nişanlımın işi:((

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.339
448
ya benim nişanlım tıbbi mümessil. ve işinden hiç memnun değil. başlayalı çok da olmadı daha 6 7 aylık falan. ama o çok mutsuz, hiç sevmiyor. normalde sevmediği işte çalışmasını istemem çık derim ama şimdi düğüne az kaldı ve bu işe ihtiyacımız var.. ona sevdirmek için elimden geleni yapıyorum, kolaylaştırmaya çalışıyorum. onun yapması gerekn planlar oluyor onları yapıyorum ona süpriz şekilde, uyku problemi yaşıyor o yüzden destekçisi oluyorum, halsizliği falan var multıvıtamın aldım. çok az görüşüyoruz yorgun olduğu için sesimi dahı çıkarmıyorum ve ona bunun geçici oldugunu başka işlere başvurdugunu cevap gelirse ayrılabılcegını ama su anda dayanmak zorunda oldugunu söluyorum. ama o devamlı yakınıyor... ve agzından duymayı hiç sevmediğim hayatımda herşey berbat gidiyor falan demesi.... bu benı çok üzüyor. onu daha mutlu yapmak için neler yapabilirim. varmıdır öneriler? başka tıbbı mümessil eşleride varmı onlarda bölemiii:DD

Özel sektörde genelde böyle. Benim eşim de çok çalışıp çok yoruluyor,iş koşulları zor gerçekten ama idare ediyor işte.
Daha iyi bir iş bulmadan işten ayrılmak için bir kenarda birikim olması lazım, çalışmaya ihtiyaç olmaması lazım.

Bence nişanlınız işine devam etsin ama bir yandan da başka iş ilanlarına göz atsın. Şimdi ayrılsa, daha iyi bir iş bulacağının garantisi yok, hatta çok zor diyebilirim...

Siz de aynı şekilde destek olmaya devam edin ama dayanmak zorundasın demeyin. İşsiz kalırsan daha zor durumda kalacağız, daha çok yıpranacaksın vs deyin.

insanın sevmediği işi yapması gerçekten çok zor ve kötü bir duygu.
fakat başka alternatifi yoksada sabretmek zorunda.
eğer hemen iş bulabilecek bi çevresi veya donanımı varsa belki olabilir,
fakat düğününüz varmış,risk almaya gelir mi bilemiyorum...
Türkiyede iş bulmak zor.
istifa etmeden başka iş bakamaz mı?

bunun dışında onunla daha çok vakit geçirerek kafasının dağılmasına yardımcı olabilirsiniz ama yinede çok faydası olacağını sanmıyorum,neticede işte daha çok vakit geçiriyordur.

Özel sektörde genelde böyle. Benim eşim de çok çalışıp çok yoruluyor,iş koşulları zor gerçekten ama idare ediyor işte.
Daha iyi bir iş bulmadan işten ayrılmak için bir kenarda birikim olması lazım, çalışmaya ihtiyaç olmaması lazım.

Bence nişanlınız işine devam etsin ama bir yandan da başka iş ilanlarına göz atsın. Şimdi ayrılsa, daha iyi bir iş bulacağının garantisi yok, hatta çok zor diyebilirim...

Siz de aynı şekilde destek olmaya devam edin ama dayanmak zorundasın demeyin. İşsiz kalırsan daha zor durumda kalacağız, daha çok yıpranacaksın vs deyin.

ya dayanmak derken aynen dediğin gibi yapıyorum. yanı ona işsiz oldugu zamanlarda bundan daha beter oldugunu söluyorum, o zamanları hatıramasını bıraz daha idare et gıbısınden söluyorum. başka işlere zaten
basvurdu ancak malum ortalık işsiz dolu misal ben:d 1 senedir işsizim bak dıorum daha guzel değil inanki diorum ama ne bilim... halbuki şartları gayet iyi. iyi bir firmada çalışıyor, araba maazot sodexo pc tablet hat türkiye şartlarında iyi bir maaş ama ne bilim memnun olmuyor bir tirlii:DD

insanın sevmediği işi yapması gerçekten çok zor ve kötü bir duygu.
fakat başka alternatifi yoksada sabretmek zorunda.
eğer hemen iş bulabilecek bi çevresi veya donanımı varsa belki olabilir,
fakat düğününüz varmış,risk almaya gelir mi bilemiyorum...
Türkiyede iş bulmak zor.
istifa etmeden başka iş bakamaz mı?

bunun dışında onunla daha çok vakit geçirerek kafasının dağılmasına yardımcı olabilirsiniz ama yinede çok faydası olacağını sanmıyorum,neticede işte daha çok vakit geçiriyordur.

vakit geçirmeye fırsatı olmuyorkii:DD maalesef çok uzun sireli çalışıyor. birde henüz yeni oldugu için olaganustu bır caba gösterıyor yer edinebilmek adına. o yüzden görüşemiyoruz bile. ben yardım için dediğim gibi onun iş için yapması gerekn ıvız zıvırı yapıyorum, ona sürekli ne kadar harika bi insan oldugunu herşeyin iyi olcağını söluyor onu telkin ediyorum, ne bilim normalde çok tripnaz insanımdır onları bile bıraktımm:DD

iyi de işinden ayrılmaması gerektiğini sizin kadar düşünmüyor mu?
Nişanlı bir adam sorumluluklarının bilincinde değil mi ki siz sürekli telkin ediyorsunuz?
Hem iş vereni siz misiniz?
Neden size dırdır ediyor ki?
Hiç sevmem işinden yakınan erkekleri.
İyi kötü bir iş sahibi, insanlar ne işlerde çalışıyor.
Ama bazıları elindekine şükretmek yerine habire yakınıyor.
Bir erkek ne olursa olsun çalışıp para getirmesi gerektiğinin bilincinde olmalı.
İşini sevmeyebilir, ama beğenmiyorsa çabalar kendini geliştirir ve yenisini bulur,
Bulana kadar şimdi ki işinde sebat eder, ekmeğine bakar.
Etrafında ki insanları da bu konuda yormaz.
Nişanlınla sorunlarını paylaşmak farklıdır ama bu şekilde sorumluluklarının yükünü yıkmak farklıdır.
Bu konuda sizi bu kadar bencilce yormasına izin vermeyin.
Yoksa evlenince tüm görev ve sorumluluklarını üstünüze yıkmaya çalışır,
Fiziken yıkamasa da sürekli lafını ederek başınıza kakar durur.

Son düzenleme:
♥gözyaşı♥;32878480 .!.:
Nişanlı bir adam sorumluluklarının bilincinde değil mi ki siz sürekli telkin ediyorsunuz?
Bir erkek ne olursa olsun çalışıp para getirmesi gerektiğinin bilincinde olmalı.
İşini sevmeyebilir, ama beğenmiyorsa çabalar kendini geliştirir ve yenisini bulur,
Nişanlınla sorunlarını paylaşmak farklıdır ama bu şekilde sorumluluklarının yükünü yıkmak farklıdır.

sonuna kadar katılıyorum..

mümessillik dışardan bakıldığında harika bir iş gibi görünse de çoooook zor bir iş gerçekten. birde mis gibi işlerini bırakıp bu işe girenler var ki Allah onlara akıl fikir versin :19: Ama şu an başka çaresi yok nişanlınızın ve söylenmesi ancak kendi motivasyonunu düşürür.Sonucunu düşünsün (evliliği kendi yuvası için çalışıyo sonuçta) bence bu bile motivasyon sağlar. en azından şu avantajı var iş başvurularına rahatça gidip gelebilir kesinlikle iş aramaya devam etsin derim :31:

hem şu da bir gerçekki kaç kişi yaptığı işten çoook memnun ?

♥gözyaşı♥;32878480 .!.:

işte burayı bu yüzden seviyorum. hiç bu şekilde düşünmemiştim:DD farklı bakış açıları iyi geliyorrr:DD

mümessillik dışardan bakıldığında harika bir iş gibi görünse de çoooook zor bir iş gerçekten. birde mis gibi işlerini bırakıp bu işe girenler var ki Allah onlara akıl fikir versin :19: Ama şu an başka çaresi yok nişanlınızın ve söylenmesi ancak kendi motivasyonunu düşürür.Sonucunu düşünsün (evliliği kendi yuvası için çalışıyo sonuçta) bence bu bile motivasyon sağlar. en azından şu avantajı var iş başvurularına rahatça gidip gelebilir kesinlikle iş aramaya devam etsin derim :31:

hem şu da bir gerçekki kaç kişi yaptığı işten çoook memnun ?

ahh ahhh sormayın valla. sürekli br moral bozuklugu. ama nabalım idare edıcez bakalım:DD

ya dayanmak derken aynen dediğin gibi yapıyorum. yanı ona işsiz oldugu zamanlarda bundan daha beter oldugunu söluyorum, o zamanları hatıramasını bıraz daha idare et gıbısınden söluyorum. başka işlere zaten
basvurdu ancak malum ortalık işsiz dolu misal ben:d 1 senedir işsizim bak dıorum daha guzel değil inanki diorum ama ne bilim... halbuki şartları gayet iyi. iyi bir firmada çalışıyor, araba maazot sodexo pc tablet hat türkiye şartlarında iyi bir maaş ama ne bilim memnun olmuyor bir tirlii:DD

tıbbi mümesillik bir çok kişinn hayalidir. hayret. ben karı koca beraber aynı ii yapan kişiler tanıyorum. zor olsa onlara olur yani. ayrıca bence sımsıkı tutunsun malup ilaç piyaasıda baya sarsıntıya uğradı şu aralar. her yerde mümessil vs azaltılıyor.

tıbbi mümesillik bir çok kişinn hayalidir. hayret. ben karı koca beraber aynı ii yapan kişiler tanıyorum. zor olsa onlara olur yani. ayrıca bence sımsıkı tutunsun malup ilaç piyaasıda baya sarsıntıya uğradı şu aralar. her yerde mümessil vs azaltılıyor.

sorma ya şu anda bir sertifika falan çıkardılar onlarla uğrasıyorz. sertifakamızı alıp bir tık daha önde olalım dıye. inanki hiç hayal edilcek bi meslek değil. varsa çevrende hayal eden söyle hiç göründüğü gibi değil:(( şartları çok iyi görünüyor evet ölede ama seni de senden alıyorlar....

mümessillik zevkli iş yahu:1:
gün içinde farklı farklı kişileri görecek
çene yapacak
arabası altında
hattı elinde
pek çok kişinin hayali:1:
eczacılıgı bırakıp mümessil olan bile çok fazla:1:
nişanlın Allahtan eczacı falan degilmiş:ssz:

sorma ya şu anda bir sertifika falan çıkardılar onlarla uğrasıyorz. sertifakamızı alıp bir tık daha önde olalım dıye. inanki hiç hayal edilcek bi meslek değil. varsa çevrende hayal eden söyle hiç göründüğü gibi değil:(( şartları çok iyi görünüyor evet ölede ama seni de senden alıyorlar....

Allahaşkına seni senden almayan hangi meslek var... sor insanlara kimse ohh çok memnunum mesleğimden demiyor zaten. bazen bu foruma göre kendimi yaşlı hissediyorum, hani ben feleğin çemberinden geçmişim de buradakiler küçük kardeşlerimmiş gibi geliyor :)) (30 yaşındayıım)

mümessillik zevkli iş yahu:1:
gün içinde farklı farklı kişileri görecek
çene yapacak
arabası altında
hattı elinde
pek çok kişinin hayali:1:
eczacılıgı bırakıp mümessil olan bile çok fazla:1:
nişanlın Allahtan eczacı falan degilmiş:ssz:

eminim eczacılıgında cok zor tarafları vardır bilemıyorum ama. tatlım işte öle bakıyoruz bende öle bakıyordum ama inanılmaz farklı şeyler. bikere insan muamelesi görmüyorsun. doktorlar seni kullanılcak bişey olarak görüyor. dinlemiyorlar bile doğru düzgün. umurlarındaki şey ona götürdüğün eşya nesne yada hediye. üstüne bunları alıp sana yine aynı şekilde insan olmaz tavırda davranıyorlar. faturalrını yatırtıp, kendilrine şöfrlük yapmanı bekliyorlar.

Allahaşkına seni senden almayan hangi meslek var... sor insanlara kimse ohh çok memnunum mesleğimden demiyor zaten. bazen bu foruma göre kendimi yaşlı hissediyorum, hani ben feleğin çemberinden geçmişim de buradakiler küçük kardeşlerimmiş gibi geliyor :)) (30 yaşındayıım)

canım bende bunun bilncindeyim hele özel sektörde insanlar ne halde ama ben bunu nişanlıma anlatamıyorum zaten. sorma ve fikir isteme amacımda bundan dolayı. yoksa çıtır çerezsin yahuu yaşlı da nesi:))

Anlasilan nisanlin onunu goremeyen, hareketlerinin ve kararlarinin neyle sonuclanabilecegini hesaplayamayan biri. Koskoca insani isinde tutabilmek icin biraz fazla caba harcamissin. Sevmez tamam da ne yani dirdir edip duruyor ki? Dogru duzgun calissin, bir yandan da baska is baksin o zaman. Ben sevmedigin iste calismanin ne oldugunu cok iyi bilirim. Bundan onceki isim beni 10 yil yaslandirdi derim hep. Ben de bilirdim, hadi eyvallah deyip cikmayi. Amamasraflarim vardi, baska is bulana kadar eli mahkum calistim.

Nisanlin evliligin yakin oldugunu, herseyin masrafli oldugunu, calismasi gerektigini dusunemiyor mu da cikacam diye tutturuyor?
Omur boyu sorumlulugunu bilmeyen bir insanla da yasamak da zor. Tutar cikar iten, sonra surunursunuz Allah muhafaza.
Kolay gelsin sana, ne diyim.
Yine de bence fazla ustune dusme. Biraz sert yaklas. Sanki tas tasitiyorlar, iskence yapiyorlar gibi mizmizlanmasin. Silkelenip kendine gelsin.

yani işte kalabilmek için gerekli adette satışın olabilmesi gerek. bu yönden stres baya fazladır eminim. bugün özellikle eşimle konuştumda hem satış stresi bide üstüne trafik stresi. rekabeti çok yoğun bir iş. firmaylada alakalı tabi.

bence nişanlınızın firmasıyla yada nişanlınızla alakalı bir sorun benim abimde tıbbi mümessil ve cok mutlu öncelikle karsısında ki insanın tavrına güvenerek insanlar birşeyler ister abim yıllardır mübesil hiç bir doktorun faturasını yatırmadı ayrıca mübessiller doktorların arkadaslarıdır doktorlar mubessilleri sever cunku butun gun işte olduklarından sohbet edebilecekleri yegane insanlar mübessillerdir ( bunu söyleyenlerde bizzat doktor tanıdıklarım
hediye olayına gelince haklısınız böyle bir durum var ama onuda şirket karşılıyor zaten bence nişanlınız şükretmeli özellikle su sertifika olayından sonra her onüne gelen bu işi yapamıyacak hale geldiği için kota doldurmayanı cıkarmakta fırmalar ıcın karlı olmayacak bu da bır avantaj

birde sanki nişanlınızın işini sevmemesinden kendinizi sorumlu tutar gibi bir tavrınız var planlarını sız yapıyormussunuz ona vıtamın alıyormussunz bence böyle davranmak sızı uzun vadede yıpratır tabıykı anlayıslı olun ama herkes uzerıne dusen görevi yapmak zorunda unutmayın

Back
X