• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımın ailesi

ben evlenirken ailelere yük olma fikrine karşiyim. eskisi gibi değil hiçbir şey.. eskiden kızlar pek okumazdı erkekler de askerden gelince 2 aile eşyalarını alır evlerini dizer gençleri evlendirirdi, artık herkes senelerce okutuyor çocuğunu, üni bitse yok şu sınavdı yok bu sınavdı derken eğitimine tonla masraf yapiyor, imkanı varsa evlenirken de yardım etmeli tabi ama imkanlar kısıtlıysa artık o senelerce okuttuklari çocukları kendi paralarıyla bişeyler yapmalı.. kendi durumumdan örnek vereyim mesela beni babam senelerce okuttu o da yetmedi senelerdir kpss kursuydu deneme sınavlarıydı yol parasıydı adamın omzunda hala yüküm.. e atamam olduktan sonra geçip karşisina baba beni evlendir eşyalarımı sen al deme bi hakkı kendimde görmüyorum.. nişanlım için de aynı şey söz konusu.. kadın senelerdir okul masraflarına ne paralar döktü.. yok o şehirde sınav yok bu şehirde sınav yok cart sınavı yok curt sınavı derken ondan bundan borç alarak kapattı çoğu şeyi.. evlenirken de aynı şekilde onu borca sokmak vicdansızlık olur.. ha durumu iyi olur yaparsa oğlu için yapsın, yapmazsa da canları sağ olsun.. bana itici geliyor bi çöp almadılar ellerini ceplerine atmadılar gibi sözler.. hele yapmadıkları için beddua okumak , yorum bile yapamıyorum.. kocaman insanlarız.. genciz çalişiyoruz sırt sırta vermeli eşimizle kendimiz kurmalıyız yuvamızı.. hem böyle daha kıymetli olur gibi geliyor.. kendi emeğin kendi alınterin kendi göz nurun.. bu düşünce bile beni heyecanlandırıyor.. o yüzden çiftlerin ekonomik olarak yeterli ferahlığa kavuşmadan evlenmeleri yanlış.. ben atamam olmadiği için sürekli erteliyorum düğünümü.. elime ekmeğimi bi alayım herşeyimi eşimle yapayım koca kaçmıyor ya.. ha illa bi suçlu aranıyorsa damat beyi suçlarım.. ailesine güvenip düğün yapmaya kalkan o, seni de güvendirmişler o konuda haklısın bak. en baştan konuşulsaydı ona göre ölçüp biçer bi yol izlerdin mutlaka.. ama güvendirip sonradan çekilmek olmamiş.. ama bu sebeplerle ilişkini hırpalama, kendini doldurup durma bence.. dediğim gibi ailelerimiz bizi evlendirmek zorunda değiller, her ne kadar seni güvendirmiş olsalar bile.. o yüzden ya bi süre daha bekleyin ya da başka bi çözüm yolu arayın..

Aynen sizin gibi düsünüyorum..
Hic birsey eskisi gibi degil artık, eskiden okumak fazla yokmus, cocuklar kazandıgı parayı ailesine getirirlermis, e sonrada evlenince aile her bir masrafı hemen hemen karsılarlarmıs..
İnsanlar baskalarının sırtına dayanmaktan ne kadar hosnutlar.. Konu sahibi icin söylemiyorum ama nasıl konu yuva olunca kadın ve erkek! deyip kenara cekiliyorsak, herkese cizgisini belli ediyorsak bunda da böyle olmalı.
Kisi kuracagı yuvayı önce kendi düsünmeli, evliligi altından kalkabilecekse göze almalı.
Hatta eve bir cöp bile almadılar deyip kin besleyenler bile var, peki ya evlerini komple düzen kayınvalide ve kayınpeder? Onların ne gibi bir hakları var bu yuva icinde? Koca bir hic!
Cogu kisi mecburlar anne, baba degiller mi diyor hatta, ben bunu dogru bulmuyorum..
Nasıl yuvamıza kimseyi müdahale ettirmiyorsak, herkes 3. kisi oluyorsa evlenince lütfen bir 3. kisilerden beklenti icine girmeyelim milyonları olan bir anne, baba cocugunu da seviyorsa birseyler yapar elbet, ama dayatma, mecbur bırakma olmamalı. İclerinden gelmeli ki bir kıymeti olsun..

Evet tabi erkek tarafı gerekirse daireden cikip gecekonduda
yasayacaklar.
Konu sahibinin dedigi gibi Arabalarini satacaklar ki ogullari evlensin.
Borc harc önemli degil yeterki şaşalı bir düğün yapilsin.

En büyük kabahatleri de anne ve baba olmak sanırım..
Borc harc önemli degil, nasılsa öderler cünkü kendileri 20' lik delikanlılar isleri ne, ödesinler önlerin de dahaaa cook uzun yıllar var..
Yeter ki gencler hazıra konsun, onlar borcla harcla ugrasmasın..
:ssz:

Son düzenleme:
ailesin,n maddi durumunda ki kötüleşmeye bir kanıtları var mı sizi ikna edebilecekleri?

yanı ne olmuşta paraları yokmuş parası olmayan evlencem diye ortaya çıkmasın bi zahmet. aklı neredeymış şimdi ağlıyor sana vicdan azabı çektırmeye çalışıyor...

parası olmayan evlenmicek zenginlermi evlenice yapmayın lütfen 3 yıldır beraberler kimi demiş neden birikim yapmadılar ne iş yaptığını bilmiyoruz kaç lira maaş alır bilmiyoruz annesi babası çalışırmı yoksa emeklimi bilmiyoruz ilk dediklerinde eşyaları biz alırız demişler o zaman durumları müsaittir alıcak durumları vardır ozaman öyle demişlerdir o zaman deselerdi bizim durumumuz yok birikimmi yapacaklardı hayır birikim yapmak ayda 100 lira köşeye para atmayla olmuyor tabiri caizse damlaya damlaya göl olmuyor artık belki sağlık sorunu çıkmıştır belki başka sorunları vardır durumlarını etkiliyecek arabalarını satsılar demiş konu sahibi onca emekle aldıkları arabayı satmaya kalksalar 3 kuruş ya eder ya etmez yazık değilmi ben demiyorumki hepsini siz alın gerekli olan eşyalarınızı alırsınız diğerleri zamanla olur nedir yani allah kolaylık versin tüm evlenecek arkadaşlara

Peki siz 3 yıllık nişanlılık süresince nişanlılınızla hiç mi birikim yapmadınız. Hiç mi bir kenara atmadınız.
Ben bundan 22 yıl öncesi zihniyetle bile tüm eşyalarımı kendim (eşimle birlikte) yaptım. Bırakın gelinlikten, düğün takısına kadar biz aldık.
Bırakın artık aileleri, belki paraları var vermiyorlar, belki de cidden sıkışıklar.

keşke biraz daha ılımlı olsaydın gerçi arkadaşlar herşeyi yazmış ama kendimden örnek vereyim benimde nişanlımın durumları iyi değil 2,5 yıldır para biriktiriyoruz düğünde takıcakları altınlara kadar biz alıcaz, ben aileminde birşey almasını istemedim daha sonra nişanlım kendini kötü hissetmemesi için , ikimizde çalışıyoruz gül gibi öderiz diye düşündük, he belki çok kaliteli olmaz ama ilerde herşeyin en güzelini alırız önemli olan huzur :) sende nişanlının gönlünü al destek ol derim :) hayırlısı olsun

ben evlenirken ailelere yük olma fikrine karşiyim. eskisi gibi değil hiçbir şey.. eskiden kızlar pek okumazdı erkekler de askerden gelince 2 aile eşyalarını alır evlerini dizer gençleri evlendirirdi, artık herkes senelerce okutuyor çocuğunu, üni bitse yok şu sınavdı yok bu sınavdı derken eğitimine tonla masraf yapiyor, imkanı varsa evlenirken de yardım etmeli tabi ama imkanlar kısıtlıysa artık o senelerce okuttuklari çocukları kendi paralarıyla bişeyler yapmalı.. kendi durumumdan örnek vereyim mesela beni babam senelerce okuttu o da yetmedi senelerdir kpss kursuydu deneme sınavlarıydı yol parasıydı adamın omzunda hala yüküm.. e atamam olduktan sonra geçip karşisina baba beni evlendir eşyalarımı sen al deme bi hakkı kendimde görmüyorum.. nişanlım için de aynı şey söz konusu.. kadın senelerdir okul masraflarına ne paralar döktü.. yok o şehirde sınav yok bu şehirde sınav yok cart sınavı yok curt sınavı derken ondan bundan borç alarak kapattı çoğu şeyi.. evlenirken de aynı şekilde onu borca sokmak vicdansızlık olur.. ha durumu iyi olur yaparsa oğlu için yapsın, yapmazsa da canları sağ olsun.. bana itici geliyor bi çöp almadılar ellerini ceplerine atmadılar gibi sözler.. hele yapmadıkları için beddua okumak , yorum bile yapamıyorum.. kocaman insanlarız.. genciz çalişiyoruz sırt sırta vermeli eşimizle kendimiz kurmalıyız yuvamızı.. hem böyle daha kıymetli olur gibi geliyor.. kendi emeğin kendi alınterin kendi göz nurun.. bu düşünce bile beni heyecanlandırıyor.. o yüzden çiftlerin ekonomik olarak yeterli ferahlığa kavuşmadan evlenmeleri yanlış.. ben atamam olmadiği için sürekli erteliyorum düğünümü.. elime ekmeğimi bi alayım herşeyimi eşimle yapayım koca kaçmıyor ya.. ha illa bi suçlu aranıyorsa damat beyi suçlarım.. ailesine güvenip düğün yapmaya kalkan o, seni de güvendirmişler o konuda haklısın bak. en baştan konuşulsaydı ona göre ölçüp biçer bi yol izlerdin mutlaka.. ama güvendirip sonradan çekilmek olmamiş.. ama bu sebeplerle ilişkini hırpalama, kendini doldurup durma bence.. dediğim gibi ailelerimiz bizi evlendirmek zorunda değiller, her ne kadar seni güvendirmiş olsalar bile.. o yüzden ya bi süre daha bekleyin ya da başka bi çözüm yolu arayın..

aynen size katılıyorum...

şimdi herkes istiyor ki, hem evlenirken yardım edilsin, ama mümkünse alınacak hiçbirşeye karışılmasın, evlendikten sonra fazla gidip gelinmesin, zinhar ufak dahi olsa bir yardım talebinde bulunulmasın...

yok öyle, ya yardan geçeceksiniz ya serden... eskiden kese birliği vardı, herkes çalışır para ortak olarak toplanırdı... dolayısıyla düğünü de aile yapardı, sonra borçlar da yine ortak ödenirdi... hala böyle yapan aileler var, ama yoksa evlendikten sonra gelin damat bir köşeye çekilecekse, borçları da en rahat günleri yaşamaları gereken anne babaya yüklemek istemeleri bence haksızlık olur...

konu sahibine gelince sanırım sizin zorunuza giden önce yapacağız deyip sonra vazgeçmeleri, aman boşverin elele verin siz yapın, iki alacağınıza bir alırsınız...hayatınıza da fazla müdahale ettirmezsiniz... her nimetin bir külfeti var, azıcık aşım, ağrısız başım dersiniz, huzurlu yaşarsınız... Allah yardımcınız olsun...

keşke biraz daha ılımlı olsaydın gerçi arkadaşlar herşeyi yazmış ama kendimden örnek vereyim benimde nişanlımın durumları iyi değil 2,5 yıldır para biriktiriyoruz düğünde takıcakları altınlara kadar biz alıcaz, ben aileminde birşey almasını istemedim daha sonra nişanlım kendini kötü hissetmemesi için , ikimizde çalışıyoruz gül gibi öderiz diye düşündük, he belki çok kaliteli olmaz ama ilerde herşeyin en güzelini alırız önemli olan huzur :) sende nişanlının gönlünü al destek ol derim :) hayırlısı olsun

Canım ben birşeyi merak ediyorum. Cidden şu altını çocuklara aldırma olayını biryerlerde okuduğumda aklıma takılıyor, aileler altını çocuklara aldırırken ne diyor, nasıl istiyor?r Bende ailelerin çocuklarına ev düzmelerine, düğün yapmalarına vs. karşıyım ama Türk düğünlerinde altın takılmasının sebebi zaten çifte destek olabilmek için değil midir? Gönülden kopan bir yardım, bir hediye gibi, neden onu da gençlere aldırıyorlar ki? Hatta tüm takıları isteyen aileler bile okudum burada, ben adetin içeriğini yanlış mı biliyorum yoksa? Cidden ne zaman takı konusu açılsa aklıma takılıyor. Seni ılımlı gördüm, o yüzden yanlış anlamazsın diye sruyorum sana?

Son düzenleme:
Canım ben birşeyi merak ediyorum. Cidden şu altını çocuklara aldırma olayını biryerlerde okuduğumda aklıma takılıyor, aileler altını çocuklara aldırırken ne diyor, nasıl istiyor?r Bende ailelerin çocuklarına ev düzmelerine, düğün yapmalarına vs. karşıyım ama Türk düğünlerinde altın takılmasının sebebi zaten çifte destek olabilmek için değil midir? Gönülden kopan bir yardım, bir hediye gibi, neden onu da gençlere aldırıyorlar ki? Hatta o altınları isteyen aileler bile okudum burada, ben adetin içeriğini yanlış mı biliyorum yoksa? Cidden ne zaman takı konusu açılsa aklıma takılıyor. Seni ılımlı gördüm, o yüzden yanlış anlamazsın diye sruyorum sana?

yok canım yanlış anlamadım olurmu, çok iyilerdir kayınvalidemlr yani şimdiye kadar sorun yaşamadık , nişanlım ailesinin durumunu biliyor sonuçta bende iyi kötü biliyorum o yüzden bize siz alın demelerine gerek bırakmadık hani alın desemde kavga da etsem alamıycaklar durumlarını çok iyi biliyorum çünkü. Olsa herşeyin en iyisinide yaparlar bunuda biliyorum, Bizde onları mahçup etmek istemedik nişanlım alıcak onlara vericek.Söylediklerin çok mantıklı fakat bazen 2 güleryüz tatlı söz 2-3 bilezikten daha tatlı gelebiliyo insana :) Allah pişman ettirmesin tabi ki

3 sene niye nişanlı kalınır? Askerlik okul vs sevgili olarakta beklenebilir ama siz iş ciddiye bağlansın demişsiniz.
Nişanlanmak evlenmeye adım atmak demektir insan bunca zaman hiçmi kenara koymaz aile içinde sizin içinde söylüyorum çok uzun bi zaman yani insan yavaş yavaş eşyalarını alırdı bile.
Ailesi durumu iyiken bişeyler yapıp kenara koyabilirdi beyaz eşya vs alınıp mağazada bırakılıyo istenirse veya altınlar yapılabilirdi sen kızmak için geç kalmışsın ben 3 senedir neden bi çöp yapılmadı diye hesap sorardım şahsen.
Herşeyi aileden beklemek tabiki doğru değil ama durumları varsa evlatlarına destek çıkmaları lazım. Seni böyle yaparak kendilerinden soğutmuşlar hiçbi zamanda unutmıcaksın ama nişanlın ailesine kurban olcak görürsün sen istersen herşeyi kendin yap yine onlardan iyisi olmaz boşuna uğraşma kendi aileni dinle ne varsa ailenden var.
Nişanlının işi yokmu şimdi sokaktan geçene bile kredi veriyolar sana kredi çek demesi çok gurur kırıcı erkek dediğin 3 yıldır kenara atmalıydı kadına bu kadarı düşmez bu kadar fedakar olma değmez...

Evet arkadaşlar Anne- Bab hakkı çok büyüktür onları incitmemeliyiz dualarını almalıyız saymak la bitmez bu hem insani görvemiz hemde diniz bir vazifedir
Şimdi olaya sadece dini yönden yaklaşacak olursam Evladın hakkı yokmuş gibi konusluyor ama var arkadaşlar kısaca yazayım
-Evlada güzel isim koymak
-çocuğu güzel terbiye etmek
-çocuğunuza karşı şefkatli davranmak-beddua etmemek-evlada ikram etmek iyilik etmek
-helal kazançla beslemek
-yaşları erdiğinde ONLARI iYİ BİR AİLE KIZI İLE EVLENDİRMEK.EVLİLİKLERİNDE YARDIMDA BULUNMAK
evlendikten sonra ona şöyle demelidir:
(Evladım, seni terbiye ettim. Okutup, evlendirdim. Dünyada bir felakete, ahirette azaba uğramaktan Allahü teâlâya sığınırım. Aklını başına topla)+
-Çocuklar arasında adalete riayet etmelidir
Dahada eklenebilir ama" gerek yok zorundalar mı" var diyen arkadaslara burdan bişeler yazmak istedim
Ama bu böyle diyede olmayan insanlarında boğazlarına yapışılmaz Mantık ve durum çerçevesinde yapılacabilicek şeyler bunlar

Son düzenleme:
büyük bir kısım konu sahibi arkadaşa yüklenmiş. ama konu sahibi arkadaşın kanımca derdi eşya değil. aileler baştan ne güzel bir araya gelmişler, yapabileceklerini söylemişler. 1 ay önce de tekrar bir araya gelip, durumlarının kötüleştiğinden bahsetmişler, çok kaliteli şeyler alamayacaklarını söylemişler. kızın ailesi de tamam demiş. hani 1 aydan beri durum çok daha kötüye de gitmiş olabilir. bunu da gelip keşke söyleselerdi. insanlık hali, eğer esnaflarsa valla esnaflar bıçak sırtındalar. 15 günde bire her şey alabora olabiliyor. mahcubiyetlerinden de söyleyememiş olabilirler. konu sahibi arkadaşım nişanlına olan tavrını tasvip etmiyorum. keşke karşılıklı oturup, sebepleri hakkında sakin sakin konuşabilseydiniz. sonra yapabileceğin fedakarlıkları ve olmazsa olmazlarını da söyleseydin. eminim ki ortak bir noktada uzlaşabilirdiniz. ailenin kızgınlığını bir nebze anlayabiliyorum. ama onlar da kendi yapabileceklerini yapıp kenarı çeklselerdi. ortalık karışmış ve yazık olmuş. eşya bugün olmaz yarın olur, ama bugünler geri gelir mi? öfkeyle kalkmış, zararla oturmuşsunuz. ki ben derdinizin eşya değil, verilen sözlerde durulmaması olduğunu düşünüyorum. ama başta da dediğim gibi bunun binlerce sebebi olabilir. konuşmamış, kavgaya dökmüşsünüz. şimdiden sonra işiniz zor. allah kolaylık versin.

Bende evlenirken ailelere yük olmama taraftarıyım. onlar isterse yaparar istemezlerse yapmazlar.

Eşya alımına gelince, zaten birçok firma-mağaza senetle eşya satıyor. O şekilde almayı deneyebilirsiniz. Banka yerine mağazaya borçlanmış olursunuz. Doğtaş olmaz da mahalle arası mağaza olur. 5 bin liralık koltuk yerine 2 bin liralı alırsınız. Sonuçta o ev sizin eviniz olacak ve orayı güzelleştirecek olan eşyalar değil sizin birbirinize olan sevginiz ve evdeki huzur olacaktır. Takılmayın böyle şeylere. Kim ne yapmış ne umursamayın. Yeni bir hayata başlayacaksınız ve o hayatı güzelleştirmek için uğraşın. Ve nişanlınızla da konuşun ona direk hayır demeyin, ailem istemiyor demeyin, neyin doğru neyin yanlış olduğundan bahsedin, ailelerinizin size yardım etmek zorunda olmadığından beraber olduktan sonra herşeyin üstesinden gelebileceğinizden bahsedin. Sorun varsa çözüm de vardır. Çözüm üreten siz olun.

3 senede haydi haydi para toplayabilirdi bence ama eger sen kredi cekersen zaten mecbur o da ödemek zorunda evleniceksiniz sonucta.
ikinizinde borcu olucak.

üzme tatli canini. güzelce konus. ailesinden baska biri kredi cekebilir de.

Arkadaşa biraz fazla yüklenilmiş olabilir ama 3 senede az bir zaman değil o koca 3 senede nişanlınız biraz birikim yapabilirdi diye düşünenlerdenim bende bizede eşimin ailesi yardım etmedi edicez diye taahhütde bulunmadılar ama yapmıcaklarıda belliydi herşeyi biz yaptık şimdi kafam rahat en azından birşeyimize karışamıyorlar yaptık böyle olcak şöyle olcak diye :) o yüzden erteleme imkanınız varsa biraz daha erteleyin yada taksit yapan mağazalar çok televizyonlara çıkıyorlar oralardan alabilirsiniz eşyalarınızı en azından kafanız rahat olur

canim ya sükür et yine biraz para vermisler...benimkiler hic vermediler...nasil anne baba anlamiyorum ben...bukadar gaddar olamaz bi insan...cocuklarina sahib cikmiyorlar...ancak oglunu pohpohluyor...yaparsin edersin sen diye...ya senin oglun daha 6 ay öncesine kadar ögrenciydi...6 ayda nekadar para biriktiebilirki? Benim ailem gururuna yediremedi...nisanlima kredi almasinda yardimci oldular...nisanlim ailesine toz kondurmuyor o ayri ;) Icine atan birisi bunu bildigim icin ses etmyorum cünki biliyorum cok agrina gidiyor...üzmeyin kendinizi dicem ama senin icinde cok zor biliyorum...neden herkez evlenirken sen sakrak ebn para derdi cekiyorum diyorsun....bide varliklilar anladigim kadariyla...benimkielrde öyle...4 tane apartmani var dairelerin hepsi kirada ;) Ama bak yinede bi kurus vermiyorlar...sordunmu yok kizim ben nerden alayim diyorlar ;) cok igrenc bi durum bu para konulari...allah sabir versin sana...

nisanlinla arani bozma bence...ama kredi felan cekme olayinada sakin girme...hic bulasma böyle risklere...

Allah yardimcin olsun....

:38:

ailen çok haklı bencede çekmemelisin 3 senede az da olsa birikimi olmalıydı nişanlının hem artık evlilikler kısa sürebiliyor burda örneklerini okuyoruz kimse asla böyle bişey istemez ama tedbirli olmakta yarar var. bi de kredi kartı olmadanda taksit yapan yerler var yani herşeyi bulabileceğiniz mağzalar halı,beyaz eşya ordan alışveriş yapar sonra ikiniz ödersiniz ama kredi borcunu yüklenme derim

Son düzenleme:
parası olmayan evlenmicek zenginlermi evlenice yapmayın lütfen 3 yıldır beraberler kimi demiş neden birikim yapmadılar ne iş yaptığını bilmiyoruz kaç lira maaş alır bilmiyoruz annesi babası çalışırmı yoksa emeklimi bilmiyoruz ilk dediklerinde eşyaları biz alırız demişler o zaman durumları müsaittir alıcak durumları vardır ozaman öyle demişlerdir o zaman deselerdi bizim durumumuz yok birikimmi yapacaklardı hayır birikim yapmak ayda 100 lira köşeye para atmayla olmuyor tabiri caizse damlaya damlaya göl olmuyor artık belki sağlık sorunu çıkmıştır belki başka sorunları vardır durumlarını etkiliyecek arabalarını satsılar demiş konu sahibi onca emekle aldıkları arabayı satmaya kalksalar 3 kuruş ya eder ya etmez yazık değilmi ben demiyorumki hepsini siz alın gerekli olan eşyalarınızı alırsınız diğerleri zamanla olur nedir yani allah kolaylık versin tüm evlenecek arkadaşlara

ben zenginler evlensin demedim..evlenmeyi düşünen insanlar parasını biriktirsin ondan sonra ortaya çıksın biz artık evlenicez diyerek dedim..

ayrıca nişanlın işsiz mi dedim konu sahibi cevap da yazmamış

ben düğün yapacaklar diye araba satma olayını mantıklı bulmadım

bana kalsa zaten düğün bile inanılmaz gereksiz birşey.millette sıkılıyor artık düğüne gitmekten bir altın taksalar, 1 gr altın olmuş 80 90 arası birşey.

düğüne çağırdığın insana da külfet, bir çeyrek altını artık ortak takacak hale geldik.

yalnız ben şunu anlayamıyorum tamam evlenecek çifte yardım yapmasınlar ama konu sahıbiyle ilgili de değil aslında,düğünde millete gösteriş olsun diye artık utanmamak için ailelerin taktığı o altınları da bir zahmet çocuk doğup büyüyene kadar en az 20 25 yıl varken 3 tane bilezik parası da koysunlar kenara el insaf,

onu da takmayıp çocuklardan altını ısteyıp düğünde el alem görsün diye takan o kayınvalideler sonra atlamasınlar oğluşum oğluşum diyerek...

lafa geldi mi ben canımı verırım düğün zamanı hadi herşeyi siz yapın olmuyor en azından 1 bilezik takabil o canını vereceğin oğlunun karısına...

bu kadar parasız olup çocuk zaten okutamazsın. o kadar parasızsan, o çocuk üniyi burslarla ek işte çalışarak okumuştur zaten, onu da sen okutmuş sayılmazsın...

3 senedir nişanlısınızda kenara köşeye bişeyler biriktirip almadınızmı?
şimdiki aileler öyle ama senin ailende yangına körükle gitmiş kusura bakma...
önce senin ailen demeli benim kızım mutlu olsun ses etmiyelim ailen demesse elalem hiç demez..
ayrıca 3 ay sonra düğünün var ve sen bu adama güvenip kredi çekmiyosun.
ben 5 aydır nişanlıyım ve üzerime düşenlerin hepsini nerdeyse aldım nişanlımda ailesinden tek kuruş almadan borca girdi ve mobilyaları aldı.
ailem sadece tv ve bulaşık mak alıcak onun aileside buzdolabı ve çamaşır mak.
babam dün 10000 tl kredi çekti sırf biz sıkıntı çekmeyelim diye. biz ödücez tabki ama babam bile nişanlıma bana güvendi.
bence başkalarına suç atmadan önce kendimize bakmakta fayda var..

ben zenginler evlensin demedim..evlenmeyi düşünen insanlar parasını biriktirsin ondan sonra ortaya çıksın biz artık evlenicez diyerek dedim..

ayrıca nişanlın işsiz mi dedim konu sahibi cevap da yazmamış

ben düğün yapacaklar diye araba satma olayını mantıklı bulmadım

bana kalsa zaten düğün bile inanılmaz gereksiz birşey.millette sıkılıyor artık düğüne gitmekten bir altın taksalar, 1 gr altın olmuş 80 90 arası birşey.

düğüne çağırdığın insana da külfet, bir çeyrek altını artık ortak takacak hale geldik.

yalnız ben şunu anlayamıyorum tamam evlenecek çifte yardım yapmasınlar ama konu sahıbiyle ilgili de değil aslında,düğünde millete gösteriş olsun diye artık utanmamak için ailelerin taktığı o altınları da bir zahmet çocuk doğup büyüyene kadar en az 20 25 yıl varken 3 tane bilezik parası da koysunlar kenara el insaf,

onu da takmayıp çocuklardan altını ısteyıp düğünde el alem görsün diye takan o kayınvalideler sonra atlamasınlar oğluşum oğluşum diyerek...

lafa geldi mi ben canımı verırım düğün zamanı hadi herşeyi siz yapın olmuyor en azından 1 bilezik takabil o canını vereceğin oğlunun karısına...

bu kadar parasız olup çocuk zaten okutamazsın. o kadar parasızsan, o çocuk üniyi burslarla ek işte çalışarak okumuştur zaten, onu da sen okutmuş sayılmazsın...

Sizin yorumlarınızı takip ediyorum ve çok beğeniyorum :) Söylemek istediklerimi yazmışsınız :46::46:

Eğer durumları iyiyse aileler yardım edebilir tabiiki ama değilse ikinizde üstesinden gelebilirsiniz.Artık beyaz eşya mağzalarında mobilyada var ve her şey dahil çok uygun fiyata evi döşeyebiliyorsunuz.Kredi veya kredi kartına da gerek yok senetle mağazaya borçlanabiliyorsunuz.Ben evleneli 6 ay oluyor,tüm eşyalarımızı eşimle beraber aldık,mağazaya borçlanarak çünkü ikimizin aileside yapabilecek durumda değildi.Bu arada biz düğünde yapmadık,sadece nikah törenimiz oldu,bir arkadaşımın da belirttiği gibi çok gereksiz buluyorum düğünleri,boşuna maddi külfet.Bence ailelerin bir şey yapıp yapmamasına bu kadar takılmayın,siz çözüm üretin ve mutlu olmaya bakın.

Son düzenleme:
Back
X