Niye böyle düşünüyorum :(

arkadaşım ilk başta şaka yapıyorsun zannettim ...
bunları gerçekleştirmen için çok çalışman gerek biliyosun dimi
o otobüsle gittiğin dersaneyi. çok iyi değerlendirmen gerek..
ben bu sene özel bir okulu burslu kazandım
okulda inanılmaz zengin kişiler var aynı senin anlattığın hayatı yaşıyorlar...
imreniyor muyum hayır..
ben sadece bekliyorum çok hayallerim var benim de ama
herşeyin zamanında olacağının farkındayım...
senin de sabırlı olman gerek ama kurduğun hayaller pek cüzi gelmedi bana
hazırdan istiyorsun sen neden böyle doğmadım der gibi bir halin var
bence oturup bunları gerçekleştirmen için neler yapabileceğinin planlarını kurmalısın..
blmem anlatabildim mi...

okurken bi an kendimi gördüm dedim, kendi ergenliğe geçişimi. Sonra hayatın darbelerini daha çok yedikçe, mesela otobüs parası olmadığı için kışın sabahın 5,30 unde evden çıkıp 7,40 dahi derse yürüyerek yetiştiğimden beri. Eşim 1 yıl çalışamadığı için kahvede arkadaşlarının ona uzattığı sigarayı içtiğimden sonra, yada kıyafet alışverişlerimi sezon sonu olanlardan aldığımdan beri hayatı anladım. Umarım geçiş dönemin kısa sürer seninde. Şuan o çalışmayan eşimle elele verdik ve iki sene hem kendi işimizi kurduk hem arabamızı aldık. Allah kısmet ederse yazada evimizi alıp çocuk sahibi olucaz, sonrasındada. Dilerim sende bu hırs varken yüreği güzel insanlar karşına çıkar. Nefsin hayatını kötü etkileyebilir. Bence özenme çok istiyosan benim gibi git internetten beğendiğin ne varsa sepete at. Sonra o siteden çık ve tarayıcı geçmişi temizle, bak iyi gelicektir eminimki bu alışveriş sana.

yaşadığın hayatının kıymetini bil,bak kültürlü ve orta gelirli bir ailen var.Çöpten ekmek de toplayabilirdin annenle ya babanla,öğrtenim göremeyebilirdin,hastalandığında doktora gidecek sosyal güvencen olmayabilirdi.Hauatının kıymetini bil dön senden kötü durumda olanlara bak senden yukarıda olanlara değil.Elindekilerin kıymetini bil.Senin zihniyetinde ki kızlar ya lüks merakı yüzünden zengin koca hayaliyle babaları yaşındaki bir parababası çapkın kadınları kullanan bir tiple evlenip harcanır ya da şarkıcı olma hayaliyle evden kaçıp beyoğlunu mesken ederler kendilerine...Aklını başına al çünkü bu özenti hayra alamet değil.Hayatın zenginlik hayalleri ile elinden uçup gittiğinde kafanı duvara vuran ve dönecek bir baba evi bile bulamayan bir sonla karşılaşabilirsin.Abla tavsiyesi aklını başına al ve sahip olduklarının kıymetini bil...

çok güldümmm yahu
bak nihal tam senin anlattığın gibiydi ama annesi yoktuuuu annesini ne kadar özlüyordu
babası onaylamadığı bi evlilik yapmıştı
üstelik sevdiği adam onu üvey annesiyle aldattı
bihter desen söylediklerine sahipti ama intihar etti

bunlara sahip olmak mutluluk getirmiyor her daim demek kiiiiiiiiiiiii
derslerine çok çalış e mi!

kim istemez ki zengin olmayı rahat rahat yaşamayı. Ama senin zaten böyle bi fırsatın var.
tama bu dönemde yani şimdi zengin olamzsın ama okulunu bitirip bi meslek sahibi olduğunda neden olmasın. Mesleğini eline alana kadar sabret ozmn piyanonda oluurr istediğin kıyafetleride kimseye muhtaç olmadan alırsın . Senin yerinde olmak isteyen birsürü insan vardır. Bardağın boş tarafına bakmayı bırak dolu tarafına bak.
Annen-baban yanında
Durumunuz orta seviyede
Kültürlü bir ailen var
Dersaneye gidebiliyosun (gidemeyen okdar çok insan varki )
ve ve ve en önmlisi OKUYOSUN...

Güzelim bu saydıklarını her genç her insan ister hiç bir zaman kendinden yüksekleri düşünmücen annen baban memurmuş senin yaşında babası işsiz insanlar var bunları düşün şükret ben zanmıyom durumunuzun okadar kötü olduğunu asgari ücret in 1 kat fazlasını alıyodur memurler herhalde

sen dershaneye bile gidiyorsun bak nekadar güzel ben gidemedim hiç .sakın çok fazla hayaller kurma böyle mutsuz olursun.gerçek dünyaya dönmelisin etraftaki insanları gözlemle haline şükret.

Yüklenmeyin kardeşimize daha yaşı çok genç ..
diziler olabilir , arkadaş çevresi olabilir , özenti bunlar zamanla oda anlayacak ..

AMA bence çok şanslısın neden biliyormusun ; seni dersaneye yollayan ve okumanı ıyı işler başarmanı isteyen ve destekleyen bir AİLEYE sahipsin ..

ben 23 yasındayım .. hıcbırzaman okumamı isteyen beni bilgilendiren destekleyen bir aieleye sahip olamadım.. ailemden çok insanı da kaybettim .. ama oturup durumuma hayıflanıp kendıme acımadım..

İşe girdim , ezildim baktım ben ezilecek bir insan değilim okuyup bıyerlere gelmem lazım , kendi çapımda hiçbir destek almadan üni.sınavına çalışmaya çalıştım .. şuan okuyorum, bitti mi ? hayır canım bitmez .. iyi işler , iyi yerler istiyorsan çalışmak , çabalamak zorundasın .. sabırla alnının terıyle ..

boylesı inan bana çok zevkli .. hazıra konmak , hazırdan yaşamak basittir , ama elinde olmayanı kazanmak sahip olmak çok ayrı bir hazdır .. bunun adıda Başarı'dır ..

Yaşın çok genç : önünde seçenekler var ; ya çok çalışır sabır eder iyi bir üni. iyi bir meslek seçip paşalar gibi okur mesleğinle yükselirsin ; yada böyle hayıflanır , bulundugun durumda kendıne acımakla hayatını perışan edersin .. seçim senin ..
yolun açık olsun ..

17 yaşında bir genç,ailesinin maddi durumunu idrak edip ona göre davranacak yaştadır.
"annemin dediğine göre normal bir memur ailesiymişiz" Bu cümle 17 yaşında biri için enteresan olmuş.Yazılanlar 12-13 yaşında birinin düşünceleri gibi ama buna karşılık imla mükemmel.17 yaşında böyle yazan var mı bilemiyorum.Bu yaşlarda genellikle msn veya mesaj diliyle yazıyorlar.Yaş gerçekten 17 ise tebrik etmek lazım.

Neyse,ciddi olduğunu varsayarsak,Geleceğini şekillendirmene az kalmış.Çalışıp iyi bir bölüme girersin,başarıyla mezun olup iyi bir iş bulursun,iyi bir maaşı garanti edersin.Bu arada ilişkilerine dikkat edersin,mantığını kullanıp maddi durumu iyi birisi ile evlenirsin.Tabii bunlar sana köşkte yaşamayı,hizmetçileri,şöförleri sağlamaz ama en azından hayat standartın yüksek olur.

Zaten dediğin şartlarda yaşayan kaç kişi var ki ? Neden zengin değilim diyeceğine elindeki imkanları değerlendirip yükseltmeye çalışırsan daha mutlu olursun.

Ahh be canim o saydiklarini kim istemez ..
Yakisikli bir söför .. 1.oda dolusu özel cici bici giyimler ..
Elinde bir zil olacak hizmetcini cagiracaksin ..
haftada iki kere spa merkezini evine davet etcen masajmis bakimmis ohhhhhh

ama malesef onlar sadece dizilerde oluyor ..
Cok fazla aski-memnu izlemissin annenin dedigi gibi .. onu izlerken bende
özeniyordum ama iste sadece özenmekle kaliyor öyle seyler .. cünkü gercek hayatta
öyle birsey yok .. olamazda .. ömrünün sonuna kadar calissan anca kücük villa tipi ev alabilirsin
oda ici bos olandan .. onunda ev vergisiymis bilmemneyimis öde ödee bitmez ..
aldigina pisman olursun anliyacagin ..

Senin yasindaki genc kizlarin hayalleri buna yönelik alistim bende böyle seyleri duymaya ..
ama sükür ettki sicacik bir apartman dairesinde oturuyorsun ..
Karnin acikinca dolabi acip biseyler yiyebiliyorsun ..
Üsüdügün zaman giyecek giyisilerin var .. yatagin pamuktan ..

ya disaridaki evi olmayan insanlar ne yapsin .. cöpten aksam yemegi arayanlar ..
hayatinda kitap görmemis okul nedir bilmeyen cocuklar ..
Etin nasil bir tadinin oldugunu bilmeyenler bile var neden .. cünkü paralari yok ..
tas üstünde yatanlar .. cami avlularinda uyuyanlar .. onlar yatak nedir bile bilmiyorlar ..
sen bir elbise icin üzülüyorsun .. piyano alacak paramiz yok diyorsun ..
onlarin ekmek almaya paralari yok ..

Gerceklerle yüzlesmen lazim .. internette bi aralar dogudaki cocuklar icin
e-kardes kampanyalari vardi onlarla mektuplasip kitap kalem vs. gönderebiliyordun ..
Öyle seyler arastir ozaman onlara göre senin ne kadar sansli ve zengin oldugunu anlarsin belki ..

Saygilar ..

hepinize yazdığınız yorumlardan dolayı çok teşekkür ederimdediğim gibi böyle düşündüğüm için ben de kendimi haksız buluyorum ama bi de şu var ben en ufak bi hata yapsam ailem sürekli üstüme gelir bana karışır hatta bağırır annem döveblir deama zengin insanların hep saygın bi hayatı var yanlış yapsalar bile kimse onlara hakeret edemez ben öyle değilim işte arkadaşlarım ailem öğretmenlerm bazen bana çok yüklenip kalbimi kıracak davranışlarda bulunabiliyorlar hatta dün annem bana çok bağırdı ve şu an küsüzeğer zengi olsaydım kimse bana bu şeklde davranamazdıher istediğime sahip olurdum kafamı dağıtmak için evden bile dışarı çıkamıyorum böyle bir hayatım var benim iyiliğimi böyle mi istiyorlar böyle üzerime gelerek mi

arkadaş belli ki fake !
17 yaş çocuk sayılır daha ama bu kadarı da olamaz.
bir insan bu kadar çocuk, bu kadar bencil olamaz.
bir an önce kendine gel!
akşam akşam sinirlerim hopladı.

Zengin insanlarin aileleri cocuklarina ''SEVGi'' ve ''$EVKAT'' verecekleri
yerine ''PARA'' veriyorlar !!

Herseyleri var evet ama ''ANNE''-''BABA'' $evkati ve Sevgisi yok ..
Mutluluk parayla alinacak birsey degil ..
Kuru ekmege talim olurum ama ANNEMiN bana verdigi Sevgiden hic bir ZENGINLIK icin
vazgecmem ..
Annemin Sol Yanina Yattigim Zaman .. Onun Kalp Atislarini Duydugum Zaman
Bütün SIKINTILARIM-Dertlerim gidiyor benim ..
Zenginler öyle degil iste .. Paraya Sarilip Yatsan MUTLUMU Olacaksin ???
bunu simdi cok merak ettim iste ..

umarım bigün istediklerinize sahip olursunuz ama ailenizi bu konuda üzmeyin lütfen!
eminim her anne baba gibi ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlardır
ülkemizde sizin dediğiniz şartları sağlamak hiç de kolay değil demekki onların elinden bu kadar geliyormuş şükredin halinize
ama şu da var ki bunun sonu hiç bi zaman olmaz hep daha fazlasını istersiniz, elinizdekilerle yetinemezsiniz
bu düşüncelerden kurtulmaya çalışın
ayrıca sizinle düşüncelerimiz arasında uçurum var ama sizden 1 yaş büyüğüm sadece
herkes yaşa bağlamış olayı ama kişilik çok daha önemli bence

Çevrede o kadar aç açık insan varken sen de bunu dert diye yazmışsın arkadaşım
Şaka mı yapıyorsun ya
Kim istemez o dediklerini ama herkesin bir durumu var değil mi
Maalesef bütün insanların ailesi Sabancı yada Koç ailesine mensup değil
Biz de yokluk içinde büyüdük ama hiç bi zaman senin gibi düşünmedim
Hani diyeceğim ki ergen aklı diyeceğim ama bizde geçtik o dönemlerden
Hepimiz ergen olduk
Senin yine annen öğretmen baban emekliymiş yani 2 maaş giriyor evinize
Şükret ve Allaha dua et
Yarın birgün seni de göreceğiz çocuklarına ne verebileceksin

ne güzel okuyorum dersaneye gidiyorum diyorsun
ben senin yaşında çalışıyordum ve evin faturalarını ödüyordum
bence artık tv izleme ve kitap oku ve çok çalış
meslek sahibi ol

evet bencede yaşla alakası yok
annem beni anlamıyor
babam bana kızıyor filan tamam
bunlar ergen çağlarda yakınılıcak şeyler ama
neden köşkümüz yok
neden çok paramız yok bunlar biraz şımarıklık bence
hepimiz geçtik o yaşlardan

bence bu küçük kızın hiç derdi yok kendine dert edecek bişiler arıo .. baban emekliymiş annen öğretmenmiş annen en az 1.500 tl maaş alıodur ek ders falan .. babanda en az 800 tl alıo die hesaplarsak evinize 2000 tlden fazla para girio demektir ha dersaneyede gittiğine göre durumunuz ii sayılır bu ülke şartlarında gayet güsel .. ha şartlarınız nedir bilemem tabi kaba taslak sölüorum .. ama bu yaşlarda hepimiz aynıydık annem bana şurdan kalk buraya otur dedi hadi ağla baban böle yaptı ağla v.s sana tavsiyem şu ki bugünlerini ailenle en güsel şekilde geçirmeye bak evlenince ararsın anne babanı ...arkadaslarnda dediği gibi sölediğin hayatlar tv dizilerinde olur .. tv izlemeyi azaltırsan dertlerin biter .. tabi bu arkadas fake değilse ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…