bir kadını kül eden de gül eden de kocasıdır, sen burda sayfalarca elti kayın kv kp de yazsan ben sana gene nişanlını
7eşini sorarım, demek ki nişanlını sallayan yok takan yok çekinen yok öyle olsa bunları yaşamazsın ne demek abisi poposunu örtsün falan dicek senin poponamı bakıyo nişanlın höt diyememiş mi, diyememesi ilerde de diyemeyeceğinin göstergesidir bunu unutma ömrünü çürütme daha ne 5 yıllar yaşarsın Allahın izniyle, adamı alayım ailesini öteleyim diye bişey olmaz ya nişanlın masaya yumruğunu vurur kimse ağzını açamaz ya da sen çok çekersin bak beni dinle
tavrımızı koyduk net olarakk ama genel olarak sorunlular kıskançlar annede eltide giydiğimdenn tutun saçımaa başıma gezdiğime harcadığımaa nişanlımın benisevmesi kırmaması bile dert onlara süreklii amandaa abim hiç kırmazz zaten o bişey isteyecekte abim yapmayacak sanki mecbur yapmayaa bende en son sizde kadınsınzzz kocalarınıza istedğinizi yaptrn onudamı ben öğretym dedim sustularr :)canım aynı hatayı bende cok yaptım nısanlıyken, ben ve nısanlım aılelerden uzakta yalnız yasıyorduk,ikimizinde işi gücü burdaydı....ailesi nişanlımın evine geldiğinde benide evime göndermiyorlardı, bu bırazda benım hatam fazla yuz vermıstım....neyse ramazan dıye aksamları ıs cıkısı yemege davet edıyorlardı, hatta evıme gıdcem dedıgımde kv: aaaa olur mu tek basına napıcaksın sen gıdersen bızde hep bırlıkte oraya gelırız dıyorlardı ve ben de kırmamak ıcın gıtmıyordum.... ee yemekten sonrada halıyle bulasıklar bana kalıyor , yaşlı kadın dıye ben gocunmuyordum ondan taaa ki son sözüne kadar (bu arada eltı ve gorumcede esımın evınde kalmaya gelmıstı....)
son gunlerde hep mesaıye kalmıstım onların yemegınden sonra gelıyordum ve bulasık benı beklıyordu , kendı yemegımıde yıyor tüm bulasıgı(12 kısı) makınada yoktu ben yıkıyordum, genelde nısanlım o sırada uyuyor olurdu bende ses cıkarmazdım.......
yıne boyle cok gergın geldıgım bı gun ve cok gec 10 falan, iftar yemegımı yedım, bı baktım mutfak yıgınla bulasık cay ıcılmıs meyve yenılmıs.... o gergın suratımı gormen gerektı, ve o an nısanlım uykusunu alıp uyanmıstı bıle, neyse mutfaga gectım.
kv: kızım sen halledersin, dedi
elti: dur bende gelıyım zaten gec geldın bugun yorgunsundur.
ben: gerek yok nısanlım var ben yıkarım o durular, dedim
kv: aaa olur mu cocugum yorgun yorgun bı de bulasıkmı yıkıcak
nişanlım: yok artık anne , yediğiniz bulasıgı ınsan kaldırmaz mı ,yıkamayacak olsanız ben yıkardım uyumazdım, yazık gunahtırikız gece yarısına kadar calısıyor,ayıp yahu, dedi....
ve nısanlım bana sen gec dınlen ben yıkarım dedı.... ben de yok olmaz beraber yapalım dedım.... kv dayanamadı, hadı sız gıdın dınlenın ben yıkarım dedı ve o yıkadı.......
yanı demem o kı kendı evlatları soz konusu olmayınca anlamıyordu ne denlı yoruldugumu, ee nısanlımda bılmıyordu olanları genelde uyurdu o saatler ve yıne hata bende nıye kalıyorsam....
yine bir de utu muhabbetı oluyordu kv:kızım utunun fısını taktım gıt de nısanlının gomleklerını utule dedıgı bır gun, cagırdım nısanlımı: bak gelemem boyle seylere annene soyle duracagı yerı bılsın yeter artık dedım.(ee bulasık ynunden yuz aldım nede olsa)
nısanlım hmen aldı elıne utuy tum gomleklerını utuledı ve kv yanında bana seslendı: canııııım utuleneceklerın varsa utleyım dıye
bu seferde kvsok oldu...
iyide oldu anladı ondan sonra bana buyrdugu her ısı aslında ogluna buyurdugnu.....ve bır daha hıc oyle ıslere gırmedı, zaten sımdı evımdeyım kımseye sunuda yap dıyecek fırsatı vermıyorum ama malesef bu nısanlılıkta oluyor, geline ıstedıklerı seklı vermeye calısmak........
dıyorumya benımde hatam coktu ma ıyıkıde yaptım o haatyı kı nısanlıyken tanıdım ona gore tavrımı koydum, evlendıgımde ıstedıklerı kalıba sokamadılar......
belkı fıkır olur arkadasım hayat hıkayem, ama emın ol evlendıgınde sneın kuralların olacak kendını ezdırme tavrını net koy.
Kusura bakmada canim abartmissin sende, abisi bunu soyleyince susup oturuyormusun?
Sizi ilgilendirmez de, ben uygun gordum kac yasina gelmis hepinizden gorgulu kulturluyum bilirim ne giyip giymeyecegimi de. Gercekten bunu yap bence, cirkeflikse hak etmisler artik. Sanirim seni cekemiyorlar bence.
Nisanlinda bu durumda seni desteklerse ne ala koysa obada bi ayar cek bence, evlendikten sonra hic onunu alamazsin bunlarin soyliyim. Mesafeyi koy bayram seyran olur git baskada salla gitme hic bence
nelerr söylemiyorummmkii fayda etmiyoo laftan anlamıyrlarkiii bide uyardım onları nişanlımlaa bakın dedik beni zıtlaştrmayın soğutmayn kendinzden helede sakın inatlaştrmayn çok pis huylarm var dedimm yokk kar etmedi nolduki nişanlımaçık severr ben kısagiymem uzun elbise severm o kısa giy derr şimdi inatlarınaa onlarla bişey yapılacağı zamann giyiniyrm süslenyrmm saçı başı maşalıyrmm kısacık elbiseleri tunkleri giyip gidiyrmmm bön bön bakıyolarr:) nişanlımda dahadatersleştrmemk içn beni ortamdaa kimseye laf ettrmiyo haaa arkamdan yine konuşuyolarr hiç bitmezz konşmaları
niye kendini mecbur hissediyorsun.bilmediğin evde araya araya çay demlemen abes olmuş.hadi çay hazır olsa servis edebilirsin ama bu kadarı fazla.
Nişanlınla konuşmadan tek başına mücadele etmeye çalışma bu insanlarla..başedemezsin..baktın olmuyo direk sen müdahale et..baştan sağlam tut ki ipin ucunu herkes yerini bilsin..
Bunlar iyice arsizliga vurmus yani :)
Ins nisanlin senin yaninda olmaya devam eder evlendikten sobrada niraz uzak oturursaniz sorun olmaktan cikarlar ins :)
ben daha ilk defa kaynvlidemlere gittiğimde teyzeler falanda gelicekti tanışmaya gittim eltim çocuğunualıp odasına gitti aynı evdekalıyorlardı ozaman.ben tanmağm bilmediğim bi evde çayın tabağın yerini kurcalayarak buldum çay demledim kaynanam gelmedi bile teyzelerden birisi yardım etti bana eltime kızmaya gittiğindede eltim yatağnda yatyrmş banane yapsın herşeyi demiş hatta..bisürü misafr ağrlayp dünya bulaşık yıkadım geldim ilkgittiğmde sonralarıdadeğişmedi hergittimde eltim otrdu kimsede ona kalk demedi kocası bile benden istedi çlayı çerezi.her gittiğmde bulaşık yıkıyrm eltim oturuyo.ramazanda iftara davet etti kaynvalidem ailemle beraber gittik eltm otrdu önüne servs açtık görcemle içerdeerkeklere ayrı servsyaptık mutfakta bayanlara ayrı bitane kalkmadı yernden kaynanamda kızım yardım et demedi öküz gibi yemek yedioruc olmadığı halde ben orucumuaçmadım sinirimden bana bişey yediremediler üzerine bide nişanlımın abisi laf etti yemeklerinde bi sırası varmış mantı karnı doyduktan sonramı getrilirmiş böyle dedi ve tabağı masaya çarptı götr bunu dedi bende ben sizin evzde misafrm bilemem düzeninizi dedim.yine bulaşık bi dünyaa yıkarr tweest mühim değil elti oturur evnde misafrlee çayıda demlenrr ayağına gider bide benden 4 yaş küçük hanımefendi küçümsemiyrm yanlş anlamay ev hanımı lise mezunu ben üniveristedeym tatile geldiğimde burdaasinirden hastalanıp gidiyrmm.
o zaten durmadan gelirr bırak bi senmi varsın niye hep sen yapıyosun der ama insanlar çay bekliyo diyelm evde misafrde var bende misafrm ama eltim gider odasına bebek emzrcem diye saatlerce çıkmaz görmce desen oda aynı hemen dersi olur sızlanr gider kaynanammı kalkıp demlesn çay dağtsın bilmiyrm beni mecbur bırakıyolar hep
eltiyi boşver hiç takma nedense eltiler arasında hep bu tarz sürtüşmeler oluyor sen kendi üzerine düşeni yap o ne yaparsa yapsın boşver tartışmaya bile girme o kişiyle ama giyimine kimse karışamaz ben tesettürlü biri oldugum halde bunu söylüyorum sana o senin özgürlüğün seni ilgilendirir aşırıya kaçarsanda nişanlın belki uyarabilir belki seni ama bir 3. şahıs asla ve nişanlının giyimine karışanları uyarması lazım sert bir dille...
Uzun süreli bir birlikteliğiniz olduğundan sizi yeni gelin olarak görmüyorlar sanırım. Belkide samimiyettendir.
İş yapılacağı zaman eltinizide çağırabilirsiniz. Oda size karşı hizmetçi moduna girmemek için kasıyordur kendisini kesin ama sizede yazık, haksızlık yani.
Yapmayın. Sonuçta siz henüz o evin gelini değilsiniz, olsanız bile insan misafir olarak gittiği evde kapıdan girer girmez mutfağa girmez.
Olgun ve aklı başında olmak bir saatten sonra eziyete dönüşebiliyor. Millet deli ayağına yatıp keyfini sürüyor.
Deli diye ödüllendiriliyor yani, zihniyete bak...
naişanlının eline tutuştur bardakları versin çayları
mutlaka o zaman laf atan olur
sen mutfaktasın zaten işin var
ya görümceni yada eltini mutlaka çagırırlar
bunun için nişanlını kullan
yardım etsin sana
nerden başlasam bilmiyorum nişanlımla 5 yıldır sevgiliyiz 1 yıldırda nişanlı.ilk başlarda seviyordum ailesini ama içine girdikçe gördükçe huylarını günden güne soğudumm hele bi eltim var kaynımdaa burnumdan getiriyorlar kaynvalide desenn sesszi hanım hanmcık gözükyor amaa görgüsüzz bişey babası herşeye müdahale ediyorr giydiğimee laf ediyor kiminle konuşup konuşmayacağımdan tutun misafrliğe gideceğim yere kadar karışıyorlarr defalarca yüzgöz oldum annesyle babasıylaa eltim yüzündenn.eltim kıskanç dedikoducu işten güçten habersiz kurnaz değişik bi yapıya sahip 21yaşnda amaa kaynım bnm nişanlmdan büyük herşeyi burnumdan getiriyoo istemeye gelecekleri gün başladı sıkntısı benmle fotoğraf çekimine bile geldii giydiğim kıyafetemi laf etmedii vs vs sonrada sıkntılar büyüdkçe büyüdü kaynanm kaynbabam başladı her gittiğimz yere eltingilde geliyomu beraber gidin yok şöyle yapın yok böylee neden konşmuyosunz eltimin yaptıklarınıda saysam bitirememm ruh hastası bi kadın olmayan şeyleri olmş gibi anlatıyo huyunu herkes bildiği halde bana idare et amann o öyle napalım sen akıllısın bilgilisin kültürlüsün olgunsn o deli diyolar.
yokk canımm nişanlımda gelse yardımaaa çağrmıyolar ne eltiyi ne görümceyi nişanlım yardım ediyo zatenn yada kaynanam kalkıyo kocaman kadın buseferdee ben mecburen otur anne sen demek zorunda hissedyrm kendimi nednse
canım aynı hatayı bende cok yaptım nısanlıyken, ben ve nısanlım aılelerden uzakta yalnız yasıyorduk,ikimizinde işi gücü burdaydı....ailesi nişanlımın evine geldiğinde benide evime göndermiyorlardı, bu bırazda benım hatam fazla yuz vermıstım....neyse ramazan dıye aksamları ıs cıkısı yemege davet edıyorlardı, hatta evıme gıdcem dedıgımde kv: aaaa olur mu tek basına napıcaksın sen gıdersen bızde hep bırlıkte oraya gelırız dıyorlardı ve ben de kırmamak ıcın gıtmıyordum.... ee yemekten sonrada halıyle bulasıklar bana kalıyor , yaşlı kadın dıye ben gocunmuyordum ondan taaa ki son sözüne kadar (bu arada eltı ve gorumcede esımın evınde kalmaya gelmıstı....)
son gunlerde hep mesaıye kalmıstım onların yemegınden sonra gelıyordum ve bulasık benı beklıyordu , kendı yemegımıde yıyor tüm bulasıgı(12 kısı) makınada yoktu ben yıkıyordum, genelde nısanlım o sırada uyuyor olurdu bende ses cıkarmazdım.......
yıne boyle cok gergın geldıgım bı gun ve cok gec 10 falan, iftar yemegımı yedım, bı baktım mutfak yıgınla bulasık cay ıcılmıs meyve yenılmıs.... o gergın suratımı gormen gerektı, ve o an nısanlım uykusunu alıp uyanmıstı bıle, neyse mutfaga gectım.
kv: kızım sen halledersin, dedi
elti: dur bende gelıyım zaten gec geldın bugun yorgunsundur.
ben: gerek yok nısanlım var ben yıkarım o durular, dedim
kv: aaa olur mu cocugum yorgun yorgun bı de bulasıkmı yıkıcak
nişanlım: yok artık anne , yediğiniz bulasıgı ınsan kaldırmaz mı ,yıkamayacak olsanız ben yıkardım uyumazdım, yazık gunahtırikız gece yarısına kadar calısıyor,ayıp yahu, dedi....
ve nısanlım bana sen gec dınlen ben yıkarım dedı.... ben de yok olmaz beraber yapalım dedım.... kv dayanamadı, hadı sız gıdın dınlenın ben yıkarım dedı ve o yıkadı.......
yanı demem o kı kendı evlatları soz konusu olmayınca anlamıyordu ne denlı yoruldugumu, ee nısanlımda bılmıyordu olanları genelde uyurdu o saatler ve yıne hata bende nıye kalıyorsam....
yine bir de utu muhabbetı oluyordu kv:kızım utunun fısını taktım gıt de nısanlının gomleklerını utule dedıgı bır gun, cagırdım nısanlımı: bak gelemem boyle seylere annene soyle duracagı yerı bılsın yeter artık dedım.(ee bulasık ynunden yuz aldım nede olsa)
nısanlım hmen aldı elıne utuy tum gomleklerını utuledı ve kv yanında bana seslendı: canııııım utuleneceklerın varsa utleyım dıye
bu seferde kvsok oldu...
iyide oldu anladı ondan sonra bana buyrdugu her ısı aslında ogluna buyurdugnu.....ve bır daha hıc oyle ıslere gırmedı, zaten sımdı evımdeyım kımseye sunuda yap dıyecek fırsatı vermıyorum ama malesef bu nısanlılıkta oluyor, geline ıstedıklerı seklı vermeye calısmak........
dıyorumya benımde hatam coktu ma ıyıkıde yaptım o haatyı kı nısanlıyken tanıdım ona gore tavrımı koydum, evlendıgımde ıstedıklerı kalıba sokamadılar......
belkı fıkır olur arkadasım hayat hıkayem, ama emın ol evlendıgınde sneın kuralların olacak kendını ezdırme tavrını net koy.
nişanlımm şimdii höt dedi biz kırmayalım kimseyi diye iteledik sorunları aramzda patlayncaa sorunlar oda vurdu yumruğu ama geç kaldık işte şimdi etki etcekmii bakıcazz hiç umudum yok amaa yine nişanlım varkenn susucaklar o yokken dürtücekler beni inceden incedennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?