Nişanlıyım sizce ne yapmam gerek

kediasigikiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2025
9
1
1
27
Merhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım

Merhaba uzun bir ilişkinin ardından mayıs 2025 te nişanlandık nişanlımın yaklaşık 400 bin kadar borcu var ailesinin evi kira kendi işide bir iyi bir kötü ama genelde hep 40 binin altına düşmüyor. Benim ailemin durumu baya iyi ben kendimde hemşireyim. Annesi evlenmemiz için acele ettiriyor. Ben sadece tek bir şart koydum oğlunun borcu kapandıktan sonra evlenicem dedim. Annesi evlilikte keramet var kafana takma onları diyip geçiştirmeye çalışıyor. Ve ben bu durumu kendi ailemede anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım
Arkana bakmadan kaç!!!

Bence evlenmek için acele etmeyin.
Annesi sizin memur maaşınıza ailenizin durumunun iyi olmasına güveniyor.
Ondan acele ediyor çalışırsın beraber ödersiniz diye.
Ve bu borç nerden olmuş neden yani
Nişanlımın kendi kuyumcu atölyesi var. Eski banka ve vergi borcu. Banka ufakta vergi borcu geri kalanı. Nişanlım çok iyi biri ama her dediğimi yapar. Zaten bayadırda birlikte yaşıyoruz. Çok uyumlu iyi biri. Borcununda arkasında pandemide birikti hepsi borcun

Hemşiresin atanmışsan neredeyse 2 katı alıyorsun hadi hadi demelerinin sebebi bu borcunu ödeyeceksin düğün borcu var - ile hayatına başlayacaksın evleri yok nereye kadar böyle bir yerde destek olacaksın. Evlilikte para derdi çooooook büyük bi dert

Tamam işte evlenince borc sizin olacak keramet o 😀

Nişanlımın kendi kuyumcu atölyesi var. Eski banka ve vergi borcu. Banka ufakta vergi borcu geri kalanı. Nişanlım çok iyi biri ama her dediğimi yapar. Zaten bayadırda birlikte yaşıyoruz. Çok uyumlu iyi biri. Borcununda arkasında pandemide birikti hepsi borcun
Ailesine 1 ev bile alamadı mı yani 400 bin tl borcu bile ödeyemiyor 1 sene erteleyin

Canım kuyumcu atölyesi olan birisi için 400 bin hemen kapanacak bi borç bende pandemi geçeli 4 sene oldu.
Yani bilemiyorum gene tercih senin iyi tanımaya çalış

Canım kuyumcu atölyesi olan birisi için 400 bin hemen kapanacak bi borç bende pandemi geçeli 4 sene oldu.
Yani bilemiyorum gene tercih senin iyi tanımaya çalış
Yok piyasa şuan baya kötü atölye kapatanlar bile var ama o iyi kötü iş yapıyor. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Acele etme. Keramet dediği düğünde takılacaklara göz koymuşlar işte. Kuyumcu atölyesi olan birinin aylık geliri 40 bin , hala kapatamadığı borç da 400 bin mi?
Sen hiç acele etme o evlilik için bence laf dinle.

Yok piyasa şuan baya kötü atölye kapatanlar bile var ama o iyi kötü iş yapıyor. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için
Valla kuzum borcu harcı bir tarafa kayınvalide bu kadar müdahaleci biriyse biraz erteleyin. Şimdi buna karışır yarın ev ekonomisine karışır sonra çocuk olur ona karışır... En baştan teşekkür ederim biz kendi aramızda konuşup öyle karar vericez deyip yolunu kapatın.

Evlenince o borç benimde olur mu ki yaa. Benim başım ağrır mı ben evlendikten sonra alınan ve yapılan borçlar bir sanıyorum
Ortak gelirle yasayacaksiniz, sizin gelirinizin bir kismi da borca gidecek. Ya da dugundeki altinlari satip borcu kapatmanizi isteyecek.

Kaldi ki daha evlilik masraflari var. Sifirdan ev kuracaksiniz. Borc ustune borc birikecek. Ayrica kirada olacaksiniz.

Borçlar bitmeden evlenmeyin. Annesi evlendikten sonra borçları ikiniz birlikte daha kolay ödersiniz diye düşündüğü için keramet var diyor. Oğulcuğu borcu tek başına üstlenmesin diye bu ısrar. Geçmiş borcu ben öder miyim evlenince diye de sorgulamayın. Borç ödemeseniz bile nişanlınızın maaşı borca gider siz de düğün ve eşya masraflarını, kira masrafını, ev geçimini idare edersin. Böylelikle o borcu birlikte ödersiniz. Ya da daha kötüsü altınlarınızı isterler.
Hem o kadar borçla nasıl evleneceksiniz ki? Bir evi kurmak öyle kolay değil, düğün yapmasanız bile eşya borcu vs olacak. Borç üstüne borç olmaz.

Back
X