• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek olmuyor

ben evleneli 3 yıl bitti..bizde herşeyimizi kendimiz aldık..eşimin ailesi sadece takıları aldı..yapabileceklerini yaptılar fazlasına gerek yoktu..sende öyle düşün yoksa cok mutsuz olursun..tabi gönül ister dört dörtlük olsun ama olmayınca olmuyor işte iş başa düşüyor..burda önemli olan eşinin ve senin birbirinize verdiğiniz destek..alamıyorlarsa almasınlar onların problemi ama siz almaya calışmayın eğer ki çok sıkıntıya giricekseniz ki girersiniz.((şöylede bişey var alınmış alınmış oluyor..sonradan çok işe yarar..elinde bi birikimin olur ama şimdi ona ihtiyac yok dersen alma..alınan şey bi şekilde ödeniyor onun için söyledim))parantez içinde ki yazı sadece bi öneri biraz zor ama.Eşin belki ailesi mahcup olmasın diye almak isteyebilir onun için söyledim.allah evlenen ciftlere bi şekilde yardım ediyo buna inan bizde zor zamnlar geçirdik ama hepsi geride kaldı çok şükür..allah yardımcın olsun kardeşim..

son cumleye ozellıkle katılıyorum.benımde eşim maaşını dırekt bana verır.gercı ben el koymadım kendı vermeye basladı.kendıne bı 5 mılyon ayırır.hesabı ben yaparım.taksıtler faturalar hepsını ben ayarlarım. sende oyle yap...:51:

ben ailemden de bu şekilde gördüm babam getirir maaşı anneme verir annem ödemeleri yapar alışverişi yapar babam annemden harçlık alır beş on.Ben başlarda nişanlıma karışmıyordum o ödeme yapıyordu kalanı harcıyodu baktım para gidiyor nereye gittiğide belli değil.Maaşını aldın mı diye soruyorum şimdi aldım dediği an hemen git bunu öde şunu yap diorum zaten parayı vereceğimiz yerler belli maaşını bitiriyor o ben veriyorum harçlık ona :1::1: yoksa önüne geçilmiyor erkek ne anlar para harcamasından hesabından.Oda kabullendi artık şimdi kendisi veriyor.O yüzden özellikle tavsiye ettim arkadaşa.Ailesi kredi çekti nasıl ödedi bilmiyorum deyince birde masa muhabbeti geçmiş demekki nişanlısına böyle böyle göze görünmeyen şeylerde para harcatıyolar.

Son düzenleme:
sağolun arkadaşlar. Ne yapacağımı bilemiyorum girdik bir yola bakalım ALLAH sonumuzu hayır etsin ne diyim :25:

Canım yazılanları okudum bir çok arkadaş gibi bende takı olayına takılı kaldım.Eğer hem nişanlının ,ailesi için gurur hassasiyetini anlamak hem de maddi olarak sarsılmak istemiyorsanız gittigidiyor da ,sahibinden.com sitelerinde çok şık altın kaplama imitasyonlar var.Tek bilezik ,set takımları ,taşlı kelepçe inan bana kimse anlamaz.Neden onlardan almıyorsun.Sizi de zorlamaz.Hem de kaliteli şık bir iki parça seç ki daha sonra da takabilirsin.Hem de 18 kgp ayar damgalı.İnan sadece bir fikir vermek istedim.Sen evlenip boç iinde eşinle her gün stres yaşayacağına ne yapacaksın kollarındaki bilezikleri.Gümüşçülerde bile altın set modellerinin katalogları var en taşlı takımı bile 100-150 yapıyorlar .Bilginde olsun.Üzme kendini lütfen.Harap etme kendine.DÜşün ki maddi durumları yok.O yüzden kimseye de gönül koyma.Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz.7.000 tl de koltuk takımı var 3.000 tl ye de bütün mobilyalar alınabiliyor.Şimdilik en az borçla yuva kurmaya bakın.Sonrasında istediğini tek tek gönlünce değiştirirsin.

Son düzenleme:
Canım yazılanları okudum bir çok arkadaş gibi bende takı olayına takılı kaldım.Eğer hem nişanlının ,ailesi için gurur hassasiyetini anlamak hem de maddi olarak sarsılmak istemiyorsanız gittigidiyor da ,sahibinden.com sitelerinde çok şık altın kaplama imitasyonlar var.Tek bilezik ,set takımları ,taşlı kelepçe inan bana kimse anlamaz.Neden onlardan almıyorsun.Sizi de zorlamaz.Hem de kaliteli şık bir iki parça seç ki daha sonra da takabilirsin.Hem de 18 kgp ayar damgalı.İnan sadece bir fikir vermek istedim.Sen evlenip boç iinde eşinle her gün stres yaşayacağına ne yapacaksın kollarındaki bilezikleri.Gümüşçülerde bile altın set modellerinin katalogları var en taşlı takımı bile 100-150 yapıyorlar .Bilginde olsun.Üzme kendini lütfen.Harap etme kendine.DÜşün ki maddi durumları yok.O yüzden kimseye de gönül koyma.Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz.7.000 tl de koltuk takımı var 3.000 tl ye de bütün mobilyalar alınabiliyor.Şimdilik en az borçla yuva kurmaya bakın.Sonrasında istediğini tek tek gönlünce değiştirirsin.
çok iyi fikir veriyorsunda nişanlısı bunu gurur meselesi yapar annesi de zaten bunu planlamıştır,erkek kısmını yabana atmayın ,erkek kısmını kayırdığım yok ,cadı kaynana kesesini düşünmüştür ,birde masa istiyor sanki o evleniyor, onlar ancak erkek doğurduğum diye hava atarlar gerisi fasa fiso

siz ustunuze duseni yapin.ailelerin yapmasi gerekeni de ustlenmeyin.
zaten maddi olarak zorda kaliyoruz diyorsunuz bir de altinlari alirsaniz daha da guclesir.
dugunden sonra da buyuk ihtimalle borclari odemek icin satmaya kalkarsiniz zarar edersiniz.
anliyorum hersey tam olsun diye hayal edilir ama olmuyor.
Allah tamamina erdirsin.

sevdemm öncelikle hayırlı olsun, Rabbim kurulacak yuvanızdan huzuru eksik etmesin diyorum
İçinde yaşadığın durumu çok iyi biliyorum, çünkü ben de nişanlıyım ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.
Şuan bu derdi çeken yalnızca senmişsin gibi hissediyorsundur, ama öyle değil. İnan beterin beteri var. benim durumum senden çok daha vahim haldeydi de hamdolsun şimdi şimdi düzelmeye başladı. Her gecenin bir sabahı var, bütün sıkıntılar son buluyor öyle ya da böyle.
Öncelikle sana tavsiyem, nişanlınla maddi problemlerden dolayı asla aranı açma, ilişkini yıpratma, birbirinize destek olun. Böyle zor günlerde verilen destekler asla ve asla unutulmuyo ve ileride çok büyük mutluluklar getiriyo.
İkincisi, beklentilerini düşük tutmaya çalış. Ben nişanlımın ailesinin umursamaz tavrına çok üzülüp ağlıyodum. Ama artık onlardan hiçbirşey beklemiyorum, beynimi bu şekilde programlandırıyorum, planlarımı ona göre yapıyorum, zor olsa da bunu başardım ve çok mutluyum kafam rahat.
Üçüncüsü, arkadaşlar sonuna kadar haklı, nişanlının maaşına el koy. Bunu yapamıyosan ödemeleri takip et, boşa para harcamasına müsade etme. Her ay taksitlerinizi öderken artı olarak ekstra ufak tefek şeyler aldır. Böylece geri kalan parasını da adamakıllı harcamış olsun.
Dördünücüsü, kim ne derse desin nişanlın da bu sebeple kırılacaksa kırılsın ama asla onların takacağı altınların parasını ödemeyin. Sen zannediyo musun ki bu iyiliği yaparsan sana teşekkür edecekler? Asla!
Ayrıca müstakbel eşin de onların her istediğini yapmamayı öğrenmeli. Evlililikte bu da büyük problem oluyor.
Şimdilik bunları söyleyebilirim. Mutlu olmaya bak, borçlar ödenip bitiyor. Herşey yoluna giriyor. Ben de aylar öncesinden bi konu açmıştım maddi anlamda çok derin bi kuyudaydık nişanlımla ve hiç çıkış yok gibiydi.
Ama düzeldi, Allah bir yerde yardım etti ve bi anda bütün herşey değişti.
Şimdi o günler aklımıza gelince birbirimize sarılıyoruz, iyi ki de sabretmişiz diyoruz.
Dilerim çok mutlu ve hayırlı bi yuva kurarsınız.

Yerinizde olsam evliliği ertelerdim..
İnanın maddi sorunlar evlenince kar topu gibi büyüyor,birbirini deli gibi seven insanlar bile soğuyorlar,Allahım korusun tabii..
Nişanlınızın ailesinin yardım etmeyeceği belli,kendinizi bu kadar sıkmak yerine yavşa yavaş para biriktirin.
Geç olsun,gün olmasın demişler!

ben anlamıyorum bazı anne babaları :50:yani anne babalık sadece çocuğu okutana kadar mı peki gerisi:23:
bence bir anne baba ölene kadar evladının arkasında olmalı imkanları el verdiğince destek çıkmalı özellikle düğün gibi bir durumda eğer varsa imkanı mutlaka elini cebine sokmalı:31:
bilmiyorum ama ben böyle bir ailede büyüdüm erkek kardeşimi babam evlendirdi eşimin annesi dul bir kadın olmasına rağmen bize nerdeyse düğün borcu bile bırakmadı.etrafımdaki çoğu erkek aileleri de oğullarına destek çıkıyorlar
ben kk de böyle şeyleri okudukça şaşırıyorum doğrusu:26:

ah canım ah bende yasadım aynı sorunları benım kendı aılemde severek evlendım dıye onlarda bısey yapmadı eh ediyle büdü kaldık yapayalnız kaynanam altını yaptı ama cok bıle takıldı dıyerek yaptı dugunude kendı ıcın ele gune karsı, dugunun bana bı faydası olmadı 3 gunluk dugune 3,5 sene once 10 mılyar verıldı bu parayı veren ınsan bıze esya almadı esımde kredı cektı oyle aldık evlendıkten sonra rızkımızdan kesıp odedık epey bı o zamanlar bende calısmıyordum cok zorlandık ama cok sukur 2 senedır bende calısıyorum sımdı durumumuz ıyı. esyayı almayan kaynanam bıze dedı kı her ay bır sey alırsınz oyle oyle olur dedı dusunsene bır ay yatak bı ay buzdolabı bı eve ne lazım degıl kı(bı de benı en cok catlatan dugune o kadar para verıldı sırf baskaları ıcın ama bana esya layık gorulmedı)
zamanla sınırın gecıyor ama unutmuyorsun hıc bır zaman ama bazen dıyorum ıyı kı almamıs ınsanın kendı emegının tadı bı baska oluyormus hem hıc lafta edemıyor bı çöp ıcın

Arkadaşlar öyle zor günler geçiriyorumki sanki herşey üstüme üstüme geliyor. Mayıs da nikahım var maddi yönden o kadar sıkıştıkki nişanlım ve ben yapıyoruz herşeyi nişanlımın ailesinden hiçbir destek görmedik benim kendi ailem yatak odamı ve mutfak çeyiz vs. alıcaklar ama erkek tarafından bir destek yok bankadan kredi çektik onunla alalım herşeyi diye ama tabiki sıkıştık hem ev kirası hem banka kredi borcu derken elimize pek bişey kalmıycak. İnanın morelim o kadar bozukki çalışasım bile gelmiyor bazı şeyler çok zoruma gidiyor evlenecek olan onların evladı değil sanki suya sabuna dokunmuyorlar nikahta takılacak altınları bile biz kendimiz alıcaz ailesi takıcak ailesi kılını kıpırdatmıyor babası çalışmıyor hiçbişey yapmıyorlar çok zoruma gidiyor kendi aileme karşıda mahçup oluyorum para olmayabilir ama en azından insan bir çaba gösterir bişeyleri yapmak için. Ben şu evlilik hazırlığım oldugu dönemde hiçbişeyime fırsat bulup bakamıyorum niye çalışmak zorundayım işten çıkabilme lüksüm yok o kadar bunladımkii niyetim 1-2 ay çalışmamakdı hani hazırlıklarımı rahat halledebilmek için ama ne mümkünn :(( hiçbişey istediğim gibi olmadı napıcamı bilemiyorumm çok bunaldımmm :43: :43: fikirlerinize ihtiyacımm varr paylaşmak istedim sizlerle

İnanın anlattıklarınızın da fazlasını yaşadım 8 ay önce. Son ana kadar bekledik hep. Üstelik ben çalışmıyordum, öğrenci olduğum için... Bekledik, bekledik.
Çeyiz alışverişi diye evden annemle beni aldılar. Dolaştık dolaştık bi çöp tanesi bile almadan eve bıraktılar bizi. Dalga geçer gibi ve ezer gibi değil mi? Yoksa yanlış mı anlamışız?! Durumu iyi olan onlardı ve benim ailemin durumu hiç müsait değildi.
Evlilik için acil bir karar almış olduğumuzu bir yıl sonra iş başa düşünce anladık. Neyse, o gün nişanlım (yani şuan eşim) bizi eve bıraktığında benim suratım beş karıştı, kendimi tutamadım ağladım. Ve ben ilk defa bir erkeğin ağladığını gördüm. Ben ağladıkça o ağladı, sarıldık uzun bir süre ağlaştık öyle... Annem de ağladı tabi halimizi görünce. Ailesi eşimi de aynı bize yaptığı gibi yüz üstü bıraktığı için derttaştık onunla...

Babam devreye girdi. Borçların yarısını (işi gücü olmadığı ve eve bile zor baktığı halde) kendi üzerine aldı. Gidip en marka mağazalardan eşyalarımızı aldık. Annem gidip çeyizimi son hızla en marka modellerden aldı. Şuan evimde herşey dört dörtlük ve ben annem,babam,eşimden Allah binlerce kere razı olsun diyorum.

Ama gelin görün ki, utanmaz insanlar herkese çok güzel havasını atıyo, kırık iğne almadıkları halde... Kendileri aldıklarını söylüyolar. Allah sorsun deyip geçin. Ben de çok gözyaşı döktüm. Hala da hatırladıkça döküyorum. Şansımız evden yana, evleri onların yani kirada değiliz. Ama onun da sonsuz kere (çünkü belli bir rakam veremeyeceğim kadar çok) lafını yaptılar. Evden kovdular. Eşime ''Karın bu evden defolsun gitsin'' dediler. Hiç ağzımı açmadım, açmıyorum, açmayacağım da... Ama bu kadar ağır bir ders aldım ya, kendimi eve kapattım artık eşimdeki problem bende de baş gösterdi. Sayelerinde ikimiz de insanlardan korkar olduk. Sanki herkes onlar gibi her an kazık atabilir gibi geliyor. İnsana anne babası da bunu yapıyorsa, el ne yapmaz değil mi?

Bu arada takı konusunu da atlamayacağım. Yaptıkları tek şey; bir set ve 5 tane bilezik almak oldu. Hatta alındığında kayınpederim pakete sımsıkı sarılarak, ''Bundan gerisi beni ilgilendirmez, fuzuli şeylere para mara yok size'' dedi ve dediği gibi yapıp hiçbirşeye yardım etmedi. Hatta şuan o bilezikler ve set kendi evlerinde, kasaya koyduk bahanesiyle hala vermediler...

Siz nişanlınızla bir olun, biz öyle yaptık. Bizim eşyalarımızın borcu bitiyor, çok şükür araba bile almayı düşünüyoruz. İnşallah siz de biz de ve ihtiyacı olan herkes ayrı eve de kavuşur. Allah cümlemize yardımcı olsun.
Sevgiler

Arkadaşlar öyle zor günler geçiriyorumki sanki herşey üstüme üstüme geliyor. Mayıs da nikahım var maddi yönden o kadar sıkıştıkki nişanlım ve ben yapıyoruz herşeyi nişanlımın ailesinden hiçbir destek görmedik benim kendi ailem yatak odamı ve mutfak çeyiz vs. alıcaklar ama erkek tarafından bir destek yok bankadan kredi çektik onunla alalım herşeyi diye ama tabiki sıkıştık hem ev kirası hem banka kredi borcu derken elimize pek bişey kalmıycak. İnanın morelim o kadar bozukki çalışasım bile gelmiyor bazı şeyler çok zoruma gidiyor evlenecek olan onların evladı değil sanki suya sabuna dokunmuyorlar nikahta takılacak altınları bile biz kendimiz alıcaz ailesi takıcak ailesi kılını kıpırdatmıyor babası çalışmıyor hiçbişey yapmıyorlar çok zoruma gidiyor kendi aileme karşıda mahçup oluyorum para olmayabilir ama en azından insan bir çaba gösterir bişeyleri yapmak için. Ben şu evlilik hazırlığım oldugu dönemde hiçbişeyime fırsat bulup bakamıyorum niye çalışmak zorundayım işten çıkabilme lüksüm yok o kadar bunladımkii niyetim 1-2 ay çalışmamakdı hani hazırlıklarımı rahat halledebilmek için ama ne mümkünn :(( hiçbişey istediğim gibi olmadı napıcamı bilemiyorumm çok bunaldımmm :43: :43: fikirlerinize ihtiyacımm varr paylaşmak istedim sizlerle

ayyyy yine kendimi gördüm. ben de 6 aylık evliyim. canım bizimkiler de aynısını yaptılar. öyle ki eşim nişanlılık döneminde tüm maaşıyla nerdeyse kredi ödeyip kira veriyordu. o kadar zora soktular yani. eşimden nişan için bilezik ve takı seti istemiştim. onların takacaklarını yapmayınca kolumdan 2 bileziğimi alıp düğünde taktılar. şimdi ikimiz de çalışıyoruz. düğün borcu ödemek için uğraşıyoruz. öyle ki kendileri için düğün alışverişini bile eşimin kartlarıyla yaptılar. sonunda ne olduğunu merak ediyosan onu da söyleyeyim: onlara hiçbi şey olmuyo. sen sinirden söylenipduruyosun. yapabileceğin en iyi şey de eşine destek olup söylenmemen. sonuçta o da görüyo kimin ne olduğunu... ben en çok görümcem evlenirken ne yapacaklarını merak ediyorum. acaba ona da erkek tarafının yaptığı takıları mı alıp takacaklar???:97:

hiç üzülme canım arkadaşım yapmasınlar bırak. Yapmazlarsa üzerinizde de ilerde hak iddaa edemezler. Yuva yapana allah yardım eder hayırlısıyla. Sen dua et, allahtan yardım dile. Herşeyiniz mükemmel olur inşallah:):9:

amin canım sağolun inşallah Allahım herkezin gönlüne göre versin. Çok yıprandımm zor günler geçiriyorum gerçekten dilerim evlendikten sonra biraz rahat yüzü görebiliriz inşallah

ahhhhh canımmm,kendimi görür gibi oldumm tatlım,,,aynı senin yaşadıklarını yaşadım,,,
çok zor günlerdi,bende çalışıyordum ,eşimde çalışıyordu,üstelik eşim annesine buzdolabı almıştı ve kardeşini üni de okutuyordu para gönedriyordu,,,ahh neler çektim neler,,,,2 yıl nişanlı kaldık,borçlar evlendiğimizin ilk yılı devam etti,sonra bitti çok şükürrr,,,sende sık dişini canım,onlardan bi çöp bile gelmezz artık,kendilerini belli etmişler,,,

aynen diğer arkadaşlar gibi bende bir an kendimi gördüm.kaynanam oğlunu bana verdi üstüne de bir yığın borç verdi.evleneli 2 sene olacak borcumuzu ödedik ev bile aldık ikimizde çalışıyoruz bazen bi hafta eşimi görmüyorum...
borç var diye bebek istemedik hem erken diye düşündük şimdi ev alınca hepten borç altına girdik ve ben çalışmak zorundayım bebeği bi süre yine erteliyoruz kısmet tabi geç olsun güç olmasın allah da aratmasın diyeceğim şu ki eşine destek olduğun sürece hepsini atlatırsınız...sende çalışırsın allah kolaylığını verir allah yardımcın olsun...
:15:

Sizin yeriniz de ben olsaydım , evliligimi ertelerdim. Babam bu sekilde kabul etmezdi zaten. Nisanlınızın maddi durumu olsaydı , o zaman ailesi' nin yardım etmesini beklemezdi zaten ama maddi durumu iyi olmadıgından hersey daha da güc olur. Onlara takması icin altını da sizin vermeniz bence hata!
Takamayacak durumdalar mı bilmiyorum ama islerine gelmiyorlarsa bırakın gururlarını kendileri düsünsünler.

sevdemm öncelikle hayırlı olsun, Rabbim kurulacak yuvanızdan huzuru eksik etmesin diyorum
İçinde yaşadığın durumu çok iyi biliyorum, çünkü ben de nişanlıyım ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.
Şuan bu derdi çeken yalnızca senmişsin gibi hissediyorsundur, ama öyle değil. İnan beterin beteri var. benim durumum senden çok daha vahim haldeydi de hamdolsun şimdi şimdi düzelmeye başladı. Her gecenin bir sabahı var, bütün sıkıntılar son buluyor öyle ya da böyle. Öncelikle sana tavsiyem, nişanlınla maddi problemlerden dolayı asla aranı açma, ilişkini yıpratma, birbirinize destek olun. Böyle zor günlerde verilen destekler asla ve asla unutulmuyo ve ileride çok büyük mutluluklar getiriyo.
İkincisi, beklentilerini düşük tutmaya çalış. Ben nişanlımın ailesinin umursamaz tavrına çok üzülüp ağlıyodum. Ama artık onlardan hiçbirşey beklemiyorum, beynimi bu şekilde programlandırıyorum, planlarımı ona göre yapıyorum, zor olsa da bunu başardım ve çok mutluyum kafam rahat.
Üçüncüsü, arkadaşlar sonuna kadar haklı, nişanlının maaşına el koy. Bunu yapamıyosan ödemeleri takip et, boşa para harcamasına müsade etme. Her ay taksitlerinizi öderken artı olarak ekstra ufak tefek şeyler aldır. Böylece geri kalan parasını da adamakıllı harcamış olsun.
Dördünücüsü, kim ne derse desin nişanlın da bu sebeple kırılacaksa kırılsın ama asla onların takacağı altınların parasını ödemeyin. Sen zannediyo musun ki bu iyiliği yaparsan sana teşekkür edecekler? Asla!
Ayrıca müstakbel eşin de onların her istediğini yapmamayı öğrenmeli. Evlililikte bu da büyük problem oluyor.
Şimdilik bunları söyleyebilirim. Mutlu olmaya bak, borçlar ödenip bitiyor. Herşey yoluna giriyor. Ben de aylar öncesinden bi konu açmıştım maddi anlamda çok derin bi kuyudaydık nişanlımla ve hiç çıkış yok gibiydi.
Ama düzeldi, Allah bir yerde yardım etti ve bi anda bütün herşey değişti.
Şimdi o günler aklımıza gelince birbirimize sarılıyoruz, iyi ki de sabretmişiz diyoruz.
Dilerim çok mutlu ve hayırlı bi yuva kurarsınız.

bire bir katılıyorum bende yaşadım çok doğru..

takmayayım diyorum ama elimde değil aileme mahçup oldum en çokda ona üzülüyorum düğün yaklaştıgı için evdede bu konuda ister istemez konuşuluyor hiçbişey diyemiyorumm ben bu durumu kabul etsemde ailem kabullenemiyor nasıl olur ev kuruyorsunuz bu nasıl şey diyorlar bende dedim bırakın yapmasınlar onlar utansın dedim. Evlenmeme çok az kaldı şuan en mutlu günlerim olması gerekirken ben ne haldeyim:14:

Tatlım küçükken bize prenses masalları anlatırdı, bizde herşeyin öyle olacağına inanırdık, hatta başımıza bu olaylar gelene kadar inanıyorduk değilmi...

ben kendi açımdan inanıyordum, hayatta herzaman herşeyin dört dörtlük olacağına inanıyordum, bazı arklarımın işleri öyle tıkır tıkır gidiyorki, ya diodum tek bende sorun var hayatımda nep birşeyleri azimle çalışarak elde ettim ama hep ondan öncesindede çok çabaladım..

bende yeni nişanlıyım ve nişanlımın ailesinde birsürü sıkıntı var, ne zmn ohh düzeldi şimdi birşeyler olacaak diyorum ne zmn bunu desem hoop başka birşey çıkıyor..
velhasıl hayatta herşey istediğin gibi olmuyor neyazıkki allah size sağlık güç kuvvet versin birlikte herşeyin üstesinden gelebilirsiniz merak etme,ileridede hiçbirşey için laf edemezler merak etme;) senin ailene kimseyi karıştırmazsın ve onların verdiği değer(!) kadarda sen onlara değer verirsin, allah korusun insanın başına öyle sıkıntılar veriyorki allah inş. hiçbirzaman allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın;)
o yüzden gözünü kapat ve olumsuzlukları görmemeye duymamaya bilmemeye çalış en azından bende işe yarıyor belki sendede yarar...

Back
X