• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlıyım..kayınvalidemin hep eltimi savunması.napıcam?

arkadaslar merhaba siteye yeni uye oldum.aslında her gun girdigim gezdigim bi sitedir ama uye simdi oldum.herkesin burda birbirine yardım etmesi kimseye anlatamadıklarını burda rahatca konusabilmesi cok hos.bana da bi akıl verir yol gosterirseniz cok sevinirim.4yıllık bi ilişkim var daha bi kac ay oldu nisanlanalı.nisanlımın ailesiyle ise 3yıl tanısıyorum o da bnmkilerle tabı evlerine gıdıp geliyorum.kayınvalidem hep onun istedigi olsun isteyen biri kayıpederimin fln ztn evde sozu gecmiyor.ben evlerine ne zmn gitsem pasta borek illaki bisi yapıp gotururum orda her ise kalkarım kosarım servise yemege yardım ederım aptal gibi.eltim benden 2yas buyuk ve 3bucuk yıllık evli.sanki ben degilde o misafirmiş gbi davranır.Kv'de her seferinde ona sunu aldım sanada alcam yada ona bunu almadım sanada alamam fln kıyaslama yapar ve eltim daha bi kez evine davet etmemistir beni.aile apartmanı maalesef bnde orda oturucam.Kv ve eltim beraber yıyıyorlar ben gittgmde her sey bnm ustume kalıyor eltim yemek saati gelınce asagıya ınıyo yemek yıyıyor tabagını bıle kaldırmıyo ve ben yemek yapıyorum ne eltim ne Kv dem eline saglık bıle demzler.ben cok canı tez bırıyım dayanamıyorum bulasıkları fln yıkıyorum.her neyse cok sey varda bıraz karısık anlattm.eltim ben gıdınce hosgeldın sen mı geldın bıle demez bende bunu Kvdeme soyledım anne bana nden boyle davranıyo fln dıye e onun huyu oyle dedı.demez olaydım sımdı Kvdem her fırsatta eltımı bana ovuyo anne-baba demesi yerinde boynunu buker ses cıkarmaz biri gelince asagıya ıner daha napsın fln dıyo.yanı ben memnunum sana noluyo gıbısınden ben oyle anlıyorum.ama banada demıyorkı kızım madem o yapmıyo otur sende ben hallederım demıyo her seyde esıtlık yapıyo aklınca ama işe geldimmi her seye ben kosuyorum.eltimin cocugu oldu bide gecen bize geldiler yemege Kvdem evde ztn hep yapıyo bu davranısı ha sız yıyın ben cocuga bakayım fln.bize gelince bende dedım anne hep boyle yapıyorsun bu aksam hep beraber yencek oturcaksın dedım.sanki dememişim oturmadı ya yıne kalktı cocuga baktı eltim yedi.ben onların evinde borek yaparım eltim tepsiyi alır kendı evıne goturur kimseye sormadan fln.daha cok varda sımdı yazabılcem bu kdr.ıste boyle seyler napım nasıl davranayım bilemiyorum?

Canımm durumuna üzüldüm açıkcası.. Aama hata sende biliosun diil mi ?? Sen onları böle alıştrmşsın ilk bşta yapmycaktın.. iştee eltn gbi dawrananlar kazanır hep.. bunlara iyilk yaramaz.. şimdi bi gn gtsen yapmasan bu sefer nişnlına misafr gbi gelip gidio derler bnden sölemesi.. yapmazsan şimdi kötü olursun en iisi gtmemk bi süre özlet kendini ne blm...

bnde 2 yıldr nişnlıyım 4 yıldr beraberm bnde hep gidiorm amaa bu kadr da her şeye koşmam açıkcsı... her şey kararında olmalı..

sen şimdi ewlennce aynı binada otrcksın yaaa eltnde emin ol hep sana gelcek.. rahatlığa alşmş =))

Allah kolaylık versin vnmm ne diim...

Ben gittiğim heryerde yardımcı olmaya çalışırım , oturup hizmet beklemem.
Ama kv ye gittiğimde baktım görümce hanım sofra kaldırılıcakken bir kenara oturuyor, ben dolanıp duruyorum.
Baktım iyiniyet suistimali var, yemek yenilince bende geçtim oturdum bir kenara.
Dedim sizin adet bu herhalde, biraz dinlenelim beraber toplarız.
O son oldu. Diyeceğim, iyiniyet okey ama kullanılmak başka birşey.
Alıştırmışsın malesef , işin zor.

Aynen Kitty
Benim görümcem de böyle
Yemek yenir, ortadan kaybolur
Bense hiç sevmem dağınık tezgah hemen akıtığ makineye atma derdine düşerdim ama baktım görevmiş gibi davranılıyo
Bende oralı olmayınca kalkıyorlar

Kaynanam öyle değil ama hakkını yemeyeyim, kızı öyle

Kimse kimseyi sevmek hemen samimi olmak zorunda da değil
Demek ki o senle samimi olmak istemiyo
Çok mu önemli deyip önüne bakman lazım
Hizmet ettin teşekkür bile eden yok mu, yapmayacaktın sen tam gaz devam ediyosun
Sonra görevinmiş gibi üstüne kalır-kalacaktır
Misafir gibi görülmek istiyosan misafir gibi dozunda gidip dozunda duracaksın.

Ben 2 yıllık evliyim daha bi kere kayınvalidem yokken mutfaklarına girip börekveya başka bişey yapmadım o bişey yaparsa yardım ederim o kadar.

zaten eltimalıp tepsiyi yukarıya goturunce son oldu.nısanlım istedigi icin hatta nısanlımla beraber yaptık boregı ama soka gırdım tabıkı bu durum karsısında.takmıcam artık bnde o nasıl davranıyorsa oyle davrancam ona tesekkur ederm

Ama kv ye gittiğimde baktım görümce hanım sofra kaldırılıcakken bir kenara oturuyor, ben dolanıp duruyorum.
Baktım iyiniyet suistimali var, yemek yenilince bende geçtim oturdum bir kenara.

ne güzel yazmışsın kittycim
benzer şeyi bende yaşadım
tepkimi verince adam olmaları gerektiğini anladılar
onların ki canda benimki patlıcan mı :)

Canımm durumuna üzüldüm açıkcası.. Aama hata sende biliosun diil mi ?? Sen onları böle alıştrmşsın ilk bşta yapmycaktın.. iştee eltn gbi dawrananlar kazanır hep.. bunlara iyilk yaramaz.. şimdi bi gn gtsen yapmasan bu sefer nişnlına misafr gbi gelip gidio derler bnden sölemesi.. yapmazsan şimdi kötü olursun en iisi gtmemk bi süre özlet kendini ne blm...

bnde 2 yıldr nişnlıyım 4 yıldr beraberm bnde hep gidiorm amaa bu kadr da her şeye koşmam açıkcsı... her şey kararında olmalı..

sen şimdi ewlennce aynı binada otrcksın yaaa eltnde emin ol hep sana gelcek.. rahatlığa alşmş =))

Allah kolaylık versin vnmm ne diim...

tesekkur ederım oyle yapmaya calıscam...ne kadar yapabılrsem tabi

iste bnde aynen oyleyım hızmet beklemem ama bnmkıde kullanılma boyutunda suan dur demem gerek dimi tesekkur ederım

sen henüz nişanlı değil misin ne diye yemek falan yapıyosun ki, evlende gör aile apartmanında seni nasıl bi saadet bekliyo te Allahım yaa bir kabustan peri masalı mı yaratmaya çalışıyo insanlar anlamıyorum ki, elindeki nişanlı bu kv bu elti bu, evlenince hiç hükmün olmıcak nişanlı iken böyleyse

Aynen Kitty
Benim görümcem de böyle
Yemek yenir, ortadan kaybolur
Bense hiç sevmem dağınık tezgah hemen akıtığ makineye atma derdine düşerdim ama baktım görevmiş gibi davranılıyo
Bende oralı olmayınca kalkıyorlar

Kaynanam öyle değil ama hakkını yemeyeyim, kızı öyle

ne güzel yazmışsın kittycim
benzer şeyi bende yaşadım
tepkimi verince adam olmaları gerektiğini anladılar
onların ki canda benimki patlıcan mı :)

Valla Bunlar pek akıllı canlar.
Eltimi hizmetçi etmişler, garibim bezmiş bunlardan.
Ama banaçatınca ne olduklarını şaşırdılar.
Arada saçmalar benim görümce ama ayar verince bir müddet idare ediyoruz.
Alıcıların ayarıyla arada Oynamak lazımmış demek:1:

Valla Bunlar pek akıllı canlar.
Eltimi hizmetçi etmişler, garibim bezmiş bunlardan.
Ama banaçatınca ne olduklarını şaşırdılar.
Arada saçmalar benim görümce ama ayar verince bir müddet idare ediyoruz.
Alıcıların ayarıyla arada Oynamak lazımmış demek:1:

Benim eltim yok
Görümcem de bana özel yapmıyo, üşengeç
Annesine de yardım etmez
Hatta babaaaa çay koy der
Küçük sanmayın yaş 25 :1:

Kaynanam zorla çağırır gel yardım et diye

İyi de o yapmaz, sen yaparsan tabii sana yaptırır çalışan yapan adama neden otur desinler ki yemeğe davetli olduğunuz bir yerde gidip yemekleri yapmak ne demek. Daha önce de mi böyleymiş yani siz yokken de gelip yer gider miymiş önüne mi beklermiş. Neden kendiniz sormuyorsunuz direkt neden selam vermiyorsun konuşmuyorsun bir sorun mu var diye. Böyle olursan o da kullanır tabii gerçi abartı geldi anlattıklarınız bir insan ne olursa olsun sofra toplanırken kendi tabaklarını götürür. Peki kaynınız yardım et filan bir şey demiyor mı hiç siz söyleyin gel beraber toplayalım yıkayalım diye siz böyle olursanız üzerinize çok iş biner daha nişanlılıkta bu kadar samimiyeti sevmiyorum ayrıca ona o yapıldı buna bu yapıldı muhabbetlerine kulak asmayın eksiğiniz olursa eşinizle tamamlayın.

E onun fabrika ayarları öyle demek çek:1:
Bizimki frekansa göre yayın yapıyor:27:

Son düzenleme:
mesafe koymayıda denedım arkadasım gitmedim aramadım bu sefer arıyo neden gelmıyorsun?kızım fln demek yok zaten:( gel dıye cagırıyo hızmetcı lazım oluyor heralde ondanmı nedır:(

Mesafe önceden olmalı işte
Fazlasıyla alıştırmışsın

Hatali sizsiniz...

Börekler yapmalar falan... Hele hele eltiyi kayinvalideye şikayet etmek..

Konuşacak başka kimse mi kalmadi da kayinvalideye 3yillik gelinini şikayet ediyorsunuz...

Fazla samimiyet iyi değil... Yok neredesin gelmiyorsun laflarina da inanip yola düşme hemen...

E onun fabrika ayarları öyle demek çek:1:
Bizimki frekansa göre yayın yapıyor:27:

Bizimki de artık anladı mı desem benden mi çekiniyo desem
Kalkmaz kalkmaz ben kalkınca mutfağa yardıma gelir
Gönüllü olmadığı bellidir ama olsun annesine bile yardım etmeyen insandan bu kadarı bile çok :1:

İşime gelirse yaparım, ayar ederlerse yapmam
Bana ne
Ben kendi evimde kimseden iş beklemiyorum millette benden beklemesin :21::1:

İyilikten maraz doğar derler, kaldı ki hep şuna inanırım (kendim de yaşadım) ne kadar el pençe olup, istemeden verdiysem zarar gören, haketmediğim şeyleri duyan, yaşayan ben oldum. Bu sadece evlilik hayatında yok, ben arkadaşlar arasında yaşamıştım bu tarz birşeyi, neyse ki ben durumu farkedip akıllandım. Nişanlısın henüz, ki evli bile olsan bu sana o evin hizmetçisi olacağın anlamını yüklemiyo, tez canını bir kenara bırak ve mesafeli ol biraz bence, ne kadar ulaşılmaz olursan o kadar kıymetin artıyo bu hayatta.:ssz:

Eltinin çocuğu varsa genelde el sürmezler ama onuda bulaşık yıkarken çağır bana yardım et demen gerekecek, bozulursa bozulsun seni bunu söylemeye mecbur etmiş oluyor , surat asarsada assın ,herşyeyi senin yapman adil değil

Ben cok mesefeliyimdir, genellikle soguk dururum.
Cünkü insanlar cok nankörler.
Yaparsin daha cok isterler, bir kere yapmazsin en kötü sen olursun.
Evime geldiklerinde hizmeti ederim, elimden geleni yaparim.
Ama siz daha simdiden cok aile icine girmissin.
Hos bir bakima iyi olmus, bakin simdiden görebilirsiniz ilerde ne tür sorunlarla karsilasabileceginizi.
Bundan sonra ona göre davranin, madem siz yaptiginiz halde eltiniz övülüyorsa o zaman hic yapmayin.
Övgüyü gectim takdir bile edilmiyorsa bu yaptiklariniz, bir tesekkür bile edilmiyorsa bundan sonra zerresini bile yapmayin.
Kendi ailesine yapin, onlarla daha cok zaman gecirin, zaten evlenince yeterince kaynanin, eltini yüzünü göreceksiniz.
Bu dönemi ailesinizle dolu dolu gecirmesini tavsiye ederim.

sen daha nişanlı bir kızsın.. nişan olmadan bile okadr girip çıkmışsın. nişandan önce bu kadar gidip gelmeni yadırgadım. (millet hangi çağ felan demesin, sonra şekil A daki gibi yüz göz olunuyor)

neden bu kadar yüz göz oldun ki?... nişan olmadan ve nişandan sonra abartmışsın...

bu şekilde devam edersen evlendikten sonrada her işlerini görürsün. temizliğede gidersin, yemeklerinide yaparsın...

herşey kararında, fazlası zarar...

Canım kv gittiğinde kalkıp çayını kahvesini yapmanı anlarımda börek vs yapmana anlam veremedim.Sanırım sende gözüne girmeye çalışmıssın.Hatta ileri gidip 3 yıllık gelininin lafını yapmışsın .Kesinlikle doğru yolda değilsin.Git saygıda kusur etme hürmet göster ama arkadaşların dediği gibi eve gündeliğe gider gibi değil.Ha bide bunları sen kendin yapıyorsun kimse başına silah dayamıyor. Ş:20:imdiden böyle yaparsan ilerde yapmasan başın çok ağrıyacak.

Elti'yi sikayet etme yerine önce kendi davranislarini gözden geçireceksin. Ne demek nisanli halin ile gidip kv'dende börek yap, yemek yap. Ne yani, "bak elti beceriksiz, ben çok becerikliyim" mesajimi vermek istiyorsunuz kv'deye?

Cook fazla yüz göz olmussun. Hiç kimse sana orda silah zoruyla yemek yaptirmiyor. Baskalarin gözüne girecen diye hiç bir zaman kendi degerini düsürmeye degmez. Cünkü bilmeden onu yaptiniz aslinda, eltinin degerini düsürme derdindeyken, kendi degerini düsürmüsün maalesef. Ben bir kaç ay evli bir bayan olarak bile hiç bir zaman kv'demde yemek yapmamisimdir. Eger o eve misafir olarak gidiyorsam, o evde yemek yapmak bana düsmez, zaten herkez kendi evinden sorumulu diye düsünüyorum.

Ayrica o aile apartmaninda kalarak çook pisman olacaksin. Zaten kv'deyle alt üst oturmak çok zor ve asil olunmamasi gereken bir sey. Üstellik sizde hem kv'den hem elti'den sikayetçisiniz yani kusura bakma fakat o aile apartmaninda evlilik yürümez.

Back
X