- Konu Sahibi pambukmelek8788
Canım ya, sana akıl verecek kadar uzun tecrübem yok, daha 11 aylık evliyim ama
tavsiyelerde bulunmak isterim.
Ne kendi aileni ne de müstakbel eşinin ailesini, eşyaların parasını onlar verecek olsa
bile, işlerinizin içine pek sokma. Fikir alabilirsin ama çoğu ebeveyn fikir vermek yerine
dayatma yolunu seçiyor. Objektif bakarsak, kendi ailelerimizin bile bunu yaptığını
görebiliriz.
Eşimin ailesi de bizi sayılı defa aradı, hatta annem babamı değil beni aradılar.
Babam bozulduğunu söyledi bir kaç defa, ben de benim huyum değil, onların huyu.
Beni ilgilendirmez. Beni bir tek eşimin arayıp aramaması ilgilendirir dedim. O da
sürekli arayıp sorar ailemi zaten.
Sen de annene söyle, öyle dert etmesin. Bazı insanların da huyu bu. Takıp da
sağlığından olduğuna değmez. Eğer evlendiğinde mutlu olabileceğini düşünüyorsan
nişanlınla, ailesini olduğu gibi kabul edip ruhunu yormamayı seçmelisin. Ama sakın
her denileni kabul etmek olarak yorumlama bunu. Asla boyun eğen kişi olma.
Sadece politik ol.
Nişanlına ailesini sürekli şikayet edersen ibre onlardan tarafa kayar. Bir nevi mazlumun
yanında olma durumu çıkar ortaya.
tavsiyelerde bulunmak isterim.
Ne kendi aileni ne de müstakbel eşinin ailesini, eşyaların parasını onlar verecek olsa
bile, işlerinizin içine pek sokma. Fikir alabilirsin ama çoğu ebeveyn fikir vermek yerine
dayatma yolunu seçiyor. Objektif bakarsak, kendi ailelerimizin bile bunu yaptığını
görebiliriz.
Eşimin ailesi de bizi sayılı defa aradı, hatta annem babamı değil beni aradılar.
Babam bozulduğunu söyledi bir kaç defa, ben de benim huyum değil, onların huyu.
Beni ilgilendirmez. Beni bir tek eşimin arayıp aramaması ilgilendirir dedim. O da
sürekli arayıp sorar ailemi zaten.
Sen de annene söyle, öyle dert etmesin. Bazı insanların da huyu bu. Takıp da
sağlığından olduğuna değmez. Eğer evlendiğinde mutlu olabileceğini düşünüyorsan
nişanlınla, ailesini olduğu gibi kabul edip ruhunu yormamayı seçmelisin. Ama sakın
her denileni kabul etmek olarak yorumlama bunu. Asla boyun eğen kişi olma.
Sadece politik ol.
Nişanlına ailesini sürekli şikayet edersen ibre onlardan tarafa kayar. Bir nevi mazlumun
yanında olma durumu çıkar ortaya.
Son düzenleme: