Nişanlımın ailesi gelin alma adetlerini bilmiyorlarmış..

tamam işte bende diyorum ki o para kıza takılmaz yanı bu konuyu acan benım kardesımın aldıgı para bana takılmıcak onu demek istedım tabiki bende onu yapın bunu yapın demedım kımseye yapmak isteyen yapar durumu el verdıgı muddetce ...ama böyle şeyler özel istege girmez zaten yapılması gereken şeylerdir yani bi gelin alma mutlaka olmalı öyle değilmi senin gelin alması olmadımı ?

gayet normal şeyler istediklerin. ne demek gelin çeyizini kendi götürdü, kuaföre kendi gitti, salona kendi arabasıyla geldi? o zaman düğünde olmasın, herkes kendi arabasına binip kendi eşyalarıyla bi eve girsin, birlikte yaşamaya başlasınlar. hele gelin alma mutlaka olmalı. adet olmasa da eşinin biyere giderken seni alıp götürmesi,bırakması hoşuna gidiyo insanın. zaten aynı şehirdeymişsiniz bunların lafının olmaması lazım.
zaten konu açarken sorun olduğu için değil de, bu isteklerin gerçekten lüzumsuz olup olmadığına yönelik fikir almak amacıyla yazmışsın sanırım.
hersey istediğin gibi olur umarım, mutluluklar

isteklerin çok normal.
mesela benim şu an 2.5 yıllık bir ilişkim var.
sevgilimin ailesi de hiç bilmez yöresel adetleri.
ama ben şimdiden anlatıyorum şöyle olur, böyle yapılır diye ki ilerde bir sorun çıkmasın
siz nişanlınızı ikna edin, ona anlatın, ailesini ikna etmek ona kalsın...
hem yüz göz olmamış olursunuz.

evet canım aynen öyle yani bu işin kırsalı moderni yok yada okumuşu cahili yok ama nedense taşra adeti dendi anladıgın ve yorumun için tşk ederim

şu an 2 aile arasında problem yok yani o gün konusuldu kırgınlık olmadan karara bağlandı bahsettiğim şekilde olacak yine

istediklerin cok normal ama fazlada üsteleme
sonra kötü olmayın dedigin gibi orta yol bulunur
ama bunlarda aydamı yaşamışlar bunca sene anlamadım
hiçmi bi konu komsu dügünü görmemişler:97:

Bunlar her yerde bilinen yaygın adetler. Gelin alma diye birşey heryerde var. Ha artık uygulmayan vardır o ayrı ama hiç duyulmamış olması normal değil.
Ama bazı şeyleri de koşullara göre ayarlamak lazım. Mesela benim gelin alma merasimim yerli yerinde çok güzel oldu. Kuaförden eve gittik eşimle, eşimin ailesi de bize geldi. Oradan geçti düğüne. Gerçi benim saf kardeşim kağı tutmayı unutmuş. Ama çeyiz işine gelince farklı oldu. Çünkü ben ve eşim başka bir şehirde yaşıyoruz, annemler başka, kayınvalidemler başka. Öyle olunca kaçyüz kilometre yol yapmasın insanlar diye, annemler çeyizimi nakliyeye verdiler, eşimle biz de karşıladık, parasını eşim verdi. Oldu bitti.
Yani karşılıklı anlayışla çözülecek şeyler bunlar, kaldı ki son mesajımdan anladığım kadarıyla zaten sorun olmadan hallolmuş. Mutluluklar.

2 medeni aileyiz tabiki bunlar sorun olmamalı aslında olmadıda ama nedense öyle olmuş gibi algılandı yani inat yok diretme yok sadece böyle olur dendi biraz şaşırdılar ama tamam olur dedıler bu kadar

istediklerin cok normal ama fazlada üsteleme
sonra kötü olmayın dedigin gibi orta yol bulunur
ama bunlarda aydamı yaşamışlar bunca sene anlamadım
hiçmi bi konu komsu dügünü görmemişler:97:

üstelemedim canım zaten onlarda yapmayız asla olmaz falan demedi yani şuan tatlıya baglandı hersey tşk ederim

tabi gelin alma oldu ama ben öle davul düdük istemedim ne oyle ya komik gelir bana sünnet çocuğu gibi neyse herkesinde bu arada kararına saygı duyuyorumm bu sadece benim düsüncemdi sakın yanlıs anlasılmasın çok üzülürüm.. ben enteresanım zaten düğünde sevmem en güzel bence nikah sona gidip bi eğlence mekanına yemek yiyip sabaha kadr doktürmek.. iste adam gibi eğlenmek diye ben buna derim... ole düğünle felan eğlenemem annem babam kapıda hosgeldin 5 gittin rahat edemicekler... offff konu uzar bole gider.. neyse herkesi çok optüm ban kaçarr... konu sahibesi arkadasım çok çookk mutluluklarr

sevgiler..

aaa muhabbet ediyoruz uzarsa uzasın hoş kavga yapmıyoruz ya tamam işte sana yapılan banada yapılcak davul zurna şart değil bende onu demek istedım işte neyse evet bende düğünleri sevmem bizimde nikah ve aksamına yemek olcak yorum için tşk ederim

cnmmm cıktıgımda ısyerımdeydım cok yogundum ondan.. gonul ısterdı kı saatlerce sohbet edelım tartısalım ama :)) geldım sen yoksun sımdı de :)) benımde nıkah yemek eglence oldu superdı yaa.. ayy senınkıde ole olcak madem... allahım ınsallahh cok cok guzel gecer.. hersey ıstedıgın gıbı olur :))

Anca işlerine geldiği kadarını biliyorlar. Benimkide öyle.. Ailesi nişandan önce alışveriş yapılacağını, nişanda altın takılacağını bilmiyor.. Bayramlarda kıza bayramlık alınacağınıda bilmiyorlar. Nişan takıldıktan sonra kız evinin arada bir ziyaret edilmesi gerektiğini, düğünün konuşulması gerektiğinide bilmiyorlar. Bunlar uzaydan yeni geldiler, hiç bir şey bilmiyorlar. Dünyaya ayak uydurmaları 200-300 yıl alacak gibi.

ha birde şu var ki: bir görümcem var, isteyen olduğunda "bizde herşeyi erkek tarafı yapar" diyorlar. Kendi oğullarına gelince "ikinizde çalışın beraber yapın" diyorlar. Yani dediğim gibi sadece "işlerine gelen tarafı biliyorlar."

şunlara bak kesin para çıkmasın diye bilmiyoruz ayağına yatıyolardır...

iyi bari gelin almaya gidlmezmi yok artık...

sırf kapıda para vermesinler diye yapıyolardır...

Kuşak takma falan tabi biraz taşra adeti bence de ayrıca kadını küçük düşürdüğüne inanıyorum dolayısıyla kentli ailelerde kuşak falan kalmadı pek.Bu dedikleriniz ne benim düğünümde ne de kardeşiminkinde yapıldı. Konvoy falan bunlar taşra adeti.Bilmemeleri uygulamamaları çok acayp değil. Ha siz tutturursanız herkes bakire olduğumu bilmeli illa kırmızı kuşak takcam diye o da size kalmış. Ataerkil toplum adeti bence.

konvoy yapılmasının nesi taşra adeti pardon?? eğer bir kız evinden gelin olarak çıkıyorsa bence yapılmalı.. öbür türlüsü kendi başına çıkıp gitmek gibi olur..konvoy yapılırken korna çalmak vs olmamalı tabi..

gelin alma, konvoy çok yaygın adetlerdir. istanbulun en lüks denebilecek semtinden gelin çıktım konvoyla davul zurna dahi vardı :) şu anda da oldukça lüks bir sitede oturuyorum gene konvoy var sadece arabaların modeli çok lüks.

bence bu adetlerin parayla, kültürle alakası yok. yapmayana saygı duyarım ama bilmiyorum demek samimi gelmiyor bana.

gelin olurken ben ve ailem hiç talepte bulunmadık. yapılan yapıldı. yapılmayanı dillendirmedik. ama kayınvalidem oğlu aracılığıyla bir sürü talepte bulundu :) bizde adettir diye istediği şeyleri ne diğer gelininden istemiş ne de benden 6 ay sonra evlenen kızına yaptı.

umrum da değil. ne benim onun alacağı bir şeye ihtiyacım vardı ne de onun benim aldıklarıma. ama gene de istediklerini fazlasıyla aldık verdik. (bu arada benim herşeyimi ailem yaptı, eşime düşen şeyleri eşim yaptı)

yapan kendi şanına yapar.

bazı adetler güzeldir. yapılması da gereklidir bence.

öyle nikaha imza atmakla insan karı-koca olduğunu anlamıyor hemen. bu hazırlıklar insanı hazırlıyor. aileler de yaptıkları ile istekli olduklarını, değer verdiklerini belli ediyorlar. ağızla istenmesine karşıyım. ama karşı taraf da akıl edemiyorsa boşverin kendilerini küçük düşürürler.

kırmızı kuşak bence de hoş değil ama kimseyi kırmaya da gerek yok. gelin çıkarken dualar eşliğinde takıldı bana da, konvoyda arabada çıkardım. 5dk üstümde durdu diye incilerim dökülmedi.

arkadaşım dediğin gibi kendi kızlarına olunca herşeyi yaptırmasını bilirler.. madem onlar bilmiyor sen söyle bu böyle şu şöyle oluncak de..
normalde kız tarafının erkek tarafından talepte bulunmasına sinir olurum.. ama aşağı yukarı herkes bi düğünde ne yapılıp yapılmayacığını bilir.. madem bu işe kalkışılıyor taşın altına elini sokçaklar

öyle merasim eşiliğinde çeyiz götürme falan kalmadı artık.ben hiç görmüyorum,yapan da yok pek.ama gelin baba evinden çıkar mutlaka öle kendi kendine düğün salonuna falan gitmez zorla veriyomuş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…