senin yapabileceğin hiçbirşey yok.iş nişanlında ve ailesinin sana karşı davranışlarını engelleyecek olan o.nişanlının duruma müdahale etmesi lazım.yüz göz olursan işin içinden çıkamazsın.sevmek zorunda değilsin zaten.tecrübeyle sabittir.iş nişanlında biter sorun onun sorunu.sakın kendini üzüp sıkıntılara sokma yıpranırsın kendin başarmaya çalışma böyle şeyleri.çünkü eğer nişanlın olmasaydı o insanları tanımayacaktın belki de.senin işlerine ya da ikinizin işlerine ailesinden kim olursa olsun karıştırmaması gerekli.çok zor Allah yardım etsin.
biçok şeyi nişanlım varken yapmıyolarr bilerek o yokken çekiyolar benii konuşuyolar kaç defa nişnlımla tartştıkk bu yüzden konştu ailesiyle ama hala aynılar.okadar tuhafbi aileki gelin kıza bizim burda kıyafet falan alınır çanta ayakkabı falan.benm babamn durumuda çok çok iyi onlara göre hiçbirşeye ihtiyacım yok hattaa çok kıyafet alırım çeşit çeşit giyerm falan.bana aldıkları herşeyelaf etmeye başladılar giysemm gitsem bizim aldığımzmıı giymesm bizim aldğmızı niye giymedn niye takmadın amandaa çok güzelalmşzz anneme sorarlar kardeşime sorarlar güzelmi diyee annem sinirlendi en sonunda bidaha hiçbişeyalmasınlar istemyrm aldklarınıda giymyceksin asla dedi ve aldıklarnn çoğu etiketli duruyo dolaptaa.bi düğüne gidilcekti nişanlımn kuzeni tulum giydim kalınaskılı açıktadeğil nişanlm beni geldi aldı evden evlerine gittin önce ordan düğünegidilcekti bana kapıyı açtılar hoşgeldin demeden babaı sen böylemi geldin git üstüne hırka giy falan dedi nişanlm yok yanmda tabi bende ben bunu buşeklde defalarca giydim hırkam yok zaten dedim ama çokbozuldmmbilmiyrm sinirlerimi çok yıprattılar daha neler neler aklımagelsede yazsam tektek nişanlıma aşık olmasam onca yılın hatrı sevgim olmasa çoktan bitirrdimmm
onca yılın hatrından değil de sevginden vazgeçme o halde.eğer nişanlın zor gününde yanında olabilecek biriyse,ilerleyen günlerde ailesiyle daha büyük problemler yaşandığında senin yanında durabilecekse,ya da en azından bunlar böyle ama idare edelim ben seni seviyorum benim için önemli sensin diyebiliyorsa ne güzel.ama kayınpeder karışır mıymış gelinin giydiğine çok ayıp gerçekten.
bi de eğer seni nişanlının olmadığı yerde üzüyorlarsa nişanlın yanındayken o konuyu aç onların yanında "mesela geçenlerde böyle böyle demiştiniz falan "diye başlayan cümleler kur ama asla kavga değil anlamamış gibi yaparak
onca yılın hatrından değil de sevginden vazgeçme o halde.eğer nişanlın zor gününde yanında olabilecek biriyse,ilerleyen günlerde ailesiyle daha büyük problemler yaşandığında senin yanında durabilecekse,ya da en azından bunlar böyle ama idare edelim ben seni seviyorum benim için önemli sensin diyebiliyorsa ne güzel.ama kayınpeder karışır mıymış gelinin giydiğine çok ayıp gerçekten.
bi de eğer seni nişanlının olmadığı yerde üzüyorlarsa nişanlın yanındayken o konuyu aç onların yanında "mesela geçenlerde böyle böyle demiştiniz falan "diye başlayan cümleler kur ama asla kavga değil anlamamış gibi yaparak
nerden başlasam bilmiyorum nişanlımla 5 yıldır sevgiliyiz 1 yıldırda nişanlı.ilk başlarda seviyordum ailesini ama içine girdikçe gördükçe huylarını günden güne soğudumm hele bi eltim var kaynımdaa burnumdan getiriyorlar kaynvalide desenn sesszi hanım hanmcık gözükyor amaa görgüsüzz bişey babası herşeye müdahale ediyorr giydiğimee laf ediyor kiminle konuşup konuşmayacağımdan tutun misafrliğe gideceğim yere kadar karışıyorlarr defalarca yüzgöz oldum annesyle babasıylaa eltim yüzündenn.eltim kıskanç dedikoducu işten güçten habersiz kurnaz değişik bi yapıya sahip 21yaşnda amaa kaynım bnm nişanlmdan büyük herşeyi burnumdan getiriyoo istemeye gelecekleri gün başladı sıkntısı benmle fotoğraf çekimine bile geldii giydiğim kıyafetemi laf etmedii vs vs sonrada sıkntılar büyüdkçe büyüdü kaynanm kaynbabam başladı her gittiğimz yere eltingilde geliyomu beraber gidin yok şöyle yapın yok böylee neden konşmuyosunz eltimin yaptıklarınıda saysam bitirememm ruh hastası bi kadın olmayan şeyleri olmş gibi anlatıyo huyunu herkes bildiği halde bana idare et amann o öyle napalım sen akıllısın bilgilisin kültürlüsün olgunsn o deli diyolar.
baktın çok bunaldın artık başedemiyorsun kendine sağlığına zarar gelmeye başladı nişanlınla o zaman konuş bu şekilde ilişkiler bana zarar veriyor bu ilişkileri biraz düzene koyalım de ve az görüş.
değişik insanlarmış gerçekten.peki bunlar olurken nişanlına hiç denk gelmedi mi.anlattım fln demişsin ama onun da tarafını belli etmesi gerekir.evlenince nasıl olacak peki.daha nişanlıyken bunları yapan evlenince neler neler yapar.Allah yardımcın olsun cnm bu tip insanlarla uğraşmak çok zor.
onuda denedm konştum kaynpederle kaynanamlaa eltiyle anlaşamıyrz samimi olmakta istemyrm beni zorlamayn dedi sıkntılar çok büyük aradakii.tamam ikili diyaloğa girme haklısın dedilerr bu seferde aman eltinegeçmişş olsun dedinmi aman sordunmu nasılmş kandilini kutlaa falan diyee diretmeler başladı.eltiminçenesi durmadı zaten evini ayrdılar babam müteahht bnm babamdan ev kiraladılar yaptığ bi aptmnda oturuyo şimdi nişanlmla akşam otrmaya gittik 2 defa pasta falan aldık buseferde heryerde başlamşş kıskançlığmdan hediye alıp annemle otrmaya gitmemişim diyee.ben üniveistede okuyrm nişanlım kurum sınavlarınagiriyo işi yok daha her tatile gedğimde derdibitmiyo yarın gidicez amaşuan sinirimdennn kuduruyorummm hiç işine yaramıycak aptal bi hediye düşünüyrmmm bulamıyrmm
en son çok saçma bi olay oldu nişanlmlaa 3 gün hiç konşmadıkk hiç aramadm oda aramadıki nişanlmasla dayanamaz banaa küsemez falan abisi ve ailesnn saçmalaması yüznden grdk birbirimze.aileside hep korkuyodu abinnkarısındann boşanıcaklar aman evlilkleribozulmasın diye bana yüklendiler hattaa çocuğuda var yazık dediler bana benden dayanamadm biz ayrılırzdert etmeyn çocuğumuzda yok hem deynce korkmş annesi babası nişanlmda çekmiş konşmuşş ama bakalım nekadar gidicekk onlaraa.tek tesellim nişanlmda istemyor aynı şehrde otrmak bunu ailesinede soyledik kendide kaçmak stiyo yanımda duruyo beni saknleştiriyo amaa annesi babası onlarada dayanamıyo abisii durmadan kılıbık amanda herdedğini yapıyon beni örnek al deyip duruyo bi karısına güç yetiremiyo bütünsülaleyikarstrıyo.karısınn huyunu bildiği halde bana diyo senle konuşalım başbaşa dedi bnde nişnlıma sakın konşmasn bnle dedmm
elti kıskanıyor.beni de yediler kayınvalidemi kasınlar gününde bile aramak zorundaydım 29 ekimde her milli dini bayramda hergün hatta aramadığım zaman gece arayıp oğluna şikayet ediyordu beni telefondan nefret etmiştimçalacak diye ben aramasam o arardı herşeyime karışırdı.bir gün psikoloğa gittim nasıl davranmalıyım diye.aramayacaksın dedi bayram kandil anneler günü ne varsa geçti aramadım ilk başta rahatsız oldum sonra alıştım daha da beklemediler zaten canım istedi aradım istemedi aramadım.kararlı ol ve kendine güven.bu tip insanlarla uğraşmak çok zor.gereksiz hediye ya vazo ve yapma çiçek al ya da yoğurt mayalama makinesi :))ekmek kızartma da olabilir.bu kadar sinirlenme sana yazık ayrıca.bu kadar basit şeylerle uğraşan insanlara acıman lazım hayat görüşleri bu tamam sinir ediyorlar ama bi yandan da yazık
iyi de eltinin boşannıp boşanmamasıyla senin ne alakan var ki.ya ne saçma akrabalık ilişkileri var bu insanların.cnm yani eğer mutlu olmak istiyorsanız bence de aynı şehirde oturmayın bu ne böyle senin hırka giyip giymemene nişanlının kardeşi ne karışır ki.hadi uyarır belki giysen iyi olur fln diye ama sanki dövecek gibi söylemeleri de çok terbiyesizce bi davranış.senin nişanlın dururken kimse sana karışamaz.
iyi de eltinin boşannıp boşanmamasıyla senin ne alakan var ki.ya ne saçma akrabalık ilişkileri var bu insanların.cnm yani eğer mutlu olmak istiyorsanız bence de aynı şehirde oturmayın bu ne böyle senin hırka giyip giymemene nişanlının kardeşi ne karışır ki.hadi uyarır belki giysen iyi olur fln diye ama sanki dövecek gibi söylemeleri de çok terbiyesizce bi davranış.senin nişanlın dururken kimse sana karışamaz.
benm babam asla karşmaz bana veheryerdede ben kızımagüveniyorum o en iyisini bilir der.kayınpederm bikere babam varken işimize karştı nişan tarhyle ilgili babam direk susturdu onlar kocaman insanlar sana banamı sorucaklar kendileri bilir kimse karşmasın dedi sustu kaynpederm babambimiyo olayları bilse canlarına okurr.
cnm bak olayları bilmiyorsa bence ailenle konuş ki yanlız olmadığını görsün nişanlının ailesi.eğer susarsan bu defa nasıl olsa ailesini karıştırmıyo diye senin üstüne yükelenecekler.
ben daha ilk defa kaynvlidemlere gittiğimde teyzeler falanda gelicekti tanışmaya gittim eltim çocuğunualıp odasına gitti aynı evdekalıyorlardı ozaman.ben tanmağm bilmediğim bi evde çayın tabağın yerini kurcalayarak buldum çay demledim kaynanam gelmedi bile teyzelerden birisi yardım etti bana eltime kızmaya gittiğindede eltim yatağnda yatyrmş banane yapsın herşeyi demiş hatta..bisürü misafr ağrlayp dünya bulaşık yıkadım geldim ilkgittiğmde sonralarıdadeğişmedi hergittimde eltim otrdu kimsede ona kalk demedi kocası bile benden istedi çlayı çerezi.her gittiğmde bulaşık yıkıyrm eltim oturuyo.ramazanda iftara davet etti kaynvalidem ailemle beraber gittik eltm otrdu önüne servs açtık görcemle içerdeerkeklere ayrı servsyaptık mutfakta bayanlara ayrı bitane kalkmadı yernden kaynanamda kızım yardım et demedi öküz gibi yemek yedioruc olmadığı halde ben orucumuaçmadım sinirimden bana bişey yediremediler üzerine bide nişanlımın abisi laf etti yemeklerinde bi sırası varmış mantı karnı doyduktan sonramı getrilirmiş böyle dedi ve tabağı masaya çarptı götr bunu dedi bende ben sizin evzde misafrm bilemem düzeninizi dedim.yine bulaşık bi dünyaa yıkarr tweest mühim değil elti oturur evnde misafrlee çayıda demlenrr ayağına gider bide benden 4 yaş küçük hanımefendi küçümsemiyrm yanlş anlamay ev hanımı lise mezunu ben üniveristedeym tatile geldiğimde burdaasinirden hastalanıp gidiyrmm.
benm babam asla karşmaz bana veheryerdede ben kızımagüveniyorum o en iyisini bilir der.kayınpederm bikere babam varken işimize karştı nişan tarhyle ilgili babam direk susturdu onlar kocaman insanlar sana banamı sorucaklar kendileri bilir kimse karşmasın dedi sustu kaynpederm babambimiyo olayları bilse canlarına okurr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?