• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avukatim, daha mezun olmadan evlendim. Stajimi mecburiyet icabı yaptım. Esim de avukat. O zamanlar iyi bir buroda çalışıyordu. Sonra kendi ofisini açtı. E madem bizim yerimiz, ben de çalışayım dedim.
Ama hic adapte olamadım. Kavga eder gibi yaşamak benim tarzım değil. Dayanamıyorum o koşturmaya, o hırsa. Eşim de pek istemiyordu çalışmamı ama kendi kararimi kendim vereyim istedi.
Hamilelik de araya girince, stresten catlamayayim diye yavas yavas azalttım ve tamamen bıraktım.
Herkes tepkili bu konuda. Özellikle meslegimi bilenler. Evet emek verdim, verdigim emegi ben bilmiyor veya dusunmuyor olabilir miyim? Kendi iyiligimi uzak bi akrabadan, bi komsu teyzeden daha iyi düşünmüyor olabilir miyim?
Tercihim bu, bitti.. Kimseye laf anlatmıyorum. Burada bile yorumlarda çalışmıyorum deyince yadirganiyorum
En güzel cevap sanane sana mı kaldı demektir. Insanlara ne çalışıp calismamanizdan herkeste iyicene hadsizlesti. Bence kendileri çalışmak zorunda oldukları için maddiyatı iyi olup çalışmak istemeyenleri sindiremiyolar.

Bu konularda hep polemik çıkıyor. Hiç şaşırmadım.
Ciddi polemikler cıkmış.
Tahminen en az 6 üye ban alacak.. :mapus:
Keşke herkes düşüncesini yazıp geçse.. :olamaz:
Herkese iyi bayramlar..
Gercekten yaaaa
Biktirana kadar yaziyorlar,surda stres atmaya forumda takiliyoruz,insan cileden cikiyor

Keşke her kadın canı istediğinde hemen kendine uygun iş bulabilecek durumda olsaydı.
IMG_20200731_131816.webp

IMG_20200731_131804.webp

Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??

Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??

evde oturup koca/baba parası yemeye alışanlara zor gelir tabii çalışmak.
sonra elin adamı kapıya koyunca da ühüü maddi özgürlüğüm yok boşanamıyorum dersin.

çalışmanın çeşit çeşit yolları var 8/5 diye kalıplara takılmışsın.

Gercekten yaaaa
Biktirana kadar yaziyorlar,surda stres atmaya forumda takiliyoruz,insan cileden cikiyor
Evet öyle..
Polemikler senin baban benim babamı döver gibi olmuş.:KK11:
Halbuki isteyen istediği gibi düşünsün..
Kimseyi zorla ikna edemezsin..
Bir bunu anlasak hayat daha kolay olacak.. :KK66:

kendi paranı kazanmanın tadını bilmeyenler çalışmanın kıymetini anlayamazlar.
yok kölelik yok 8/5 diye zırvalarlar.

bunca kötü örneğe rağmen halen erkeğe güvenen, kocam zengin bana bakar diye çalışmak istemeyen kadınlar çok büyük hata içindedir.
erkeğe güvenilir mi bu devirde hele de cebi para gören erkeğe?
50 yaştan sonra erkeklere bi haller olur genç kız peşinde koşar.

geçen bir kahve dükkanında yaşı epey fazla olan bir kadın gördüm kasada çalışıyor. dedim neden çalışıyorsun çok konuşamadık ama kocası varlıklıymış çalışmamış o da sonra adam kaçmış kadın da kalmış bir başına mecbur bu saatten sonra çalışıyor.

hayat bu, her işe hazırlıklı olmak lazım.

evde oturup koca/baba parası yemeye alışanlara zor gelir tabii çalışmak.
sonra elin adamı kapıya koyunca da ühüü maddi özgürlüğüm yok boşanamıyorum dersin.

çalışmanın çeşit çeşit yolları var 8/5 diye kalıplara takılmışsın.
Dinime söven müslüman olsa diyeceğim de konuyu okumamışsınız zaten ...

Ne baba parası yedim ne koca parası siz önce konuyu doğru düzgün bir okuyun

Hepinize iyi bayramlar hanımlar.
Alıştık, kavga rutininiz oldu ama işyerleri bile bayram tatili yapıyor, kavgalarınız arefe, bayram, yaz tatili demeden fazla mesai yapıyor:)

Yine çalışan kadın-ev kadını kavgası, şaşırdık mı? Bayılıyorsunuz birbirinizi ezmeye, artık hobiniz oldu:)))
Çalışmaktan vuramazsanız, evlilikten, erkek arkadaştan, o da olmazsa libidodan, şu an raporlara bakıyorum da sitenin her yerinde başka bir bayram şenliği:KK70:
Şikayet raporlarına bayram mesajı bırakmaya gidiyorum, bayramda çok abur cubur yemeyin sıcakta mideniz bozulmasın, malum bir kısmınız bir süre siteye giremeyecek.

Bende çalışmıyorum.
Mesleğim var, alanımda diplomam var, uzun yıllar çalıştım.
Evlendim çalışmadım.
Bana soranlara valla seninde benim gibi tıkırın yerinde olsa çalışmasın diyorum. Morarıyorlar tabi.
Ben soruyomuyum onlara neden çalışıyorsun diye.

Hele sitemizin bı bakkal var. Ben bigün doktora gidiyorum ameliyat olmak için elimde dosyalarım felan. Bu meraklı gibi sordu nereye diye isim var dedim. Akşam eşimle bakkala uğradık.
Eşimin yanında bana sordu çalışıyorsun, çocuk var mı diye hayır çalışmıyorum çocuk yok dedim. (Ki ameliyatı çocuk sahibi olabilmek için olucam.)

Aaaaa çalışacaksın evde oturamazsın evde ancak çocuğun varsa oturabilir son oda büyüyene kadar dedi.
Bizde dedi çalışmayan kadın olamaz.
Bende hiç altta kalırmıyım...
Valla sizin orası neresiyle bizden asla kız alamazmış, bizde de kadın çalıştıran kız verilmez. Kadın çalıştırılmaz asla dedim.
Ama doktordan gelip bu densiz konusma karşısında bakkaldan çıktık eşimde benim sinirlerim bozuldu gözlerim doldu.

Çok canını sıkma ver cevabını bi daha soramazlar.

Çalışma çalışmama, çocuk, maaş konuları asla konuşulacak konular değil

Bende çalışmıyorum.
Mesleğim var, alanımda diplomam var, uzun yıllar çalıştım.
Evlendim çalışmadım.
Bana soranlara valla seninde benim gibi tıkırın yerinde olsa çalışmasın diyorum. Morarıyorlar tabi.
Ben soruyomuyum onlara neden çalışıyorsun diye.

Hele sitemizin bı bakkal var. Ben bigün doktora gidiyorum ameliyat olmak için elimde dosyalarım felan. Bu meraklı gibi sordu nereye diye isim var dedim. Akşam eşimle bakkala uğradık.
Eşimin yanında bana sordu çalışıyorsun, çocuk var mı diye hayır çalışmıyorum çocuk yok dedim. (Ki ameliyatı çocuk sahibi olabilmek için olucam.)

Aaaaa çalışacaksın evde oturamazsın evde ancak çocuğun varsa oturabilir son oda büyüyene kadar dedi.
Bizde dedi çalışmayan kadın olamaz.
Bende hiç altta kalırmıyım...
Valla sizin orası neresiyle bizden asla kız alamazmış, bizde de kadın çalıştıran kız verilmez. Kadın çalıştırılmaz asla dedim.
Ama doktordan gelip bu densiz konusma karşısında bakkaldan çıktık eşimde benim sinirlerim bozuldu gözlerim doldu.

Çok canını sıkma ver cevabını bi daha soramazlar.

Çalışma çalışmama, çocuk, maaş konuları asla konuşulacak konular değil

nasıl bir zihniyet bu ''kadın çalıştırma''??
kadın kendi isteğiyle çalışamaz yani.. değişikmiş..
o çok güvendiğin kocandan bir kazık yediğinde bakalım onca zaman sonra diplomanla nasıl bir iş bulacaksın? :))
yazık yazık.. biz yıllardır kadınlar da iş hayatında olsun diyelım kadınlar da koca parası yemeyi huy edinsin.

Sitede bu tarz konular neden çok açılıyor hiç anlamadım her neyse benim fikrime göre insan sevdiği mutlu olduğu mesleği yapmalı sosyal olmalı. İşleyen demir paslanmaz. Hergün birbirinin aynısı günleri yaşamak insanı sıkıyor. Hergün geziyorum kafama göre yaşıyorum desen bile bir yerden sonra tırt. Ama dediğim gibi sevdiğin işi yapmak.

Çalışmak istemeyen insanların neden okuduğunu bende anlamıyorum gerçekten kullanmadığın bilgiyi unutursun hiçbir işinede yaramaz mantıklı değil

Bence ekonomik özgürlük önemli
Ama iş bulamıyorsan da insanların ne dediğine bu kadar takılma

Bende evliyim mutluyum eşimin durumu iyi o yüzden okudum ama çalışmıyorum diyen tipleri hiç anlamıyorum
Yani adam yarın öbür gün başka birine aşık oldum dese çekse gitse ne yapıcaksınız?
Sonra aldatıldım boşananıyorum diye konular açılıyor aldatılmaya devam ediyorsunuz
Ne bilim adamın her bkunu çekersiniz
Özellikle mesleği olanlar bunu yapmasın
Mesleği yoktur anlarım da
Olanı anlamıyorum

Ay bu nasıl bi laf yaslanmak nedir? İnsan eşiyle hayatı bölüşüyor evdeki kadın yatıyor değil ki
Ben de bu lafı anlamıyorum, kadın çalışmıyor ama evde tonla iş yapıyor yoruluyor (!) Peki çalışan kadın evde aynı işi yapmıyor mu, çocuklarına bakmıyor mu?

Kadın kadının kurdu değil yurdu’dur.Ne gerek var kim nasıl yaşamak isterse o şekilde hayatını idame ettirir.

Alınan eğitimin ziyanı olur mu? Kendinizi karşılaştırın lise bilginizle üniversite bilginiz ve bakış açınız aynı mı? Üniversite benim hayatımda çok kıymetli bir dönüm noktası oldu zira sadece meslek edinmek adına değil, arkadaşlarımdan ve hocalarımdan, okuduğum kitaplardan ben bir çok şey öğrendim.Ufkumun genişlediğini ve bana bakış açısı kazandırdığını düşünürüm.

Kimi çalışarak mutlu olur, kimi eviyle misafirleriyle mutlu olur.Herkesin tercihi farklı ve ne yazıkkı biz kadınlar birbirimize saygı duymuyoruz.En çokta buna üzülüyorum.Bu hayata herkes bir kere geliyor.Gönlü nasıl arzularsa öyle yaşar.

Hem çalışma hayatını hemde ev hayatını deneyimlemiş biriyim.Büyükşehirde ve özel sektörde çalışmak kolay değil. Bedenen ruhen kaybettiklerimi yerine uzun süre koyamadım.

Velhasılı kelam zaten çocuklarınız olunca okul, ev, çocukların ödevleri, arkadaşları,kursları,sizin hobi meşguliyetleriniz, eşiniz dostunuz derken hayat akıp gidiyor.

Ekonomik anlamda ihtiyacınız yoksa önünüze bakın ve bir duruş sergileyin.Başkası size bu soruyu yöneltemesin.Kimseye açıklama luzumu görmeyin bu hayat sizin ve bir kez geldiğimiz bir hayata imkanınız dahilinde tadını çıkara çıkara yaşamakta sizin hakkınız.

Çevreniz neden çalışmıyorsunuz çalışsana diyorsa maddi olarak ihtiacınız olduğundandır. Durumunuz çok iyi olsa kimse bişey demez.Hoş yine de hakları yok tabiki ama. Durumunuz iyi olsa zaten isterse çalışır istemezse çalışmaz zaten paraya ihtiyacı yok diye kimse ağzını açmaz.

:KK57:

nasıl bir zihniyet bu ''kadın çalıştırma''??
kadın kendi isteğiyle çalışamaz yani.. değişikmiş..
o çok güvendiğin kocandan bir kazık yediğinde bakalım onca zaman sonra diplomanla nasıl bir iş bulacaksın? :))
yazık yazık.. biz yıllardır kadınlar da iş hayatında olsun diyelım kadınlar da koca parası yemeyi huy edinsin.
Siz çok kazık yediniz sanırım.
Hayatta herkes kazık yiyecek diye bı kural mı var!!!
Huy başka biseydir önce bi kendinize gelin.
İnşallah kazık yiyip konu açmazsınız ilerde.

İlle çalışmakmı gerekiyor???
Yazılı böyle bı kural mı var!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X