Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canımm benimm teyzemdeee açıktııı normall bizim giyindiğimizz gibii giyinirdiii,çalışırkenn bir giydiğinii birdahaa giymezzz hergünn bakımlıı makyajlıı fönlüü gezerdiii.Neysee işyerindennn biriylee çıkmayaa başladıııı seviyorumm diyeee inatt ettiii ve yüsükler takıldı,Nişanlısıı ozamnlarrr teyzemden kapan diye ısrarr etmeyee başlamışşş buda kıramayıppp kabul etmişşş ,kimse birşey demedii daha önceee amaa nişanlısı bu seferde başörtünleee ağzınıı göstermeyecekk şekildeee yanii yüzünüü göstermeyecek şekilde bağlayacaksın demeye başlamışşş,neyse teyzem bunuda yapmayaa başladııı
Amaa bu seferr dayılarımm dedemm tepkii gösterdiii bizim kapıdann kzıı almadann bu kadar karışmakda ne oluyoooo diyeeee,Dayımm söyle nişanlınaa benim kapımdaykenn karışamaz sanaa dedii
Odaa öyle inatt ettikii nişanlısııı benimm dediğimm olacakk diyee bu sefer dayımmm bu işş burda biter dedii,teyzem nasıll ağlıyoooo benn onuu çokk seviyorummmm o evlenince düzelirrrrr deyippp neysee ortalık düzeldiii

Bu seferde gelinlikde pürüzz çıktıı teyzemm çokk öncelerde aynıı senin gibii gelinlik hayel ederkennnn başörtülüüü gelinlikk giyeceksinn dediii oldu olduu yine onunn dediğii olduuu

Gerdekk gecesininn sabahıı bu seferr çarşaff giyeceksinn artıkk benimm helalimsinnn kimse karışamaz sanaaa demişşşş ,teyzem ağlamışş giyememm diyeeee ve teyzem ondan sonra dayakkk yemeğee başaldıı giyemediğii içinnn
Teyzem hamile kaldığındaaa kanaması olmuşşş çarşafıı giy götüreyimm senii doktoraa yoksaa götürememm diiyee tehdit etmişşş,teyzem bebeğee birşey olmasınn diye ağlaya ağlayaa giymek zorunda kaldııı ve o gündürr çıkartmadııı,Nasılll bir adamm bu kii bebeğinii düşünmüyoo,Teyzemii kapıı önüne çıkartmazz ,bize fazlaa yollamaz kendii erkekk kardeşleriylee görüşütürmezzz,,perde açılmazzz dahaa neler neler varr

Demekk istediğimm şukii teyzemm sevdiğim erkekk diyee tutturduğuu içinnn çokk pişmannn

Ben kapalı olmakk istiyorumm amaa çarşaff giymekk istemiyorummm diyooo,zorla giydiğimm içinn dinii olarakk hiç bişi yapasıumda gelmiyoo artıkk diyooo

Okurken bile acayip gerildim
Bu nasıl br insanlık ya eş mi alıyor kölemi alıyor resmen
Nasıl bu kadar katlanıp hayatını zindan etmesine izin vermişki teyzeniz.
Birazda suçlu aslında kendisi.
Böyle piskopat düşünceli bir adamla evli kalmak bile mucize herhalde
Çok üzüldüm ama en güzel yıllarını hibe etmiş kocası için
Boşa giden yıllar sadece
Artık geriye de dönüş yok zaten bu kadar işkenceden sonra
Yaşanan bu olaylar bir çok kadına ders verir nitelikte :delphin:

Canımm benimm teyzemdeee açıktııı normall bizim giyindiğimizz gibii giyinirdiii,çalışırkenn bir giydiğinii birdahaa giymezzz hergünn bakımlıı makyajlıı fönlüü gezerdiii.Neysee işyerindennn biriylee çıkmayaa başladıııı seviyorumm diyeee inatt ettiii ve yüsükler takıldı,Nişanlısıı ozamnlarrr teyzemden kapan diye ısrarr etmeyee başlamışşş buda kıramayıppp kabul etmişşş ,kimse birşey demedii daha önceee amaa nişanlısı bu seferde başörtünleee ağzınıı göstermeyecekk şekildeee yanii yüzünüü göstermeyecek şekilde bağlayacaksın demeye başlamışşş,neyse teyzem bunuda yapmayaa başladııı
Amaa bu seferr dayılarımm dedemm tepkii gösterdiii bizim kapıdann kzıı almadann bu kadar karışmakda ne oluyoooo diyeeee,Dayımm söyle nişanlınaa benim kapımdaykenn karışamaz sanaa dedii
Odaa öyle inatt ettikii nişanlısııı benimm dediğimm olacakk diyee bu sefer dayımmm bu işş burda biter dedii,teyzem nasıll ağlıyoooo benn onuu çokk seviyorummmm o evlenince düzelirrrrr deyippp neysee ortalık düzeldiii

Bu seferde gelinlikde pürüzz çıktıı teyzemm çokk öncelerde aynıı senin gibii gelinlik hayel ederkennnn başörtülüüü gelinlikk giyeceksinn dediii oldu olduu yine onunn dediğii olduuu

Gerdekk gecesininn sabahıı bu seferr çarşaff giyeceksinn artıkk benimm helalimsinnn kimse karışamaz sanaaa demişşşş ,teyzem ağlamışş giyememm diyeeee ve teyzem ondan sonra dayakkk yemeğee başaldıı giyemediğii içinnn
Teyzem hamile kaldığındaaa kanaması olmuşşş çarşafıı giy götüreyimm senii doktoraa yoksaa götürememm diiyee tehdit etmişşş,teyzem bebeğee birşey olmasınn diye ağlaya ağlayaa giymek zorunda kaldııı ve o gündürr çıkartmadııı,Nasılll bir adamm bu kii bebeğinii düşünmüyoo,Teyzemii kapıı önüne çıkartmazz ,bize fazlaa yollamaz kendii erkekk kardeşleriylee görüşütürmezzz,,perde açılmazzz dahaa neler neler varr

Demekk istediğimm şukii teyzemm sevdiğim erkekk diyee tutturduğuu içinnn çokk pişmannn

Ben kapalı olmakk istiyorumm amaa çarşaff giymekk istemiyorummm diyooo,zorla giydiğimm içinn dinii olarakk hiç bişi yapasıumda gelmiyoo artıkk diyooo

bende bunu hıcccc aanlıyamam eşıne carşaf gıydırmek ısteyen bır erkek nasıl teyzenın gıbı bır gıydıgını gıymeyen makyaj yapan bayanla evlenmek ıster..

ortalıkta hıc mı ona gore kız yok..

Yaa burdaki yorumları okudum. Ne kadar olumsuz düşünmüşsünüz. Halbuki ben nişanlımla iyi anlaşıyorum. Neden hemen ayrıl diye tavsiye verilir? Böyle tavsiye mi olur? Bu kadar iyi, yumuşakbaşlı bi erkek bulmuşum tabiki kusurları olacak. Beni savunması ve değer vermesi çok hoşuma giderken onu bırakmak zor gelir. Svaşacağım.

Bu da yeni moda oldu. Konu açılıyor, önce dert yanmalar, "Ne yapacağım ben?" diye akıl istemeler. Sonra gelen yorumları olumsuz (!) diye beğenmemeler. O zaman konu açarken, "Beni rahatlatacak birşeyler söylemeniz için açtım, ben ayrılma fikrine karşıyım, sadece bana umut verin." diye belirtin. ınsanlar da ona göre yorum yapsınlar.
Ha bir de bu kadar insan yanılıyor olabilir mi diye düşünmeyin siz hiç? Birşeyleri görmekte cesaret etmekten daha kolay gelecek güzel günlere inanmak.
Hayırlısı olsun. Ne diyeyim?

Son düzenleme:
Bu da yeni moda oldu. Konu açılıyor, önce dert yanmalar, "Ne yapacağım ben?" diye akıl istemeler. Sonra gelen yorumları olumsuz (!) diye beğenmemeler. O zaman konu açarken, "Beni rahatlatacak birşeyler söylemeniz için açtım, ben ayrılma fikrine karşıyım, sadece bana umut verin." diye belirtin. İnsanlar da ona göre yorum yapsınlar.
Ha bir de bu kadar insan yanılıyor olabilir mi diye düşünmeyin siz hiç? Birşeyleri görmekte cesaret etmekten daha kolay gelecek güzel günlere inanmak.

kesinlikle katılıyorum..
bu kadar insan olumsuz şey yazmış diye tabiikide hemen ayrılmiycaksin ama en azından oturup düşünmen lazım..
hayat senin kapansanda açıkta olsan evlensen de evlenmesende bizleri zerre kadar etkilemez,ilgilendirmez..ama burada bu tarz deneyimlere sahip insanların yazılarını tekrar tekrar okumanda fayda var..iyisinide kotusunude sen yasiycaksin..bize hiç bir şey olmiycak sana olucak..o yüzden umarım nişanlın seni şaşırtmaz ve mutlu olursun..önemli olan bu..açık ya da kapalı olman değil önemli olan..mutlu bir hayat surebilmen..hayırlısı olsun madem..

Yani dürüstü iyi niyetlisi şevkatlisi de var da bu erkekelerin sağ gösterip sol vuranı da var..Sadece bu sürprizlere karşı hazırlıklı olmak lazım diye yazdı arkadaşlar..Ben de ondan yazdım.Bazı kişiler kötü şeyler yazmış..Ayıp ama..Eleştiri de bi yere kadar..:olmaz:kınıyorum abartan kişileri

evet kimin kalbi temiz?
şöle bi kinaye mi var : kimileri kalbimiz temiz diyerek bazı sorumlulukları yerine getirmiyor kimilerine göre sorumluluklar yanee -tatlicadiarzu-
çok komplex cümle kurdum be yoruldum :delphin:

kalbim temiz diyenin kalbi temizdir efenim yalan söyleyecek halleri yok ya :ecrin_bebek: ancak şu an bana sorsalar kalbin temiz mi diye, görene sormak lazım derim şahsen bilemem yani. o bahsettiğiniz sorumluluklar da Kimine göre sorumluluklar olduğu için, hesabını elbetteki bu dünyaya iki ayağıyla basan benim gibi kalbi temiz olup olmadığını bilmeyenler değil, bizzat o Kimileri soracaktır ondan şüphem namevcuttur. :emir_bebek: o Kimi zat, kalbiniz temiz mi değil mi diye sorar mı bilmem ama soracaklarını da elçisiyle bildirmiştir gayet açık ve net biçimde. ama Onun elçisiyle gönderdikleri de size göre göreceli geliyorsa o sadece sizin hüsnü kuruntunuzdur. görece farklı şey, Onun emir ve yasaklarını yalanlamak başka şey. hiçbrimiz mükemmel değiliz lakin inkar edince de temizlenmiyoruz ne yazık ki. bu da bir gerçek. aklandığımız tek yer şu garip dünya hayatı olabilir. ancak o aklandığımız dünya hayatı da o meşhur kalbi temizlemeye ne kadar muktedir, işte asıl göreceli olan kısım bu.

o yüzden konu sapmamalı. konu inançların ve ibadetlerin ne kadar doğru olup olmadığı değil, kendi görüşüne uygun olmayan bi kızı beğenip onunla evlenmeye çalışırken o kızı değiştirmeye çalışan erkek davranışıdır. :sinifsinif:

diğmi?

ben bu dindar erkekleri hiç anlamıyorum.başörtüsünü savunurlar,giderler kendi yaşantılarıyla tezat oluşturan bayanlarla evlenirler.
başı açık bayanlarsa kendilerine bütün konforları sağlayacak "modern" erkekleri bırakır,çarşaflara doğru yol alarak dindar erkeklerle evlenir..:smiley-cool:

ben bu dindar erkekleri hiç anlamıyorum.başörtüsünü savunurlar,giderler kendi yaşantılarıyla tezat oluşturan bayanlarla evlenirler.
başı açık bayanlarsa kendilerine bütün konforları sağlayacak "modern" erkekleri bırakır,çarşaflara doğru yol alarak dindar erkeklerle evlenir..:smiley-cool:

dindarlıkla modernlik bir arada olmaz diyorsunuz... ilginç.. :1closedeyes: eh biz içimizde insanları kategorize edecek kadar sığ düşünüyorsak... pes.... :kahve:

Bu da yeni moda oldu. Konu açılıyor, önce dert yanmalar, "Ne yapacağım ben?" diye akıl istemeler. Sonra gelen yorumları olumsuz (!) diye beğenmemeler. O zaman konu açarken, "Beni rahatlatacak birşeyler söylemeniz için açtım, ben ayrılma fikrine karşıyım, sadece bana umut verin." diye belirtin. İnsanlar da ona göre yorum yapsınlar.

kesinlikle katılıyorum.

bu kadar insan bakın ne kadar da farklı düşünüyor, ne kadar fikir ayrılıkları çıkıyor, bence bu yorumların hepsi sizin için, öyle olan da var, böyle olan da, biraz farklı açılardan da düşünmelisiniz savaşmaya karar vermeden önce.

bende bunu hıcccc aanlıyamam eşıne carşaf gıydırmek ısteyen bır erkek nasıl teyzenın gıbı bır gıydıgını gıymeyen makyaj yapan bayanla evlenmek ıster..

açık alıp kapatınca Cennet'e gidecek ya, ondandır. böyle aptalca düşünen insan müsvetteleri yaşıyor aramızda.

Ne alaka ya hu :1shok:
eşinin çarşaf giyinmesini isteyen bir erkek karısına
"konfordan" uzak bir yaşam mı suncak.

herkes kendi tercihleriyle yaşar hayatta..görüşler elbette önemlidir ama herşey demek de değildir..Çatışmaya gidecek boyutta değilse karşılıklı uzlaşmayla çözülebilir bence..

benim yakın bir tanıdığım adam aşırı solcu,dinle hiç ama hiç alakası yok
ama eşi çarşaflı,kızı başörtlülü..buyurun burdan yakın..:delphin:
demek ki olabiliryormuş.. tarafların ne derece anlayış gösterdikleriyle orantılı bu.
sizin konfor anlayışını bana enteresan geldi doğrusu..:bbo:

Eşinin başörtülü olmasını isteyen bir erkek, başını kapatmak istemeyen,mayo,bikini giymek isteyen bir bayana ne kadar konfor yaşatır acaba?
İnancıyla,eşi arasında git geller yaşamak,insanı bir süre sonra şizofrenik bir hale sokmaz mı?
solcu arkadaşınızdan örnek vermişsiniz. Demek ki aşık olunduktan sonra göz hiç kimseyi görmüyor.
Başörtülü kardeşimizin yaşayış biçimiyle,başı açık kardeşimizin yaşayışı ve zevkleri bir olmasa gerek.
Yaz tatilinde bir kardeşimiz,tesettür mayosu tercih ederken,diğer kardeşimiz mayo ya da bikinisiyle denize girmek istiyordur..ya da biri çarşaf giymekten haz alırken,diyeri askılı tişörtüyle gezmeyi seviyordur.
Başı açık bayanlara islamı yaşayışı tam olarak yaşayan erkek ne kadar konfor sağlayabilir ki…

dindarlıkla modernlik bir arada olmaz diyorsunuz... ilginç.. :1closedeyes: eh biz içimizde insanları kategorize edecek kadar sığ düşünüyorsak... pes.... :kahve:

Çarşafı savunan bir erkekle,mayo giyeceğim diyen bir eş adayının evliliklerini irdeliyoruz. Yoksa normal hayatta herkes ne giymek isterse özgürdür.şutarafagitti:

Dinde zorlama yoktur.:1hug:

Çarşafı savunan bir erkekle,mayo giyeceğim diyen bir eş adayının evliliklerini irdeliyoruz. Yoksa normal hayatta herkes ne giymek isterse özgürdür.şutarafagitti:

Dinde zorlama yoktur.:1hug:

Nişanlım çarşafı savunmuyor..Lütfen konuyu farklı lanse etmeyelim :olmaz:

Arkadaşım sen beni dinle biz ayrıntıları pek bilmiyoruz. Seni kesin ve kesinlikle mutsuz edecek şeylerden ödün verme. diğerlerini ise boşver

kalbim temiz diyenin kalbi temizdir efenim yalan söyleyecek halleri yok ya :ecrin_bebek: ancak şu an bana sorsalar kalbin temiz mi diye, görene sormak lazım derim şahsen bilemem yani. o bahsettiğiniz sorumluluklar da Kimine göre sorumluluklar olduğu için, hesabını elbetteki bu dünyaya iki ayağıyla basan benim gibi kalbi temiz olup olmadığını bilmeyenler değil, bizzat o Kimileri soracaktır ondan şüphem namevcuttur. :emir_bebek: o Kimi zat, kalbiniz temiz mi değil mi diye sorar mı bilmem ama soracaklarını da elçisiyle bildirmiştir gayet açık ve net biçimde. ama Onun elçisiyle gönderdikleri de size göre göreceli geliyorsa o sadece sizin hüsnü kuruntunuzdur. görece farklı şey, Onun emir ve yasaklarını yalanlamak başka şey. hiçbrimiz mükemmel değiliz lakin inkar edince de temizlenmiyoruz ne yazık ki. bu da bir gerçek. aklandığımız tek yer şu garip dünya hayatı olabilir. ancak o aklandığımız dünya hayatı da o meşhur kalbi temizlemeye ne kadar muktedir, işte asıl göreceli olan kısım bu.

o yüzden konu sapmamalı. konu inançların ve ibadetlerin ne kadar doğru olup olmadığı değil, kendi görüşüne uygun olmayan bi kızı beğenip onunla evlenmeye çalışırken o kızı değiştirmeye çalışan erkek davranışıdır. :sinifsinif:

diğmi?

bingovereliniortak..bende ekliyeyim..İslamın ve imanın şartlarında kalbi temizlik diye bi kural yok hee ne vardır bunları yaparsan temizlenme gibi bi ihtimal vardır..liaki biz kuluz ne olursa olalım dilediğimiz kadar temiz kalamıyoruz o yüzden Allahın rahman ve rahim diyede bi sıfatı vardır ona sığınıyoruz..meseleyi inan ibadete getirip günaha girmeyelim..
Gel gelelim konu sahibesine ben ayrıl veya ayrıl dememona ama nişanlısına bi çift lafım olucak:bu arkadaşı sana gece karanlığında felanmı verdiler..bakın be pardesülüyüm tesettürüme inancım gereği dikkat etmeye çalışırım ama şuda varki arkadaşımız açıkmış ona bu şekilde baskı yapmanında bi anlamı yok kızcağızı nasıl almışssan öle kabul ediceksin.eğer bu konuda sorun yaşamak istemiyosa ya inanç bakımından kendiyle denk birini alıcak yada susucak..hee eşine dini sorumluluklarını hatırlatmak isterse bunun bin türlü yolu var güzel güzel anlatıcak.Bu mantığa müthiş kızıyorum ya beni nasıl almışssa öle kabullenicek açıksa açık kapalıysa kapalı tövbe yaakötükedihüso
benimde başıma buna benzer bi şey geldibende inançlarım doğrultusunda erkeklerle tokalaşmıyorum bunuda eşimn tarafıda biliyo bu konuda laf etmeye kalktılar.bende kızdım ben evlenirken aynı kişiydim şimdi değişmedim karşılıklı inançlarımıza saygı duyabileceksek ne ala.yok eğer duyulmıcaksa ötesine ben bakmıyorum..ki zaten Allahtan eşimde benle aynı düşüncede..dediki O benim eşim size ne oluyo ben rahatsız olmuyosam.:lepi:

Arkadaşa şunu söyleyebiirim ancak,siz bu konuyu nişanlınızla konuşun..ötesi sizi ilgilendirmez ailem ne der diye kendi hayatınızdan taviz verilmesini istemek haksızlık olur..sen ve nişanlın başka kişilerin etkisinde kalmadan bu doğrultuda anlaşırsanız 3. şahızlara laf düşmez.bunu net bi şekilde belli etmenizde yarar var..ben bu yolu denemiştim inan çok faydasını gördüm..

yazık valla.
peki neden hala katlanıyor bu eziyete teyzeniz.
bu köleliğe.
boşanma diye bir şey var.
dünyaya bir kere geliyoruz.
bir psikopatı ömür boyu çekmekte ne demek.
bütün suçu sadece,kocasında değil, teyzenizde de buluyorum.
Allah akıl fikir vermiş.
her yapılan şeyde geri dönüşü vardı.
ama hepsine göz göre göre kabul etmiş.
kaderine boyun eğmek bu.
yanii,kendi seçmiş bu hayatı.
devam ettirerek.. üzgünüm ama böyle...

yoo çokk haklısınn canımmm deiklerinde teyzem çok taviz verdiii nişanlanmadannn dahaaa
şimdide ben ettim ben çekiyorumm diye ağlıyoooo

teyzem bunuu hep anlattı biliyordunnn benn dahaa öncee açıktımmmm neden çarşafı zorla giydiriyorsun diye
senii benden başka kimse görmeyecek diyormuşş
daha ne diyim ilk evlendiğindeeee pencerenin dışı varyaa oraları buşammba ile kapatmışş neymişş perde açılırsaa dışarıyıı göremesin diyee
televizyon,bulaşık makinesi eskiden varmıydıdaa bizim evde var diyormuşuu satalım diye tutturmuşşş
aaaaaaaaaaa diceksinizz teyzen bilmiyordumuda evlendii ,teyzem çıkarkenn bunlaaa böylee bir huyu yoktuu teyzemin haberii yokmuşş buuuuuuuu anlayın iştee şey yerlere gidermişşş ,orda kafasını iyice yıkamışlarr teyzem evendiğinde öğrendii tabii bunuuu
1 yıl içerisinde teyzem ayrıldıı eşyalarınıı topladıı annem getirdii köyeeee amaaa ne olduysa teyzem gerii döndüüü ama çok pişman

Konu sahibii arkadaşım inann benim yazmamdakii amaaç teyzeminn nişanlısıı evlenincee okadar değiştikiii teyzeminn düşüncelerii onun içinn hiçç önemlii değildii
teyzeminn hiçç bir sözününn önemii yok onlarınn evliliğindeee
yoksaa inann seni kırmakk değil amacımm

teyzem bunuu hep anlattı biliyordunnn benn dahaa öncee açıktımmmm neden çarşafı zorla giydiriyorsun diye
senii benden başka kimse görmeyecek diyormuşş
daha ne diyim ilk evlendiğindeeee pencerenin dışı varyaa oraları buşammba ile kapatmışş neymişş perde açılırsaa dışarıyıı göremesin diyee
televizyon,bulaşık makinesi eskiden varmıydıdaa bizim evde var diyormuşuu satalım diye tutturmuşşş
aaaaaaaaaaa diceksinizz teyzen bilmiyordumuda evlendii ,teyzem çıkarkenn bunlaaa böylee bir huyu yoktuu teyzemin haberii yokmuşş buuuuuuuu anlayın iştee şey yerlere gidermişşş ,orda kafasını iyice yıkamışlarr teyzem evendiğinde öğrendii tabii bunuuu
1 yıl içerisinde teyzem ayrıldıı eşyalarınıı topladıı annem getirdii köyeeee amaaa ne olduysa teyzem gerii döndüüü ama çok pişman

Tamam herşeyi anladım da..
Teyzeniz neden şimdi boşanmıyor?
Hayata yeniden başlamak için geç değil ki?:uhm:

Back
X