- 15 Eylül 2014
- 1.848
- 4.513
- 208
- Konu Sahibi misssteacherr
-
Aynen biz de. Gittik evimizi tuttuk, aileler görmedi. Gelinliği aldık, kimse "Şurası şöyle olsun" demedi. Ha konu sahibi bir tek altın konusunda haklı olabilir; o da biraz kendinden ne kadar vermek istediğiyle ilgili. Biz altın da alacağız ailelerimiz taksın diye, kayınvalidem isterse çevresine "Ben gelinime Boğaz'a nazır yalı taktım" desin yani, ne olacak?Para almama, kendi kredisini kendi ödeme, düğünü derneği sadece evlenecek olan iki kişi olarak üstlenme kısmında işin içindeydim. Yapı farkı diyelim o zaman. Ben bu şekilde daha huzurlu olacağıma inandım, öyle de oldu. Umarım sizin de beklentileriniz karşılanır.
Para almama, kendi kredisini kendi ödeme, düğünü derneği sadece evlenecek olan iki kişi olarak üstlenme kısmında işin içindeydim. Yapı farkı diyelim o zaman. Ben bu şekilde daha huzurlu olacağıma inandım, öyle de oldu. Umarım sizin de beklentileriniz karşılanır.
merhaba arkadaşım. üzüldüm durumunuza.. bence siz herşeyi yapın ama kesinlikle altınları almayın.. düğünü az masrafla içinize sinecek şekilde yapın.. o aile utansın tek oğullarına düğün yapamıyorlar bile..asla altın almayın ama. böyle bir borcun altına girerseniz bunun ardı arkası kesilmez kaynannaız her istedigini yaptırır oğluna benden söylemesi.. dişinizi gösterin. bu zamanda kimse kimseyi sevmiyor zaten. iyi de olsanız kötü de olsanız aynı.. hatta kötü olanlar daha şanslı da o da bizlere uymaz... düğün tarihiniz daha belli değil sanırım. bence adamakıllı kararlar verin. herşey baştan netleştirin.
ha bide dikkat edin nişanlınız iki aile arasında kalıp gizlice kredi de çekebilir ve bunu evlendikten sonra öğrenebilirsiniz . böyle yapanlar arttı çünkü.. Allah yardımcınız olsun
canım malesef bzde herşeyimizi kendimiiz yaptık altınlar eşyalar dügün falan filan şimdi erkek çocugu evlendrmeye ne var baksana bu yaşta borç ödüyoruz iştearkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki...uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok
tüm yorumları okudum ben mi yanlış anladım çoğu kişimi bilemedim.
kız düğünü bize ödetecekler diye sitem etmemiş ki . baştan her sözü verdiler yapacağız edeceğiz diye sonra caydılar demiş. ayrıca sırf oğlan tarafı herşeyin iyisini güzelini istiyor ok tamam . altın kısmı benim borcunu ödeyeceğim altını kaynana gelecek kurula kurula ben oğluma altın yaptım geline şu kadar taktım deyi ele hava atacak...elalemi düşünesiye kadar kendi doğurduğun oğlanı düşünsenya be kadın. seni oğlun borcun altında ezilecek. sonra karı koca birbirini yiyecek borçtan ve sonuç boşanma.
bizim gücümüz yok kendi istediğiniz gibi alın yapın biz yapamayacağız demiyor ki (hoş yapacak durumları da var ayrıca )
biz zenginiz gösterişi severiz ama size düğün yapmayız siz kendiniz yapın ama bizim istediğimiz gibi güzel olsun iyi olsun gösterişli olsun kusura bakmayında bu hiç mantıklı değil.
illede mecbur değil demeyin ben kendimi bildim bilelli gelenektir çocuk büyütülüp yetiştirilir meslek sahibi yapılır ve evlendirilir. he oğlan veya kız farketmez kendi ayakları üzerinde durar yük olmamak için kendi masrafını kendi karşılar o ayrı. o kaynana kayınbaba düğününü kendi yapmadı elbet zamanında geçeri kadar onların kaynana ve kayınbabası yaptı. kendine yaptırıp çocuğuna yapmamak hangi mantık
canım malesef bzde herşeyimizi kendimiiz yaptık altınlar eşyalar dügün falan filan şimdi erkek çocugu evlendrmeye ne var baksana bu yaşta borç ödüyoruz işte
Ne yap o zaman biliyo musun illa da bu kredi çekilcekse ve engel olamaycaksan sakın altın aldırma, git güzel güzel eşyanı, gelinliğini al, yap düğününü. Takacakları takıyı da kendileri düşünsün. Yüzleri yeterse takısız gelsinler düğüne, onlar rezil olur, sana bişeycik olmaz.
O işier öyle kolay olmuyor oğiunun kredi çektiiğini duyunca kaynana hemen oğluna talimatı verip altını aldırıyor ,
valla ilk zmnlar benmde çok zoruma gitti bi tarla satıp dügün yapmadılar herşeyi eşim yaptı şimdi tek sevndigim minnet etmiyorum laf yapamıyolar ama işte insan sinir oluyo aklına geldikçe 3 oglu var büyügüne yapmışlar herşeyi 2 çocuga hiç bişey yok işte ne diyim canm sabır
aslinda aileler tabikide üzerine düsüni yapmali ama yapimiyorlarsa nisanlindan vazgececek degilsin degilmi?nişanlıma aldırdıkları altını düğünde kendileri hava atarak takacaklarını sanıyorlar galiba... o altının borcunu da yine biz ödeyelim oh ne rahat ya..
valla allahtan ailesine düşkün degil iyi yanı bu gerçekten aramaz sormaz ailesini... bana eşim altın almış kreedi çekip haberim yoktu olsaydı asla istemezdim sonra biide üstüne eşya borcu çıktı bide kaynanam kredi çekip vercez eşya alsınlar dedi ama hepsi foss çıktı allah kolaylık versin son 2 sene kaldı borcumuzun btmesine allahım yardım etsin canm zor gerçkten sosyal yaşantın olmuyo yeni evlisin ama gezzme tozma olayın yok bunada şükür ne diyeyim ay aklıma gelmişken benm gelnliligimn
yarı parasını annem verdi üstüne iç çamaşarımı gelinlik ayakkabımı annem aldı bunlar böyleler canm alllah sabr versn
banada bi çöp gelmedi canm 5 tl verdiler sagolsunlar bozdur bozdur harcaayy o konulara hiç girmeyelim... bana ne bayramlarda ne özel günlerde hiçbir hediye yada herhangi bi yere gidip bişey alma falan olmadı, hala olmuyor da,,gecen bayram yeter artık siz ne biçim ailesiniz dedim,millet soruyo ne taktılar bayramda ne aldılar diye hiçbişey diyince yerin dibine girmekten bıkmıştım,,,o tartışmanın üzerine gidip eeeeenn incesinden yaşlı işinden bi yüzük almıştı kv.. bir nişan bohcası geldi vallahi iç çamaşırı kadının kendi çeyiziymiş onu koymuş bana inanabiliyo musunuz ?? kendi çeyizini bana hediye ediyo iç çamaşırı ya don dongece gece sinirlerim geriliyo valla bak
aslinda aileler tabikide üzerine düsüni yapmali ama yapimiyorlarsa nisanlindan vazgececek degilsin degilmi?
o zaman altin istemeyeceksin satafatli bir dügün yapmayacaksin evini normal sade bir sekilde döseyip mutlu mesut borcsuz harcsiz yasayacaksin..bence en uygunu bu senin durumunda
banada bi çöp gelmedi canm 5 tl verdiler sagolsunlar bozdur bozdur harca
5 tl mi ? eski parayla 5 milyar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?