• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımın ailesi meselesi

yenı ev aldıkları ıcın maddi olarak sıkısıktırlar...
şöyle düşünüyorlardır bız oğlumuzu okuttuk meslek sahıbı yaptık dugununu de kendı yapsın zira artık kımsenın anası babası pek karısmıyor gelınle damat yuklenıyorlar masrafları..
bence bu senın sorunun değil onların sorunu onlar kafa yorsun nasıl yapıcaz denklestırıcez dıye dugunude kız tarafının yapacak halı yok zaten nişanı ve kınayı kız tarafı yapıyor

Anne,baba olmak hiç kolay değilmiş..biz bunu gördük..
yıllarca her emeğini çek,okut,büyüt..az çok parasını kazanacak hale gelsin,sonra anne baba kendine ev alıp mutfak banyo düzünce ama ben evlenecektim daha demek bana abes geliyor..
çiftler artık her işlerini kendileri halletmeli..ben bunu bu tür konularda hep savunuyorum..
sonra seninkiler bunu almadı benimkiler bunu yaptı ama oluyor...

Ben ailelerden destek beklenmesine karşıyım.

İki kişi evleniyor sonuçta, düğün dernek istiyorlarsa da çift kendisi yapsın. Sonuçta evlenmek için düğün şart değil. Eskiden düğünüydü, derneğiydi, eşyasıydı konuşulurmuş çünkü eskiden damadın ailesinin evinde tek göz odaya yerleşilirmiş. Şimdi öyle değil ki. Düğün bile şimdi 30 40 bin liradan aşağı çıkmıyor.

Ailenin ilk görevi çocuğunu evlendirmek değil, tüm ailenin rahatını sağlamaktır. Tüm ailenin rahatı da ankastreyle sağlanıyorsa düğün dernek yine ikinci plana atılır. Bir gece için 30 40 milyar verileceğine belki 50 sene oturmak için 300 400 milyara ev alınır.

Bence her şeyinizi kendiniz halledin, hem kimsenin size karışma lüksü olmaz :34:

Erkek kardeşiniz nişanlı filan mı sizin ? Yani erkek tarafı gibisiniz de :)))

size saçma gelcek belki ama ben konuyu ve yorumları okurken ağladım,ilk evlilik günlerim geldi aklıma kısa sürede evlendik diye kayınvalidemle bir oturdum hemde onun eşyalarının üzerine hiç yeni eşya almadılar yatak odasınıda ben getirdim zaten herşeyin ucuzuna kaçtılar ses etmedim,size ev alırız öyle çıkarsınız yanımızdan dediler tüm takılarımı aldılar ses etmedim evde almadılar ve ayrılırken hiç destek çıkmadılar şimdi düşünüyorumda nekadar cahilmişim bunlara rağmen her geldiklerinde istanbula baş tacı ediyorum,kırmıyorum,bize 10 liraları geçecek diye hala akılları çıkar,hala 1 kuruş desteklerini görmem ama eşim çok ii olduğu için sesde çıkarmam eşime derimki benden hiçbirşey istemesinlerde ben onlardan bişey istemiyorum.Sizde fazla takılmayın gücünüz yettiği kadarını beraber alın en azından ilerde size söylüyecek laflarıda olmaz bence.

Yanlış anlamayın ama ben bu kadınları anlamıyorum düğün takılarını neden/nasıl hangi akla hizmet veriyorsunuz? O yeni evli çiftin parasıdır bunu herkes bilir bu tartışılmaz.. İnanın ben okurken sinir basıyor yaaa...

Yanlış anlamayın ama ben bu kadınları anlamıyorum düğün takılarını neden/nasıl hangi akla hizmet veriyorsunuz? O yeni evli çiftin parasıdır bunu herkes bilir bu tartışılmaz.. İnanın ben okurken sinir basıyor yaaa...

aynen herşeye boyun eğiyorlar ses çıkarmıyorlar sonra da ahh vahh
vermeseydin beraber oturmasaydın silah zoruyla mı alıyorlar evlendiriyorlar sizi

Erkek kardeşiniz nişanlı filan mı sizin ? Yani erkek tarafı gibisiniz de :)))

Aksine. Ben tek çocuğum hatta baba tarafında tek torunum. :1:
Ama ne karıştırmak isterim ne karışılsın isterim. :34:
İnsanın anası babası yuvasını bile kurduktan sonra, o insan kendisi için ne yapacak ki diye düşünüyorum.

Aksine. Ben tek çocuğum hatta baba tarafında tek torunum. :1:
Ama ne karıştırmak isterim ne karışılsın isterim. :34:
İnsanın anası babası yuvasını bile kurduktan sonra, o insan kendisi için ne yapacak ki diye düşünüyorum.

Dışardan objektif olarak bakınca evet haklısınız , ama olayın bir de şu yönü var çoğu genç çift kendi imkanları ile düğün yapıp ev kuruyor, aileler etrafta gerim gerim geriliyor düğün yaptık diye ve hatta takılara el koyanı da duydum burda :47:

Dışardan objektif olarak bakınca evet haklısınız , ama olayın bir de şu yönü var çoğu genç çift kendi imkanları ile düğün yapıp ev kuruyor, aileler etrafta gerim gerim geriliyor düğün yaptık diye ve hatta takılara el koyanı da duydum burda :47:

aksine benim çevremdekiler çcuklarımız kendi yaptı,bize para harcatmadı diye gururlanıyorlar:34:

Bende karsıyım herseyin aile' den beklenmesinden..
Her konuda modernlikten bahsederiz, kayınvalide ile yasamak eskidendi deriz, bana göre buda eskide kaldı, kendim icin söylüyorum sevgilimin ailesi bizim icin hic birsey yapmak zorunda degil, ufak tefek hediyeler olabilir ama onun dısında bir beklentim yok, maddi durumları da iyi degil zaten, kac yasına gelmis insanları borc altına sokmayı düsünmüyorum.. Ha iyi olsa yine beklemezdim bilmyorum benim yapım da bir anormallik var galiba, ya da yetisme tarzımdan böyle düsünüyor olabilirim, babam hep kendi ayaklarınız üzerinde durun, ben herseyimi kendim yaptım, babam zengn olmasına ragmen karısmadı derdi, bu sözlerle büyüdügüm icin böyleyimdir belki, bilemiyorum...
Suan bizde para biriktiriyoruz ilerisi icin, ha belki eksik olur, bazı seyler istedigim gibi olmaz ama olsun, sonra olur huzurumuz olsun yeter ki, mutlu olalım..
:34:

Back
X