- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.589
- 158
Ben de çalışmıyorum aynı sorunları çok yaşadım ama pes etmedim. Çalışıp çalışmamak bizim bileceğimiz iş, ayrıca her kadın çalışacak diye bir kural da yok. Kimseyi takmayın.
O manada değildi orası, öyle durmuş evet ama önemli değil.kusura bakmazsanız çok guldum bu mesaja:)
inanın kötu niyetle değil, pes etmedim demişsiniz ya, hani çalışmamak için çok çabaladım der gibi. ironik geldi
Bu yorumun alnından öpüyorum. O zaman erkeklerede zorunlu değil niye çalışmayan erkekler topa tutuluyor o zaman eşit bakmıyoruz. Erkekleri cüzdan olarak görelim çünkü normal yaKadın ister çalışır ister çalışmaz kendi tercihidir vs dersek daha çok yırtınırız kadın erkek eşittir diye. Hanı nerde eşitlik. Kadınmış da isteğine bağlıymış.
okuyup çalışmayana ben de tuhaf bakıyorum açıkçası.
cidden okudun da ne oldu gibisinden bakıyorum.
15-16 yıllık emek sonuçta, senin anne babanın.
ne bileyim kimseye sormam da,içimden geçer okudun da ne oldu diye.
Ben iki mühendislik bir öğretmenlik mezunuyum .siz ne mezunusunuz merak ettim denizaslim?
H Hilde_ evde peki sözun geçiyor mu, kocan seni kv ile samimi yapmaya surekli gidip gelmeye zorluyor mu? ya da ev işi konusunda eleştiriyor mu? evde bir hukmun var mı yani? çalışmıyorsun da hani çalışmayıp istediğini yapıyor musun? yoksa çalışmıyorsun diye adam tahakkum mu kuruyor?
Calismak bana gore tercih degil zorunluluktur. O yuzden calismayi tercih etmiyorum diyeni anlayamiyorum. Ama arayipta bulamamak cok ayri bir sey tabiki.
Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Arkadaşın okumadığını nereden çıkardınız? Genel bir şey yazmış.Birincisi sadece çalışmak için okunmaz, eğitim bir kültürdür. Eğer bu benim emeğimse zaten kimsenin laf etmeye hakkı yok neden diye çünkü emeğime kendisi saygısızlık etmiş oluyor başta. İkincisi siz bu ülkenin şartlarını biliyor musunuz ? İşsizlik oranını biliyor musunuz ? Çalışanların ne durumlar altında olduğunu biliyor musunuz ? Herkesin hayat şartını, isteklerini, düşüncelerini, yaşadıklarını biliyor musunuz ? Peki o zaman biz en azından okuduk kendimize bir artı değer kattık, siz ne yaptınız ? Siz çalışmadığınız gibi okumamışsınızda... Size göre bizim gibiler 1-0 gerideysek, siz 2-0 geridesiniz. Herkes kendisine baksın önce
Normal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.Bu yorumun alnından öpüyorum. O zaman erkeklerede zorunlu değil niye çalışmayan erkekler topa tutuluyor o zaman eşit bakmıyoruz. Erkekleri cüzdan olarak görelim çünkü normal ya
Birincisi sadece çalışmak için okunmaz, eğitim bir kültürdür. Eğer bu benim emeğimse zaten kimsenin laf etmeye hakkı yok neden diye çünkü emeğime kendisi saygısızlık etmiş oluyor başta. İkincisi siz bu ülkenin şartlarını biliyor musunuz ? İşsizlik oranını biliyor musunuz ? Çalışanların ne durumlar altında olduğunu biliyor musunuz ? Herkesin hayat şartını, isteklerini, düşüncelerini, yaşadıklarını biliyor musunuz ? Peki o zaman biz en azından okuduk kendimize bir artı değer kattık, siz ne yaptınız ? Siz çalışmadığınız gibi okumamışsınızda... Size göre bizim gibiler 1-0 gerideysek, siz 2-0 geridesiniz. Herkes kendisine baksın önce
Ben iki mühendislik bir öğretmenlik mezunuyum .
Üretmek için çalışır, faydalı olmak için çalışır, amacı vardır onun için çalışır,aktif olarak toplumun bir parçası olmak için çalışır, ülkeyi kalkındırmak için çalışır, birşeylere emek verip başarmanın hazzına varmak kendiyle gurur duymak için çalışır vs.Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??
Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??
Ben ne okuduğumu biliyorum canım ironi yapsanda başta baba yazdın sonra düzelttin kocam yaptın o yüzden siz ne yaşıyorsunuz onu merak ettim ? Ben sizi eleştirmedim bu nasıl bir üslup bir de kalkmış doğru oku der gayet değiştirdin. @Suleymanin Hurremi arkadaşım sende ilk şaşırdığında babam yazmıyor muydu? Ki ben normal bir şey dedim gerçekten böyle bir şey denildi mi dedim. Konu açıyorsunuz ama maşallah normal bir şey yazıldığında bile tepki veriyorsunuz garipsiniz
Kocam bana yaslanacaksan okuyacaksın diye şart koştu o yüzden okudum yaslanabileyim diye
Bu lafı bana kullanan üyeye hitaben yazdım yoksa sadece kanepemdeki yastığa yaslanırım. Haklısınız
Hayatınızda sizi eleştirenlere nasıl cevap vermeniz gerektiğini burdaki kadınlara sormak için konu açıyorsunuz. Burda sizi eleştirenlere cevap verirken yardırıyorsunuz. Günlük hayatta sizi eleştirenlere böyle cevaplar verseydiniz buraya konu açmanıza gerek kalmazdı.Siz ne yaşıyorsunuz yahu ? Ne babası ? Konularımı karıştırdınız ne yaptınız. Önce bir konuyu doğru okuyup anlamayı öğrenin, ironin ne olduğunu öğrenin siz
Normal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.
Erkekler evde iş yapmayınca sorun yok ama kadın dışarıda çalışmayınca kadın atıl aşağılık bir varlık oluveriyor...
Çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihidir. Siz çalışıyorsunuz diye çalışmayana çöp muamelesi yapamazsınızÜretmek için çalışır, faydalı olmak için çalışır, amacı vardır onun için çalışır,aktif olarak toplumun bir parçası olmak için çalışır, ülkeyi kalkındırmak için çalışır, birşeylere emek verip başarmanın hazzına varmak kendiyle gurur duymak için çalışır vs.
Sizin bu dediğinize göre dünya üzerindeki nüfusun yüzde 80i köle o zaman.
Zengin insanlar da o modern köle dediğiniz insanlar sayesinde zengin.
Hayat motivasyonu ne mesela çalışmamayı 'tercih' eden insanların merak ediyorum. Hiç mi ben ne işe yatıyorum ya demiyorlar mesela. Gezip tozmak da bir yere kadar. Ne üretiyorlar, ne faydaları var topluma mesela??
O çok zengin insanlar neden hala çalışıyor mesela?
8/5ci değilim ben 9/6cıyım.Gayet de güzel yaşıyorum. Geziyorum, eğleniyorum. Çalışıyorum üretiyorum. Çok da mutluyum.
Ev işine konu nerden geldi. Evet sizin bakışınıza göre erkek çalışmak zorundaysa işte bu düşünce yapısında olan erkeklerde ben çalışıyorum kadın evde tabi iş yapacak bir de evde mi çalışayım diyor. Aynı düşünce yapısı üzgünüm. Ben bir kadının erkeğin eline bakmasını istemem ama çoğu kadın var burda da örneklerini gördük adam tabi çalışcak ben ne dersem alacak elinde yoksada alacak bir şekilde bu düşünce yapısıda işte aynı sığlıkta. Benim fikrime göre iki bireyde çalışıp katkı yapabilir neden bir kadın karşı taraftan harçlık beklemek zorunda kalsın. Durumu vardır geçim kaynağı kira vs vardır keyfi ister çalışır. Erkeklerde zaten karşı taraf çalışıyorsa evde yardım etmez görevidir yapacakNormal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.
Erkekler evde iş yapmayınca sorun yok ama kadın dışarıda çalışmayınca kadın atıl aşağılık bir varlık oluveriyor...
Ya cıdden garıpsınız değiştirdiniz de neyse uğraşamam sizinle gören gördüBen babam falan yazmadım hanımefendi konunun babamlada bir alakası yok iyi misiniz siz gidin bir doktora görünün uğraşamayacağım cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?