• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin ailesi.. Lütfen ya

Ben 19'ken çiçeği burnunda üniversite öğrencisiydim. Başımda kavak yelleri esiyordu evlilik, nişan, kayınpeder falan aklımın ucundan geçmiyordu. Bütün çevremböyleydi ve normal olan bu bana göre. O yüzden 19 yaşında bir kızın evli olmasını anlayamıyorum ve yorum yapamıyorum.

Herkes okuyacak diye bir durum söz konusu değil tabi ki ama bu kadar erken evlilik düşünmek neden? Okumayan kızın yeri kocasının yanı mı? Daha olgunlaşmadan evlilik işlerine girişirseniz başınıza bı tür şeylerin gelmesi normal. İdare etmeyi bilmiyorsunuz çünkü.

Herkes sormuş ben de sorayım neden nikahı bu kadar erken yaptınız. Tayin gib bir durum da yok anlaşılan.

Benim de cevremde nikahi onden kiydiran var ama bir ay once falan o da, cok riskli bu kadar erkenden nikahlanmak...
Yasin cok kucuk daha, nisanlin da 25ten kucukse gecmis olsun.

1. Daha 19 yasindasin bune acele ?

2. Daha önce istemedigin yere gelin gidecegini bilmiyormuydun ?

3. Daha dugune bukadar varken , neden bukadar erken nikah kiyildi anlamadim.
Nikah dügün kiyilir..

Ayrica kayinpeder neden babani arayip oglumu uzuyor diyor ortada birsey yokken , daha simdiden bukadar karisiyolarsa , isin zor ilerde herseyine karisirlar...

19 yaşındasın, 2 ay önce nikahın kıyılıyor ama 2015 senesinde evleneceksin? çok afedersin ama bu kadar acele nikah kıymanızın anlamı neydi? al işte şimdiden terslikler başlamış, ayrılmanız söz konusu olunca ne olacak biliyorsun değil mi?

hiç bir şeyin tek taraflı olmadığına inanırım.. bir şekilde iki tarafın da karşılıklı konuşup anlaşmaya varması gerek...

kobu sahibi tayin vs yokjen neden nikah yaptin.?

konuya yorumum
bu aileden bi cacik olmaz

Henuz 19 yasindasin evliligi toz pembemi zannediyorsun aklim almiyor genc yasta evlilik meraklilarini ! sen gencecik bir kizsin okuyacagin yerde meslek sahibi olacagin yerde yazik etmissin kendine birde ustune nikah cok olmus ! hangi akla hizmet nikah kiydiniz pes yani ! o kadar cok ornek varki nikahlarini onceden kiyip sonradan bosananlar yazik cok yazik

Bacilarim kusuruma bakmayin ama neden herkes yasina takmis ???
Bu sorun bence yasindan kaynakli degil...
Ayrica babasina karsi gelip baba sus o benim nikahlim sen ne karisiyorsun diye .. o yastaki biri tabi ki demez ama daha buyuk yasta olsaydi da babasina ailesine karsi gelecegi anlamina gelmiyor...
Ailesine buyuklerine olan saygidan ileri geliyor...
Artik nikahlanmis neden nikahlandin bu yasta demek neden ???
Bu tarz konusmalar yaparak kardesimizi de kirmiyor musunuz..
Bence 19 yasinda olan biri yetiskin bir bireydir ve kendi kararlarini verebilir...
Ki onceden nikahinin kiyilip seneye de dugunun olacagi tabi ki normal degil keske boyle olmasaymis...
Bakin ailesinde bircok yetiskin bireyin destegi ile olmus bu nikah...
Her neyse kardesim Rabb'im yardimciniz olsun...
Eger yavas yavas aileler arasi duzelme olmaz ise siz en iyisi ailelerden uzak bir yerde yasaminizi surdurmeye bakin...
Ailelerinizin sizin yonlendirmesine izin vermeyin...
Birbirinizle mutlu olacaginiza inaniyor iseniz tabi...

Mrb paylascak Kimsem olmadigi icin buraya yaziyorum Ben bi senedir nisanlyim 2 ay önce nikahim kiyildi .. 2015de dügünüm olucak allahin iznilye .. Benim sorunum bu .. Kaynanmla kayinpederimle hepsiyle cok iyi anlasiyorudum hic bi sorun yoktu taki nisanlimin babasi ailemi arayip agir laflar edene kadar sebebi Benim nisanlimi göyya üzmemis. Ama aksine bizim sorunumuz yoktu sadece aileler pek anlasmiyordu bende Tabi bu duruma cok üzüliyorudum nisanlima anlatim üzüldügümü oda gitmis babasina Demis niye böyle yapiosunuz Ben kaybetmek iStemiyorum sizin yüzünüzden kizi .. Babam onlara Asla kötü söz etmedi bu güne kadar ama o Gün cok kötü tartisdilar kayinbabam arik bu isin Kabak tadi vermeye basladiginda söyledi annemde dedi oglun kizimin pesini biraksin ozaman hersey bitcekti babam sonra nisanlima konustu dedi biz artik ailenle muhatap olmayiz .. Benim düsüncem ne yapicam Ben hatami düsüniyorum saygimdan kusur etmedim hic istenmedigim bi yere nasil gelin gidicem Ben :KK43: uzun oldu biliyorum ama yardim edin daha henüz 19 yasindayim .. Cok mahcup oluyorum aileme karsida ..

daha türkçeden bihabersin evlenip hayata atılacaksın.cahil cesur olurmuş

yaşın çok küçük...
keşke biraz daha bekleseydin evlilik için...

tamam yaş küçük..
ama yaşı 25 olsaydı da benim bu konuya bakışım değişmezdi.

aileler birbirine girmiş bi şekilde o veya bu sebepten.
bu böyle gider daha da düzelmez.
bi kere nifak tohumu ekildi mi uzar gider.
mutlaka ki iki tarafta da hata vardır.

sen de istenmediğin bir yere gideceksin.
yaşın ufak olduğu için, ayaklarının üzerinden kendi başına duramadığın için ( çalışmadığını, bir mesleğin olmadığını düşünüyorum ) , ailenle eşinin ailesi arasında sorunlar olduğu için ezileceksin de ezileceksin. maalesef.. görünen köy kılavuz istemez..

böyle bir hayatı yaşarım, çekerim, sevgim çookk büyük diyorsan ne ala..
ama "olmaz" diyorsan düğün yapmayı düşün..

neden nikah kıydınız bu arada...
nişanı atmak kolay ama eğer istemediğine karar verirsen mahkemelerde uğraşacaksın şimdi..

gerçi pek ayrılma taraftarı olduğunu da düşünmüyorum ama...

Yani 18 yaşında nişanlandınız 1 yıl nişanlı kaldınız 19 yaşındasınız.
Aynı yaştayız. - Nikahlandınız. -
Benim de ciddi ilişkim var ama sanırım bu kadar acele etmezdim.
Bari hemen çocuk yapmayın kötü örnekler ne kadar çok olsa da erken yaşta evlenmek güzel diyen insanlar dan olursunuz umarım hakkınız da hayırlısı..

Bazıları eleştirmiş yaşınızdan dolayı.. Belki haklılar belki değiller. aslında bunun yaşla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Sana ve nişanlına zor bir görev düşüyor.İki tarafı da idare etmek zorundasiniz. Aileler sanırım görüşmez belkide zamanla tavırları değişir belli olmaz. Eğer değişmezse işin zor evet. İstenmeyen gelin durumuna umarım düşmezsin. Ama nişanlınla aranız iyiyse birbirinizi gerçekten seviyorsanız üstesinden gelirsiniz..

Keşke nikah yapmasaydınız, şimdi onlar çok daha rahat erkeğe laf söz gelmez. Ama işler kötüye giderse olan size olacak.. İnşallah sonunuz hayırlı olur. Allah yardımınız olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Mrb paylascak Kimsem olmadigi icin buraya yaziyorum Ben bi senedir nisanlyim 2 ay önce nikahim kiyildi .. 2015de dügünüm olucak allahin iznilye .. Benim sorunum bu .. Kaynanmla kayinpederimle hepsiyle cok iyi anlasiyorudum hic bi sorun yoktu taki nisanlimin babasi ailemi arayip agir laflar edene kadar sebebi Benim nisanlimi göyya üzmemis. Ama aksine bizim sorunumuz yoktu sadece aileler pek anlasmiyordu bende Tabi bu duruma cok üzüliyorudum nisanlima anlatim üzüldügümü oda gitmis babasina Demis niye böyle yapiosunuz Ben kaybetmek iStemiyorum sizin yüzünüzden kizi .. Babam onlara Asla kötü söz etmedi bu güne kadar ama o Gün cok kötü tartisdilar kayinbabam arik bu isin Kabak tadi vermeye basladiginda söyledi annemde dedi oglun kizimin pesini biraksin ozaman hersey bitcekti babam sonra nisanlima konustu dedi biz artik ailenle muhatap olmayiz .. Benim düsüncem ne yapicam Ben hatami düsüniyorum saygimdan kusur etmedim hic istenmedigim bi yere nasil gelin gidicem Ben :KK43: uzun oldu biliyorum ama yardim edin daha henüz 19 yasindayim .. Cok mahcup oluyorum aileme karsida ..
2 ay önce nikah kıyılıyor…

Düğün 2015 te..

Madem düğün 2015 te olacak nikah için neden bu kadar acele edilir hiç anlamadığım bir mevzu.

Artık ne yapılsın “peşini bırakmak” mı kaldı. Siz resmen karı kocasınız. Bundan sonrası boşanma olur.

Yaşa laf edince kızıyor bazıları.
O yüzden yaş konusuna girmiyorum.

Tuhaf benim için ama senin ailen onay vermiş, beni ilgilendirmez.
Allah pişmanlık yaşatmasın.

Nişanlının tavrı güzel aslında ailesi ile tatlıca konuşmuş böyle yapmayın diye.

Kp in anormal. Onunla sağlıklı bir iletişim kurulamaz bence.

Şu saatten sonra soğuk, mesafeli bir dünür ilişkisi olur.
Ailelerin de iyi olmasını bekleme. Siz iyi olun yeter ne diyeyim..

Nikahı kıymışlar ya garantiye aldık nasıl olsa diye yapmış yapacağını keşke düğüne bu kadar zaman varken erkenden kıymasaydınız.
Vazgeçmek daha kolay olurdu bu tür sorunlarda.

Ikinizde gencsiniz ve aileri idare edemiyorsunuz. Nkahta cok erken olmus zaten. hadi dugunden 1 ay once olsa olabilirdide 2015'e aylar var daha

Back
X