düğünlerde giydiğimiz askılı elbiseler bugüne kadar asla sorun olmadı. Ben onlara gelin gittiğim zaman akrabaları arasında ilk açık kişi ben olcakmışım herkes kapalıymış. Yanlış anlamayın bende dinine düşkün insanları severim hatta elimden geldiği kadar da namaz kılarım. Fakat bu durum beni rahatsız ediyor. Hayatımda ilk kez bi gelinlik giycem ve eşim ona bile karışıyo. Ben straplez şeklinde düşünüyorum o ise omuz açıkta olsun istemiyor. Düğünümüz 2 yerde de olacak. Ben kendi memleketmn düğününde o şekilde giyip onlarınkinde ise üstüne bolero giymeyi teklif ettim fakat yinede ikna olmadı. Çünkü bizim taraftaki düğüne de azda olsa gelecekler. Straplez şeklinde gelinliğin üzerine kolu çok az kapatan 2 parmak genişliğinde askı diktirebileceğimi de söyledim fakat daha kapalı giyinemiyeceğimi zira hayatımda o kadar düğüne gittiğimi ve herkesinde o şekilde giyindiğini gördüğümü, diğer türlü kapalı gelinliğinde bana itici geldiğini söyledim. Ama uzlaşamıyoruz galiba.
Daha kına gecesi elbisemde var. O da tabiki omzu açık normal bi abiye olcak. Fakat düğünümde ve kına gecemde onun ailesinin tepkilerine maruz kalmak istemiyorum.

Not: Normalde günlük hayatta açık giyinmeyen birisiyim. Fakat özel günlerde omzu açık abiye giymek benm de hakkım. Tabi bide mayo meselesi var. Mayokini tarzı bişy istiyor o. Fakat ben altı hafif şort gbi olan mayomdan memnunum . Taviz vermemeyi düşünüyorum. Gerekirse bitecek galiba :a015:

canım siz ilişkinize başlarken bu sorunlardan bihabermiydinbilmiyorumkismile bunları keşke en başta konuşup bi anlaşmaya varsaydınız şimdi geç kalınmış gibi seviyosan vazgeçemiyon orta yolu bulmak zorundasınız yoksa bu işler yyürümezkaydirigubbakcemile

Mrb arkadaşlar.
Ben 27 yaşında sevdiğiyle nişanlanmış birisiyim. Nişanlımın ve benim memleketim çok yakın olmasına rağmen arada dağlar kadar fark var. Onlar çok mutasıp, peygamber efendimiz zamanından kalma gelenekleri devam ettiren çok kapalı bi aile hatta sülaleler. Bizse serbest yetişmiş, özgür, tamam çok açık giyinmeyiz fakat başımız açık. Annem kapalı ama ablalarım, ben ve sülalemdeki çoğu kişi açık ve düğünlerde giydiğimiz askılı elbiseler bugüne kadar asla sorun olmadı. Ben onlara gelin gittiğim zaman akrabaları arasında ilk açık kişi ben olcakmışım herkes kapalıymış. Yanlış anlamayın bende dinine düşkün insanları severim hatta elimden geldiği kadar da namaz kılarım. Fakat bu durum beni rahatsız ediyor. Hayatımda ilk kez bi gelinlik giycem ve eşim ona bile karışıyo. Ben straplez şeklinde düşünüyorum o ise omuz açıkta olsun istemiyor. Düğünümüz 2 yerde de olacak. Ben kendi memleketmn düğününde o şekilde giyip onlarınkinde ise üstüne bolero giymeyi teklif ettim fakat yinede ikna olmadı. Çünkü bizim taraftaki düğüne de azda olsa gelecekler. Straplez şeklinde gelinliğin üzerine kolu çok az kapatan 2 parmak genişliğinde askı diktirebileceğimi de söyledim fakat daha kapalı giyinemiyeceğimi zira hayatımda o kadar düğüne gittiğimi ve herkesinde o şekilde giyindiğini gördüğümü, diğer türlü kapalı gelinliğinde bana itici geldiğini söyledim. Ama uzlaşamıyoruz galiba.
Daha kına gecesi elbisemde var. O da tabiki omzu açık normal bi abiye olcak. Fakat düğünümde ve kına gecemde onun ailesinin tepkilerine maruz kalmak istemiyorum.

Not: Normalde günlük hayatta açık giyinmeyen birisiyim. Fakat özel günlerde omzu açık abiye giymek benm de hakkım. Tabi bide mayo meselesi var. Mayokini tarzı bişy istiyor o. Fakat ben altı hafif şort gbi olan mayomdan memnunum . Taviz vermemeyi düşünüyorum. Gerekirse bitecek galiba :a015:

canm ne yaptnz halletnz mi sorununuzu çok emrak ettm hayrlsısı olsun inş. hakkınızdaa

ben yeni nişan atmış biri olarak yazıyorum ki ayrıl demek herkes için çok kolaydır ama şölede bi gerçek var ki bu tarz mutasıp ailelerde büyümüş erkekler bir süre sonra ailesinin de etkisinde fazlasıyla kalıyorlar bizim durumumuz çok farklıydı eski nişanlımın ailesi tv bile izlemiyordu günah diye eğer olsaydı oğullarının düğününe kimsenn gelmiceğini sölüyolardı biz nişanlımla karşılıklı oturup içkide içerdik muhabbet gırgırda yapardık ama illa annesinin etkisinde kalıp kıyafet vs bir çok şey sorun olurdu nişanlım yapmasa ailesi kapanmamamı çok büyük problem halina getirmeye başlamışlardı farklı sebeplerden ayrıldık ama ilerde olsaydı kesinlikle baskı ve etkiyle kapanmaya zorlanmış biri olabilirdim demek istediğim şimdi değilse bile ilerde kesinlikle etki altında kalıyorlar :( üzgünüm ama bu bi gerçekten canım

Mrb arkadaşlar.
Ben 27 yaşında sevdiğiyle nişanlanmış birisiyim. Nişanlımın ve benim memleketim çok yakın olmasına rağmen arada dağlar kadar fark var. Onlar çok mutasıp, peygamber efendimiz zamanından kalma gelenekleri devam ettiren çok kapalı bi aile hatta sülaleler. Bizse serbest yetişmiş, özgür, tamam çok açık giyinmeyiz fakat başımız açık. Annem kapalı ama ablalarım, ben ve sülalemdeki çoğu kişi açık ve düğünlerde giydiğimiz askılı elbiseler bugüne kadar asla sorun olmadı. Ben onlara gelin gittiğim zaman akrabaları arasında ilk açık kişi ben olcakmışım herkes kapalıymış. Yanlış anlamayın bende dinine düşkün insanları severim hatta elimden geldiği kadar da namaz kılarım. Fakat bu durum beni rahatsız ediyor. Hayatımda ilk kez bi gelinlik giycem ve eşim ona bile karışıyo. Ben straplez şeklinde düşünüyorum o ise omuz açıkta olsun istemiyor. Düğünümüz 2 yerde de olacak. Ben kendi memleketmn düğününde o şekilde giyip onlarınkinde ise üstüne:43: bolero giymeyi teklif ettim fakat yinede ikna olmadı. Çünkü bizim taraftaki düğüne de azda olsa gelecekler. Straplez şeklinde gelinliğin üzerine kolu çok az kapatan 2 parmak genişliğinde askı diktirebileceğimi de söyledim fakat daha kapalı giyinemiyeceğimi zira hayatımda o kadar düğüne gittiğimi ve herkesinde o şekilde giyindiğini gördüğümü, diğer türlü kapalı gelinliğinde bana itici geldiğini söyledim. Ama uzlaşamıyoruz galiba.

canım ne oldu ewlendnz mi ? aranızdaki sorun çözüldümü iniş. bi sorun araya parazt edenler olmamaşltr umarmm

Back
X