Niye böyle düşünüyorum :(

hep bu dizilerden hepp ergenlerin aklına böle şeyler sokuyor bu diziler kaldıki bazen biz büyükler bile etkileniyoruz ... hiç kimse o dizilerdeki gibi yaşamıyor ... yaprak dökümünü ilk başladıgında dedimki nihayet fakir ama gururlu bir dizi kıt kanaat bir aile ama ilerleyen bölümlerde onlarda sapıttı basladılar villalar köşkler cart curt :26: dedim aman buda aynı b..
fazla tv izleme bence güzelim sen onları izleyip ozenirken o seni ozendirenler paracıkları götürüyor sanada böyle hayallerle kafayı yemek düşer sen dersini çalış iyi okulları oku zeki ol meslek sahibi ol bu bahsettiklerinin hepsine genede kavuşamazsın ama kalbur üstü bir hayatın olmasına yeter

dizilere bu hayallere kapılıp dersindende geri kalma

hakikaten şaka gibi.. tövbe tövbe yalıymış hizmetçiymiş...:)) abi bir insan farklı güzel kıyafetler falan isterde yalı da neymiş

ince bir detay o evinde çalıştırmak istediğin hizmetçininde bu tarz hayalleri var yok yok hayal degil onunki kesin isyandır düşünsene sen uzaktan özeniyorsun o özendiği hayatın içinde sadece hizmetçi beterin beteri yani

Arkadaşım,bu konunun GERÇEK oldugunu varsayarak konuşursam;ınankı hayatta sağlıktan daha önemli birşey yok..Al sana Türkiye'nin en zengini Sakıp Sabancı ne demışti birgün TV de..''yüzlerce arabam var ama birgün çocuklarımdan bindiğini bile göremedim..'' neden çünkü sağlıkları yok..senın ıstedıgın herşeye sahip ama o senın sağlıgına sahip değil..öldüğünde kefenının ıçıne degıl mal mulk para saygınlık bı çift çorap bıle koyup goturemezsin..yaşın küçük bu tür düşüncelerden uzaklaş fazla hayallere kapılma..elindekilerin değerini bil..ki fazlasını alabilesin okula yoğunlaş,dersaneye gıdemeyen ne kadar ınsan var..sınavı kazan gerisi inan daha güzel olacaktır.Ünv hayatında hayallerden uzaklaşıp gerçek hedeflere ılerleyebılırsın sevgıler :80::80:

Kurduğun hayallerin hepsinin fazlasına sahibim.. Ama annem babam yok... Ne işe yarar sahip olduklarım, zerre değer taşımıyor.. Bu şekilde düşün birde..

Farkında değilsin ama çok büyük hazinen var evde çok büyük hemde..

Kim demiş zenginlerin hayatı çok mükemmel diye..Onlarda azarlanıyor, onlarda yanıyor, onlarda yoruluyor, üzülüyor, onlarda kayıplar yaşıyor, ağlıyor ,
herşeyi satın alacak para var ama huzuru satın a-la-mı-yor-lar..

Rahmetli sabancı'nın buraya çok uygun düşen bir sözü var :

''Onlarca galerim var ; oğlum o arabalardan birine bile binemiyor, ne kadar mutsuzum, varlık içinde..''

Sağlığın ve dediğim gibi evde hazinen var iki tane hemde..KIYMETİNİ BİL...BU ŞEKİLDE DÜŞÜNMEYE DEVAM EDERSEN sonun vahim olur..

İşte o zaman kafanı bol bol dinlersin dışarıya çıkmana lüzüm kalmadan...

Ergenlik düşünceleri olabilir bunlar evet ; belkide normaldir ki bana göre normal değil..

Fakat ne olursa olsun eğer kendini eğitecek şekilde hayat sürdürürse kişi bu tür durumları yaşamıyor ergenken bile..

Düşün biraz ; düşünen varlık asla varlığının dışında başka varlıklara bu kadar özenmez..

NOT : Eğer illaki piyano çalmak istiyorsan belediyenin açtığı bedava kurslardan birine git, illaki hayatın farklı olmasını istiyorsan, önce hayallerini eğit, sonra sahip olma yolunda adımlar at...

Çoğu kimsenin yanından bile geçemediği dershanede, başarılı olmakla yola başla..

bu istediklerini herkez istiyor ama arkadaşlarında dediği gibi sen gerçekten dizilere kendini kaptırmışsın..
onu istiyorsun bunu istiyorsun ama yarın öbür gün okul bitince
çalışmaya başlayınca hayatın ne kadar zor olduğunu anlıcaksın.İnsanlar üç kuruş için
çalışıyorlar maaş günü gelincede bu hayat pahalılığında o maaş uçup gidiyor..
bence paradan çok en önemlisi sağlık annen baban ve senin sağlığın yerinde mi
yerindeyse hepsi olur zaten.benim annem perşembe günü ameliyat oldu..
ve inan ameliyata götürürken kendimi zor tuttum ağlamamak için
inş sağ salim çıkar ve iyileşir diye.Rabbime binlerce şükür olsun ameliyat iyi geçti ve annem iyi
inş dahada iyi olucak..
sen çalışmaya başla kendi paranı kazanınca harcamaya kıyamıcaksın bile..
o istediğin şeyleride çok çalışırak ulaşabilirsin dicem ama...
hayat artık gittikçe zorlaşıyor.
tek dileyebilicem şey her şey gönlünce olur umarım...

işte bu yüzden kız evlat istemiyorum.çok kompleksli oluyorlar ve bitmez tükenmez istekleri oluyor.böyle kızım olsa sıkarım gırtlağını.

çalışsan en iyisi doktor olsan olamazsın ya hadi olsan diyelim yine de öyle bir hayat yaşayamayacaksın.titre ve kendine gel.annen baban sana şu anki şartları sağlamak için bile ne kadar zorlanıyorlar ama sen oturduğun yerden şunum olsun bunum olsun.
ha dur bakayım seni anlamaya çalışayım.ııııı :44:.ha ergenlik manyak bir dönem ben de bir ara erkek olsaydım onlar ne kadar özgür,erkek olsam şöyle olurdu böyle olurdu diye neredeyse bunalıma girmiştim.Allahtan şimdi mantık oturdu.

ha bazen ben bile özeniyorum senin kadar uçuk olmasa da şöyle geniş bir evim olsa,arabamız olsa diye.ama sonra elimdeki zenginlikleri düşünüyorum.en azından kira vermiyorum diyorum,beni seven kocam var,oğlum var diyorum.eşimin garantili işi var diyorum ve mutlu oluyorum.yoksa iste babam iste sonu gelmez.

bazen annem de der "aah bir hizmetçim olsa" diye ama sonra da der ki "yine de halime şükür ben de hizmetçi olabilirdim."

bu diziler insanları o kadar etkiliyor ki aşkı memnuyu izlerken annem bile etkisi altında kalıp hep derdi."şöyle bir zengin koca bulamadınız ki ben de firdevs hanım gibi zenginlik içinde yaşayayım."

Hayal ettiğiniz insan olmaya çalışmak içinizdeki insanı harcamaktır.
diyorum ve acilen senin bi doktora görünmeni öneriyorum.. sağlıklı düşünemiyorsun..

herkes diziler yüzünden demişte
neden biz insanlar izlediği her diziden
etkileniyoruz neden bukadar zayıf karakterliyiz
genç kızlar zenginliğe özeniyor okumuyor zangin koca peşine düşüyor
erkeklerde kurtlar vadisine hepsi ağar abi nedir bu ya
onlar adı üzerinde dizi tabiki yapılıcak onlarda işlerini yapıyorlar sonuçta değilmi

daha küçüksün tatlım, hayattaki derin acılardan , çıkmazlardan çaresizliklerden habersizsin...olabilir böyle düşüncelere sürüklenebilirsin tabikide bu yaşlarda, henüz ergenlik kişilik gelişiminin yeni yeni oluşmaya başladığı dönemler... belki bir büyüğün yoktur seninle konuşacak akıl verecek... o yüzden buradaki ablaların büyüklerinin sözlerini can kulağı ile dinlemelisin canım diyorum çünkü burada ve dışardaki hayatta da gerçekten zengin herşeye sahip ama birtek içindeki sevgi boşluğunu dolduramayan huzuruna kavuşamayan ya da ikisinede sahip olamamış hatta ve hatta sağlığındanda olmuş nice insan var. belki sen burdaki yorumları okuyup kimse beni anlamıyorda diyebilirsin ama unutma insan kusuru en en başta kendinden aramalı allah akıl vermiş düşünmeli,olayları yorumlamalı,kendine dışardan bakmalı, sahip olduğu güzelliklere bakmalı en azından..
ayakların varmı varsa koşabiliyorsun, gözlerin varmı peki varsa etrafına dolu dolu bak görebiliyorsun,kulaklarınla doğaya kulak ver misal duyabiliyorsun.. yani düşünmelisin yaa düşünmelii en azından sende olmayanı değil sende var olanları düşün..

Şu dünyada anladım ki emek verilmeden yemek yenmiyormuş ya da hakkıyla yiyemiyormuşsun. Çok zenginsin herşeyin var ama mutluluk bunlarla olmuyor cidden şu an sahip değilim evet ama sürekli elimde olan şey bana nasıl mutluluk verecekki. Doyumsuz insan olursun. Zengin olan hergün kalkıp ay arabam var son model aman hizmetcilerim var diye tek tek düşünmüyordur elbet onunda kendine göre dertleri sıkıntıları vardır ve hatta senden daha fazladır malum bal kabın varsa etrafında dolaşan sinek çok olur.

Sizin gibi düşünen çok genç var emin olun...Yallnız değilsiniz

Anne ve babanızı alın ve hayal ettiğiniz o yaşama yerleştirin inanın yine tartışacaklardı bu değişmez !

Sizin yaşınız bulunduğunuz şartlara isyan etmek için çok müsait..

Yaşam amacınızı daha sağlam bir temele dayandırmanız gerekiyor, ama bu denildiği kadar kolay değil...

Kendinizi karakter ve kültürel olarak geliştirirseniz toplumda o şekilde var olur ve Siz özenilirsiniz..Vasıflarınız olur,güçlü bir duruşunuz olur..Farklı olursunuz..

Ama amacınız " lüks yaşam " olursa o yaşama kavuşsanız dahi saygı görmez ve alay konusu olursunuz...

Siz üniversiteyi zengin olmak için okuyacaksanız üniversitede mutlu olmayacaksınız bunu hatırlayın...

4-5 sene sonra burada yazan büyüklerinizi daha iyi anlayacağınıza eminim ve umarım o zaman kadar Sizi doğru yerlere yönlendirecek bir arkadaş ortamı içinde bulunursunuz...

Son düzenleme:
hayatın bana öğrettiği şeylerden en önemlisi ne biliyomusun yetinmeyi bilmek ben 22 yaşındayım çalışmak zorundayım babam çalışmıyo aileme destek olmak zorundayım istediğim gibi giyinip gezemiyorum da arkadaşlarımla 3 beş kuruşun hesabını yapıyorum kimse beni zorlamıyo çalış diye ama ben ne yapmam gerektiğinin farkındayım seninde yapman gereken şey derslerine çalışmak üniversteyi bitirip iyi bi meslek sahibi olmak istedilerini elde etmenin tek yolu bu herkes nerden geldiğini bilmeli ben bu duruma rağmen mutsuzmuyum hayır hayatta mutlu olunabilcek o kadar çok şey varki küçük şeylerle mutlu olmayı bil büyük şeylerin olmasını beklersen mutlu olmayabilirsin

Kendini böyle düsünerek kötü hissediyorsan o zaman sende umut var demektir ailen bu isteklerini sana saglayamaz amaaa
Imkansiz bisi degil hayalini gerceklestirmek istiyorsan canla basla okulunda en iyi mertebeye gelmek icin azimle calisirsan isteklerini rahatliklada ulasirsin.Enstrümanmi calmak güzel kiyafetmi almak istiyorsun kendine o zaman harcligini cikartacak uygun bi is bulabilirsin kendine yardim gibi.Yanliz Mutlulugu maddesel seylerde ararsan mutlu olabilme sansin asla olmaz canim bunu unutma
Senin yaslarinda bende güzel giyinen yasitlarimi gördügümde imrenirdim ama benim icin mutlu olmak icin cok basit bi secim olarak görüyordum Parayi.Durumumuz cok iyidi cok sükür yasitlarim ablalarim biri agzinda biri bogazinda siparisler verirken biz kardesimle colamizi paylasiyorduk.
Bak canim eger sen kendinden Daha üstün Insanlarla kendini hep karsilastirirsan mutlu olamazsin daha cok mutsuz olup özgüvenini kaybedersin.Senden herzaman üstün daha güzel zengin insanlar oldugu gibi senden asagda zor durumda sana göre güzel olmayan insanlarda olucaktir o yüzden bunlari göz ardi etmeden aklina geldiginde böyle düsünürsen mutlu olmak icin cok nedenin oldugunu anlicaksin
Sen bak kendi benligini zenginlik kat en kalici zenginlik

birazcık sükretmeyi bileceksin tatlım..yat kalk dua et ailen seni dersaneye bile gönderiyor okuman için..ama sen neyin dersindesin..ben lisedeyken spor ayakkabımın ucu delindiğinde iğneyle onu dikip tekrar giyiyordum..babamın durumu cok iyi değildi bizim icin para biriktiriyordu..benim için yılda bir kere alısveris yapılırdı 3-5 parca bütün yıl giymek icin..hep kuzenlerımın eskılerını alırdım attırmazdım onlara ben giyerim diye...lisede hep dolmusa bindim gittim kuzenlerim babalarının arabalarıyla giderken..benim babamın arabası bile yoktu ben de cok isterdim o zamanlar hep hayal kurardım dogum günümde babam cekse altıma bi araba gezsem tozsam diye..lisede ilk tekne turuna gidecegim zaman bile ne bikinim ne mayom vardı arkadasım vermıstı..özetle fakirdik ben okurken hiç biseyim yoktu her seyim eksıktı herkes güzel güzel giyinir yeni ayakkabılar alırlardı.benbı ayakkabıyı senelerce gıyerdım..içime batardı üzülür aglardım ama babama belli etmezdım..o da bilirdi bana bisey yapamadıgını..ama seneler gecti noldu babam bize evler aldı altıma arabamı motorumu cektı..8-9 sene önce yapamadıklarını simdi yapıyor..allah bin kere razı olsun..sükret canım böyle olacagımı ben de bilmezdim..sende ilerde ne olacagını bilemezsın..ama su bi gercek tüm kk üyelerinin dediği gibi azla yetinmeyen cogu bulamıyor..

o dizilerdeki gibi insanlar çok az sayıda Türkiyede.. istersen kimsesizler yurdunu bi ziyaret et, ya da huzur evini.. ya da mezarlığa git, ne kadar zengin olsam da bir gün toprak olcam diye düşün. ölmeyen insan var mı?? sonuçta ölüp malımızdan, yaptıklarımızdan hesaba çekileceğiz.
bunları düşünsen yeter sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…