Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

elle

Ziyaretçi
Mrb arkadaşlar.
Ben 27 yaşında sevdiğiyle nişanlanmış birisiyim. Nişanlımın ve benim memleketim çok yakın olmasına rağmen arada dağlar kadar fark var. Onlar çok mutasıp, peygamber efendimiz zamanından kalma gelenekleri devam ettiren çok kapalı bi aile hatta sülaleler. Bizse serbest yetişmiş, özgür, tamam çok açık giyinmeyiz fakat başımız açık. Annem kapalı ama ablalarım, ben ve sülalemdeki çoğu kişi açık ve düğünlerde giydiğimiz askılı elbiseler bugüne kadar asla sorun olmadı. Ben onlara gelin gittiğim zaman akrabaları arasında ilk açık kişi ben olcakmışım herkes kapalıymış. Yanlış anlamayın bende dinine düşkün insanları severim hatta elimden geldiği kadar da namaz kılarım. Fakat bu durum beni rahatsız ediyor. Hayatımda ilk kez bi gelinlik giycem ve eşim ona bile karışıyo. Ben straplez şeklinde düşünüyorum o ise omuz açıkta olsun istemiyor. Düğünümüz 2 yerde de olacak. Ben kendi memleketmn düğününde o şekilde giyip onlarınkinde ise üstüne bolero giymeyi teklif ettim fakat yinede ikna olmadı. Çünkü bizim taraftaki düğüne de azda olsa gelecekler. Straplez şeklinde gelinliğin üzerine kolu çok az kapatan 2 parmak genişliğinde askı diktirebileceğimi de söyledim fakat daha kapalı giyinemiyeceğimi zira hayatımda o kadar düğüne gittiğimi ve herkesinde o şekilde giyindiğini gördüğümü, diğer türlü kapalı gelinliğinde bana itici geldiğini söyledim. Ama uzlaşamıyoruz galiba.
Daha kına gecesi elbisemde var. O da tabiki omzu açık normal bi abiye olcak. Fakat düğünümde ve kına gecemde onun ailesinin tepkilerine maruz kalmak istemiyorum.

Not: Normalde günlük hayatta açık giyinmeyen birisiyim. Fakat özel günlerde omzu açık abiye giymek benm de hakkım. Tabi bide mayo meselesi var. Mayokini tarzı bişy istiyor o. Fakat ben altı hafif şort gbi olan mayomdan memnunum . Taviz vermemeyi düşünüyorum. Gerekirse bitecek galiba :a015:

şimdiden bitirsen kafan daha rahat eder

nişanlınla bile sorun yaşıyorsan bu konuda zaten çok da uyumlu değilsinizdirCADIARZU

bitirmek kolay degildir ama o kisi seni oyle begenerek sevmedimi kabul etmedimi hem hergun insan evlenmezki. bunlar ozel seylerdir ve keske o oyle olsaydi diye icinde uhte kalmasi cok kotu durum. ama ailede cok onemlidir .... evlendiginizde ailesinin ordami yasicaksiniz

Nişanlımla uyuşuyoruz. Hemde büyük ölçüde. Ben zaten günlük hayatta açık giyinmediğim için sorun olmuyor. Ama nişanlım ilerde memleketine yerleşmek istiyor ve bende tabiki bu durumda istemiyorum. Onun memleketine yerleşirsem hangi tür problemlerle karşılaşırım acaba????

o zaman sorun ustune sorun yasanir. heleki giyim kusam filan sonycta onun ailesi kapali ve laf ederler diosun. ama bir taraftanda sen esinin karisi olcaksin onlar ne karisir ama oyleki durum her turdende sorun cikar/ sonucta onun o tarafa yerlesceksen onun ailesine uyum saglamak zorundasin sanirim :S laf olmasini istemiosan.

Nişanlımla uyuşuyoruz. Hemde büyük ölçüde. Ben zaten günlük hayatta açık giyinmediğim için sorun olmuyor. Ama nişanlım ilerde memleketine yerleşmek istiyor ve bende tabiki bu durumda istemiyorum. Onun memleketine yerleşirsem hangi tür problemlerle karşılaşırım acaba????

nişanlına sorsan yardımcı olur. genelde ailesinin her şeye karışması yalnız başınıza bir hayat sürmeniz...vs.sırnaşık şey

ki zaten başlamış problemlerinizsempatiksalakcinni

siz her özel günde aık giyinmek isteyeceksiniz fakat nişanlınız buna müsade etmeyeceksositososito

şimdi bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?
:lepi:

Mrb arkadaşlar.
Ben 27 yaşında sevdiğiyle nişanlanmış birisiyim. Nişanlımın ve benim memleketim çok yakın olmasına rağmen arada dağlar kadar fark var. Onlar çok mutasıp, peygamber efendimiz zamanından kalma gelenekleri devam ettiren çok kapalı bi aile hatta sülaleler. Bizse serbest yetişmiş, özgür, tamam çok açık giyinmeyiz fakat başımız açık. Annem kapalı ama ablalarım, ben ve sülalemdeki çoğu kişi açık ve düğünlerde giydiğimiz askılı elbiseler bugüne kadar asla sorun olmadı. Ben onlara gelin gittiğim zaman akrabaları arasında ilk açık kişi ben olcakmışım herkes kapalıymış. Yanlış anlamayın bende dinine düşkün insanları severim hatta elimden geldiği kadar da namaz kılarım. Fakat bu durum beni rahatsız ediyor. Hayatımda ilk kez bi gelinlik giycem ve eşim ona bile karışıyo. Ben straplez şeklinde düşünüyorum o ise omuz açıkta olsun istemiyor. Düğünümüz 2 yerde de olacak. Ben kendi memleketmn düğününde o şekilde giyip onlarınkinde ise üstüne bolero giymeyi teklif ettim fakat yinede ikna olmadı. Çünkü bizim taraftaki düğüne de azda olsa gelecekler. Straplez şeklinde gelinliğin üzerine kolu çok az kapatan 2 parmak genişliğinde askı diktirebileceğimi de söyledim fakat daha kapalı giyinemiyeceğimi zira hayatımda o kadar düğüne gittiğimi ve herkesinde o şekilde giyindiğini gördüğümü, diğer türlü kapalı gelinliğinde bana itici geldiğini söyledim. Ama uzlaşamıyoruz galiba.
Daha kına gecesi elbisemde var. O da tabiki omzu açık normal bi abiye olcak. Fakat düğünümde ve kına gecemde onun ailesinin tepkilerine maruz kalmak istemiyorum.

Not: Normalde günlük hayatta açık giyinmeyen birisiyim. Fakat özel günlerde omzu açık abiye giymek benm de hakkım. Tabi bide mayo meselesi var. Mayokini tarzı bişy istiyor o. Fakat ben altı hafif şort gbi olan mayomdan memnunum . Taviz vermemeyi düşünüyorum. Gerekirse bitecek galiba :a015:
nasıl ya.
gelinlikte omuz açık değil.
denizde mayokini giy sortlu mayo giyme.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
anlamadım bunu ben.

hasta mı bu erkek mılletı yaw..

bencede sorun aslinda bu durum
cünki insanin hayali yani gelinlik giymek
heryeri kapali bir gelinlik düsünemiyorum bile
ama orta yol bulabilirsiniz mesala dantelden bolero yaptirabilrsin
hos olur foto falan cekilirken cikartirsin
iiy anlasiyorsaniz bunun icin ayrilma derim ben

nasıl ya.
gelinlikte omuz açık değil.
denizde mayokini giy sortlu mayo giyme.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
anlamadım bunu ben.

banada tuhaf geldi ama sanirim damat adayi
ailesinin yaninda kapali olmasini istiyor
dogal olarak dügündede sülalesi olucak

yani kapanması göstermelik olacak. ilginç

Nişanlıma sordum kapanmama karışmıyor. Yani açık olacam yine
Nişanlım, ailesinin çok iyi hoşgörülü insanlar olduğunu söylüyor.Tabii açık giyinmem konusunda hoşgörülü davranacaklarını hiç sanmıyorum ama inşallah iyi insanlardır ve sorun etmezler. Sonuçta ben 27 yaşında özgür, eğitimci bir bireyim. Kendimden taviz vermeyi düşünmüyorum. Hatta biz bununla nişanlanmadan önce ben bu mayo konusu yüzünden ondan soğudum ve evlenme işini tekrar düşünmem gerektiğini söylediğimde uzun bi uğraş sonucunda geri adım attı. Yani denizde mayomu giycem tabikiii..Vallahiiiii avazımın çıktığı kadar bağırırım delikafadulden
Ama bu gelinlik ve abiye nolcak yaaasenağlama Bunun haricinde acaba başka hangi sorunlar beni bekliyo senağlama

valla mayokinide her yiğidin harcı değildir öyle giymek. minicik bir şey:)) hoş süper vücut ister.

Mayokini derken arkadaşın kasdettiği mayodan daha kapalı üstü askılı tişört gibi olan maodeller sanırım. Arkadaşlar bikini ile mayo arası mayodan daha açık modellerden zannetti. Aslında doğrusu da o, arkadaşın dediğine tankini mi ne deniyordu.
Konuya gelince bunlar sadece basit kıyafet meseleleri değil arkadaşım, hayata bakışınız farklı sizin nişanlınızla. Sorun hep olacak. Hele hele o şehre yerleşirseniz baskı göreceğiniz kesin. Katlanmayı gçze alıp almamak sizin bileceğiniz iş.

Aslında tam mayokini değil. Yarımlarından dize kadar olanlarından giymemi istiyor ama kabul etmiyorum. Offff yaaaaa hep korktuğum başıma geldi: Kısıtlanmak :(
Aslında diğer konularda gayet açık bi insan nişanlım. Gezmeme falan karışmaz ama şu kıyafet konusu olmasaaa..Ve sanırım ailesinden de çekiniyor. Çünkü bana hayır diyemez nişanlım. ısteklerimi dikkate alır ve yapmaya çalışır hoşgörülüdür ama şuan tek sorunumuz bu. Umarım daha fazla sorunda çıkmaz...Ne yapmalıyım gelinliği ? :((((

Nişanlıma sordum kapanmama karışmıyor. Yani açık olacam yine
Nişanlım, ailesinin çok iyi hoşgörülü insanlar olduğunu söylüyor.Tabii açık giyinmem konusunda hoşgörülü davranacaklarını hiç sanmıyorum ama inşallah iyi insanlardır ve sorun etmezler. Sonuçta ben 27 yaşında özgür, eğitimci bir bireyim. Kendimden taviz vermeyi düşünmüyorum. Hatta biz bununla nişanlanmadan önce ben bu mayo konusu yüzünden ondan soğudum ve evlenme işini tekrar düşünmem gerektiğini söylediğimde uzun bi uğraş sonucunda geri adım attı. Yani denizde mayomu giycem tabikiii..Vallahiiiii avazımın çıktığı kadar bağırırım delikafadulden
Ama bu gelinlik ve abiye nolcak yaaasenağlama Bunun haricinde acaba başka hangi sorunlar beni bekliyo senağlama

evlenince kocanın ailesiyle evleniyorsun diye boşuna demyorlarCADIARZU

iyi düşün

evlendikten sonra nişanlının düşünceleri de değişebilirsırnaşık şey

artık onun olacaksın malumsositososito ondan sonra senin fikirlerine önem vermeyebilir

nişanlım diyorsun, ailesini tanımadan mı nişanlandınsempatiksalakcinni lafta bir nişanlılık var galibabayanssulusmile

pardon mayokini değil
Neydi onun adı kapalı mayolar varya ondan

Back
X