Nişanlıyım ve evden ayrılmak üzereyim bakış açınıza ihtiyacım var

ayseyilmazer39

Nevi Şahsına Münhasır
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
225
0
96
Merhabalar
Öncelikle ben nişanlıyım ve nişanda nişanlımın babası ve babam düğünü eylül olarak kararlaştırmışlar. Eşimin ailesi azeri dir yurtdışında oturuyorlar yılbaşı itibariylede buraya yerleşecekler. Bizde temmuz ayında işten ayrılma kararı aldığım için nikahı yapalım en azından tazminatımı alayım dedim. Nasıl olsa eylülde düğün olacaktı die biliyordum bizimkilere de söylemek istemedim çalışmam konusunda baskı yaptıkları için. Tabi kız kardeşime söyledim oda beni tehdit etti babama söylemekle. Bizde nikahtan vazgeçtik ama yinede babama söylediler babamda kırıldı benden gizli neden yapıyorsunuz o herif dedi die neden işten çıkıyorsun die. Halbuki bunu isteyen bendim çıkmayacaksın baskısı yaptı ve düğün falan yok yılbaşından sonra nikahla gidersin dedi. Yanlış olmasın 30 yaşındayım. Kayınpederim de haklı olarak biz konuşup anlaşmıştık sözünden dönmek olur mu diyor. Nişanlım sevdiğim adam seni bana yar etmeyecekler deyip ağlıyor. Nişanlım maddi durumu gayet iyi elektrik mühendisidir bende lisans mezunuyum hani aramızda olumsuz olacak hiç bişey yok. Şimdide babam beni takip ediyor niaşnlımla dışarı çıkamıyoruz. Ancak işten alıp beni eve getirirken yolda zamqn geçiriyoruz. Artık çok doldum evden ayrılmak istiyorum ama kırmakta istemiyorum çünkü onları seviyorum. Hiç böyle bir tecrübesi olan oldu mu fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Hayyyydaaaa. Şartlar elverişli evlenmek için. Baban da haklı ama. Annesiz babasız nikah mı yapacaksın.

Bekle. Baban vermicem seni dememiş ki. Nişanlının gizli nikah olayı da saçma geldi bana.

İştn ayrılmk istiyorum tek derdim bu tazminat lazım olur die düşündüm. Zaten vazgeçtik yapmadık. Yılbaşından sonra tamm diyecepine ikna olamıyorum

30 yasinda gibi davranmiyorlar ama size :110:
Baba isten ayrilicam tazminati alicam bu konu hakkinda tartisma istemiyorum diyebilirdiniz .
30 yasindasiniz kardesiniz tarafindan tehdit ediliyorsunuz .
Ben pek anlamadim

Evet çünkü ben hep sessiz hep sakindim. Kırmaktan incitmekten o kadar çekiniyorum ki kendi istediklerimi de yapamıyorum. Söylediğimde hayır denilince karşı çıkamıyorum

Nikâh işi babayı kızdırmış. Bence baban haklı tepki vermekte. Dakat gördüğüm en fesat kardeşe sahipsin. Ben olsam hem ablamı evlendirmem hem babama söylemem.

Ailen seni vermemezlik yapmamış neden gizli işler çeviriyorsunuz? Bence o nişanlında var bir bit yeniği. !

bence kesinlikle bekle aileni arkanda bırakma. bekle olmayazsa ikinci şıkkı denersin. verecek baban zaten sadece kızdığı icin tavır yapıyor bence. böyle bi durumda ben beklerdim üc bes ay icin ailene sırtını dönme. senın süphen ocakta da olmazsa dıye emın olamıyorsun anlıyorum. beklemekte fayda var

Artık çok doldum evden ayrılmak istiyorum ama kırmakta istemiyorum çünkü onları seviyorum.
Ailenizle kalın ayrılmayın.. Zaten evlenip ayrılacaksınız.. Sorun yapmayın. Son günleriniz.
Aileden ayrılırsanız bu sefer daha çok alınırlar..

Nişanlınıza da söyleyin babam izin vermedi. Diye.. Kaç yaşında olursanız olun.. Babanıza saygı duyduĝunuzu hisseder..gizli iş yaparsanız ailenize deĝer vermediĝinizi hisseder.. Düşüncelerim bunlar..

Evden ayrılacak bir durum yok. Baban kesinlikle olmaz evlenemezsin demiyorki. Sizin gizli nikah yapma tavrınıza karşılık yılbaşından sonra olsun diye tavır almış. Sakin bir şekilde konuşun babanızla ve evden şimdi ayrılırsanız ailenizle ilerde durum düzelse bile içinizde hep bir burukluk kalır. Nişanlınız da olayı iyice abartmış sizi sakinleştireceği yerde, yangına körükle gitmeyin. Bekleyin ailenizin olmadığı nikah düğünle evlenmeyin

Back
X