Niye başaramıyorum ben :(

Eyiryah1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
208
130
103
38
Merhaba kizlar yine aklınıza ihtiyacı olan ben.. hayatım boyunca hep tombistim çocukluk dahil defalarca diyet yaptım bozdum yaptım bozdum :KK43: bundan 4 yıl önce 91 den 68 e düştüm diyetisyen ve spor sayesinde ne ilaç ne çay bilmem ne hiç birşey kullanmadım ama o kilomu koruyamadim şuan 1,5 yaşında kızım var ona 90 kilo hamile kaldım 99 ile doğum yaptım 1,5 yıl geçti ama ben hala 90 kiloyum aklım fikrim hep yemek yemekte akşam ne yesem öğlen ne yesem hep bunları düşünüyorum bütün kan tahlilerime baktirdim kilo vermeme engel hiç bir durumum yok ama zayiflayamiyorum çünkü aşırı şekilde yiyorum obez olmaktan korkuyorum. Ve annemi 53 yaşında kaybettim kilosuna bağlı birçok hastalığı vardı eşim annen gibi seni 53 yaşında kaybetmek istemiyorum diyor bir heves geliyor ama sonuç yine hüsran benim gibi olup başaranlar varmı aranızda yardiminizi istiyorum :işsiz:

Bolca yürüyüş yap, yüzebiliyorsan yüzmeye git. Tamam ye, ama sebze meyve ye. Et yemeği, börek, poģaça da olmayıversin. Azar azar yap, hergün yap. Ya da buradaki diyet yarışmalarına katıl. Faydası olur illaki.

Troid ve insulin direnci baksın doktor sizde eğer normalse psikologa gidin ,yemek bi kaçış noktası olabiliyor

Ara ögunler yaparak kilo verebilirsin. Ekmek hic yeme sekeri azalt kendini cok kasmadan basarirsinin bunu

çünkü gerçekten istemiyorsun.irade zayıflığı.
instegramda kılolu olmasamda azimleri için takip edıyorum örnek alıyorum kendıme.çok kılolu olupda sporcu olanları takip et motive olursun

İştah kontrolü alıştığınız düzenden çıkarmak çok zor oluyo motivasyon için spora başlamak sizi zihnen zayıflamaya programlar. Bunun dışında bilinçaltındaki yeme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz. Youtube’da erdem taşkınsu’nun bilinçli kilo verme meditasyonu var kesinlikle faydası gördüğüm bi meditasyon oldu bende. Dinledikten bi süre sonra iştahınızın azaldığını görebilirsiniz bence deneyin 👍🏻

Bolca yürüyüş yap, yüzebiliyorsan yüzmeye git. Tamam ye, ama sebze meyve ye. Et yemeği, börek, poģaça da olmayıversin. Azar azar yap, hergün yap. Ya da buradaki diyet yarışmalarına katıl. Faydası olur illaki.

Diyet yarışlarını bilmiyordum canım bakicam çok tes ederim

İştah kontrolü alıştığınız düzenden çıkarmak çok zor oluyo motivasyon için spora başlamak sizi zihnen zayıflamaya programlar. Bunun dışında bilinçaltındaki yeme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz. Youtube’da erdem taşkınsu’nun bilinçli kilo verme meditasyonu var kesinlikle faydası gördüğüm bi meditasyon oldu bende. Dinledikten bi süre sonra iştahınızın azaldığını görebilirsiniz bence deneyin 👍🏻

Hemen bakicam :)

Ben hamileliğimde 25 kilo aldım, 10 aylık oldu bebeğim , spor ve sağlıklı beslenmeyle çoğunu verdim.

Bende yemek yemeği çok seviyorum, oldukça da iştahlıyım, diyet çözüm değil beslenme seklinizi değiştirmeniz gerekiyor. Çünkü diyet yapıp istediğiniz kiloya ulaşsanız da belli bir süre sonra tekrar geri alıyorsunuz.

Özellikle akşam 6-7 den sonra birşey yemeyin. Tatlı ihtiyacı için hurma tüketiyorum ben. Hamur işi ve abur cubur yerine alternatif sağlıklı şeyler tüketebilirsiniz. Havalar ısındı yürüyüş yapın bol bol. Herşey beyninizde bitiyor bunu da unutmayın.

Merhaba kizlar yine aklınıza ihtiyacı olan ben.. hayatım boyunca hep tombistim çocukluk dahil defalarca diyet yaptım bozdum yaptım bozdum :KK43: bundan 4 yıl önce 91 den 68 e düştüm diyetisyen ve spor sayesinde ne ilaç ne çay bilmem ne hiç birşey kullanmadım ama o kilomu koruyamadim şuan 1,5 yaşında kızım var ona 90 kilo hamile kaldım 99 ile doğum yaptım 1,5 yıl geçti ama ben hala 90 kiloyum aklım fikrim hep yemek yemekte akşam ne yesem öğlen ne yesem hep bunları düşünüyorum bütün kan tahlilerime baktirdim kilo vermeme engel hiç bir durumum yok ama zayiflayamiyorum çünkü aşırı şekilde yiyorum obez olmaktan korkuyorum. Ve annemi 53 yaşında kaybettim kilosuna bağlı birçok hastalığı vardı eşim annen gibi seni 53 yaşında kaybetmek istemiyorum diyor bir heves geliyor ama sonuç yine hüsran benim gibi olup başaranlar varmı aranızda yardiminizi istiyorum :işsiz:
Ben de yemeyi severim. O yüzden kendime şöyle bir düzen kurdum.
Akşam 6 ya kadar canımın istediğini yiyorum ama daha az.
Mesela 2 tabak makarna yiyorsam 1 tabak yiyorum. 5 dilim tatlı yiyorsam 2 dilim yedim.
Ancak akşam 6 dan sonra yemeyi tamamen bıraktım. Çok zorlanırsam bir bardak süt içtim ya da bir kase yoğurt yedim.
Bu şekilde 1 ayda 6-7 kg verdim.
Eğer yürüsem eminim daha çok veririm.

Yukarda da bazı arkadaşlar değinmiş gerçekten bu irade zayıflıyığı. Bende de aynı sorun var,ben depresyona girip verdiğim 35 kiloyu katlayarak geri aldım. Hala daha verebilmiş değilim,ama gidin bi tahlil yaptırın mesela benim insülin direncim var. Bunu gidermek içinde tedavi oluyorum.

Yukarda da bazı arkadaşlar değinmiş gerçekten bu irade zayıflıyığı. Bende de aynı sorun var,ben depresyona girip verdiğim 35 kiloyu katlayarak geri aldım. Hala daha verebilmiş değilim,ama gidin bi tahlil yaptırın mesela benim insülin direncim var. Bunu gidermek içinde tedavi oluyorum.

İnanın bütün tahlillerimi yaptırdım ne insülin direnci ne şeker ne kolestrol hepsi normal tek sorunum pis boğaz olmam sanirim

Annesizliğin nasıl bir his olduğunu evladınızda tatmasın bence eşiniz haklı. İnşallah verirsiniz kilonuzu. Çok değilmiş zaten.

Bir insanin herhangi bir saglik sorunu olmadigi surece sirf iradesini kontrol altina alamadigi icin kilolu olmasi paket paket sigara icmesiyle ayni sey benim icin. Nasil ki sigaraya bagimli olunuyorsa yemeye de ayni sekilde bagimli olunuyor. Bazi psikplojik sebepler sizi buna itebilir. Yasaminizda sizi zorlayan, ustune gitmek istemeyip de yemeyi ondan bir kacis olarak gordugunuz sorunlariniz var mi? Bir donem, bebegim biraz daha kucukken yasadigim sorunlar yuzunden sigara ve abur cubura cok dadanmistim. Beni onlar mutlu ediyordu. Daha sonra bu sorunlarin uzerine gidip olumlu ya da olumsuz cozume kavusturunca icsel bir rahatlama yasadim ve onceden arada sirada tukettigim halime geri dondum. Asla tamamen yasaklamadim ama bagimli da olmadim. Su an hamileyim, o yuzden sigara asla tuketmiyorum. Abur cubur da az ve seyrek. Hamile olmasam da bunlarin beni mutlu etmedigini, anlik bir kacis oldugunu ve uzun vadede bana cok zarar verdigini biliyorum artik.

Back
X