Nişanlımın ailesi düğün için bir şey yapmak istemiyor,(çok mutsuzum

Nasıl ortak yapıyorlar parayı ? Amaçları gelen altını mı almak acaba ? Size düğün yap baskısı filan da bundandır belki. Hiç konuştunuz mu?
Evet, altınları almayacaklar dedi nişanlım, bize kalacak vs. O gece bir sürpriz yaşamazsak böyle. Ama artık pek güvenim de kalmadı açıkçası.

Düğünü ailenin yapacağı konuşuluyor, kredi çekilecekti vs. Tee kasımda konuşuldu aileler arasında. Fakat kredi çekilmiyor. Ve ben de bilmiyorum şu an. Devamlı sorguluyorum, sorguladıkça da sıkıştırmış oluyorum onu, paragöz oluyorum. Ama net yanıt alamıyorum. Bir tahminim var sadece, nişanlım toplu paralar eline geçebilecek bir mesleğe sahip, alacağı da var, muhtemelen onu bekliyorlar diyorum. Çünkü kredi için çokk geç kalındı, 3 ay kaldı. Bana faiziyle ödenecek olansa benim kendi cebimden yaptığım ama aslında onların yapması gereken masraflar. (nişanda, çeyizde, takılmayan takılar vs.)

Düğün 3 ay sonraysa salon işini ne yaptınız ? Toplu para olsa da salon için geç kalmış olabilirsiniz. Aileniz telefon etsin ne oldu bu işler diye. Siz biraz geri çekilin.

Evet, altınları almayacaklar dedi nişanlım, bize kalacak vs. O gece bir sürpriz yaşamazsak böyle. Ama artık pek güvenim de kalmadı açıkçası.

Nişanlınız da ailesine göre konuşuyor ama elinizden alabilir gibi duruyor. Balayı planınız varsa kasa açalım deyin. En klasik yalandır çalınır diye alır ve geri vermezler.

Düğün 3 ay sonraysa salon işini ne yaptınız ? Toplu para olsa da salon için geç kalmış olabilirsiniz. Aileniz telefon etsin ne oldu bu işler diye. Siz biraz geri çekilin.
Nişanlım kaporasını ödedi ve tutuldu. Sorun yok o konuda. Tabi kalan parayı kim ödeyecek şaibeli. Muhtemelen o da bize kalır. Aratacağım, çünkü oturacağım evde de bir gelişme yok.

Nişanlım kaporasını ödedi ve tutuldu. Sorun yok o konuda. Tabi kalan parayı kim ödeyecek şaibeli. Muhtemelen o da bize kalır. Aratacağım, çünkü oturacağım evde de bir gelişme yok.

İyi bari o kesinleşmiş. Siz bundan sonra sormayın, hatta mesafeli durun bence. Düğün konusu kendisi açsın bakalım. Ailenize paragöz diyebiliyorlar mı görürsünüz...

Nişanlınız da ailesine göre konuşuyor ama elinizden alabilir gibi duruyor. Balayı planınız varsa kasa açalım deyin. En klasik yalandır çalınır diye alır ve geri vermezler.
Bir de şu var, onlarda hediye ve takılar erkek evine düğün günü gün boyunca getiriliyormuş zaten. Sanırım onları hiç göremeyeceğiz zaten.

Tabii canım bak istersen sor buradaki üyelere. Geçen biri varsı kadına senelerdir vermemişler. En son da yarısını vermişler daha da sorma demişler. Buna şükür diyordu.
Bana da şu denildi, ayy yeni uyanıyorum ya. Bizim burada kına, onların orada düğün olacak. Kınada taktığımızı geri alalım düğünde bir daha takarız, dediler. Ben hiç çakallık düşünmedim, bu ne ya, neysen osun, neden iki yerde de bakın taktım gösteriyorlar vs. düşündüm ama belki de giden hiç geri gelmeyecekti. :/ Hemen söyleyim bizimkilere, bunu kabul etmesinler, amann.

Bi bitmedi onu almadılar bunu almadılar. İç çamaşırı ne ya??? 2 oğlum var bana ne gelinin geceliğinden iç çamaşırından. Kaynanayla sütyen kilot fantazi gecelşk almak da neyin nesi? Maddiyat yüzünden evlilik hayatı başlamadan çekilmez hale getiriyorsunuz. Evlilşk bu mu Allah aşkına?

Benim evladım evlense ben de sorumlu hissederdim, ne halin varsa gör demezdim sanırım.
Benzer süreçlerden geçiyoruz. Düğün gûnû sakin altinlari kv teslim etme basina bisey gelir diye. Kendi annene ver ben oyle yapacagim.

Bana da şu denildi, ayy yeni uyanıyorum ya. Bizim burada kına, onların orada düğün olacak. Kınada taktığımızı geri alalım düğünde bir daha takarız, dediler. Ben hiç çakallık düşünmedim, bu ne ya, neysen osun, neden iki yerde de bakın taktım gösteriyorlar vs. düşündüm ama belki de giden hiç geri gelmeyecekti. :/ Hemen söyleyim bizimkilere, bunu kabul etmesinler, amann.

Kendi taraflarına övünmek için yapabilirler. Sonuçta kendi akrabaları o tarafa gelecek. İş oradan sonra sizin vermemeniz. Biriken altını kontrol etmesi için uyanık birini ayarlayın. Mesela kese yaptırın kınada özel ve her şeyi onun içine atın. Düğünde de o keseyi kullanın yine. Sonra da o güvendiğiniz kişiye teslim edin hemen. Erkek tarafı almaya kalkmasın.

Benzer süreçlerden geçiyoruz. Düğün gûnû sakin altinlari kv teslim etme basina bisey gelir diye. Kendi annene ver ben oyle yapacagim.

Zateennn ne hikmetse kaynanaların evinin hırsız koruması oluyor Allah tarafından :D Ben de vermeyeceğim yaşasın gelinlerin kardeşliği :D

şuan nişanlıyım tam 2 hafta sonra düğünüm var ama ben şuan cok mutsuzum sebebıde nısanlımın ailesı...hepımız bılırız düğün hazırlıklarını gelıne iç çamasırı nıkah kıyafetı canta ayakkabı vs alınır...ama bunlar bana bırsey alırken kırkkere söylettıırıyolar.artık utanıyoruz...bız kız tarafı olarak uzerımıze dusen herseyı yaptık niaşnlımda mobılyalarımızı aldı gerıye kalanları bıle almaya zorsunuyolar.herseyı nısanlımın uzerıne yıkmaya calısıyolar bı nıkah kıyafetımı bıle almadılar:KK43:((almasınlar sorun degıl ama nişanlım hep benı haksız buluyor anlayacagınız cok buyuk kavga ettık aileme laf söyletmem mantıgı var ama ben hakaret etmıyorum kı sadece yapmadıklarını söluyorum...bın turlu hakaret duydum bugun:KK43:(((((((( evlenmek ıstemıyorumm napcam ben yaa
Merhaba kendiniz çalışmıyor musunuz yanlış anlamayın benim nisanlimin ailesi de düğünde takı bile takamicaklarini sölediler ilk başta herşeyi yapicaklardi ole konusmustilar. Smdi araya bi nişan daha soktular ben kaldım acikcasi. Nişanlım herşeyime yardım eder alır da elinden geldiğince ama ona da solemek bi yere kadar ben kuaförümün parasını ödedim gelinlik dedim istediğim yerden alamam dedi kv bende kendim istedim yerden parasını verdim yaptırıyorum ayakkabı gerek dediler soledim 50 TL verim al dedi bende grek yok dedim kendim aldim nişanlıma silemedim bile aldıktan sonra bunu aldim onu aldim dedim.nikah ve kına kıyafetimi de almicaklar ki alisverise de ckkarmicaklar eminim. Onlara minnet etmektense kendim alıyorum. En azından bana aldıkları 1 çöp bile olmucak lafını edemicekler

Merhaba kendiniz çalışmıyor musunuz yanlış anlamayın benim nisanlimin ailesi de düğünde takı bile takamicaklarini sölediler ilk başta herşeyi yapicaklardi ole konusmustilar. Smdi araya bi nişan daha soktular ben kaldım acikcasi. Nişanlım herşeyime yardım eder alır da elinden geldiğince ama ona da solemek bi yere kadar ben kuaförümün parasını ödedim gelinlik dedim istediğim yerden alamam dedi kv bende kendim istedim yerden parasını verdim yaptırıyorum ayakkabı gerek dediler soledim 50 TL verim al dedi bende grek yok dedim kendim aldim nişanlıma silemedim bile aldıktan sonra bunu aldim onu aldim dedim.nikah ve kına kıyafetimi de almicaklar ki alisverise de ckkarmicaklar eminim. Onlara minnet etmektense kendim alıyorum. En azından bana aldıkları 1 çöp bile olmucak lafını edemicekler
Peki onları gerçekten sevebiliyor musunuz? Benimsediniz mi yani? :/ Anne baba demek geliyor mu içinizden?

Back
X