Nişanlımın ailesi gelin alma adetlerini bilmiyorlarmış..

En fitil olduğum şey kuaförde kapının tutulması !!!!! zaten emeginin karşılıgını alıyorsun birde kapı tutuyorsun...

pastacısı gelir para ister, kuaförü kapı tutar hiç sevmiyorum bu tip şeyleri...eşimde vermedi zaten kuaföre eşimi alabilir miyim dedi sertçe ve kadın açtı kapıyı..çok saçma yahu...sanki akrabam !!!

hıc bılmıyordum kuaforun kapı tutmasını ılk defa duydum boyle bırsey.bızde kuzenı evlendırdıgımzde sacını yapan kuafor ,damat ıcın aman pekde cımrısmıs dedı .ben de durup durup dusundum nıye boyle dedı kı acaba dıye
meger kapı tutma dıye bırse varmıs ılk defa duydum .iyi ki bizim damatta vermemıs.zaten bır gelın bası paketıne aldıgı para o na yeter de artar.normal bır topuz yaptırcam dedıgın de ucret farklı oluyor .aynı topuzu gelın bası olarak yaptırcam dedıgn de ucret ıkı katı oluyor resmen .sızın esınız de vermemekle ıyı yapmıs .

kayıvalidenin adetleri bilip bilmemesi önemli değilde küçümseyici tarzda kırsal kesim adeti falan demesi hoşnutsuz ayrıca nedir bu gelenek göreneklerimize olan düşmalık anlamıyorum modernizim adı altında her geçen gün zaten bizden birşeyler gidiyor avrupa kültürüne hayran olan bu tür adet ve göreneklerimizi yadırgayan saçma bulan bunları ilkellik olarak niteleyen herkese acıyorum kızlar bu geleneklere biz yaşatacağız çocuklarımıza biz aktaracağız lütfen kültürümüze sahip çıkıp duyarlı olalım

bizim de çeyiz giderken kamyon falan gelmişti
hatta hurçları almadan önce en büyük hurca ablamı oturtmuştuk (2 kardeşiz)
ablam da o sıra hamileydi
sonra onlar gelirken yiyecek de yapmışlardı
iş bittikten sonra yemekler yenmişti
gelin almaya da mahalleyi yıkmışlardı
kalbim yerinden çıkcaktı nerdeyse
kuşağımı da babam bağlamıştı
ben esviyorum böyle adetleri
taşralı olmamama rağmen :79:

bu arada kısmetse oğlum olcak
geçen birine dedim ki ohh sünnet düğünü yapcaz ne güzel
bana verdiği cevap
ne sünnet düğünü be sünnet mi kaldı şimdi kırolar gibi

oo bizim kuaförde gelini vermemeler
bıçak kesmiyolar
düğünde klarnetçi
damat bey ses çıkmıyo para sıkışmışlar
bütün düğün damat bey damat beyyyyy perişan ettiler damadı

Kayınvalidelerin işne geldimi adet vardır işine gelmedimi adet yoktur, bizdede konu sahibinin analttığı gibi olur ancak bunu ister yaparlar ister yapmazlar 1200 km çeyiz gödüm nakliyesini parasını herşeyi eşim annem ve ben ayarladık eşim ordançeyizleri karşıaldı adam tuttu eve taşıdı sonra düğünden sonrada ayy bu ev hiç yeni gelin evi gibi kokmuyor dendi çeyiz sermesi olmadı ya ondandır diye laf soktular bende 1200 km yoldan size çeyiz getirdiğimde nerdeydiniz birde size çeyiz sermesimi yapıcaktım dedim.ben örf ve adetlerin hiç birini yapmıcaktım fazla örf ve adete bağlı değilim ama kaynanam olcak kadın bizim her söylediğimize aa bizde o yok ama dedikçe benimde onlara bunları yapmak geldi kuaföre gititğimde beni aldılar eve gititm evden çıktım onlarrda direk gelin kuaförden solana gidermiş ve kardeşim kapı parası aldı normalde yapmıcaktım böyle şey ama onlar beni mecbur etti,ve kınada gelinin avcuna altın konur dedik aaa bizde yok dedi,a onun bile lafını etti kaynana olcak kadın bir çeyrek altını çok gördü ve emanet bilezik takıldı düğünde bayanlar beni kandırdılar ben alındı sandım düğünden ertesi gün çıakrdılar kolumdan meğersem kuyumcudan emanet alınmış 1 çeyrek altın bile alınmadı ahhh ahhhh

yokmu bu kaynanakar ahhaaaaahhhhhhhhhh biz gelinlere gelince bizde böyle adet yok derler ama sıra kızlarına gelince envayi çeşit adet gelenek görenek ortaya çıkartırlar yeryüzünde hala iyi kaynanalar var ama en azından bana böylesi melek tatlı kayınvalide denk gelmedi ahhh

Ben 2,5 aylık evliyim, benim kayınvalidemde güya hiçç bişey bilmiyormuş kına alışverişimi bile gidip kendisi yapmış, önceki sene kızını evlendirdi, nişanında 10 yada 15 tane bohça yaptılar, benim nişanımda dedimki herkese bohça yapmaya gerek yok maddi olarak zorluk yaşanmasın sadece nişanlım ile bana ihtiyacımız olan şeyleri alalım dedim, onun için bile dediki hiç gerek yok orda alınanlar kullanılmıyor bile, boşu boşuna masraf yapmayalım dedi.İşte böyle uyanıklık yaptıklarını zannettikleri içinde kendileri kaybediyor, şu an gözümde zerre kadar değeri yok ama sadece kocamın hatırından dolayı saygı duyuyorum.

aslında kırsal kesimde yaşayanda kentte yaşayanda biliyor bu adetleri yapmasada görüyor ama açıkcası işine geldiği gibi davranılıyor nerde görülmüş gelinin kendi arabasıyla salona gittiği saçmalık resmen o zaman düğün bitincede kendi arabasıyla baba evine gitsin yeniden ben bu adetlerimizi küçümseyen yapmamak için uğraşan insanları kınıyorummm

herşeyi biliyorlar canım bilmiyormuş gibi davranyorlar işlerine gelince kırsal kesimin adetini bilmeyen sosyetik olurlar bilmesende karşındakinin fikriniörfünü adetini sorarsın ama bizdede olmadı bunlar........

abartılı asla değill...bunlar olan şeyler ...çeyiz başka nasıl giderki arkadaşım ??bilmemeleri çok saçma..
isteklerini söyle nişanlına ve yapılsın sonuçta onlar gelin oluyor adet neyde uyulmalı.

evli hatta nişanlı bilde değilim henüz ama ben şahsen çeyiz serme işini falan yaptırmıcam. benim ablamda enitemle ufak ufak taşıdı eşyalarını evi yerleştirdi sonra millet ev görmeye geldiğinde bikaç şey çıkartıp koydu patik havlu vs o kadar. bende inşallah evlenirken öyle yapıcam. zaten bizde mevlüt okutulur genelde yeni evlenenler, ev alanlar falan o sırada hepsi toptan çıksın aradan yanlız benim aklıma okuduklarımdan sonra birşey takıldı gelin alma işinde kuaförden çıkılıp resimler çektirilip sonra mı gidiliyo eve? yani resimleri çekilip herkes kendi evine mi gidiyo :44:

valla güzelim hiç çok geleneksel bulmadım aksine erkek tarafını çok açık göz gördüm anladın sen diret yaptıracaını yaptır.... sonra içinde kalır çok üzülürsün....

hakkını yemeyim kaynananın başka ilde olduğu halde ceyiz kamyonla alındı ve kaynana 1 tencere sarma sardı ,cola aldı o serenler aç kalacak değil ya bunu düşünen tasarlayan olduğu kada r ben bilmem ayaklarına yatan kaynanada var , şimdi bunları yapmayanı duyunca ve görünce kaynana biz salakmışız dediğinide duydum , ama bunu yapmayanlarında sevilme ve sayılma durumları az

Konu hortlamış
Bana çok saçma geliyo böyle adetler ya
Konu sahibi çoktan evlenip,çocuk yapmıştır

Bende 3 aylik nisanliyim ve nisanda nisanlim beni ve arkadasimi kuaforden aldi fotofrafciya gittik sonra bizim eve gelindi el opuldu nisanlim evine gitti ve nisan saatinden on dakika once gelip beni evden aldi ve nisanin olacagi salona gectik.

Nisanimdan 20 gün sonra memlekette kuzenimin dugunu vardi once kuafor fotograf isinden sonra eniste kuzenimi baba evine getirdi sonra kendisi evine gitti bizde o sira gelinle fotograf falan cektirdik derken ailesiyle beraber konvoy seklinde helin almaya geldiler damat anne babasi ve kardeşleri yukari kadar çıktı enistem kuzeni kapiya kadar goturdu orda damadina teslim etti gelinin kiz kardesi bahşiş almayi ihmal etmedi tabi:)))

Benimde 9 ay sonra dugunum var ve ayni adetleri bizd yaşayacagiz. Ceyiz goturulurkende tum koli ve hurclar kırmızı kurdelayla baglanir ceyiz arabasina kiz evinden havlu bağlanır ve bu sekilde goturulur. Bence bu sey afetlere göre olmali tabi iki tarafinda mutlu olacağı sekilde kimseyi zarara sokmadan:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…