Nişanlımla aramı bozmaya çalışan erkek arkadaşlar !

Üzülmek istemiyorsaniz gorusmesine engel olacaksiniz...
Islami boyutunu ciddi manada yorumlayamam. Ama kul hakkindan korkuyorsaniz siz de bu sekilde uzuleceginizi; gorusmesini istemediginizi soyleyin. Bile bile uzulecegim bir yola girmeyecegim deyin. Size saygi duymayan adamlari size tercih ediyorsa zaten gercekten evlenmeyin.

İslami siteden tatmin olabileceğin bir cevap alamayınca du bide kadınlar kulübüne mi sorayım dedin:KK53:
İşin islami boyutunu bilememde mantık eşin karar versin diyor o iradeye sahip biri değilse zaten azat et gitsin
Süpersin

Ya ne var ki. yazık kadınlara üste yok başta yok. :KK31:

belki kıyafetlerini giymesine yardım etmeye gitmiştir. :confused: lütfen fesat olmayın siz de yardımsever olun.:KK70:
:D fesatlık kanıma işlemiş ama canım çıkar huyum çıkmaz.. bu arada eşim çok merhametli ve yardımseverdir gerçekten.. dediğiniz gibi acıyıp kıyafet falan götürdü kızlara zaar

O arkadaş bunu dedikten sonra samimi bir şekilde başka bir yorum daha yaptı bence bu yorumundan ziyade ona odaklanın. Evet burada da sorarak gerçeğe daha uygun akla yatkın doğru cevapları aldım içim rahat bu sizi rahatsız etmemeli. Kadın kadının halinden neden anlamaz da bu şekilde laf sokar ben de bunu anlayamıyorum neden süper. Herkes her şeyi soruyor bir kere de ben hanımlara bir şey danışmışım çok mu :)

Ben hiçbir zaman benim sevgilim yapmaz, benimki çok iyidir diyen biri olmadım. Beni seviyor, sayıyor senelerdir beraberiz ama 100 de 100 kim kime güvenebilir. Kendimiz bile bazen değişiyoruz. İnsanız ve etrafınızda çakal sürüsü varken siz kuzu kalamazsınız.
Beni eleştiren sanki nişanlım suçlu da o kötü sözleri söyleyen kişi suçsuz gibi bizi suçlayan hanımlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım. Nasrettin Hoca hesabı hırsızın hiç mi suçu yok. Ben nişanlımı ya da beni suçlayın diye bir şey danışmadım siz olsanız ne yapardınız islami site kadından yana olmuyor dedim. Hiç samimi değil bazılarının cevapları :) onların eşlerine bunlar denecek ve susacaklar çok ütopik...

Beni anlayan mantıklı konuşan herkese teşekkür ederim

Sizin dediğiniz genel çerçevede düzgün insanlar için en doğru olanı :) Zaten kararlarını kendi veriyor görüşmüyor ama mesajlarla aramalarla taciz ediyorlar. Arkanızdan atıp tutan birileriyle görüş mü dersiniz ben diyemiyorum işte :) arkamdan konuşup içkiyi , başka kadınları özendirici bir şey gibi anlatan birine görüş demek kendi kafama sıkmak gibi. Nişanlım kulak asmıyor ama erkek milleti diye bir tabir var bu sözlerden bir kere etkilenmez, iki kere etkilenmez üç dört ... peki ya sonra. İnsanız sonuçta bilinçaltına yer ediyor bunlar benim etrafımda bu tür kişiler yoksa onun da olmamalı hayata bakış açısı sonuçta.
... evlendiğinde ne yapacaksın diyerek küfreden , hatunun yanına gidip durma izninde diyen biri sonrasında o lafları etmemiş gini sizi evine davet etse gider görüşür ya da git evine bensiz der misiniz. Bana bunları diyen bir arkadaşım olsa o da bana görüşme der. Her iddiasına girerim sizin de başınıza gelse rahatsız olursunuz kimse aferin ne güzel ara bozucu biri demez ki der misiniz yoksa :)

Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Ne olursa olsun beni savunacak ya da beni üzmeyecek olan nişanlım. aynı şey benim içinde geçerli. Bu konuda nişanlıya güvenilmiyor ise bugün arkadaşına yarın başkasına ve bir gün kendisi de ezer, ezdirir. En nefret ettiğim şeydir bu zaten. Kalkıp bir de mesajlarını okudum diyorsunuz. Size ne anacım? erkek milleti diye tabir varsa kadın milleti diye de var. Objektif olun az.

O arkadaş bunu dedikten sonra samimi bir şekilde başka bir yorum daha yaptı bence bu yorumundan ziyade ona odaklanın. Evet burada da sorarak gerçeğe daha uygun akla yatkın doğru cevapları aldım içim rahat bu sizi rahatsız etmemeli. Kadın kadının halinden neden anlamaz da bu şekilde laf sokar ben de bunu anlayamıyorum neden süper. Herkes her şeyi soruyor bir kere de ben hanımlara bir şey danışmışım çok mu :)
Cevap çok esprili ve şirin geldi süpersin yazdım. :KK49:
Tabiki birbirimize danışacağız. (Küçük dert büyük dert yok. Herkesin derdi kendine büyük) Konuya yorum yapmadım. Çünkü bugün negatifim sizi olumsuz etkilemektense hiç karışmamayı tercih ettim.
İnşallah hakkınızda hayırlı olan olsun.

Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Ne olursa olsun beni savunacak ya da beni üzmeyecek olan nişanlım. aynı şey benim içinde geçerli. Bu konuda nişanlıya güvenilmiyor ise bugün arkadaşına yarın başkasına ve bir gün kendisi de ezer, ezdirir. En nefret ettiğim şeydir bu zaten. Kalkıp bir de mesajlarını okudum diyorsunuz. Size ne anacım? erkek milleti diye tabir varsa kadın milleti diye de var. Objektif olun az.
Ne güzel söylemişsiniz herkes sizin gibi de düşünmek zorunda değil. Herhangi biri size bunları söylese bu kadar rahat cool kalacağınızı hiç sanmıyorum objektiflik bu değil en nefret ettiğim dediğiniz an subjektif oluyorsunuz ...

Hayat algısı arkanızdan konuşanlarla siz görüşün eşinizi de görüştürün ne diyebilirim :) arkamdan konuştuklarını seziyordum nişanlım görüşmeyi bırakıyordu mesajları emin olmak için okudum iyi ki de okumuşum adam bana saydırıp nişanlıma hala bize gelin nişanlınla diye mesaj atıyor arıyor iki yüzlü insanlardan da ben nefret ederim. Nişanlım zaten görüşmüyor subjektif ön yargıyla bana yaklaştığınız için asıl soruyu anlamadınız :)

Katılıyorum aynen. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim lafı o kadar doğru ki. O yüzden bu tip kişileri hayatımızda istemiyorum. Böyle laflar ettiklerinde nişanlım şaka olduğunu düşünüyor çok iyi niyetli. Takılıyorlar bana diyor. Sosyal medya hesabı falan da yoktur benimkinin. Sigara dahi içmez. İçki içen içer ben neden karışayım ama gelip benimkine içki içtiğinden övünen tipler bu kötü yola teşvik değil mi neden sırf çocukluk arkadaşı aile dostu diye etrafımda isteyeyim. Sorunum bu yoksa nişanlım bazen her erkek gibi odundur ama ne dersem yapar bana karşı çok iyidir çok romantiktir. Bu mesajları görünce tartıştık onlar derse desin onların aklına uyacak değilim, uymuyorum da zaten dedi. Ama ben tahammül edemiyorum artık yıllardır bunlar böyle. Profil fotoğrafımızı bile istemeyen whatsapp durumuna dahi karışan insanlar. Ne hakla bu kadar hayatımıza müdahiller bunu anlamış değilim. Onlar sadece konuşur ben kulak asmam dese de nişanlım kurtların içinde kuzu misaliyiz. Seçim senin sevgilim görüş istediğinle diyecek kıvam bırakmadılar bende :)
Açıkçası benim böyle arkadaşlarım olsa zamanla kendiliğimden uzaklaşırdım. Benden bu kadar farklı benim iyiliğimi istemeyen arkadaşlar. Arkadaşlık dediğin şey için ortak nokta olması lazım. Çok güçlü bir ortak noktaları var o yüzden mi geri kalan davranışlarını görmezden geliyor nişanlın?

Cevap çok esprili ve şirin geldi süpersin yazdım. :KK49:
Tabiki birbirimize danışacağız. (Küçük dert büyük dert yok. Herkesin derdi kendine büyük) Konuya yorum yapmadım. Çünkü bugün negatifim sizi olumsuz etkilemektense hiç karışmamayı tercih ettim.
İnşallah hakkınızda hayırlı olan olsun.
Bazen çoğumuz negatif oluyoruz çıkışmak değil niyetim teşekkür ederim samimi cevabınız için :)

Ne güzel söylemişsiniz herkes sizin gibi de düşünmek zorunda değil. Herhangi biri size bunları söylese bu kadar rahat cool kalacağınızı hiç sanmıyorum objektiflik bu değil en nefret ettiğim dediğiniz an subjektif oluyorsunuz ...

Hayat algısı arkanızdan konuşanlarla siz görüşün eşinizi de görüştürün ne diyebilirim :) arkamdan konuştuklarını seziyordum nişanlım görüşmeyi bırakıyordu mesajları emin olmak için okudum iyi ki de okumuşum adam bana saydırıp nişanlıma hala bize gelin nişanlınla diye mesaj atıyor arıyor iki yüzlü insanlardan da ben nefret ederim. Nişanlım zaten görüşmüyor subjektif ön yargıyla bana yaklaştığınız için asıl soruyu anlamadınız :)

Hayır önyargım yoktu ama artık var. Siz sizin gibi düşüncesi olan insanları duymak, okumak istiyorsunuz. Herkes birbirinin arkasından bir şekilde konuşur. Samimiyet buna göre ayarlanır. Çevre faktörü, sosyallik derecesi, vurdumduymazlık bir sürü etken faktör var. Bence kendine güveni olmayan insan böyle davranır. Hangi durumda nasıl tavır takınacağımı bırakında ben bileyim.

Açıkçası benim böyle arkadaşlarım olsa zamanla kendiliğimden uzaklaşırdım. Benden bu kadar farklı benim iyiliğimi istemeyen arkadaşlar. Arkadaşlık dediğin şey için ortak nokta olması lazım. Çok güçlü bir ortak noktaları var o yüzden mi geri kalan davranışlarını görmezden geliyor nişanlın?
Çocukluk arkadaşları ve aile dostları olduğu için biraz alttan aldığı oldu zamanında ama uzun zamandır görüşmüyordu nedenini bilmiyordum ben bu lafları ettiğini tesadüfi öğrendim. Bu lafları edip hala arayıp bizi davet edince de mesajda da görüşmemesini istedim zaten görüşmüyorum diyor ama adam arıyor yazıyor :)

Hayır önyargım yoktu ama artık var. Siz sizin gibi düşüncesi olan insanları duymak, okumak istiyorsunuz. Herkes birbirinin arkasından bir şekilde konuşur. Samimiyet buna göre ayarlanır. Çevre faktörü, sosyallik derecesi, vurdumduymazlık bir sürü etken faktör var. Bence kendine güveni olmayan insan böyle davranır. Hangi durumda nasıl tavır takınacağımı bırakında ben bileyim.
Aynen hangi durumda nasıl tavır takınacağımı bırakın ben bileyim bunu başlatan sizsiniz :)

Aynen hangi durumda nasıl tavır takınacağımı bırakın ben bileyim bunu başlatan sizsiniz :)

bu nişanlını ilgilendiren bir karar. Şahsen nişanlım bana böyle görüşme falan dese, ikili ilişkilerime karıştığı için çokı bozulur ve kızarım.

yazmıştım neyi başlattım. Allah nişanlınıza sabır versin.

Çocukluk arkadaşları ve aile dostları olduğu için biraz alttan aldığı oldu zamanında ama uzun zamandır görüşmüyordu nedenini bilmiyordum ben bu lafları ettiğini tesadüfi öğrendim. Bu lafları edip hala arayıp bizi davet edince de mesajda da görüşmemesini istedim zaten görüşmüyorum diyor ama adam arıyor yazıyor :)
Kendisi zaten bunların farkına varmış. Tepkisini koymaya çalışıyor ama kırmak da istemiyor. Bence üstüne gitmeyin. Kendi kararlarını verebilecek olgunlukta sonuçta. Ama sizi davet ediyorlarmış açıkça söyleyin ben bu şekilde davranan arkadaşlarınla görüşemem diye. O da sizsiz bir kere iki kere gider bırakır diye düşünüyorum

bu nişanlını ilgilendiren bir karar. Şahsen nişanlım bana böyle görüşme falan dese, ikili ilişkilerime karıştığı için çokı bozulur ve kızarım.

yazmıştım neyi başlattım. Allah nişanlınıza sabır versin.
Güç gösterisi yapmaya gerek yok. Kendine güveni olmayan falan alakasızca ön yargıyla konuşan sizsiniz. Normal erkek muhabbeti yapan onlarca arkadaşı var neden adımı anarak bana saydırarak arkamdan konuşan birini hoş göreyim? Anlamak istemediğiniz şey nişanlım zaten görüşmüyor bininci yazışım sanırım kafasına vurarak ben görüşme demedim :) Bu kadar agresifliğe luzum yok Allah sizin çevrenizdekilere sabır versin

Tabiki de nişanlınızın görüşeceklerine karışma hakkına sahip değilsiniz. Siz sadece görüş bildirirsiniz. Olmadı ayrılırsınız.

Onların sizin arkanızdan konuşması ise, gıybete girer. Gıybet ise dinimizce günahtır, bedelini elbette öderler...

Kendisi zaten bunların farkına varmış. Tepkisini koymaya çalışıyor ama kırmak da istemiyor. Bence üstüne gitmeyin. Kendi kararlarını verebilecek olgunlukta sonuçta. Ama sizi davet ediyorlarmış açıkça söyleyin ben bu şekilde davranan arkadaşlarınla görüşemem diye. O da sizsiz bir kere iki kere gider bırakır diye düşünüyorum
Farkında ve görüşmüyor buna karşın hala üsteleyip yanına çağırması beni ister istemez sinirlendiriyor dur bir mantıklı olayım diyemiyorum açıkçası :) teşekkür ederim samimiyetiniz için haklısınız kendi görüyor sonuçta çok üstelememeliyim yoksa o ara bozucular kazançlı çıkar :)

Tabiki de nişanlınızın görüşeceklerine karışma hakkına sahip değilsiniz. Siz sadece görüş bildirirsiniz. Olmadı ayrılırsınız.

Onların sizin arkanızdan konuşması ise, gıybete girer. Gıybet ise dinimizce günahtır, bedelini elbette öderler...
Görüş bildirmeden önce yüz yüze görüşmeyi kesmişti nedenini de tahmin ediyordum etikliğini tartışamam etik mi tabi ki değil ama mesaj atınca öğrendim. Bunlar bu tıynıyette insanlar bedelini ödemelerini beklersem olan bize olacak kanısındayım tedbir almadan da olur mu bilmiyorum :) teşekkür ederim yorumunuz için

Back
X