"Bir öküz insan oluşunu" asla değiştiremezsin, şekil A1; ben! 12 senedir değiştiremedim, evlenmeden önce de böyleydi, hâlâ böyle. Nişan alışverişiyle bohçayla beni uğraştırma dedi, annen bir liste yapsın ne lazımsa gidip alalım seninle bilikte dedi, öyle yaptık. İkimiz baş başa aldık geldik, annem çok kızmıştı bana ama, yok görümcem şunu dedi, kayın valide bileziğin en incesini aldı derdimiz de olmadı böylece. İlk evlilik yıl dönümümüzü unutttu!!! ilk!!! Defalarca doğum günümü unuttu, ağladım zırladım, bağırdım çağırdım, küstüm, konuşmadım... Sonra baktım olmuyor, bir kez kendime saat alacaktım iki saat arasında kararsız kaldım, ikisini de aldım. Gittim eve koydum önüne, dedim ki bak bu senin bana geçmiş evlilik yıl dönümü hediyen, bu da doğum günü hediyem. Nasıl? beğendin mi? Çok güzel dedi, güle güle kullan. İşte bak ne güzel beni böyle şeylerle uğraştırma, git gönlün ne istiyorsa al kendine. Öküzlük mü? evet öküzlük bence de, ben yüzüne de söylüyorum eşime bunu, öküz diyorum, odun diyorum

bana sen de benimkini kutlama diyor mesela, böyle günlerin benim için bir önemi yok diyor. Ama benim için var, insan sevdiği için istemediği şeyleri de yapmalı bazen diyorum ama hayır istemediği şeyi yapmasın kimse diyor. Mesela 2 çocuğumuz var, ilk doğumumda böyle dantelli gecelikler alamadım, oda falan süslemedim, mevliti evde çok sade bir şekilde yaptım. İkincide özellikle geceliklere ve doğum odası süslemeye çok heves ettim. Bana neler söyledi hamile halimle, "aymazlık bu, bu nasıl şımarıklık, görmemişlik" vs. Sana ne dedim, kendi paramla alıyorum, istemiyorsan, seni rahatsız edecekse gelme doğuma. Hepsini aldım, içimde kalan her şeyi yaptım. Şimdi her fırsatta kafasına odun gibi vuruyorum, hamile halimle beni o kadar üzdün diye. Değişiyor mu? Yine Hayır!

Ama şu var ki, benim eşim, dünya iyisi bir adam, hem bana, hem çocuklarımıza, hem benim aileme karşı, eli açık, saygılı, seven, kollayan, dürüst, çalışkan bir adam. Evini çocuklarını karısını ihmal etmeyen bir adam, ben ne istediysem imkanlar dahilinde belki uzun zaman sonra ama yine de alan bir adam. Ben bu adamı şimdi bu yüzden bırakayım mı? Yok evlendikten sonra dayanamam ben özel günlerin kutlanmamasına çok önemli benim için kahrolurum diyorsan, yapacak bir şey yok. Ben de kahroldum, ama bu modeller değişmiyor, değiştirmek için çözüm istemişsin ama inan bunun bir yolu yok. Sen değişeceksin, beklentilerini azaltacaksın, iyi yönlerini düşüneceksin, bu da onun dikeni diyeceksin. Seviyorsan bunu önemsememeyi öğreneceksin. Tek yolu bu.