Nişanlımla hiç anlaşamıyoruz

Burada herkes; ilk önce aileden biriyle evlenmeyi eleştirecek sonra da anlaşamıyorsan zorlama diyecek.. Bende bunları söyleyecektim ama sen daha konuyu açarken "ayrılın demeyin, asla yapamam" deyip kestirip atıyorsun. Bura da kimsenin sana yardımcı olabileceğini düşünmüyorum canım. Ayrıca düğün stresti filan değil içinde bulunduğun durum, bariz anlaşamama duygusu.. Sen bilirsin!!

valla daha evlenmeden anlasamiyorsaniz evlendikten sonra hic anlasamazsiniz ben 4 sene olucak halada kavga tartisma bitmedi ! evliligi yurutmekte cok zormus ya onu anladim yani simdiden bu durumdaysaniz bir kez daha düsünün evlenip boşanmaktansa nisandan dönün daha iyi!!

Ne kadar saçma sapan aile tarzları var..Bizimkilerde de var bu teyzemle eniştem kardeş çocukları bir olay olduğunda kardeşlerin arasında olan durumlar sebebiyle kıyamet kopabiliyor..

Ama neyseki annem ve babam tarafı böyle saçma sapan geleneklere imza atmamışlar..Sadece onlardan bir büyük nesilde kalmış herşey öylece iyiki de kalmış..

Şunu da anlamadım hem babanız suratınıza niye bakmıyormuş ? Bu nasıl bir baba ? Namusunuza halel mi geliyor da böyle saçma sapan bir yorumu getirebiliyor ?

Erkek evladı nişanlısından ayrılsa aynı şeyi de düşünecek miydi acaba babanız ?

Size birşey diyeyim mi ben de nişanlıyken eşimle aramızda aileler arsında çıkan bir sorun nedeniyle ayrılmak istemiştim ve bu laf ailem tarafından bana edilmişti...Babama ve anneme dediğim tek şey şuydu '' O zaman buyurun yerime siz evlenin ! '' Sevdim önünüze ben bunu eş seçtim diye bana geri dönme hakkı tanımayana eyvallah etmem..Bilsem ki kıtır kıtır kesecekler yine evlenmezdim..

Neyse ki sorunlarımız çözüldü eşimle ve devam etme kararı aldık..Şunu belirteyim ki asla aile baskısından dolayı birleşmedim. ! Bugün ALLAH korusun boşanacak olsam asla ailemi düşünmem önce evladımı ve kendimi dikkate alırdım.

akraba ile bırakın evliliği iş yapılmaz derler duydunuzmu hıc. bence bastan olmamalıydı cunku aileler araya gırcek süreklı buda sizin için hiç hosnut olmıycak. cevremde var bı arkadas teyze ogluyla evlendı keske yedi kat ele gitseydim de akrabaya gelmeseydım dıyor.. düşünün artık.. imkansız dıye bırsey yoktur. sonunda ölümde yokya ayrılıgın varsada gidecegemız yer hepimizinde ıkı karıs toprak..

Bazen insanlar secme özgürlüğüe sahip olamıyor kızlar.. herkes sizler kadar şanslı olamıyor. ben aileme bağımlıyım ne kadarr aglasamda ölsemde mecbur bırakıldım bu evlılıge. sonradan sevdim ısındımmı evet ama teyzem bile bana kayınvalidelik yapabildi. ben hayatımı hediye ettim.. smdi siz sitem edıosunuz ayrılın demeyn dedm die ozaman neler olabilcegini size anlatsam anlardınız ama uzunn cok uzun

canımm kimse hayatını kimseye hediye etmemelii....bu çok büyük cesaret işi...

blezya, yapılabilecek en haksız durumlardan biridir; karşınızdakinin size olan sevgisinden dolayı evlenmek.

Kavga anlarında bu sizin aklınızda olur hep, iyi zamanlarda da nedense sizde seversiniz.

''Ailem duydu hemen oluverdi.'' Bu düşünceler hem size hemde nişanlınıza zor zamanlar yaşatır ve bu hakkı taşıyamazsınız.

Bence bu kadar sıkıntı çıkmasının en büyük nedeni sizin onu, onun sizi sevdiğinden daha az sevdiğinizi düşünmenizdir.

Bu duyguları şımartır.. Sizden ayrılmak istesin hemen kıymetli olur.

Beni anlamıyor diyorsunuz ya, sizde onu anlamaya çalışın..

Sizin düğün stresiniz varsa onun da vardır.

Eğer sevgi yoksa,mantık olarak anlaşmakta yoksa ayrılın.. Olmaz diye birşey yok.

Son düzenleme:
Ailene bir şeyleri anlatmak zor olabilir ama imkansız değil. Bence denemelisin. Nişan zaten birbirini tanımak demektir, tanıdın ve yapamayacağını anladın, dünya yıkılmaz ya.

Herkes sana küstümü, ortalık biribirine mi girdi, çok mu huzurunu kaçırdılar ver bir dilekçe savcılığa, kadın sığınma evine git. Daha kolaydır böylesi sevmediğin bir adamın yatağına girmekten, onunla aynı hayatı paylaşmaktan.

Sevmediğini söylemiyo canım anlaşamadığını söylüyor oda zaman zaman sık bi anlaşmazlıkla yok anladığım kadarıyla.. Nişanlandıktan sonra başlamış bu tartışmalarda. Ayrıca ne söylememizi istiyo arkadaş bilmiyorum ama sevdiğini de söylüyor... Ayrılamayacağınıda.. Hayatta pek çok şey imkansız değildir.. İnsanlar kendileri imkansızlaştırır. Tıpkı konu sahibi arkadaşımız gibi. :25:

evet kızlar ben nişanlımla onun bana olan askı ile evlenıyorum. kendisi teyzemin oglu.. fakat beraber büyümedik biz uzaktık hep biranda 1 2 senelik bana olan aşkıyla açıldı bana.. bende asla olmaz deyip geri çekildim.. 4 ... 5.. 6... kez teklf etti bırakmadı peşimi. en son ailem duydu ve bu işi oluverdi. başlarda ısındım suan onu hiç teyzeoglu giib görmüyorum fakat 8ay nısanlı kaldık temmuzdada nasipse evlenıyoruz. ters giden seyler var kızlar. hiç anlasamıyoruz. Birgünümüz deli dolu süperken ikinci günümüz kavgalı.. bendede stres var ailemden ayrılma telaşı.. fakat diyorum ona nolur benı anla diye hiç anlamıyor hiç..

Bana kimse anlasamıyorsan bırak demesin asla yapamam asla. normalde cok efendidir cok iyidir fakat geri kalmamaya basladı söyledigim laflara karşın. Çok kafam karısık. nasihatmı paylasımmı bilmiyorum dügün az kaldı ve ben stresten öldümm

Sevgili Blezya;
Senin durumunda birine ne derler biliyor musun canım.."Aşk gözünü kör etmiş" derler.Birincisi diğer arkadaşlarında sana yazdığı gibi sen zaten evlenmeyi kafaya koymuşsun.Hayat denilen şey iyi yada kötü yaşanmak zorunda olan şeylerin bir bütünüdür zaten.Sen yaşayarak öğrenmek isteyenlerdensin:)Saygı da duyarım.Zaten hepimiz böyle değil miyiz.Bizim orda bir laf vardır.BAŞIN LAH TAŞINA DEĞİNCE ANLARSIN derler.:)
Gençlik,genç kızlık çok özel ve tekrar yaşayamayacağımız bir dönem.Yani evlilik hakikaten hayatımızın gerçek anlamda bir dönüm noktası.Çok ama çok iyi düşünülerek verilmesi gereken bir karar.Genellikle aileler ilk zamanlarda aa ne iyi akrabaya veriyoruz oğlumuzu yada kızımızı değip bunu bir avantajmış gibi görürler.Çünki aileler birbirlerini çok iyi tanıyordur.Ancak bu tür bi karara kadar bazı menfaatler işin içinde yoktur.(Miras vs gibi unsurlar hariç).Ancak her iki tarafın evladı bir evlilik yaptığı zaman artık işin içine menfaatler girer.Her evlilik aşamasında elbette iki aile arasında sürtüşmeler anlaşmazlıklar olur elbet ama onlar aynı aileden değillerdir ve çocuklar evlendikten sonra birbirlerini görmek zorunda ya da konuşmak zorunda değillerdir.Ama akraba evliliklerinde maalesef böyle olmuyor. Üstünlük savaşı ile birlikte çıkar çatışmaları da başlayınca olan arada gençlere oluyor.Ayrıca teyze anne yarısıdır gerçi tıp çok ilerledi ancak yine de Allah korusun sakat çocuk dünyaya getirme olasılığı evli çiftler için diğerlerine göre maalesef oran olarak daha fazla artıyor.Yabancı aile evliliklerinde evliliklerin sonucu kötü bitse de akraba evliliklerindeki kadar kötü sonuç doğurmuyor.İşin içine garip bir şekilde namus da giriyor.Çünki kardeş çocukları sanki birbirinin namusunu kirletmişcesine düşman kesiliyorlar.O yüzdendir ki Yaradan akraba evliliklerini sınırlamıştır.Çok yakın akraba evlilikleri çok uygun görülmez.Sebebi kardeşler arasında nifak tohumları yeşermesin diyedir.
Her şeye rağmen başın lah taşına değecek arkadaşım.Umarım canın fazla acımaz:
Sevgiler

Siz bu yola baş koyduysanız ve nikahı erteleme şansınız yoksa eğer tavsiyem :
Gerginliğin az olduğu, ikinizde keyfinizin yerinde olduğu bir anda eleştirel bir dil kullanmadan KORKULARINIZI ! anlatın bence...
"Çok efendi olduğunu biliyorum ama şöyle şöyle çekincelerim var,bunları konuşalım ki daha iyi bilelim birbirimizi nasıl mutlu edeceğimizi "...gibi..
O Size beğenmediği şeyleri söylesin, Siz de ona...
Allah yardımcınız olsun inşallah çok çok mutlu olun..

Akraba evliliğinde sakat çocuk doğma riski akraba olmayan insanlara göre çok fazladır. Ve bence sen bu evliliği iptal edersen ailenin sana kızmasından korkuyorsun. Evladın sakat olsa ömür boyu acı çekse bunun sorumlusu SENSİN. Anne neden akraba evliliği yaptın hiç mi haberin yoktu akraba evliliklerinde sakat çocuk olma ihtimalinin arttığından hangi yüzyılda yaşıyordun dese ilerde büyüyünce sana sen de şöyle bir yanıt verirsin. Valla çocuğum annemle babam bana kızardı evlenmeseyim o yüzden evlendim. Bu dünya imtihan dünyası bu da senin imtihanın. Evladını riske atacak mısın atmayacak mısın bütün mesele bu. Cesur musun korkak mı?

Son düzenleme:
fıkrınız sabıt olduguna gore soylenecek tek cumle evlen de "kocamla hıc anlasamıyoruz" dıye konular ac.bızım yapacak bıseyımız yok.hayat sızın

İstemediğin bir evliliği zoraki ailen üzülmesin diye yapmak...
Hım... Ne kadar düşünceli bir evlatsın. Aferin... :8:
Peki, ileride evlenip de mutsuz olduğunda ailen ne yapar?
A) Kızım o kocan senin alttan al sus.
B) Çabuk bırakıp geliyorsun o adamı!
Bana A şıkkı daha yakın geldi...
İleride o çok sevdiğin asla üzmek istemediğin ailen göçüp gidecek bu dünyada, o zaman kimi üzmemek için ya da karşına almamak için çabalayacaksın?
A) Çocuklarını.
B) Elalemi
Pes cidden pes... :19:

Konuyu okudukça kendi başıma gelenleri düşünüyorum bende.İki komşu aile de bile sorunlar çıkarken akraba evliliklerinde iş çok daha kötü olmalı.

Diyelim evlendiniz bir tartışma sonucunda aileler birbirine düşebilir.Siz susmak ve evliliği devam ettirmek zorunda kalabilirsiniz.Karşı taraf belki de ondan ayrılamayacağınızı düşünerek rahat davranabilir...

Düğün kararını sizden çok aileler almış gibi geldi bana.....

"evlenince düzelir" dememizi bekliyorsan eğer boşuna zaman kaybetme burda..
burdaki hiçbi hatun söylemez sana bunu....
heee aklın yolu bir işte ama sen onuda kabul etmiyosun en baştan...
burada biçoğumuz evli barklı insanlarız...
iyi kötü tecrübeliyiz...
evlenince daha kötü olur ama düzelmez genelde...
yinede hayat senin...
allah utandırmasın...

Nişanlın seni bıraksa nasıl olur? Benim bir arkadaşım ısrarla evlenme teklif eden, ailesini araya sokan birisinden kurtulamıyordu. Saçını taramamaya makyajsız (yada kötü makyajlı) dışarı çıkmaya, babaaanne gibi giyinmeye, saçma sapan kötü espriler yapmaya başladı. O kadar deli divane aşık çocuk birden kızdan soğuyuverdi :27: Kıza zor geldi tabii böyle olmak ama ne yapsın kısa bir süre katlandı. Mesela sarı dişler bile bazı erkekler için yeterlidir.

sen şu an ayrılamam demişsin. aileler tarafından sorun olur falan. peki evlendin ve hayatın cehenneme döndü. bu da bile bile lades. ve sonunda annen bu durumu anlayacak ve babana anlatacak. sonra da YİNE aileler birbirine girecek.
eeeee sonuç? yine aynı yere çıkmıyor mu;?

düğünede pek bir şey kalmamış benim merak ettiğim şey baştan çok güzel anlaşıyor muydunuz son 1 ay içinde falan mı böyle oldu ?? baştan beri bir anlaşmazlık varsa yorum yapamayacağım karar sizin ama sonradan bu tartışmalar düğün telaşında çıkmışsa strestendir belki :31:

hayır canım son 2 aydır tartısmalar basladı dünden bu yanada konusmuyoruzz

Back
X