• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin dügüne 5 ay kala "Evlilik korkusu"!

Bir kere önce gaza gelme sakin olmalısın.

Her ihtimal olabilir. O yüzden açıkça iletişim kurmalısın. Kafandan kurup ortalığı ayaklandırmadan önce güzelce onu dinle. Bakalım ne düşünüyor. Neden bunalıyor mesela.. Bunu sormadan o anlatmadan anlayamazsın. Eğer yalnız kaldığını düşünüyorsa destek olabilmek için uğraş. Sor ona. Ne isterdin diye. Veya gerçekten kafası mı karışmış. Nedenlerini öğrenmeye çalış. Açık olmasını rica et ve aynı şekilde sen de açık konuş. Dizilerdeki gibi gurur yapayım yok önce o sorsun o anlasın ayaklarına girip kendinize zarar vermeyin.

Unutma problemi iyi tanımazsan asla çözemezsin.

Valla biz nikahtan bi kaç gün önce bile acaba yapabilirmiyiz diye konuşuyorduk. Ki eşimle 5 sene görüşüp evlendik. Herkeste bu korku okur. Dünyanın sonu değil ya. Olmazsa boşanırsınız. Ben böyle düşünerek rahatladım. Mecburiyetler insanları gerer. İkinizde birbirinize mecbur değilsiniz. Eğer pişmansada ayrılırsınız. Yeterki sağlık olsun.

Bir kere önce gaza gelme sakin olmalısın.

Her ihtimal olabilir. O yüzden açıkça iletişim kurmalısın. Kafandan kurup ortalığı ayaklandırmadan önce güzelce onu dinle. Bakalım ne düşünüyor. Neden bunalıyor mesela.. Bunu sormadan o anlatmadan anlayamazsın. Eğer yalnız kaldığını düşünüyorsa destek olabilmek için uğraş. Sor ona. Ne isterdin diye. Veya gerçekten kafası mı karışmış. Nedenlerini öğrenmeye çalış. Açık olmasını rica et ve aynı şekilde sen de açık konuş. Dizilerdeki gibi gurur yapayım yok önce o sorsun o anlasın ayaklarına girip kendinize zarar vermeyin.

Unutma problemi iyi tanımazsan asla çözemezsin.

müsait olunca beni arayacagini söyledi sakince konusmak istedigimi söyledim.. bekliyorum bakalim

Kıskanç erkeklerde sahiplenme duygusu var.yani parmağında yüzük olursa kısmeti kapanır benim olduğunu bilirler.amaç bu.evlilikten önce erkeklerin kafa bu yönde çalışıyor.artık benim nışanlım....

Ama evliliğin sorumluluklarından da korkuyorlar başını sonunu düşünmüyotlar
Acele etme zamana bırak.öfkeyle değil sakinca konuşun

Korku normal bence. Bambaşka bir hayat bambaşka bir sorumluluk. Korkması seni sevmediği anlamına gelmez. Evlilik stresi erkeklerde daha çok hissediliyor diye düşünüyorum, kafana takma bunları

Korkması tabi ki normal. Hangimiz korkmadık ki? Gözü kapalı evlenenin aklından şüphe ederim..

Partnerler birbirleriyle bu korkuyu paylaşabilir. Kadın gider mesela adama “evlenince monotonlaşacak mıyız?” diye sorabilir. Veya adam kadına “ya evlenince kendime vakit ayıramazsam??” diye dert yanabilir. Uzun lafın kısası kimse korkusuz evlenmez. Kimini tek eşlilik korkutur, kimini sorumluluklar, kimini tekdüzelik ve hatta kimini ilk gece korkusu sarar, liste uzar gider. Kısacası NORMAL.

Amaaaa.. ama olacak maalesef. Yoktan yere gerilip “gelgitler yaşıyorum” demek bence bambaşka bir olay. “Evlenmekten korkmak” başlığından farklı bir başlık altında incelenmesi gerek bence bu lafın. Çünkü bu lafın altında ben olsam hislerle alakalı bir eksiklik ararım. Bende öyle bir izlenim yaratırdı. Pek gururlu sayılmasam da bu lafa yapardım gurur. Rest çekerdim. “İstemiyorsan evlenmezsin olur biter” derdim. Gaza getirmek gibi olmasın, kendi duygularım bunlar.

son kanunlardan sonra evlilikten korkan erkeğe hak veririm ben. kadın yalan söylese de erkeğin ceza almasına yetiyor. bunları görüp korkuyor olabilir. amcam yakın örnek..
Bu çok doğru. Ben de erkek olsam evlenmezdim. Sadece ömür boyu nafaka almak için evlenen kadınlar türemiş. Bu ara çok duyuyorum. Ya da çalışıp sigorta yaptırmıyor. Nafakayı alıyor. Allah ıslah etsın.

Back
X