Böyle alışkanlıkları düzeltmek insanın içinde olacak.
Bunları şimdiden konuş onunla bence, "şu iddia olaylarını falan da yavaş yavaş bırakırsın artık" de bakalım ne tepki verecek.
En azından şimdiden böyle şeyler netleşmiş olur.
Kendi içinde kurma ona da söyle bu düşündüklerini, sonradan hayal kırıklığına uğramamak açısından.
Eşimle siyasi görüşümüz,dini düşünceleriniz,karakterlerimiz tamamen zıt gibi.Alkole hiç karşı değilim ama uzun yıllardır içmiyorum.Eşim evlenmeden önce epey bi içerdi.evliliğin ilk 6ayında aynı düzende devam ettirmeye çalıştı.sosyal içiciliğe karşı olmamakla birlikte bu durum sosyal içiciliği aştığı için karşı çıktım.şu an arkadaşlarıyla arada bir buluşup içer o kadar.zamanla değişebiliyorlar.tabi değişimi istemesi şartı ile.
Nişanlını en iyi sen tanırsın ama bana en büyük falsosu sinirli yapısı ve aniden parlamasıymış gibi geliyor.Her zaman alttan almaya gücün sabrın olmayabilir işte sıkıntı orada çıkabilir bence.
Ben burdaa sorun goremedim insanlar nelerle ugrasıyo bunu okuyunca kızma da komik yani bulmuşta bunuyosun gbi bişey olmuş takılma boyle seylereKızlar kafama takılan bazı şeyler var. Önce iyi taraflarını anlatayım sonra takılan şeyleri. Nişanlımı seviyorum birçok konuda olgun bi çocuk. Feleğin çemberinden geçmiş biri zaten. Bazı şeyler oturmuş. Genelde arayıp da bulamadığım bazı şeyleri onda buldum. Benden güçlü, benden önde. Hem olgun hem çocuksu, eğlenceli. Birlikte iyi vakit geçiriyoruz. Ha asabiyeti var. Tersine gidecek bir şey söyledin mi parlıyor ama susunca hemen merhamete geliyor. Yolunu buldum yani geçinmenin de, ilk önce susmak o sakinleşti mi azarlamak gibi :) Eski evliliğimde yaşadığım maddi problemlerin de olacağını sanmıyorum şimdiden her şey şeffaf. Ben hiçbir talepte bulunmadım kendi taleplerde bulundu. 'Ben para tutamam sen biriktir yerime her şeyi sana teslim ederim' dedi.
Buraya kadar sorun yok gibi. Dini konu filan deyip kapatmayın konumu yalnız dini olarak değil yaşam olarak soruyorum. Çocuk baya dürüst ne yaparsa bana söylüyor. Yanlış yaptığı şeyleri de açık açık anlattı. Anlatıyor da. Dini olarak pek aynı hassasiyetlerde değiliz helal haram konusunda.
Mesela ailesiyle iyi geçiniyoruz maşallah aileler uyumlu. Kültürler aynı. Annesi hiç kaynanalık yapacak biri değil. Çocuk da zaten ezdirecek biri değil. Ama ailesi de kültürel şekilde dinini yaşıyor haliyle nişanlım da.
Spor toto iddia filan oynayabiliyorlar. Bunlar benim hep uzak durduğum şeyler kumar sonuçta ufak da olsa. Veya ben içkili bir yerden alışveriş yapmam, ama onlar hassas değil. Mesela geçen söyledi bir yere borcu vardı faiziyle alacakmış geri. Bazı eşyalarımızı onunla mı alsak dedi kabul etmedim. Tamam dedi.
Böyle konularda uyardığımda çok sert çıkmıyor ama benim kafam karışıyor. Bugüne kadar çevresi bozuk tiplerle doluymuş her şeyi görmüş yaşamış haliyle bundan sonra temiz bir sayfa açmak istediğini söyledi hatta beni de o yüzden seçtiğini söylüyor. Onu o yönde yöneltmemi istiyor. Peki ben başarabilir miyim?
Evlenilen kişinin genelde değişmeyeceğini biliyorum. Kendimi kandırmak da istemiyorum haliyle. Ama çevremde bazı örnekler var. Yıllarca sabaha kadar içip eve gelen bir abimiz mazbut bir kadınla evlendi şu an düzgün bir adama dönüştü.
Merak ettiğim acaba bu çocuk da öyle dönüşebilir mi?
Şunu da söyleyeyim benden önce sabahlara kadar arkadaşlarıyla takılan biriydi. Şu an kendini baya düzeltti. Evlenme moduna giriyorum diyor. Bu kadar zirzopluk yeter diyor. Pişman mısın diyorum hayır bu durumdan çok memnunum diyor. Yani erkeği de yönelten kadın olduğuna göre bu çocuk da sizce evirip çevrilecek biri mi? Tecrübelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Objektif yorumlara ihtiyacım var, sağolun şimdiden :)
Merak ettiğim acaba bu çocuk da öyle dönüşebilir mi?
Bekarken olan huylar x10'dur evlilikle birleşince bence.
Değişir ama var olan huylar artarak ilerler.
En azından benim çevremde bu böyle.
Loto,toto konusunda haklısın ben hiç sevmem hatta oynamasını bile bilmem.
İçki de içmem de içki satılmayan yerden alışveriş nasıl olmaz onu anlamadım.
Şimdi çıkıp bir sigara alsam orada en azından bira,şarap vardır.
Büyük marketlerde zaten alkolün her çeşidi.
Buna kafam basmadı.
Bekarken olan huylar x10'dur evlilikle birleşince bence.
Değişir ama var olan huylar artarak ilerler.
En azından benim çevremde bu böyle.
Loto,toto konusunda haklısın ben hiç sevmem hatta oynamasını bile bilmem.
İçki de içmem de içki satılmayan yerden alışveriş nasıl olmaz onu anlamadım.
Şimdi çıkıp bir sigara alsam orada en azından bira,şarap vardır.
Büyük marketlerde zaten alkolün her çeşidi.
Buna kafam basmadı.
Yani aşırı bir u dönüşümü olmaz ama biraz törpülenebileceğine ben de şahit oldum. Tabi kişiden kişiye de değişir Kendisi de sıkılmış belli ki o hayattan. Kumar konularındaki hassasiyetinizi belirtin. Bir de nişanlılık süresini çok kısa tutmayın. Malum ikinci evlilik iyi düşünmek lazım.
Ben burdaa sorun goremedim insanlar nelerle ugrasıyo bunu okuyunca kızma da komik yani bulmuşta bunuyosun gbi bişey olmuş takılma boyle seylere
Ya güldürme ya...Bim varama orda da sigara yok
aynen ben en az bir sene bekleme taraftarıyım ikinci evliliğim karambole gelsin istemiyorum. Kendisi de sıkıldığı için ben söylenmeden çok şey düzeldi ailesinin de etkisi var. ben mesela hiç ağzımı açıp her gün sabahlara kadar sokaktasın bunların düzelmesi lazım tarzı konuşmadım. hiçbir şey demeden ailesi konuşmuş düzelttiler çocuğu. hatta bazen sitem ediyor senin için nelerden vazgeçtim diye :) bilemiyorum ki inşallah sıkıntılı olmaz korkuyorum zaten evlilikten
Evlilikte gözlemlediğim kadarıyla genel olarak eşler zamanla birbirine benzemeye başlıyor.Zamanla biraz siz ona benzersiniz biraz da o size benzer.Değişmeyi istediği konularda değişebilir ama yüzde yüz değişim mümkün değil.evlilik iki tarafın çabası ile yürüdüğü için sizin de bazı konuları tolere edebilmeniz gerek.yani değişimi isterse sorun olmaz fazla değilmi. evet bir de sinirli yapısı falso onu kabul ediyorum. onu da yaşadık. alttan alamadığım benim parladığım konularda da şaşırtıcı şekilde sakin olup beni alttan aldı. ama evlenince de başarabilir miyiz bilemiyorum tabi
Ben olsam birini düzeltmeye çalışmak, yönlendirmek için çabalamak istemem.
Kaldı ki başarılı olacağınızın garantisi yok. Düzelirse süper ama ya bir süre sonra "meğersem o kadar zirzopluk yetmemiş bana" derse?
Hayat bu tür riskleri almak için fazla kısa benim nazarımda.
Ayrıca "Her şeyi görmüş, yaşamış, benimle temiz bir sayfa istiyor" derken iyi niyetlisiniz eminim ama bu yaklaşımı sizden önceki tüm yaşamını karalıyor bence. Ve bana kalırsa onun bu söylemi çok da güzel bir şey değil.
Bilemiyorum, açık açık çok net konuşulması gereken şeyler var diye düşünüyorum.
Misal alacağının faizinden bahsetmiş ve siz eşya alışverişine o parayı katmak istememişsiniz. İlerde size bahsetmeden o parayla eve erzak alır mı sizi rahatsız edeceğini bile bile örneğin?
Ben daima bir şeyin en iyisini umut edip, en kötüsüne hazırlıklı olurum, o yüzden biraz olumsuz yaklaşmış olabilirim.
Hakkınızda hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?