Nişanlımla ilgili bazı sorular

öyle mi diyorsunuz? ben de değişmek istemesinden cesaret alarak yola çıktım inşallah sorun yaşamayız bilemiyorum :)

şifre 'değişesi olmak' o zaman :) tamamdır
ha ha aynen:))
nişanlını bu yönden iyice bir analiz et bakalım.
ileride pişman olup eski yaşantısına da dönebilir.
ne bileyim evlilikler hep canım gülüm geçmiyor malum.
eski arkadaşlarını eski ortamını özleyebilir .
sonuçta senin listen kabarık olmasa da keskin çizgilerin var anladığım kadarıyla.
nişanlın ileride bunlardan bir ikisini bile aştığında senin tepkin ne olur mesela?
hoşgörürmüsün?
düzelmesi için zaman mı verirsin?
yoksa ilk falsosunda siler atar mısın?
aslında nişanlını tartarken kendini de değerlendir bu açıdan.
ne kadar tolore edebilirim ne kadar eşime esneklik gösterebilirim diye.

Senini için vazgeçtim diyorsa sıkıntı...
insanlar çok değişmeyeceği evlilikler yapmalı...

çok doğru dedin aslında ne tepki vereceğimi bilmiyorum tamamen o anki ruh halime bağlı olabilir. tamamen silebilme ihtimalim var yani bugüne kadar kimsenin 10 kuruşunu bile haram olarak yemedim. çok dikkatliyimdir bu konularda. eve öyle bir para soksa kaldıramam. ben iyice düşüneyim bu konuyu en iyisi çok teşekkürler :)

Cok cok iyi dusun . evlenince herseye daha farkli bi pencereden bakiyorsun. Sonra kendine sunu soylemek zorunda kalma. Ben bunu bile bile kabul ettim. Degismek kolay degildir hele insanoglu icin. Nisanliyken herseye olumlu yaklasan erkek evlenince sanki gercekte olan kendini ortaya koymaya basliyor ve kolayca hayir diyebiliyor...

doğru diyorsunuz. peki onunla konuşacağım şimdi ama ya şimdilik kabul ediyor gözükürse? bunu nasıl anlayabilirim yahut sonunda böyle bir risk alamam deyip ona göre mi davranmalıyım? çok zor durumda kaldım

Kendini dusun tahammul sinirlarini dusun. Bu adam bunu bunu normal gorup oynuyorsa ilerdede normal gormeye devam edecektir. Sen geleceginle ilgili karar vermeye calisiyorsun. Herseyi ince ele sık doku. Ve su soru cok onemli bence ben bu adamla bi hayat paylasabilirmiyim??yani konu sahibi nacizane fikrim aklinda hic suphe kalmasin . biz kendimizi bile kolay kolay degismeye ikna edemiyoruz. Kaldiki bi baskasini ikna etmeyi basarabilelim.

Buradaki en önemli şey kendisinin de değişmek istemesi ve senden yardım istemiş. İnsanlar değişir ama değiştirilemez. Kendisi isterse zamanla değişir. Ama önemli olan birden şunu yapma bunu yapma diyip herşeyini kesmesin. Yavaş yavaş olursa kimse bunalmaz herkes mutlu olur. Şimdiden mutluluklar

Ben konuyu okudukça daha çok soru işaretine sahip oldum şahsen.

Daha önce de eline öyle bir para geçmiş ama kullanmamış ve sizin bu hassasiyetinizi biliyor.

O zaman neden şimdiki alacağında yine faize bulaşıyor? "Saft rahatsız oluyor, yapmayayım" dememiş?

Ve yani ev eşyası veya gıda olarak olmasa da hayatınızın illa ki bir yerinde olacak o para. Bir şekilde size dokunacak. Madem size özen gösteriyor, değişmek istiyor, neden devam ediyor?

"Senin için nelerden vazgeçtim" şimdi çok sempatik bir söylem gibi görünebilir ama ilerde bir tartışma esnasında çok kalp kırıcı bir cümle olarak, "nelerden vazgeçtim ama değmezmiş" anlamında da kullanılabilir.

Sizin için vazgeçmesin. Vazgeçtiği için sizinle olsun. Arasında dağlar kadar fark var.

Kaldı ki kendisi vazgeçmemiz zaten, ailesi konuşmuş da değişmiş. Kendisi neden düşünmüyor bu adam?

Lazların sevdiğim bir lafı var; Sokma akıl üç adım gider derler. Bence önemli olan, değişimin içten gelmesidir.

Dünyanın trilyon tane hali var. Örneğin tutun ki sizden gizli şans oyunu oynamaya devam etti ve bir gün saklayamayacağı kadar çok kazandı. O zaman ne olacak?

Çok iyimser ve romantik yaklaşmayın bence. Gerçekçi olmak daha az acıtır.

ben değişebileceğini düşünüyorum. misal ben çok açıktım. eşim tarafı muhafazakar. eşim pek müdahale etmedi. 2 yıl evliliğimizin ardından kapanmak istediğimi söyledim. hem şaşırdı hem sevindi.
ya da içkili bir mekanda oturmak istemiyorum ben. yani şöyle diyim, bir restauranta gittiğimiz de orda içki olduğunu gördüğüm an o bardakları kullanmak istemem gibi. bunlar ben de sonradan oldu. üstelik kötü de bişey değil.
faiz haram yani 2*2=4 . inancı ve dini bilgisi azıcık olan bunu kabul eder. uygular mı uygulamaz mı bilemem ama çok büyük sıkıntı çıkaracak konular değil bence. seni özellikle muhafazakarlığından dolayı istemiş bir insan sana uyum sağlamaya meyillidir bence.

Değişmeyen tek şey degisimin kendisidir.
Asla bir insanin degiscegine inanma.
Sadece bazi duygularini bastirir disa vurmaz belki göstermez ama ilk zor anında yine eski özüne döner.
Neden size uygun biri bulmuyorsunuz. Yada degismek istemeyen olgun biri.

Bana biri gelse ben degiscem beni değiştir dese gulerim yani. 5 yasinda cocuk degil sonuçta bu yastan sonra seninle mi ugrascam derim.

Bilmiyorum ama sizcede cok sacma degil mi kizlar.
Inanmayin şöyle sacmaliklara. Resmen buyumemis cocuk edasi.

Bir insan kendisi olusturur karakterini. Yasadiklari tecrubleri egitimi gordukleri vs. O kisiyi kendi yapar.

Bunlari dusunemeyen adamla bilemiyorum ama uzuldum şimdi neyse sustum.

Ayrica saygı duyuyorum tabiki ama bir yandan da üzülüyorum.
Bazı arkadaslae demiş ickili yerlerde durmam alisveris yapmam vs. Diye.
Her zaman derim ben bunu. Madem inanclisin bu kadar nefsine sahip cikamican mi da oyle ortamdan uzaklasiyorsun.
Icki kullanan bir insan senden kaçıyor mu?
Belki benim yetisme hayat tarzımdan bu ama bu devirde de boyle dusunceler cok uzucu.

ben de böyle düşünmüştüm açıkcası.
sanki radikal tepkiler verebileceğini yani.
ancak bu büyük sıkıntı..
nişanlınla bazı şeyleri çok net konuşman lazım.
nişanlılık evresi ile evlilik hayatı çok farklı ne yazık ki.
evlendikten sonra bin türlü bahane ile de çıkabilir karşına.
ve senin hiç esnekliğin olmaz ise büyük çatışma yaşarsınız.
ha değişebilir mi evt değişir.
ama çok ta kolay değildir bu tür değişimler.
değişse bile senin istediğin ölçütte başaramayabilir bunu.
açıkcası sorun yaşayacağınızı düşünüyorum ben

doğru. daha detaylı düşünmem gerek. hiç şüphe kalmaması baya zor ama bakalm :)

benim de iyice kafam karıştı şimdi :) tespitleriniz çok doğru. bakalım nasıl çıkacağım bu işin içinden

teşekkür ederim, ben çok uç düşünen bir insanım şimdi faiz olayını dedi diye bitirmeli miyim diye uç düşünüyorum şu an. ama dediğiniz de doğru. ilerde çocuğumuz olursa da dindar yetiştirmek istiyormuş kendi de öyle olmak istediğini söyledi ama işte risk olayı var. ya değişmezse olayı

ben de hep böyle düşünürüm insan değişmez diye. o yüzden de kafam karıştı sanırım. yalnız karakter konusunda bi sıkınıtımız yok insanlığını beğeniyorum. dini açıdan bir yola girmek istediği için adına değişim dedim. dediğim gibi etrafımda evlendikten sonra dinini yaşamaya başlayan insanlar var. serseriyken hayatını düzene sokanlar filan. o açıdan değişebileceğini düşündüm

ben de aynısını düşünüyorum şu an. sorun yaşayabiliriz. acayip moralim bozuldu bu şekilde de sağlıklı bir konuşma yapabilirim inşallah :) peki net konuştuğumda istediğim tepkileri verirse sonra istediğimiz gibi olmazsa? bunu anlamanın bir yolu var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…