Nişanlınızdan para alırmısınız ?

Çok ısrar ediyorsa kartı al ama para çekme nasılsa para çekmediğini anlayacaktır hesap hareketleri sms olarak geliyor çünkü. Dediğin gibi onun parasını harcamak için henüz erken.

Erkek arkadasimdan gayet aliyorumda odetiyorumda her seyi.sunu aldim al hesap nosu havale yap diyorum geciyorum.nasil alıştırırsan ole gidiyor.ilk esime hic 1 sey ödetmedim sevgiliyken adam naailsa baban zengin senin diyip yillarca sirtini dayadi bize.
Simdi erkek arkadasimin hayatinda gitmedigi restoranlara otellere rezervasyon yapip gidiyoruz haberin olsun diyorum.
Aman ne güzel

duruma bağlı.

benim bi erkek arkadaşım vardı. toplamda 3 sene sürdü. ben ailemin yanında bursla rahat okuyodum, o şehir dışındaydı. sonra ben işe başladım o işsizdi. bu sıralarda masrafın çoğunu ben yapardım, hiç de gocunmazdım. yine olsa yine yaparım. sonrasında eğer ben işsiz kalmış olsaydım ve o çalışıyo olsaydı para istemezdim belki ama al derse ve lazımsa alırdım.

ama dediğim gibi duruma bağlı. onun haricinde hiç bi erkek arkadaşımla böyle bi durumum olamazdı.

1.5 senedir nişanlıyım hiç kabul etmedim ama o dolaylı şekilde verdi sayılır mesela faturamı ödedi ihtiyacım olan seyleri aldı vs.
ama şimdi kimin parası kimde belli değil ona lazımsa benden alıyo bana lazımsa ondan alıyorum düğün yapmak zor iş:olamaz:

hanımlar nişanlım sürekli bana para vermek istiyor bi hesap açmış birde direk ordan çek diyor bende gerek yık param var diyorum ama her bi yere çıktığımda bunu yeniliyor sizce almalımıyım ? Bu aralar çalışmadığım için parasız olmamı istemiyor ...ailemdende para istemeye cekiniyorum bazı durumlarda ama erken olduğunu düşünüyorum onun parasını harcamak içinde

ailenden utanıyosun kocan olmayan bir adamdan utanmıcak mısın ailenden iste nişanlından isteme ben hiç doğru bulmuyorum hiçte istememiştim.

Bu aranizdaki iletisime karsidaki insanin kisiligine gore degisebilir. Esimle nisanliyken param olmasina ragmen harclik vermek isterdi ama ben almazdım fakat bu sefer oda dolayli yolla verirdi ben ceyiz icin birsey alirdim illa gider o öderdi parasini. Ama benim cebimde param oldugu icin almazdim ihtiyacım olsa çekinmezdim cunku bizim hic bir zaman aramizda paranin lafi olmayacagini bilirdim ki evliligimiz boyunca da gercekten oyle oldu.
Bence ihtiycin varsa ve arnizdaki dialoga guveniyorsan bence alabilirsiniz. Sizin müstakbel kocaniz ne de olsa. Utanilacak bir durum yok bencr.

Kabul etmeyin.
Eğer çok ısrar ediyorsa, benim alacağım hakkım o hesapta biriksin, evlenince faydası dokunur bize diyerek geçiştirin.

Gün gelir, devran döner, o aldığın 3-5 kuruş para burnunun ucunda biter!
Demedi demeyin, sonra duymak istemeyeceğiniz şeyler suratınıza vurulmasın.

Birden konuyu ben mi açmışım diye şüpheye düştüm Ben de şu ara çalışmıyorum nişanlım ara ara para çıkartır verir ve ihtiyacın olunca harca diye de sıkı sıkı tembih eder... ben de ev de anne ve baba bankalarım var deyip, verdiği paraları biriktiriyorum (ilerdeki harcamalarımız için)Sevgiler ...

Iki arkadaş nisanliydik nişanlıyken almadim parasını evlendigimde pintileşti kendim calistim didindim.senin paran vardir demeye başladı.Arkadaş ise o zamnda alirdi parasini şimdide adami yoluyor resmen hic bir sorunu olmadi:olamaz:
Şimdi olsa alirmiyim?Alır biriktiririm ilerde laf ederse gider yüzüne carparim etmezsede bir günde harcarim:KK70:

Ben al derim. Egolarını besler onun parasını harcaman. Ben eşimle öğrenciyken onun bursunu bile ben harciyordum. Hic pişman değilim. Simdi atandım hala aramızda para konusu sorun olmuyor çok şükür

Erkek arkadasimdan gayet aliyorumda odetiyorumda her seyi.sunu aldim al hesap nosu havale yap diyorum geciyorum.nasil alıştırırsan ole gidiyor.ilk esime hic 1 sey ödetmedim sevgiliyken adam naailsa baban zengin senin diyip yillarca sirtini dayadi bize.
Simdi erkek arkadasimin hayatinda gitmedigi restoranlara otellere rezervasyon yapip gidiyoruz haberin olsun diyorum.
Ben katılıyorum bu yoruma. Ex eş te bende benzer şeyler görünce akıllandım. Aman ben kullanıyormuş gibi olmayayım dedikçe kullandığını iddia ederler zaten. Fazla düşünceli olmayın...

Ben al derim. Egolarını besler onun parasını harcaman. Ben eşimle öğrenciyken onun bursunu bile ben harciyordum. Hic pişman değilim. Simdi atandım hala aramızda para konusu sorun olmuyor çok şükür
Buna da katılıyorum :KK48:
Hoşlarına gidiyor ve daha sahiplenici oluyorlar bu durumda cidden. Evliliğe hazırlık bu da bir tür aslında. Nasıl devam edeceğini görürsünüz.

hanımlar nişanlım sürekli bana para vermek istiyor bi hesap açmış birde direk ordan çek diyor bende gerek yık param var diyorum ama her bi yere çıktığımda bunu yeniliyor sizce almalımıyım ? Bu aralar çalışmadığım için parasız olmamı istemiyor ...ailemdende para istemeye cekiniyorum bazı durumlarda ama erken olduğunu düşünüyorum onun parasını harcamak içinde

Nişanlıyken aöf kaydımı yaptıracaktım kayıt parasını o zaman eşim ödedi. Daha başka şeyleri de bana ödettirmediği olmuştu. Hiç de problem olmadı bi kez olsun başıma kakmadı. Sonuçta ben istemedim kendi isteyerek yaptı.

Biz sevgiliye bir dönem para yetmedigini anlayınca çantamı para koyardı ben de harcamasını neden harcamiyorsun derdi daha sonra ben alıştım param olmadiginda istedim nisanliyken de onun parasını olmadığında ben verirdim o verirdi hiç bunun hesabını yapmadık evlendik işi bıraktım bn söylemeden para verir kendi kredi kartinin birini direk verdi zaten hiç sorun yapma nasıl alıştırır san öyle gidiyor cunku.
Hatta bak şimdi hatırladım ona ciğer tava ismarlayacagim demiştim sevgiliyken ve çalışıyordum ama eve veriyorsun maaşının hepsini haftalık 50 lira alıyordum şaka gibi yol param da için de tabiki :halay:
Gittik 50 TL'den fazla tutsa param yok o derece bende çok fazla birşey almadım genelde kola içersin ayran aldım gbi tam 48 TL tuttu ben verirken görmüş son param olduğunu eve gittiğimde cuzdanimda 100 lira vardı ne zaman koyduğunu sorduğumda benzinlikte tuvalete gittiğinde koymuştum dedi bir kaç ay sonra bende gururluyum tabi hep biriktirip veririm diyordum ki hepsini veremedim tabiki rezil ben :lülülü::KK48:

Nişanlandıktan sonra nişanlım bana ek kart çıkartmıştı. Kullanmam için. Neyse bir süre sonra kağıt üstünde nikahlandık. Ama düğüne 6 ay vardı.

Eşim doğu görevindeydi o zaman. O yüzden bu kadar ay var arada.

Neyse evi kurmak bana düşmüştü. Erkek tarafının alması gereken eşyaları ben baktım fiat belirledim eşim onay verdi ben de aldım.

Özel, hususi hiçbir harcama için kullanmadım. Evlilik cüzdanım olsa bile hala nişanlı modundaydım çevreye göre :KK66:

Neyse bana ters bi olay. Ama kişiye göre değişir bu.

Buna da katılıyorum :KK48:
Hoşlarına gidiyor ve daha sahiplenici oluyorlar bu durumda cidden. Evliliğe hazırlık bu da bir tür aslında. Nasıl devam edeceğini görürsünüz.

Yani sanmıyorumki evlenince tutup da nişanlıyken sana para veriyordum diyeceğini.. Erkekler nişanlılık evresini evliliğe çok yakın gördükleri için sahiplenmeyi daha çok seviyor.

Biz sevgiliye bir dönem para yetmedigini anlayınca çantamı para koyardı ben de harcamasını neden harcamiyorsun derdi daha sonra ben alıştım param olmadiginda istedim nisanliyken de onun parasını olmadığında ben verirdim o verirdi hiç bunun hesabını yapmadık evlendik işi bıraktım bn söylemeden para verir kendi kredi kartinin birini direk verdi zaten hiç sorun yapma nasıl alıştırır san öyle gidiyor cunku.
Hatta bak şimdi hatırladım ona ciğer tava ismarlayacagim demiştim sevgiliyken ve çalışıyordum ama eve veriyorsun maaşının hepsini haftalık 50 lira alıyordum şaka gibi yol param da için de tabiki :halay:
Gittik 50 TL'den fazla tutsa param yok o derece bende çok fazla birşey almadım genelde kola içersin ayran aldım gbi tam 48 TL tuttu ben verirken görmüş son param olduğunu eve gittiğimde cuzdanimda 100 lira vardı ne zaman koyduğunu sorduğumda benzinlikte tuvalete gittiğinde koymuştum dedi bir kaç ay sonra bende gururluyum tabi hep biriktirip veririm diyordum ki hepsini veremedim tabiki rezil ben :lülülü::KK48:

Ne kadar düşünceli davranmış maşallah

Nişanlı değil misiniz biriktirin eşinize sürpriz yapıp evinizin bir eksiğini alın o zaman başınızakalkamaz da

Bu kadar güvensizlikle yaşamak zor degil mi? Nisanli ya hu. Yarin evlenecek. Daha ne kadar yakin olabilir insan?
Bence herkes hayatındaki kişiye göre konuşuyor. Konu sahibi de karşısındakinin yakınlığını ve karakterini anlamıştır, ona göre davranmalı. Benim sevgilim bana hayatımdaki herkesten daha yakın, babam bilmez iç halimi ama o herşeyi bilir. Yüzüme vurulacak şeyler de duydu ama yıllardır vurduğunu görmedim. O yüzden güvenirim. Sen-ben lafı etmez hiç, ben dersem bozulur biz diye düzeltir. Böyle bir adam oldğu için bir ihtiyacım olsa söylerim. O alıştırdı buna beni. Ama ex eşte çok çekinirdim . O da öyle alıştırmıştı. Onurluluk sanırdım bunu bide. Alakası yok ama yahu, her ilişki kendine özgü, terimler de o ilişkiye göre şekil değiştiriyor...

Back
X