- 3 Ekim 2010
- 11.499
- 3.815
- 448
ben evlenirken ailelere yük olma fikrine karşiyim. eskisi gibi değil hiçbir şey.. eskiden kızlar pek okumazdı erkekler de askerden gelince 2 aile eşyalarını alır evlerini dizer gençleri evlendirirdi, artık herkes senelerce okutuyor çocuğunu, üni bitse yok şu sınavdı yok bu sınavdı derken eğitimine tonla masraf yapiyor, imkanı varsa evlenirken de yardım etmeli tabi ama imkanlar kısıtlıysa artık o senelerce okuttuklari çocukları kendi paralarıyla bişeyler yapmalı.. kendi durumumdan örnek vereyim mesela beni babam senelerce okuttu o da yetmedi senelerdir kpss kursuydu deneme sınavlarıydı yol parasıydı adamın omzunda hala yüküm.. e atamam olduktan sonra geçip karşisina baba beni evlendir eşyalarımı sen al deme bi hakkı kendimde görmüyorum.. nişanlım için de aynı şey söz konusu.. kadın senelerdir okul masraflarına ne paralar döktü.. yok o şehirde sınav yok bu şehirde sınav yok cart sınavı yok curt sınavı derken ondan bundan borç alarak kapattı çoğu şeyi.. evlenirken de aynı şekilde onu borca sokmak vicdansızlık olur.. ha durumu iyi olur yaparsa oğlu için yapsın, yapmazsa da canları sağ olsun.. bana itici geliyor bi çöp almadılar ellerini ceplerine atmadılar gibi sözler.. hele yapmadıkları için beddua okumak , yorum bile yapamıyorum.. kocaman insanlarız.. genciz çalişiyoruz sırt sırta vermeli eşimizle kendimiz kurmalıyız yuvamızı.. hem böyle daha kıymetli olur gibi geliyor.. kendi emeğin kendi alınterin kendi göz nurun.. bu düşünce bile beni heyecanlandırıyor.. o yüzden çiftlerin ekonomik olarak yeterli ferahlığa kavuşmadan evlenmeleri yanlış.. ben atamam olmadiği için sürekli erteliyorum düğünümü.. elime ekmeğimi bi alayım herşeyimi eşimle yapayım koca kaçmıyor ya.. ha illa bi suçlu aranıyorsa damat beyi suçlarım.. ailesine güvenip düğün yapmaya kalkan o, seni de güvendirmişler o konuda haklısın bak. en baştan konuşulsaydı ona göre ölçüp biçer bi yol izlerdin mutlaka.. ama güvendirip sonradan çekilmek olmamiş.. ama bu sebeplerle ilişkini hırpalama, kendini doldurup durma bence.. dediğim gibi ailelerimiz bizi evlendirmek zorunda değiller, her ne kadar seni güvendirmiş olsalar bile.. o yüzden ya bi süre daha bekleyin ya da başka bi çözüm yolu arayın..
Aynen sizin gibi düsünüyorum..
Hic birsey eskisi gibi degil artık, eskiden okumak fazla yokmus, cocuklar kazandıgı parayı ailesine getirirlermis, e sonrada evlenince aile her bir masrafı hemen hemen karsılarlarmıs..
İnsanlar baskalarının sırtına dayanmaktan ne kadar hosnutlar.. Konu sahibi icin söylemiyorum ama nasıl konu yuva olunca kadın ve erkek! deyip kenara cekiliyorsak, herkese cizgisini belli ediyorsak bunda da böyle olmalı.
Kisi kuracagı yuvayı önce kendi düsünmeli, evliligi altından kalkabilecekse göze almalı.
Hatta eve bir cöp bile almadılar deyip kin besleyenler bile var, peki ya evlerini komple düzen kayınvalide ve kayınpeder? Onların ne gibi bir hakları var bu yuva icinde? Koca bir hic!
Cogu kisi mecburlar anne, baba degiller mi diyor hatta, ben bunu dogru bulmuyorum..
Nasıl yuvamıza kimseyi müdahale ettirmiyorsak, herkes 3. kisi oluyorsa evlenince lütfen bir 3. kisilerden beklenti icine girmeyelim milyonları olan bir anne, baba cocugunu da seviyorsa birseyler yapar elbet, ama dayatma, mecbur bırakma olmamalı. İclerinden gelmeli ki bir kıymeti olsun..