• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyım ve korkuyorum

Aslında arkamda oldugunu goruyorum ama. Bı soz vardır ıt enıgıne er yada gec doner dıye.
Sonra dıyorum elin iyisi mi var. Sanırım artık kendımle cebelleşiyorum aileside bi bakıyosun cok ılgılı. Anlayıslı bı bakıyorsun karısacak gbı kendı aılemde olsun mesafe konulmaz anahtarını dahı vermelısın dıyor ama nısanlım bu konuda benden once yorumunu yapıyor ksrsı ama aynı sofrada kasık sallmadıkca kımse kımseyı tanımıyor
Aynen öyle. Ayrılacağınızı sanmıyorum o zaman sınırlarınızı şimdiden çizin. Aynı sofrada kaşık sallamayın çok fazla mümkünse. Tabiki beraber sofralarda kurulur ama kapınız sofranız ayrı olsun. Bunları olsun deyip bırakmayın nişanlınıza da söyleyin kesinlikle tepkilerini düşüncelerini görmeden sakın evlenmeyin. Zihin okumasınlar önceden bilsinler ne düşündüğünüzü yoksa sonradan çook başınız ağrır. Hayatınıza zar atmayın bakın burası önemli yani bize söylediklerinizi nişanlınıza uygun dillerde söyleyin bilsin. Sonradan zaten böyle olacaktı bilmiyor muydun der hiçbir şey diyemezsiniz

Merhaba. Ben nişanlıyım ve 5 ay sonra evlenıcem kayınvalidem ile alttı üstlü oturucaz. Kayınvalıdem. Aslında cok ıyı fakat cocuklarına aşırı düşkün ve biraz takıntıları varı.
Ben kendımı rahat hissetmiyorum aslındailk gelinim ve kızları yok kızada cok duskunler fakat özellıkle temızlık konusunda bıraz takıntıları var ben normal olarak yapmam gerekenlerı bılıyorum ama. Ne yazık ki sanırım begenmıyor bulasıklarına ellememı ıstemıyor fincanları yıkadıgım da tepkı gormustum. Bu yuzden sureklı tedırgınım nasıl. Hareket etmem gerektıgı konusunda zorlanıyorum kendı annem yapıcaksın dıyor ıkı annenın arasında kaldım ve altlı ustlunoturcagımız ıcın bana karısmadından da korkuyorum ya nısanlım arkamda durmazsa dıyede korkularım var

Sız hıc bu durumu yasadınız mı ve ne yaptınız
Böyle birşey yaşamadım ama nişanlıyken korktuğun herşey evlenince karşına çıkıyor buda bir gerçek 😂😂 dokundurtmadısayda kendi işini sende dahil kimseye yaptırmayan bir insan demekki senin evine karışır mı karışmaz mı eşya alım zamanı anlayabilirsin bence eşinede güvenmek konusu aranızda yorumsuzum 😅

Size hak veriyorum ama artık bu konuda yapcagım nıseybyok ben yeteronce dırendım benı anlıyan bı aiemde olmadıgı ıcın tek basıma anlamsız oldu cabam benım aılrmde mesafe konulmaz vs dıyor aılemde erkek arkadasımda yapımı bılıyor gittiği yere kadar. Gider kımse bosanmak ıcın evlenmıyor ama bız aıle olmazsak. Bnde kendımı bu yolda heba edemem . Zaten kendısı de goruyor
Bak yol yakınken diren. Aşkından ölüyormusun nişanlının. O binaya girince çıkış kavgasız olmuyor. Ben evlenirken banada akrabalar babam falan kvye yakın otur dedi ve istemedim. Bana öcü görmüş gibi bakıyorlardı.Evlenecek kararı vermişsin, evin kararını ailen degil sen vereceksin.

Aslında arkamda oldugunu goruyorum ama. Bı soz vardır ıt enıgıne er yada gec doner dıye.
Sonra dıyorum elin iyisi mi var. Sanırım artık kendımle cebelleşiyorum aileside bi bakıyosun cok ılgılı. Anlayıslı bı bakıyorsun karısacak gbı kendı aılemde olsun mesafe konulmaz anahtarını dahı vermelısın dıyor ama nısanlım bu konuda benden once yorumunu yapıyor ksrsı ama aynı sofrada kasık sallmadıkca kımse kımseyı tanımıyor
Bak benim kayınvalide çevreye karşı melek, bana karşı da iyi. Karışmam diyordu, o bile karışmaya çalıştı. İyi kayınvalide bile karışıyor. O yüzden uzaklık iyidir. Hata yapıyorsun. Şimdiki aklım olsa evi daha da uzaktan tutardım.

Evet bunun olabılceğıne ınanıp bunu bekledım ama sonra gordum kı bu boyle olmucak sen ne yaparsan yap o senı gormucek ne olursan ol elsın ıste
Niye yaranma çabası anlayamadım. Annenin yapacaksın demesi de ilginç sanırım ailen de erkek öncelikli bir yapıda büyütmüş seni. Boş ver gitsin ya.

Merhaba. Ben nişanlıyım ve 5 ay sonra evlenıcem kayınvalidem ile alttı üstlü oturucaz. Kayınvalıdem. Aslında cok ıyı fakat cocuklarına aşırı düşkün ve biraz takıntıları varı.
Ben kendımı rahat hissetmiyorum aslındailk gelinim ve kızları yok kızada cok duskunler fakat özellıkle temızlık konusunda bıraz takıntıları var ben normal olarak yapmam gerekenlerı bılıyorum ama. Ne yazık ki sanırım begenmıyor bulasıklarına ellememı ıstemıyor fincanları yıkadıgım da tepkı gormustum. Bu yuzden sureklı tedırgınım nasıl. Hareket etmem gerektıgı konusunda zorlanıyorum kendı annem yapıcaksın dıyor ıkı annenın arasında kaldım ve altlı ustlunoturcagımız ıcın bana karısmadından da korkuyorum ya nısanlım arkamda durmazsa dıyede korkularım var

Allah yardımcın olsun 5 ay sorası için.

Altlı üstlü oturacağınız için bunlar sadece ön gösterim 😐imkanımız olsa dahi ne kayinvalidem isterdi altlığı üstlü oturmayı nede ben. Herkesin kendi hayatı kendi düzeni var herkes evinde sagolsun der hep 😅benim tabi canıma minnet 15 dakikalık uzaklıkta otururuz ama haftada bir kez görüşürüz

Ne nişanlıyken ne de evliyken bulaşık yıkama muhabbetlerine hiç girmedim. Eşim de istemezdi girmemi. Kendi evimde iş yapmıyorum başkasının evinde zorunluluk olmadıkça neden yapayım.
E sizin de zaten beğenmiyormuş yapmayın. Mesafenizi baştan belirleyin.
Altlı üstlü oturacak olmanız zaten zorlayacaktır. Umarım çalışıyorsunuzdur ve mesafenizi belirleyebilirsiniz. Ama şu an görünen çok zor olduğu.

Gittiğim zaman kahve içip fıncanları öylece bırakmalımıydım. Yıkadım 🤷
takmayın kafaya, beğenmiyorsa kendi sizden sonra istediği gibi yıkar. Kapılarınız ayrı olacağı için kendi evinizde istediğiniz gibi yıkayın. Kayınvalideniz size geldiğinde şöyle düşünün, kendi anneniz veya bir teyzeniz bazen mutfağınıza gelip bazı akıllar verebilir, buna alınmazsınız; kayınvalidenize de alınmayın hı hı deyip geçin. Karışmanın dozunu kaçırmıyorsa, size hakaret etmiyorsa sorun yok.

Aynı şehirde yaşamayı bile istemem. Altlı üstlü oturmayı hiç düşünemiyorum, korkunç.

Nişanlınızın arkanızda duracağından şüpheliyseniz hiç girmeyin bu yola. Evlilik size zehir olur.

Nie yıkadın yıkamasaydın zaten yorgunsun nıe zahmet ettın dedı ama tekrarlıyarak
Allah'ım milletin kaynanası neden yıkamadın der. Sen gelmişsin buraya bana bulaşık yikatmadi diyorsun:KK14:

Aslında güzel bişey demiş azarlamamış kötü davranmamış yorgunsun bide benim işimi yapma demiş işte...

Bu arada benim kayınvalidemde çok iyi birisidir. 9 senelik evliyim bana bir kere bile kötü bir laf etmedi. Ama nişanlıyken bizim üst kata gelin dediler ben istemedim eşimde bu konuda bana söz vermişti o da istemedi. Sözünde durmasaydı nişanı atardım ...

Kesinlikle birlikte yaşamayı kabul etme...

Kalın ayrı evin ayrı. Karışma isine boşver sen evine kocana bak. Saygıda kusur etme önemli olan bu. Kendi evinde de sen karistirmazsin basta nasıl alistirirsan öyle gider unutma. Sen de kendi düzenine dokundurma 👍🏻

Back
X