nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Aynen biz de. Gittik evimizi tuttuk, aileler görmedi. Gelinliği aldık, kimse "Şurası şöyle olsun" demedi. Ha konu sahibi bir tek altın konusunda haklı olabilir; o da biraz kendinden ne kadar vermek istediğiyle ilgili. Biz altın da alacağız ailelerimiz taksın diye, kayınvalidem isterse çevresine "Ben gelinime Boğaz'a nazır yalı taktım" desin yani, ne olacak?

o kısımların içinde olmayı kabullenebilirim ama bana hediye olarak gönülden gelerek altın takıllmalı yoksa gösteriş için takılacak altının borçlarını ödeyemem. burda bunu anlatmaya çalışıyorum.. hemen hemen herkese aynı açıklamayı yapıyorum.. artık herşeye amenna dedim zaten ama altına hayır.. yoksa biz de iki kişi olarak üstesinden gelebiliriz diğerlerinin. teşekkür ederim yorumlarınız için iyi geceler.

Allah razı olsun canım çook teşekkür ederim. altın kesinlikle kredi çekip almayı düşünmüyorum.. nişanlıma bu konuda baskı yapıcam zaten kpss'den sonra sınavdan sonra herşey netleşecek. inşaallah bunların üstesinden gelmeye çalışacagız.. tekrar tşkler uyarıların için. hayırlı geceler

canım malesef bzde herşeyimizi kendimiiz yaptık altınlar eşyalar dügün falan filan şimdi erkek çocugu evlendrmeye ne var baksana bu yaşta borç ödüyoruz işte

ahh ahh siz beni tanıyor gibi yada gerçekten bu durumları yaşamış biri gibi yorum yapmışsınız gerçekten çok şaşırdım.. burda herkes bi tuhaf yazıyor da doğru dürüst yazanlardan biri sizsiniz... herşeyi ölçüp biçip tartmışsınız çok teşekkür ederim anlayış ve yorumunuz için... maalesef ki karşıma çıkan kv anlayışlı degil bu konuda... aile içinde baskın karakter oldugu içinde kocasını oğlunu kendi yönlendiriyor.. artık sözlerinden caymalarını da gectim, kabul ederim eşyaların hepsini,ev tutmayı,gelin mastaflarını, düğünü, ne varsa nişanlımla halledebilirz Allahın izniyle. ama altın konusunda kabul edemem. kendime borç altın alıp gösteriş için taktıramam.. mantık falan aramıyorum bu işlerin içinde artık.. bir an önce bitsin de kurtulam

canım malesef bzde herşeyimizi kendimiiz yaptık altınlar eşyalar dügün falan filan şimdi erkek çocugu evlendrmeye ne var baksana bu yaşta borç ödüyoruz işte

Allah yardımcınız olsun..dediğiniz gibi erkek çocugu evlendirmek öyle kolaylaşmış ki nerdeyse üstüne başlık isteyecekler... benim teyzem de 8 yıllık evli hala borc batagında... onu kapatıyım,oraya yatırayım,ordan alayım derken heryere faizle daha da borçlandılar... onları gördüğüm için çok korkuyorum

en son olacagı o sanırım..

valla ilk zmnlar benmde çok zoruma gitti bi tarla satıp dügün yapmadılar herşeyi eşim yaptı şimdi tek sevndigim minnet etmiyorum laf yapamıyolar ama işte insan sinir oluyo aklına geldikçe 3 oglu var büyügüne yapmışlar herşeyi 2 çocuga hiç bişey yok işte ne diyim canm sabır

O işier öyle kolay olmuyor oğiunun kredi çektiiğini duyunca kaynana hemen oğluna talimatı verip altını aldırıyor ,

bnm kv öyle düşünüyo da evdeki hesabın çarşıya uymadığını göstercem ben ona... ben de anamın kızıyım... hakkaten prensesler gibiyim ben ana evinde, evlenince borç batagına girmek istemiyorum yaa

teşekkür ederim Allah razı olsun.. sizin durumunuz da kolay değil, nasıl zoruna gider insanın ya birine yapılıp da diğerini hiçe saymak... ama en kötüsü eğer eşiniz onca seye ragmen ailesini savunur korursa o zaman agız tadı bozulur.. inşallah siz eşinizle daha iyi olun da geçmişteki kalan şeyler artık canınızı hiç sıkmasın

valla allahtan ailesine düşkün degil iyi yanı bu gerçekten aramaz sormaz ailesini... bana eşim altın almış kreedi çekip haberim yoktu olsaydı asla istemezdim sonra biide üstüne eşya borcu çıktı bide kaynanam kredi çekip vercez eşya alsınlar dedi ama hepsi foss çıktı allah kolaylık versin son 2 sene kaldı borcumuzun btmesine allahım yardım etsin canm zor gerçkten sosyal yaşantın olmuyo yeni evlisin ama gezzme tozma olayın yok bunada şükür ne diyeyim ay aklıma gelmişken benm gelnliligimn
yarı parasını annem verdi üstüne iç çamaşarımı gelinlik ayakkabımı annem aldı bunlar böyleler canm alllah sabr versn

valla allahtan ailesine düşkün degil iyi yanı bu gerçekten aramaz sormaz ailesini... bana eşim altın almış kreedi çekip haberim yoktu olsaydı asla istemezdim sonra biide üstüne eşya borcu çıktı bide kaynanam kredi çekip vercez eşya alsınlar dedi ama hepsi foss çıktı allah kolaylık versin son 2 sene kaldı borcumuzun btmesine allahım yardım etsin canm zor gerçkten sosyal yaşantın olmuyo yeni evlisin ama gezzme tozma olayın yok bunada şükür ne diyeyim ay aklıma gelmişken benm gelnliligimn
yarı parasını annem verdi üstüne iç çamaşarımı gelinlik ayakkabımı annem aldı bunlar böyleler canm alllah sabr versn

nişanlıma aldırdıkları altını düğünde kendileri hava atarak takacaklarını sanıyorlar galiba... o altının borcunu da yine biz ödeyelim oh ne rahat ya..
aslinda aileler tabikide üzerine düsüni yapmali ama yapimiyorlarsa nisanlindan vazgececek degilsin degilmi?
o zaman altin istemeyeceksin satafatli bir dügün yapmayacaksin evini normal sade bir sekilde döseyip mutlu mesut borcsuz harcsiz yasayacaksin..bence en uygunu bu senin durumunda

ayy o konulara hiç girmeyelim... bana ne bayramlarda ne özel günlerde hiçbir hediye yada herhangi bi yere gidip bişey alma falan olmadı, hala olmuyor da,,gecen bayram yeter artık siz ne biçim ailesiniz dedim,millet soruyo ne taktılar bayramda ne aldılar diye hiçbişey diyince yerin dibine girmekten bıkmıştım,,,o tartışmanın üzerine gidip eeeeenn incesinden yaşlı işinden bi yüzük almıştı kv.. bir nişan bohcası geldi vallahi iç çamaşırı kadının kendi çeyiziymiş onu koymuş bana inanabiliyo musunuz ?? kendi çeyizini bana hediye ediyo iç çamaşırı ya don don gece gece sinirlerim geriliyo valla bak

banada bi çöp gelmedi canm 5 tl verdiler sagolsunlar bozdur bozdur harca

canım ben de altın istemiyorum ama kaynana düğünde altın takacak yoksa ayıp olurmuş,bundan dolayı aldıracak nişanlıma.. ben tabiki kabul etmiyorum bu durumu.. nişanlıma da aldırmayacam o altınları.

benn görücü üsulu tanıştım eşimle iki senedr istiyolar birikim yok ama ulan ne geliyosun o zmn ayda 300 koysan yine senede bişey olur bu insanlar hazırcı olmuşlar bide lafa gelnce 3 çocuk okuttuk askere gitttiler okuttuk dedigi lise mezunu herkes kendi ekmegini kendi bulmuş anne baba olarak icraatları sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…