nişanlısından ayrılanlar..ve sonrası

melek1299

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
59
1
286
Balıkesir
Arkadaşlar aranızda nişanlısından ayrılan varmı ben 2013 senesinin maduruyum...mayısta düğünüm olacaktı..ayrıldıktan sonra çok kötü bir süreç yaşadım hani başıma gelmese nasıl birşey olduğunu anlamak ve bilmek mümkün değil ateş düştüğü yeri yakar tabiki iyiki olmamışta diyoruz hayırlısı kısmet böyleymiş diyoruz ama üzülmemek bir anda herşey yoluna girer demekle olmuyor çünkü insan sarsılıyor..Boşanmakta kötü birşey tabi ki beterin beteri insan boşanma aşamasına gelince artık büyük bir karar vermiş ve bundan sonrası daha huzurlu olurum diye en azından hayatının diğer kalan tarafını kurtarıyor Ama nişanlıyken sevdiğin insan daha doyamamışsın el bebek gül bebek sevmişsin sana hep sevdiğini söylemiş hissettirmiş mutlu bir aile doğacak çocuklarının ismi gelinlik eşya ev hayalleri büyük büyük hayeller ve sonunda seni yüzüstü bırakıp giden ve ben bu insanımı sevmişim hayır olamaz dedirten bir insan..İçinizde nişan atan ya da nişanlısı terkkeden varmı bu süreç nasıl geçti tekrar barışma oldumu başkası ile evlendiniz ve iyiki olmamış dedinizmi neler yaşadınız ve nasıl atlattınız...ya da aylar sonra barışmak istedimi....Şunu çok iyi anladım okuduklarımdan ve çevremden sorun ne olur olsun maddi manevi ailevi uzaklık iş vs..sonuçta her insanda aynı acı...değerli fikirlerinizi bekliyorum..

bundan 4 sene öncesinde ben 8 senelik ilişkimi bitirdim 4 yıl birliktelik 4 yıl nişanlı kaldım . ve bir hiç uğruna bitti hemde eşyalarım alınmış davetiyelerim basılmış gelinlik provam yapılmış düğünüme 1,5 ay var ağladım günlerce neler yaşadım neler yaşadım. eeee sonrası pişman oldu geri dönmek istedi ama enayimiyim ben benim başımı birkere yere eğdirmiş bir insanla ben neden bir daha birlikte olayım ki sonra eşimle tanıştım ve şuan çok çok mutluyum iyki bitmiş diyorum iyki çünkü hayatım onunla zehir olacaktı meğer ne aptalmışım şimdi göremediklerimi daha iyi görüyorum arkana bile bakma derim sana önüne ileriye bak ve gerçekten herşeyde bir hayır vardır bunu unutma....

insan nişanlıyken o süreç çok büyüyo gözünde ,gerçekten çok zordur emınım sonucta hayallerını bir kenara bırakıp atıyosun o yüzüğü..
Ama emın ol nişanlıyken bi şekılde devam etmiş EVLENMİŞ VE HALA SORUNLAR YAŞAYAN HERKESIN dediği tek şey kafamı duvarlara vuruyorum keşkee nişanlıyken ayrılsaydım...
bu böyle,her adım biraz daha zorlaştırır ayrılığı..
sevgiliyken de doyamazsın sevdıgıne ama ayrılırsın sorumlugugn yok kımseye..
nişanlıyken yıkılan hayallerıne yanarsın tabi bide eş dost çevreye olan sorumluluk açıklama vs..ama oda geçer gider...
ama evlıyken hem resmı sürecin zorlugu hem alışkanlıklarını,bınbın hevesle dizdigin evini,hem yanında uyumaya alıştıgın adamı(nekadar kötü şey yaşarsan yaşa) bırakmak çok çok çok daha zor..

he ben bunu yaptımmı hayır...
nişanlıyken defalarca vazgeçtim ama olmadı ayrılamadım,evlendıkten sonra ise her boşanmaya kalkışmamda kafamı ordan oraya vurdum ne salagım nıye zamanında ayrılmadım dıye..

Arkadaşım da aynı şeyi yaşadı, nişanlısı nişanı attı. Düğüne 3 ay kalmış, ev ve düğün mekanı dahilinde herşey hazırdı. Hatta gelinlik bakmaya başlamıştı. Elbette kolay birşey değil, bizzat yaşamadım tabiki ama çok yakınımda yaşandığından, her olayın içinde bizzat olduğumdan anlayabiliyorum. 2 ay' da 68 kilo' dan 46 kiloya düştü arkadaşım, çok üzüldü. Nasip, kısmet bu işler, vardır yaradanın bir bildiği. Hayat devam ediyor, önümüze bakmak lazım.

canım burda böyle bir konu açmam gerçekten çok doğru oldu senin durumunu okuyunca gerçekten üzüldüm koskoca sekiz sene ne demek ve 4 yılı nişanlı beklemek Bana gerçekten çok moral oldu ve dönmemeni takdir ettim..Benimkide bir hiç uğruna bitti gözünde herşeyi büyüttü bahaneleri çoğaldı öfkeyle karar verdi benimde beyaz eşyam alınmıştı düğün salonu tutulmuştu inşllh canım bende birgün bittirdiği için o insana şükrederim Allah gönüllerdekini bilir Ben de 3 sene birliktelik 7 ay nişan herzaman ki ben bir anda gözünde değiştim Allaha havale ediyorum...

Evet canım bu işler çok zor....canım insan neye üzüleceğine şaşırıyor bende bu dönemde 5 kilo verdim...ruh gibi gezdim ama şuan toparladım Allaha şükür Arkadaşının halini çok iyi anlıyorum çok zor...inşllh birgün buraya güzel şeyler yazmakta nasip olur..

Allahım çok zor çok zor çooookkk
KK ye girmeden yapamıyorum bağımlı oldum hele de bu topiğe uğramadan hiç yapamıyorum
Ve okudukça bir kez daha ne kadar şanssız olduğumu ve bir kötü kaderin beni bulabileceğinden korkuyorum
Allahtan herşeyin hayırlısını dileyelim

Benimde 2 yıllık ilişkim bitti babası bitirdi 3 gün gece gündüz ağladım odama kapandım şimdi 2 hafta bitti annem çok destek oldu çok zayıfladım şuan bomboşum bi iyiyim bi kötü bişilerle uğraşıyorum ama zamanla geçecek.. Bu arada içime senin yazını okurken doğdu bu sana beni affet dese tekrar döneceksin iyi düşün doğru karar ver...

Ben 2012 mağduruyum ,şaka bir yana eşya alınmış ,ev tutulmuş ,gelinlik beğenilmiş nikah tarihi bile alınmıştı .....

o oldu bu oldu ,nikaha zaman vardı 2-3 ay uğraştım düzelsin altan aldım sabretim, hoca,falcı gezdim ....

Sonra baktım yahu dedim bende insan evladıyım oda salla gitsin ,işime gücüme hayatıma baktım

kaçan balık tatlı olur misali bu sefer o benim peşime düştü ,ağustostan beri barışmaya uğraşıyor ama bitti ...

Şimdi diyorum rabbim benim için hayırlısı olmadığı için nasip etmemiş ,içim rahat zerre özlemiyorum

Hakkımıda helal etmiyorum o defter kapandı hayatımda başka biri var ,mutluyum ...

Bu sene başında kız kardeşim dediğim bir arkadaşım vefat etti ,acı ne demek insan ne kadar üzülür ne kadar özler anladım .....

Eski nişanlımın hiçbir önemi kalmadı ..

Ben hep allaha sığındım ,rabbim herkese huzur versin ..

Canım benim senin konunu biliyorum okudum gerçekten çok üzüldüm :26:
Ve üzgün olduğumdan motive edecek birşeyler bulup yazamadım o yüzden konuna
Bazen onlarda bulduğumuz pis sevgilerini bile özleriz işte o vakit gerçekten Allaha sığınıp dua etmek terapi gibi geliyor
O senin boynunu büktü seni üzdü sanma oda mutlu olur bu dünyada ilahi adalet var..
Güzel düşünürsek güzel olur..
Herşey gönlünce olsun tatlım

Ha bu arada bu yazndan birşey anlayamadım :44:
Bu arada içime senin yazını okurken doğdu bu sana beni affet dese tekrar döneceksin iyi düşün doğru karar ver...

Daha hala dugun ne zaman diye soranlar var ya, iste o an ölesim geliyor..

canım en doğrusunu yapmışsın bende 1 buçuk ay çok uğraştım düzelsin diye düğüne az bir süre kalınca normal olan herşey gözünde büyüdü ben herzaman ki bendim nişandan öncede bendim nişandan sonrada bendim ne oldu düğüne 2 ay kala herşey gözünde dağ oldu elbetteki insanlar bu dönemde tartışacak kızacak sinirlenecek önemli olan sağlam durmak bunlar hayatı evlenmeyi bir huzur ortamı cennetmisali bir şey sanıyorlar sonra ben daha mutlu olurum diye çekip gidiyorlar iyi ve kötü günde boşuna dememişler...Allaha havale ettim bekliyorum canım..Arkadaşınada üzüldüm Allah rahmet eylesin..mekanı cennet olsun

Canım insanın bir kere başına geldimi sonra hayata başka pencereden bakıyosun...Şuan benim duygularım alınmış gibi sanki birdaha sevemem aşık olamam gibi güvendiğin dağlara kar yağdımı çok kötü işte umarım şer gibi görünen böyle şeylerin arkasından Allah hayırlarla kapılar açar...Sen kendin için güzel şeyler düşün..Allah kalbi ve niyetleri temiz olanların yanındadır bir kapı kapanır bin kapı açılır..niyet ve kalp temizliği önemli o zaman adalet yerini bulur...Senin korlkuların neyse geçer inşllh...

Gerçekten bu nickin sana çok yakıştığını düşünüyorum
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım :81:
Söylediklerini gerçekten çok iyi anlıyorum
Allah alnımıza yazdığını kalbimizede yazsın hayırlı bir şekilde
Dularım hep seninle/sizinle

Bende nişan atanlardanım dahası benim resmi nikahımda vardı eşimi seve seve bunu yapmak zorunda kaldım..

Benim 1 kaynım 9 yaşında görümcem var. Eşim abisiyle dükkan işletiyor kazanç aileye ait yani eşim ailesinin eline bakıyor eşimin şu hayatta en büyük başarısı o dükkanda çalışmak olmuş .
Ve eşim beni görücü usulüyle geldi istedi ilk resimler görüldü sonra görüşüldü sonra istenildi.Ama sevdik dahası ben eşimi çok sevdim.
Kayınvalidem bana bayılırdı gurur duyardı benim elimden tutar gıptayla bakardı öyleki seviyordu ama söz nişan derken kayınvalidem zamanla değişti.
Ve bize gelip eşim için o pasaklıdır o hesap bilmez o olgun değil çocuktur tutumlu değildir vs diye ileri geri konuşuyordu umruma gelmiyordu birgün eşime yansıtmadım. Eşimin abiside aynı şekilde eşim için aynı şekilde konuşuyordu yani dahası şöyle diyeyim birgün annem mobilya alacağı için kayınvalidem eşim ben mobilya bakmaya gitcektik fakat o gün nikah işlemleri yapıldığı için ilk belediyeye geçtik kaynımda gelmişti kaynım eşime sen gelme ben gidiyorum dedi ve eşim gelmedi bırakmadılar mağazaya gittik. Annem yatak odasına bakarken kayınvalidem bazalı olsun dedi eşimle ben katalogdan daha önce beğenmiştik o yüzden anne eşim bazalı istemiyor dedim abisi gerizekalı kaç kez bazada yatmış dedi. Sustum gıkım çıkmadı eşimede demedim.

Adam yerine koyulmuyordu eşim garibimde sevildiğini zannediyordu ailesi değer veriordu sanıordu ..hepte öyle sanıcak. Eşime bir gün yansıtmadım. Ailesi için hak diyordu eşim öyle ki annesi abisi ailesi birşey dese ona göre bana tavır alabiliyordu.

Ben onların aldığı eşyaların 1 tanesini bile seçemedim sadece bir gün eşim perdeciye gitmiş ve benide çağırdı gittim caddede karşıladı kayınvalidemde orada perdeciye gitcektik dedim oda ben seçtim beğendim dedi peki anne dedim . eşim bozulduğumu anlayınca gidip bakalım dedi baktık boncuğunu beğenmedm böle olsun dedim kayınvalidem hayır olmaz dedi bozuldum yüzüm düştü eşimde gelip elimi tuttu sırf öle yaptı diye ağzımı açmadım ama annem dayanamadı eşimi çağırıp söyledi öle bir anne olmuştu ki annem ilk kez böle gördüm onu eşimi çağırıp tabaktan yatak odasına kadar ona beğendirdi ama eşimin ailesi asla böyle birşey yapmadı eşimi kayınvalidem uzak tutuodu mümkün derece ve ağzımdan yalanlar söylüyor eşimi üzerime salıyordu.
EŞİM ilgisiz biriydi günde 1-2 defa arayan biriydi sevgisini beli etmezdi aylarca üzüldüm ama benim yanımda ol evlenince çok güzel olcak dedi hep bekledim neyse söz nişan derken resmi nikah yaptık o gün çocuk gibiydik ikimizde .

Herşey oldu bitti nikah olduktan sonra eşim artık bizi kimse ayıramaz dedi bu söz benim için herşeydi cesaretlendirdi.
Fakat ben herşeye kaynım ve kayınvalidemle gittim eşimi yollamıyorlardı.Gelinliğe altına herşeye..Pazarlık yapıldı kayınvalidem gelinliğin altına giyicek ayakkabın var mı dedi ve pazarlıkta gelinlik için 1 ayakkabı ve terlik 2 elbise aldı gecelik alıcaksınız dedik o kızın hakkı biz almayız dedi babannem zorlayınca birtane aldı ama giysen giyilmiyor bile..

Yine sustum .. Hep sustum aslında .. Evimi hasta olduğum halde ben temizledim kayınvalidem babannem komşunun kızıyla o ahırı ev yaptık afedersiniz pislikten ölünürdü o evde..
Evi tertemiz ettik ve düğüne 1 hafta kala evimi serdik ellerimle serdim..ellerimle.. özene bezene eşyalarımı ben seçmedim belki ama her odada her köşede hayal dolu birşeyler biriktirdim. Eşime yemek yapcak ..tv izlicek ..balkonda sohbet etcektik ..hayal ya hayal..
Ama olmadı işte evim serildi çeyizlerim eşyalarım gitti herşey sonra kayınvalidemgil bize geldi akşam 9 yaşında bir görümcem var o bana dönüp yenge efendim yengem dedim abimle ben sizde yatıcaz dedi şok oldum.. abisi dediği kaynım..evet kaynanamda bu zemini hazırlıyordu..beni hizmetçi alıyordu ama herşeyden önce ben kaynıma güvenmiyordum. Ve o an sustum eve gittiler babama söledim babam ara dedi aradım kayınbabamı kayınvalidem çıktı sordum sus boş konuşma dedi kapadı 2 dk sonra eşimi doldurmuş msj attı eşim bu ne demek dedi yazmadım babamda kayınbabamı aradı ve bitti dedi ..oda bitiyse bitti dedi..

Ağladım bağırdım çağırdım ölmek istedim.. evet belki kendi elimle yaptım ama bilmiyorum.Çok sabrettim.
Eşim ertesi gün bize geldi gece 12 oda benim gel demelerimle belkide babam içeri aldı baba dedi nie böle oldu dedibabam dediki açıklama yapmam oğlum ..peki kızınızın kararı o beni çiğnemez sen aileni babanı çiğnermisin gerektiğinde evet dedi neyse baktı olmuyor çıktı gitti..ağladım dizlerim kırıldı sanki kaçalım dedi gidemedim gitmedim korktum sırf ona birşey olur diye.. neyse ailesi geldi ertesi gün babam yine yok dedi çünkü her dedikleri şey yalan çıkıyor ve beni kullancaklarını biliyordu .. Nikahım 16 nisan düğünüm 12 mayıstı .. ama ben 12 mayısta boşanma davası için avukata gittim düğün yerine ve sonra eşimde ailesiyle bana namusumla ilgili ithamlar ..çok ağır şeyler söylemeye başladı bizzat okudum sosyal sitelerde.. ve şuan dava açıldı ve tüm eşyalarımı vermiyorlar kı babamda alma allahından bulsunlar hayrını görmezler dedi bendede 1 bilezik 2 yüzükleri vardı bende onları vermedim ama benim zararım o kadar fazlaki anlatamam hem maddi hem manevi ..

Ve herşeyin sonunda eşime hadi gidelim dedim eşim aileme sormam gerek dedi ve yüzüstü bıraktı .. herşey böle ..ve benim eşim şuan başka kızlarla görüşüo..

Öyle bir çıkmaz ki naparım bilmiyorum kafam o kadar karışık ki

Son düzenleme:

Canım inan okurken gözlerim doldu kendini o kadar güzel ifade etmişsinki içinin temizliği ve nasıl bir insan olduğunu yansıttın zaten...Nasıl bir hayal kırıklığı yaşadığını anlıyorum bende yaşadım ve dedim ki böyle bir insanı nasıl sevdim nasıl bu kadar değişebilir diye sen gibi bende hayaller kurdum çok mutlu olacağıma inandırdım kendimi...sonunda beni ne ayrılık ne aşk ne sevgi ne ev nede eşya ne gelinlik nede başka birşey üzdü çünkü beni üzen insanlar olmuştu Beni seven ailesi aramadı ve sevdiğim dediğim insan bana sırtını döndü ve beni en çok yıkan bunlar oldu güven ve sevme duygumu elimden aldılar ve ne zaman toparlıycam ne zaman ruhum iyileşecek diyorum insanların yaptıkları sözleri kadar bu dünyada bir insanı hiç birşey yıkamaz....

Sende şuan büyük bir üzüntü içerisindesin ve demişsin ki en son büyük bir çıkmazın içerisindeyim işte o duruma geldiysen eğer bilki bundan sonrası Allaha kalmıştır...çünkü kulun gücü bir yerde bitiyor..Sen doğru olanı yapmışsın senin babanıda takdir ediyorum senin arkanda durmuş öyle bir babayı asla üzme bizim ailelerimiz sessiz sakin kalır kızlarımız mutlu olsun der susar bizim mutluluğumuz için elinden geleni yapar...Onlarında bir kız evladı var ilerde görürler neyin ne olduğunu kendi evlatlarına böyle yapılmasını isterler mi acaba...Sen doğru yapmışsın ve eski nişanlına gelince emin ol o ailesinin kendi için neler konuştuğunu çok iyi biliyordur sen düzgün bir insan olduğun için hakaretler kötü sözleri yadırgarsın ama onların aile yapıları böyle olduğu için herzamn böyle konuştukları için birbirini yadırgamaz kendilerinide görmezler Nedemek kaynın ve görümcen sizde yatacak tabiki gelsinler tabiki kalsınlar her daim kapılar açılır ama tam bu zamanda 9 yaşındaki bir çocuğun bunu akıl edip söylemesi ne mantık insan bunda art niyet arar kim söyletti diye...yani böyle üç kağıtçı düşünceler yanlış...Bu nişan zamanı nedense dediğim gibi herzamanki aile bir anda kıymetleniyor...Herkesi bir korku alıyor...Nasıl insanlar var ya ben anlamıyorum...Canım bende memlekete düğünüm için gideceğim aynı tarihte melketten dönüyordum psikolojim bozuldu izin yapıp geldim düğün için gideceğime aynı gün psikolojisi bozulmuş biri olarak dönüyordum..Canım sana gelince iyi kurtulmuşsun.. Eski nişanlın bence herşeyden haberi vardır normal davranıyordur...bir yanda ailesi bir yanda sen zaten onun için hava hoş herşeyi görmezden duymazdan gelen birisi demekki bak şöyle düşün evlensen bir sorun olsa annen şöle dedi desen sen suçlusun sende böylesin der seni sustururdu..Canım seninde üzerinde dua varmış..üzme kendini bundan sonra yapman gereken zamanın akışına bırakmak ben öyle yaptım..yaptıklarınıda kafana takma allaha havale et bu yaptıkları onlardan çıkar bazen diyosun ki mevlasını değil belasını arıyorlar öyle de Allahta seni aradan çıkarıyor içinin temizliğinden canım..dua et böyle gereksiz şeylerden beni bırakıyosa ilerde evlenince seni gene aynı şeyden bırakır aileside ne yapıyosun demez..Başkaları ilede konuşsun sen emek ver herşey güzel olacak de sonra gitsin bir iki gün tanıdığı insanlar kıymetlensin yok öyle boş ver hepsi çıkar onlardan canım üzme kendini gelişmlerden haberdar et dua et..

Bende seni çok iyi anlıyabiliyorum .. teşekkür ederim o güzel sözlerin temennilerin için. Gelişme sadece şuan boşanma ben çok korkuyorum artık herşeyden ama herşeyden ve her dakika anlatıp anlatıp rahatlama moduna girdim psikolojim bozuldu :)
Bana bunuda yaptılar vallaha helal olsun onlara .
Sende üzme kendini demek görcek günümüz babamızın evinde yiyecek ekmeğimiz varmış .
Kader ..inşallah namaza başlayıp sabır eyleyebilirsem ne mutlu bana..

Nişanlın pişman olup beni affet diyebilir..
Sen de de her şeye rağmen dönme havası sezdim onu söyledim canım..
Umarım seninde her şey gönlünce olur bakalım zaman ne gösterecek sana ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…