Niye böyleyim...

permanganat

En kimyasal üye ☠️
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
1.848
1.530
niye böyle yapıyorum, niye boşamıyorum bu adamı hala??? Neden bana küfür eden, her akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkıp gece gelmeyen bu adama neden tekmeyi basamıyorum??? ' Kızım eniştenin ölümünden sonra ablan ve çocuğu bize geldi, ikinci bir acıyı bize yaşatma' diyen annem Yüzünden mi, yoksa bana gerçek annelik yapan, çok Sevdiğim kayınvalidemin ' ayrılmanıza dayanamam' lafları Yüzünden mi??? Hiçbiri değil, en çok masum hayallerimin yüzünden.. Hangimiz mutsuz olmak için evlendik ki?? Beyaz gelinliği giydiğimizden itibaren sonsuza kadar sürecek mutlu bir yuva düşledik...güzel çocuklarla güzel evlerde oturmak istedik... Neresi kötüydü ki bunun, kime ne zararı vardı... Ama öyle değilmiş hayat, filmlerdeki, masallardaki gibi beyaz atlı prensler yokmuş. Ben de filmlerdeki prenses Değilim ama yine de evime, eşime Sadık bir kadın oldum, hiçbir şeyime hayır demedim.. Sevgi bu kadar çabuk tüketilen bir şey miydi ki hemen bitti. Ya saygı... Insan eşine nasıl küfür eder, nasıl bu saygısızlığı yapar??? Dayak da yemedim, aldatılmadım ama sevgi ve Saygı yoksa evlilik de yoktur...bitmeli artık bitmeli, yeniden 'ben' olmalıyım.. Belki daha güzel bir Hayatım olacakken dört duvar Arasında şu saat olmuş bir öküzü beklememeliyim. Güçlü olmalıyım, çalışma Arkadaşlarımın, komşularımın, akrabalarımın, Arkadaşlarımın söyleyeceği her şeye karşı güçlü olmalıyım. Direnmeliyim daha güzel bir hayat için, daha gerçek bir yuva için.:. Yarınların daha güzel olacağına inanmalıyım... Onsuz yaşayabilirim, bunu çok iyi biliyorum...sadece biraz daha güçlü olmalıyım...

niye böyle yapıyorum, niye boşamıyorum bu adamı hala??? Neden bana küfür eden, her akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkıp gece gelmeyen bu adama neden tekmeyi basamıyorum??? ' Kızım eniştenin ölümünden sonra ablan ve çocuğu bize geldi, ikinci bir acıyı bize yaşatma' diyen annem Yüzünden mi, yoksa bana gerçek annelik yapan, çok Sevdiğim kayınvalidemin ' ayrılmanıza dayanamam' lafları Yüzünden mi??? Hiçbiri değil, en çok masum hayallerimin yüzünden.. Hangimiz mutsuz olmak için evlendik ki?? Beyaz gelinliği giydiğimizden itibaren sonsuza kadar sürecek mutlu bir yuva düşledik...güzel çocuklarla güzel evlerde oturmak istedik... Neresi kötüydü ki bunun, kime ne zararı vardı... Ama öyle değilmiş hayat, filmlerdeki, masallardaki gibi beyaz atlı prensler yokmuş. Ben de filmlerdeki prenses Değilim ama yine de evime, eşime Sadık bir kadın oldum, hiçbir şeyime hayır demedim.. Sevgi bu kadar çabuk tüketilen bir şey miydi ki hemen bitti. Ya saygı... Insan eşine nasıl küfür eder, nasıl bu saygısızlığı yapar??? Dayak da yemedim, aldatılmadım ama sevgi ve Saygı yoksa evlilik de yoktur...bitmeli artık bitmeli, yeniden 'ben' olmalıyım.. Belki daha güzel bir Hayatım olacakken dört duvar Arasında şu saat olmuş bir öküzü beklememeliyim. Güçlü olmalıyım, çalışma Arkadaşlarımın, komşularımın, akrabalarımın, Arkadaşlarımın söyleyeceği her şeye karşı güçlü olmalıyım. Direnmeliyim daha güzel bir hayat için, daha gerçek bir yuva için.:. Yarınların daha güzel olacağına inanmalıyım... Onsuz yaşayabilirim, bunu çok iyi biliyorum...sadece biraz daha güçlü olmalıyım...
Başkaları için değil, kendiniz için yaşayın.

Tebrik ederim çok içten, dürüst ve mantıklı yazmışsınız. Kendinizi tanıyan ne istediğinizi bilen bir kadınsınız. Zaten neyim doğru olduğunafa karar vermişsiniz. Hakkınızda hatırlısı olsun inşallah.

İlk adım atılmış bile. Neyin ne olduğunu görmüşsünüz olması gerekeni görmüşsünüz sevginiz gözünüzü karartmamış... Yolunuz açık olsun

Boşanmaya karar veriyorum sonra vazgeçiyorum, zaten daha önce de konu açmıştım. Ondan sonra eşim iyiye doğru inanılmaz değişti. Şimdi ise sigarayı bıraktı. Günde 2 paket içiyorken Bıraktı üstelik. Ondan sonra her akşam nargile içmeler, arkadaşlarla sahurlar başladı. Karşı çıktığımda ise bana küfür etti. Sonra da sigarayı Bıraktığı için yaptığını, ona daha çok yardımcı olmam gerektiğini söyledi ve özür diledi. Bana samimi gelmiyor artık ne sevgisi ne özrü...keşke kendi gitse ve gelmese...

Saygıyı kaybetmek.. Eşiniz sizi aldatmış aslinda. Size guzel bir yuva vaad edip hicbir sey yapmamis
Esiniz sizi aldatmis cunku size once aşkım prensesim deyip sonra kufurler savurmus
Esiniz sizi aldatmis cunku sicak yataginizda bir tarafi geceleri bos ve soguk birakmis
Bosanin demek istemem, ama evliliginiz saglikli değil bayan.

Boşanan kişi hakkında saçma sapan konuşan kekolar kaldımı ki hala ya? Neden insanların söyleyeceklerine karşı güçlü olmak zorunda hissedesinizki ne yaşadığınızı siz biliyosunuz sonuçta.Ama bence sizi tutan ''Bir gün düzelirse'' umudu.Ve bu kötü bişey değil.Her evlilikte bazı süreçler zorluk yaşanır bence.Kim bilir,belki düzelir?

Uzman birinden yardım alıp çift terapisti ile Görüşmeden bu kararı vermeyin derim aldatma dayak vs yok kötü alışkanlıklarından vazgeçme yolunda gibi umut ışığı var gibi pozitif düşünmek istiyorum Rabbim yardımcınız olsun

Ramazanlık dönemi geçsin bi hele bi dur sevginden ziyade senin Vicdanın el vermiyor verdiğin Emeğin Boşa gitmesi üzüyor sevginizden değil ne kadar seversen sen bi sure sonra görmüyorsunuz o sevgiyi kimse vazgeçilmez değil bunu da biliyorsunuz , kendinizi böyle diyerekte güçlü tutamazsınız içten içe kendinizi yersiniz , eşiniz genel olarak küfür eden Birismiydi ? Bazılarının Ağzına dolanmış olur hiç ummadığımız anda duyarız bu sözleri . Eşinizle oturun Konuşun düşüncelerinizi Açıkça söyleyin . Gerçekten dula boşaması kolay gelir diye bi söz var boşan demek kolay

baskalari icin mi hayatinizi sekillendiriyosunuz? Anneler uzulmesin diye kotu evlilik icinde anne olup mutsuz cocuklar mi yetistireceksiniz o kaosta? Annelerin size ihtiyaci yok ama dogmayi kendi secmeyen cocuklarin size ihtiyaci olacaktir. Bosan bosanma diyemem de o evde cocuk magdur olur cocuk yapma

:KK61::KK61::KK61:

soylenebılecek herseyı soyleyıp ıcını dokmussun ve hıcbır soz bırakmamıssın bıze yazılacak .
herseyın farkındasın ve dedıgın gıbı bıraz guce cesarete ıhtııyacın var .
sadece sunu soyleyebılırım hayat bazı seylerı ertelemek ıcın cok kısa ..

Çocuğun yokken AYRIL..
Çocuğun olduktan sonra elin ayağın bağlanıyor. Benim şimdiki cesaretim aklım olsaydı çocuklarım yokken bana ilk dayak attığı gün eşimden boşanırdım.....

Ayrıca bir İnsan neyse odur. Asla değişmez ben inanmıyorum buna. Sadece beklediğinle kalırsın. Değişen hiçbişey olmaz çünkü....

daha önce de nişanlıyken konu açmışsın sanırım. ayrılmaya karar vermişsin, ayrılmamışsın anladığım kadarıyla... şimdi de evlilik sonrası sıkıntını paylaşıyorsun... zaten en başından olmayacağını bilmiyor muydun? neden zorladın ki bu kadar???

evliliğin yükünü bir ömür sen tek başına çekemezsin..eşinle konuş ama kesin bir dille..hayatınızda bazı şeyler değişmezse senin değişeceğinden bahset..boşancağından bahset..

neden bılmıyorum boylebır hayatın oldugunu ogrendıgım ıcın cok uzuldum ve cok sasırdım.
kımdın sen bıze ne yansımıztı donup bakıcam yazılarına

Anneniz/kayınvalideniz üzülür evet,ama sonsuza kadar sürmez üzüntüleri emin olun. Bencillik gibi olacak belki ama kendiniz için yapın ne yapacaksanız. Dünyaya 1kez geliyoruz,sizden bir tane daha yok ,bunu unutmayın lütfen.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

kızı mutsuz olduğu halde aman bize acı yaşatma diyen bir anneyi anlamış değilim

X