Nişanlımın ailesi ve imdat diyenler!

tahtakurusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
145
5
96
Ankara
nişanlanmadan önce böyle değildi
sürekli birlikte vakit geçirirdik
şimdi ne oldu?
şimdi sürekli aile işleri bağ bahçe ev hasta baba bana vakit kalmıyo

evlenincede böyle olcakmış evlilik fedakarlık istermiş babası hastaymış gerekirse onlarda kalır yatarmışız
fedakarlık tek taraflımı olur

evet evlilik fedakarlık ister,ama karşılıklı olursa güzeldir

fedakarlık tek taraflı değildir elbette ortak hayat ortak fedakarlık gerektirir..belki şu an onun yoğun olduğu dönemdir hemen bunu değişiti diye değerlendirme bence..eş olmakda daha ayrı bişeydir..o zaman sana bakış açısıda daha farklı olacak..

evet.. fedakarlık iki taraflı olsa güzeldir ama sen ne kadar anlayış gösterirsen evlilikten o kadar zevk alırsın emin ol.. zamanı geldiğinde oda senin için fedakarlık yapmak zorunda kalabilir o zaman hatırlatırsın ne kadar fedakarlık gerektiğini ama şimdi anı yaşa..

tek taraflı elbette olmaz , olursa onun adı evlilik olmaz , evlilik hayatı paylaşmak değilmidir, acısıyla tatlısıyla paylaşmak ...

kızlar fedakarlık neye ve kime göre benim ailem şehir dışında nişanlandık 7 ay oldu bir kere gitmedi oraya

mahcup oluyorum bende aileme karşı

o zaman dürt sen de. asıl şimdi susmıcan. evlendikten sonra yaygara çıkarsan ne işe yarar.

offf of bu böyle değildi

eğitiyolar heralde bunu
herşeyi yapacaklardı düğünde güçleri vardı şimdi benimki düğün masrafı demeye başladı borç olcak falan
heralde alın eşyaları ödeyin kendiniz diyolar

Neden nişanlının bu saatten sonra eğitildiğini düşünüyorsun ki, ilk mesajındada söylemişsin, gerek bağ bahçe işleri varmış gerekse hasta bir baba. Şimdi senin baban hasta olsa sen babanın yanında olmazmısın. Anlattıklarından nişanlının gerçekten zor ve yoğun bir dönemde olduğunu anladım ben. Tabiki fedakarlık karşılıklı olur ve bence bu zor gününde fedakarlığa önce sen başla derim. Sıkıntılı günler geçsin sende nişanlına ailene gidilmeme konusunu açarsın ki baştan gitmeniz lazımdı geç bile kalmışsınız.
Ev ve eşyayı kafana takma, her zaman söylüyorum, koltuklarla, sandalyelerle evlenmiyorsun, borçlansanda önce huzurunu düşün. Bir iki parça eşya için huzursuzluk yaratıp sevginizi tüketmeyin.

sen de eğitcen o zaman bacım. varmı öle döneklik.

evet başta dediğim gibi yoğun bi dönemde
ben tanıdığımda hiç bağ bahçe yapmazdı o
biz sevvgili olmadan nişanlanmadan önce
nişanlandık evin bütün işleri bunun üzerine atıldı
eve bi masraf yapılsa kardeşin yarısını sen yarısını verceksin oluyo bağ bahçe masrafları bakım ekim dikim vs. benimkinin cebinden çıkıyo bağ bahçe geliri ortak paylaşılıyo ama

ha şuda var bana karşı aile çok iyi belki bi oyun içindeyimdir bilmiyorum ama hastalık malesef iyileşicek bitecek bi hastalıkta değil öldürmeyen süründüren bi hastalık gündüz anne bakıyor gece nişanlım bu arada gündüz çalışıyor nişanlım
full time yani bi hayatı var

ben anlayışsız değilim ama hastalık hepimiz için bende ailemi yuvamı mutfağımı yatağımı bileyim istiyorum babası hastaymış gerekirse onlarda yatar kalkarmışız pekiii aynı hastalıkla karnından beslenerek 15-20 yıl yaşayan hastalar var o zaman onlardamı yaşicaz sürekli çoluk çocuk bizim bize ait bi düzenimiz olmayacakmı

Tabi ki 15-20 yıl orada yatıp kalkacak değilsiniz. Nişanlınızda zaten tamamen orada kalalım dememiş, ama evlenip evini ayırmanın verdiği bir psikoloji ile söylenmiş sözler bunlar. Benim nişanlınızın sözünden anladığım haftanın bir kaç günü orada kalabiliriz dir. Eviniz ayrı olur gerekirse bir kaç gün kalırsınız. Allah göstermesin hastalığın kimi bulacağı belli olmaz.
Ayrıca nişanlılık döneminde bile olsanız onların arasındaki para mevzusuna girmeyin. Bırakın onlar halletsin siz karışmayın.

sende haklısın tabi canım.fedakarlık 2 kişiyle güzel olur.sizde evleniceksiniz artık bi aile kurmuş olacaksınız.zaten kayınvaliden var demi varsa o bakmalı zaten.allah korusun kayınvaliden ölürde o zaman nişanlın kalır anlarım onu.ama şimdi tuhaf

büyütüyormuyum yani
elbette hastalık belli olmaz
ben bakmasın demiyorumki
ama aileye el psikolojisi girmeye başladı el olur oğlumuz korkusu bunu bırakmıyolar
haftasonları görmüyorum bile bağ bahçe yapıyo çünkü cuma akşam görüyorum bide pazartesi sabah ş yerinde eller nası görüyosa öyle hafta içide evde baba var ben dersem sıcak çok sıcak d,iye diye geziyo benle
sinema falan bitti
sezonu kapanmış sinemanın falan gidilmezmişyazın

ben mi kötü düşünüyorum ki

kızlar fedakarlık neye ve kime göre benim ailem şehir dışında nişanlandık 7 ay oldu bir kere gitmedi oraya

mahcup oluyorum bende aileme karşı

yasakkelime işte burda bağ bahçe işleri hasta babası bi kenara müsadenizle
çünkü seninkilerde ana baba onlarda beklerler damatlarının ziyaretini
hele bide aylar geçmiş gitmeyeli
nişanlında bi zahmet fedakarlık yapıp işlerini bıraksın kısa bi süre
senin aileni ziyarete gitsin

tamam hastalıktır bu Allah şifa versin ama basında eşi varmış bakanı yok değil yani
bi haftasonuda senin ailene gidin

bakalım bugün akşam haftasonu için plan yapcam gerçi o dün yapmış bahçeye gitcekmiş yinede
olsun ben bugün değişiklik isticem planda

hadi şans dileyin bana

mrb kızlar benim durumum tam bi felaket
nişanlımın ailesiyle problemlerim var.buunların örf ve adet diye bi kavramları yok.benim ailemi arayıp sormuyolar benide.4yıldır nişanlıyım sadece bir bayramda aradılar.ailemle hiç bi problemleri olmadı oysa.
baştan beri yadırgııyorum bunları.düşünün nişanlandım nişan bohçam kızının beğenmediği 3havludan ve bir eşarptan ibaretti.kızının evlenirken evine almak istemediklerini koymuştu.ve kadında adamda yani nişanlımın ailesi okumuş insanlar.cahil değiller.sizce neden böle yapıyolar.
aramıyolar,sormuyolar,mesafeliler ve hep benden bekliyolar .buarada bizim maddi durumada gözlerini diktiler.evlenince sizin evde oturun.baban iş bulsun oğluma falan diyolar.nişanlımada sordum onunlada konuştuk durumu ama onlar böle görmüş diip kestiriyo.hem laf değiştiriyo falan.ben konuşuyorum ama yine aynılar diyo.benim ne yapmam lazım..... klava:

bana lütfen fikir verin....nişanlımın ailesi düğünümüzü vs. eşyalardan bir süs eşyası bile almadı. nişan hediyesi vs. hiç hiç. örf adet geleneğe gelince sürekli benim hakkıma nişanlıma vaaz veriyorlar. kendi evlerini yeniliyorlar. nişanlımın ise bir maaşıyla herşeyi üstlenmiş . üstüne üstlük nişanlım ailemin zar zor aldığı şeyleri küçümsüyor. bende artık patladım. madem siz birşey yapmıyorsunuz nasıl bizden bekliyorsunuz. nişanlım kendine gelince herşeyi biz yapalım ailelerimiz zor durumda kalmasın diyor, benim aileme gelince ne yaptıki diyor. ailem şimdiden 15 bin tl harcadı halbuki . kendi ailesi 0 . beni ısrar üzerine evlerine çağırdılar bende zannettim bana hediye felan alcaklar ,kadın gitti kendine eşya baktı. resmen sinir oldum.

durumları iyi değil yapamazlar o ayrı ama senin ailene laf etmelerine çok şaşırdım. benim aileme laf edecekler ha "az yapmışınız şunu yapmışınız bunu yapmışınız" yuzuğu kafasına atarım valla. hiçkimse laf edemez beni ne zorluklarla buyuttu ailem inanıyorum ki birçoğumuzun oyledir. laf ettirmeyin ailenize. ustelik oğlan evi eline cebine atmıyormuş baksana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…