nişanlınız ailesine aşırı düşkünse evlenirmiydiniz? yorumlarınız çok değerli

çocuk ailesine düşkün diye evlenme diyen arkadaslara çok şaşırdım .bu önyargı nedır anlamıyorum valla. ne beklıyorsunuz ,sizinle evlenınce annesını babasını bır tarafa atmasını mı ? ailesine düşkün bir adamdan asla zarar gelmez .cünkü aıle kavramına onem verır ,gelenek gorenek bılır, anne baba tanır .bunları bilen bır adam da iyi bır eş ve oteriter sahibi iyi bır aıle babası olur .ancak şu da var ki ;aileye düşkünlük ayrı bir olaydır,aradaki dengeyi kurmak ayrı .karşı taraf eger dengeyı kurabılıyor ise ,aılesine duskun adamdan asla zarar gelmez .

konu sahibi arkadasım ; sana tavsıyem daha evlenmeden önyargılı yaklaşmaman .nasıl başlarsan inan o öyle gider .
misal ,"nişanlım ailesıne cok düşkün ,bundan dolayı ben de onun ailesıne ısınamıyorum "diye kendını şartlandırırsan eger ,sonra dan ailesını sevmek ıcın ugrassanda sevemezsın .problemler sorunlarda hıc bıtmez .dedıgım gıbı nasıl baslarsan oyle gıdersın .karsı tarafa ılk etapta sen ne verırsen eger o oyle gıder .ama tam tersını düşünüp "nişanlımın ailesını sevıyorum " diye kendını şartlandırırsan onları seversın ve sevgını karsı tarafa vermısde olursun .çekim yasası gibi düşün .evrene ne verırsen onu alırsın ;) pozıtıf dusun kı pozıtıf olsun hersey "o ailesine cok düşkün, olur mu olmaz mı" dıye dusuncelerden sıyrılmanı tavsıye ederım .negatıf düşüncelerın hepsi negatıfe dönüşür .nişanlının hıc bır zararını kotulugunu gormeyıp de sırf aılesıne duskun dıye nısan atılmaz canım .atmamanı onerırım .
.

Son düzenleme:
Canım benimki ailesine çok düşkündü.öyle ki benim haklı olduğum durumlarda bile bana onlardan özür dilettiriyordu.Allahım o günleri hatırlamak dahi istemiyorum.Ama evlenince durum yavaş yavaş değişti. evliliğimizin ilk yılı gene problemdi bu konuda ailesi onun yanında bana laf sokuyordu sesi çıkmıyordu falan ama ben bunun altında kalmadım dişimi eşim de dahil hepsine bir gösterdim ki sorma. Şimdi benim hakkımda en ufak laf etseler sizi silerim eşimi silmem diyor :1: dünya bir yana eşim bir yana diyor falan ağzıma bakıyor ayol :ssz: buarada 3.5 yıllık evliyiz 1 yaşında oğlumuz var ve oğlumuz olduktan sonra aile olduğumuzun bilincine daha çok vardı...

yorumların hiç birine bakmadım..ancak benim görüşüm zorlanacağınız yönünde ailesine aşırı düşkün insanlarla birlikte olmak hakikaten çok çok zor..
bunun türlü örnekleri var çevremde ve arkadaşlarım çok mutsuz oldular..burada ailenin tutumu da önemli nasıl insanlar acaba belki de size karşı çok şevkatli ve anlayışlı olurlar ozaman sorun kalmaz ama iş çoklukla olduğu gibi iktidar savaşına dönerse kötü..
zamanla durum değişebilir ama bu arada sizde yıpranırsınız kanımca..
neyse çok uzattım ben olsam göze alamazdım sanırım...

çocuk ailesine düşkün diye evlenme diyen arkadaslara çok şaşırdım .bu önyargı nedır anlamıyorum valla. ne beklıyorsunuz ,sizinle evlenınce annesını babasını bır tarafa atmasını mı ? ailesine düşkün bir adamdan asla zarar gelmez .cünkü aıle kavramına onem verır ,gelenek gorenek bılır, anne baba tanır .bunları bilen bır adam da iyi bır eş ve oteriter sahibi iyi bır aıle babası olur .ancak şu da var ki ;aileye düşkünlük ayrı bir olaydır,aradaki dengeyi kurmak ayrı .karşı taraf eger dengeyı kurabılıyor ise ,aılesine duskun adamdan asla zarar gelmez .

konu sahibi arkadasım ; sana tavsıyem daha evlenmeden önyargılı yaklaşmaman .nasıl başlarsan inan o öyle gider .
misal ,"nişanlım ailesıne cok düşkün ,bundan dolayı ben de onun ailesıne ısınamıyorum "diye kendını şartlandırırsan eger ,sonra dan ailesını sevmek ıcın ugrassanda sevemezsın .problemler sorunlarda hıc bıtmez .dedıgım gıbı nasıl baslarsan oyle gıdersın .karsı tarafa ılk etapta sen ne verırsen eger o oyle gıder .ama tam tersını düşünüp "nişanlımın ailesını sevıyorum " diye kendını şartlandırırsan onları seversın ve sevgını karsı tarafa vermısde olursun .çekim yasası gibi düşün .evrene ne verırsen onu alırsın ;) pozıtıf dusun kı pozıtıf olsun hersey "o ailesine cok düşkün, olur mu olmaz mı" dıye dusuncelerden sıyrılmanı tavsıye ederım .negatıf düşüncelerın hepsi negatıfe dönüşür .nişanlının hıc bır zararını kotulugunu gormeyıp de sırf aılesıne duskun dıye nısan atılmaz canım .atmamanı onerırım .
.

ne önyargısı arkadaşım bizzat yaşadıklarımızı anlatıyoruz.Tabikide düşkün olmayacak düşkünse anasının dizinin dibinde oturcaklar ne diye evleniyolar.anne babayı atsın diyen yok ama eşinide tutmayı bilecek.ben ayrılık kararı aldım kimin yüzünden biliyomusun annesi babası ve cadı ablası yüzünden.yoksa eşimle bir sıkıntı yok.neymiş çayımı doldurmadı kahvemi yapmadı yok izinsiz şuraya gitti yok bunu yaptı çok affedersiniz ama; ulan biz gelin olduysak köle olmadıkya yeter yaaa.sizlemi uğraşcam.kaynana=sorun hepsi değil tabi Allahım böylelerinden korusun ne diyim:47:

ankara_ankara rumuzlu hanımefendi ; dikkatinizi çekerım ben konuya yorum yaptım.yani kendi düşüncelerimi belirttim .siz neden benim yorumumu alıntı yapıp cevap verme gereğinde bulundunuz anlamadım .ayrıca ne bu şiddet bu celal ! her zaman böyle fevri ve asabi misiniz ? ve hep mahalle agzıyla mı konuşursunuz ? şayet tarzınız ve uslubunuz genel olarak böyle ise ,eşinizin ailesiyle anlaşamamanıza hiç şaşırmadım :34:

Evet bana göre daha evlenmeden barklanmadan hiç birşey görmeden ,evleneceği adamın ailesine tü kaka demek benım ıcın önyargıdır !
siz eşinizin ailesinden çektiniz diye ,bütün evlenecek olan tüm genç kızlar da çekecek anlamına gelmez ! düğün arefesinde olan bır genç kıza, eşinizin ailesiyle yaşadığınız kötü tecrübelerden bahsetmeyide yıkıcı ve önyargılı bır yaklaşım olarak görüyorum .konu sahibi şu yazdığınız yorumdan ister istemez etkilenecektır ve nişanlısının ailesi hakkında kafasında kötü bir şekil oluşacaktır .yapıcı olmak varken yıkıcı olmak niye ?

Neyse ,umarım konu amacını aşmaz .polemıkten hiç hoşlanmadıgımıda belırtmek isterim :34:

ankara_ankara rumuzlu hanımefendi ; dikkatinizi çekerım ben konuya yorum yaptım.yani kendi düşüncelerimi belirttim .siz neden benim yorumumu alıntı yapıp cevap verme gereğinde bulundunuz anlamadım .ayrıca ne bu şiddet bu celal ! her zaman böyle fevri ve asabi misiniz ? ve hep mahalle agzıyla mı konuşursunuz ? şayet tarzınız ve uslubunuz genel olarak böyle ise ,eşinizin ailesiyle anlaşamamanıza hiç şaşırmadım :34:

Evet bana göre daha evlenmeden barklanmadan hiç birşey görmeden ,evleneceği adamın ailesine tü kaka demek benım ıcın önyargıdır !
siz eşinizin ailesinden çektiniz diye ,bütün evlenecek olan tüm genç kızlar da çekecek anlamına gelmez ! düğün arefesinde olan bır genç kıza, eşinizin ailesiyle yaşadığınız kötü tecrübelerden bahsetmeyide yıkıcı ve önyargılı bır yaklaşım olarak görüyorum .konu sahibi şu yazdığınız yorumdan ister istemez etkilenecektır ve nişanlısının ailesi hakkında kafasında kötü bir şekil oluşacaktır .yapıcı olmak varken yıkıcı olmak niye ?

Neyse ,umarım konu amacını aşmaz .polemıkten hiç hoşlanmadıgımıda belırtmek isterim :34:

yorumun çok güzel çok teşekkür ederim ne demek istediğinizi anladım..düşünce gücünden bahsettiniz..ama diğer arkadaşlarda kendince haklı olabilir..aslında evlilik bir kumar yani kısaca hayat sana neler getirir bilinmez..ailesine düşkündür evlendikten sonra sana düşkün olur yada tam tersi...hakkımızda hayırlısı olsun inş hepimizin

15 yıllık evlilik tecrubelerime dayanarak söylüyorum, kişi eşle değil eşin ailesiyle evleniyor nokta...

nişanlın veya sözlün ailesine düşkün olabilir, tabiki herkesin annesi babası değerlidir ki öyle olmalıdır ama nişanlıyken bile geçmiş zamanda olan kırgınlıklar veya yanlış anlamalar tekrar tekrar su yüzüne çıkartılıyorsa nişanlın tarafından bir kere daha düşünmek gerekir. insanlar birbirlerine açık sözlü olmalı kırıldıysa o anda söylenmeli ve mesele çözümlenmeli ve konu orda kapatılmalı. kapatılmazsa işte işler sarpa sarmaya başlar ve geçmişin problemleri bu güne taşınır...

ve şunu da söylemeden geçemeyeceğim, insan neyse odur. yedisinde neyse yetmişinde de o.

Sevdiğin insanla aile arasındaki dengeyi kurabilmek çok önemli. Ne aileden vazgeçilmeli, ne sevdiğinden. Ama çoğu erkek bunların farkında değil ve bu şekilde düşünerek hareket etmiyor.

Eger senin onun abisine soyledigini abisi sana soylemis olsaydi, abisine bu konuyu tekrar tekrar açip seni savunurmuydu ya da açiklama beklermiydi?
Cevap evet ise sadece adil bir insan oldugu anlamina gelir, onlara laf ettirmedigi gibi sana da ettirmiyor ve bu durumda evlenilir diye dusunuyorum..
Fakat ailesinin de sana karsi hatalari olduysa ama onlar unutulduysa, senin dediklerin ise bir turlu sindirilmediyse iyi dusun derim..

Son düzenleme:
erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...

Ben olsam evlenmem
Açık ve net.
Eskileri pişirip pişirip önünüze koyup tartışma yaratıyorsa aile durumu olmasa da evlenmem.
Problem yaratmaya ve yaşatmaya bu kadar meyilli biriyle uğraşamam.

hep kavga ediyoruz zaten :( sürekli ailesinin yüzünden ve saçma sapan konularla ilgili çok tartışıyoruz..ne yapacağımı bilemiyorum

Ne yapacağın belli canım.Yol yakınken kurtulmaya bakacaksın bu adamdan.Bunun yüzünden ayrılırsak yazık olur demişya,ayrılmazsanız ileride sana yazık olacak gibi..

bizde kendi düşüncemizi belirttik ama düşüncesini belirtenlerede laf söylüyosunuz HANIMEFENDİ.tabikide alıntı yapıp cevap veririm başkalarını yargılayamazsınız anladınızmı? ayrıca benim üslübum kadar üslüba sahip olsaydınız burda abuk subuk yorumlar yapmazdınız!
bende zamanında burayı çok okudum diyodum yok başıma gelmez olmaz etkilenmeyim diye ama gelebiliyomuş demekki! tabikide herkesin başına gelcek diye bişey yok inşallah gelmesinde ama başta sorun varsa o sorun devam edip gidiyo ben ve diğer arkadaşlarda bunu anlatmaya çalışıyolar anladınızmı? konu sahibi arkadaşında zaten burdaki yorumlara göre karar alacağını sanmıyorum, siz öylesiniz demekki ki herkesi kendiniz gibi sanıyosunuz.herkesin kendine has düşüncesi variaklı var fikri var biz düşüncelerimizi deneyimlerimizi paylaşırız okadar....
hı bu arada" eşinizin ailesiyle anlaşamamanıza hiç şaşırmadım " gibi dengesiz yorumlarda bulunmazsanız sevinirim, ki inşallah sizde çekersiniz yaşarsınızda sonra dünya kaç bucakmış o zaman görüşürüz :36:

konuyu görünce yazmadan gecemedim bak kardeşim egerki böyle bir konu açmışsan demektirki aklında soru işareti büyük ne yapacagını bilemiyosun ,ben sana canlı örnek kendimi vereyim benim eşimd ailesine yani annesine çoook düşkün bir adamır ben bunu nişanlıyken biraz kavradım ama konduramıyodum dışardan bana ana kuzusu gibi görünmodu saklıyodu yada ben göremiyodum hep nişanlıyken ayrılsammı ki bu böyle giderse huzursuzluk hiç bitmez bitmez derken bir baktım nikah masasındayım bir baktım evlenmişim farklı bir şehirtde hayatıma başlamışım ,gel görki buraya kadar normal gibi görünen hayatım onun annesi yüzünden cehenneme döndü ben gurbete oglu için gelmişim ama bana etmedigi hakaret söylemedigi laf yapmadıgı eziyet klmadı ve benim eşimde hep annesinden yana oldu çünkü annesiin karşısında kelime söyleyemez çünkü annesinin psikolojisi bozuk bildigi için hep bunu tehdit eder kendimi öldürürm diye bu benmkide korkar kendine bişey yapar diye o yüzden karşılık vermez olan bana olurdu kaç kere boşanmanın eşiginden döndük şimdi bir bebegim var 6 aylık hamilelik ve lohusalık dahil etmedigi yine kalmadı şimdi görüşmüyorum 6 aydır ama eşim yine başladı yalvarmalara görüşmem için biliyorumki görüşünce yine aynı olayları yaşıcam o yüzden şimddie bu konu kapanmıyo yani hiç huzurum yok o kadın yüzünden bence eger düzelecegibi düşünmüyosan yol yakınken dön kardeşim yoksa benim gibi hayatın kayar

yol yakınken dön derim ? işaretlerin başlamış evlenmeden bide evlenince aileye daha çok düşkün oluyorlar bencede elinde fırsatın varken dön

sırf annesine düşkün diye biter mi bilmem de işte dengeyi kurması çok çok önemli ya, herkesin yerini bilmesi lazım.. çok zor işler...

insan ailesıne bağımlı değil bağlı olmalı 5 ay önce abıme şunu dedın dıye probleme bak yarın anneme yan baktın baba düz baktın dıyede laf söyler bence arkana bakmadan kaç

ben olsam evllenmezdım her seyde kendı aılesını tutacak laf bıle soyletmıycem mecbur hep ıı gorunceksın benım esım de bole sevmesemde sesımı cıkaramıyorum bole olcanı bılsem bıraz daha dusunurdum

erkek arkadaşınız sözlünüz yada nişanlınız ailesine aşırı düşkün bağımlı.SİZ ONU SEVİYORSUNUZ O DA SİZİ...ama bir problem var.. durup dururken ortada bir problem yokken (sen benim abime 5 ay önce şunu neden söylemiştin sana çok kırılmıştı) problem çıkarıyosa..ve siz abisiyle çokta iyi anlasıyorken 5 ay önceki konuyu çıkarıp tartısıyosa o insanla EVLENİRMİYDİNİZ ÇOK MERAK EDİYORUM YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN..ÇOK AZ ZAMANIM KALDI..
şimdiden çok teşekkür ederim...

Eşim düğünden önce (tanıştığımız ilk bir yıl) annesiyle kardeşleriyle ayda bir telefonla konuşurdu.(eşim ve ailesi farklı şehirlerdeydi)
Tanıştığımızda babasıyla son bir yıldır konuşmamış görüşmemişti, tartışmalılarmış.
Hatta evlenmeden önce aile bağları çok kopuk diye tereddüte düşmüş, neden böyle kimsesiz gibi bu adam demiştim.
Bizim düğün bi oldu, 2 günde bir aramalar konuşmalar bi muhabbet bi muhabbet ailesiyle..
Babasıyla düğün dolayısıyla barıştı, babasının adını ağzına almayan adam babam da babam oldu.
Anlıycan ailesi kıymete bindi.
Dolayısıyla nişanlın ailesine düşkün de olsa bir düşkün olmasa da bir..Zaten düğünden sonra birbirlerine kenetlenir seni şaşkına çevirirler.

Back
X