Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de çalışmıyorum aynı sorunları çok yaşadım ama pes etmedim. Çalışıp çalışmamak bizim bileceğimiz iş, ayrıca her kadın çalışacak diye bir kural da yok. Kimseyi takmayın.

kusura bakmazsanız çok guldum bu mesaja:)
inanın kötu niyetle değil, pes etmedim demişsiniz ya, hani çalışmamak için çok çabaladım der gibi. ironik geldi

Kadın ister çalışır ister çalışmaz kendi tercihidir vs dersek daha çok yırtınırız kadın erkek eşittir diye. Hanı nerde eşitlik. Kadınmış da isteğine bağlıymış.
Bu yorumun alnından öpüyorum. O zaman erkeklerede zorunlu değil niye çalışmayan erkekler topa tutuluyor o zaman eşit bakmıyoruz. Erkekleri cüzdan olarak görelim çünkü normal ya

Birincisi sadece çalışmak için okunmaz, eğitim bir kültürdür. Eğer bu benim emeğimse zaten kimsenin laf etmeye hakkı yok sen yaptında ne oldu diye çünkü emeğime kendisi saygısızlık etmiş oluyor başta. İkincisi siz bu ülkenin şartlarını biliyor musunuz ? İşsizlik oranını biliyor musunuz ? Çalışanların ne durumlar altında olduğunu biliyor musunuz ? Herkesin hayat şartını, isteklerini, düşüncelerini, yaşadıklarını biliyor musunuz ? Peki o zaman biz en azından okuduk kendimize bir artı değer kattık, siz ne yaptınız ? Siz çalışmadığınız gibi okumamışsınızda... Size göre bizim gibiler 1-0 gerideysek, siz 2-0 geridesiniz. Herkes kendisine baksın önce

Son düzenleme:
Ben iki mühendislik bir öğretmenlik mezunuyum .

Calismak bana gore tercih degil zorunluluktur. O yuzden calismayi tercih etmiyorum diyeni anlayamiyorum. Ama arayipta bulamamak cok ayri bir sey tabiki.

Yoo, imkanın varsa değildir. Aile içinde talep eden kimse yoksa, bir yerden bir geliri varsa, hiç de çalışmak zorunda değil insan. Kendi tercihi. Çok isterdim bir yerden bir kira gelirim vs olsun, bütün hayatımı müzik yapmayı öğrenerek, sırf keyfine dikiş dikerek, herhangi bir kaygım olmadan hobilerime vakit ayırarak gecirmeyi

Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?

Çalışmak=üretmek benim gözümde. Siz bir şey üretmiyorsunuz. Şu an sahip olduğunuz ev hanımı statüsü için eğitim şart değil, bu açıdan bakınca evet boşuna okumuşsunuz. Bana göre herkes çalışmalı, sorulmadan fikrimi söyleyeceğim bir konu değil bu ama madem konu oralara geldi kendine ait bir geliri olmalı herkesin hele ki kadınların. Elbette ki herkesin kendi tercihi ben böyle tercih ediyorum diyebilirsiniz kimseyi ilgilendirmez sizin hayatınız. Ağzı olan konuşuyor işte.

Size gelince konu sahibi; ş
Arkadaşın okumadığını nereden çıkardınız? Genel bir şey yazmış.

Bu yorumun alnından öpüyorum. O zaman erkeklerede zorunlu değil niye çalışmayan erkekler topa tutuluyor o zaman eşit bakmıyoruz. Erkekleri cüzdan olarak görelim çünkü normal ya
Normal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.

Erkekler evde iş yapmayınca sorun yok ama kadın dışarıda çalışmayınca kadın atıl aşağılık bir varlık oluveriyor...

ben okudum (yuksek lisans hatta) ve çalışıyorum, hem de gayet guzel bir işim var.
iş bulamazsınız onu anlarım saygım var başım ustune. ama çalışmıycam diyip insanlara çemkirmeye çalışmak bana tuhaf geliyor.
eğitim kulturdur ama kocama muhtaç olmamak da daha buyuk bir katkıdır benim için kendime.
okumadığımı çalışmadığımı nerden çıkardınız onu anlamadım.

Üretmek için çalışır, faydalı olmak için çalışır, amacı vardır onun için çalışır,aktif olarak toplumun bir parçası olmak için çalışır, ülkeyi kalkındırmak için çalışır, birşeylere emek verip başarmanın hazzına varmak kendiyle gurur duymak için çalışır vs.
Sizin bu dediğinize göre dünya üzerindeki nüfusun yüzde 80i köle o zaman.
Zengin insanlar da o modern köle dediğiniz insanlar sayesinde zengin.
Hayat motivasyonu ne mesela çalışmamayı 'tercih' eden insanların merak ediyorum. Hiç mi ben ne işe yarıyorum ya demiyorlar mesela. Gezip tozmak da bir yere kadar. Ne üretiyorlar, ne faydaları var topluma mesela??
O çok zengin insanlar neden hala çalışıyor mesela?
8/5ci değilim ben 9/6cıyım.Gayet de güzel yaşıyorum. Geziyorum, eğleniyorum. Çalışıyorum üretiyorum. Çok da mutluyum.

Ben babam falan yazmadım hanımefendi konunun babamlada bir alakası yok iyi misiniz siz gidin bir doktora görünün uğraşamayacağım cidden

Kocam bana yaslanacaksan okuyacaksın diye şart koştu o yüzden okudum yaslanabileyim diye
Bu lafı bana kullanan üyeye hitaben yazdım yoksa sadece kanepemdeki yastığa yaslanırım. Haklısınız
Siz ne yaşıyorsunuz yahu ? Ne babası ? Konularımı karıştırdınız ne yaptınız. Önce bir konuyu doğru okuyup anlamayı öğrenin, ironin ne olduğunu öğrenin siz
Hayatınızda sizi eleştirenlere nasıl cevap vermeniz gerektiğini burdaki kadınlara sormak için konu açıyorsunuz. Burda sizi eleştirenlere cevap verirken yardırıyorsunuz. Günlük hayatta sizi eleştirenlere böyle cevaplar verseydiniz buraya konu açmanıza gerek kalmazdı.

çalışmasalar aslında köle gibi yaşıyorlar, elimde olsa(eşim ya da babam çook zengin olsa) ben de mesaili bir işte çalışmam doğruya doğru, ama yardım derneklerinde aktif olurdum, bir yabancı dilim çok iyi, iki tane daha öğrenirdim, kendime ait bir işyerim mutlaka olurdu ama.
ekonomik bağımsızlığım var diye rahatça kapıyı çekip gidebilirim, ne aileme ne eşime muhtaç olmam. diğer turlu çalışmasam şu durumda ya eşimin ya ailemin kölesi olurdum.

Çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihidir. Siz çalışıyorsunuz diye çalışmayana çöp muamelesi yapamazsınız

Adamın geliri çoktur çalışmaz. Siz mecbursunuzdur ihtiyacınız vardır ya da sosyalleşme aracınız sadece işinizdir çalışırsınız amanenna ama kimsenin çalışmaması sizi ilgilendirmez demek ki hayat standartları daha iyi ki çalışmaya ihtiyaç duymuyor...

Kime ne yani herkes istediği gibi yaşar.... Kimsenin haddine değil sen çalış sen çalışma demek

Ev işine konu nerden geldi. Evet sizin bakışınıza göre erkek çalışmak zorundaysa işte bu düşünce yapısında olan erkeklerde ben çalışıyorum kadın evde tabi iş yapacak bir de evde mi çalışayım diyor. Aynı düşünce yapısı üzgünüm. Ben bir kadının erkeğin eline bakmasını istemem ama çoğu kadın var burda da örneklerini gördük adam tabi çalışcak ben ne dersem alacak elinde yoksada alacak bir şekilde bu düşünce yapısıda işte aynı sığlıkta. Benim fikrime göre iki bireyde çalışıp katkı yapabilir neden bir kadın karşı taraftan harçlık beklemek zorunda kalsın. Durumu vardır geçim kaynağı kira vs vardır keyfi ister çalışır. Erkeklerde zaten karşı taraf çalışıyorsa evde yardım etmez görevidir yapacak

Ailemin durumu iyi olmasına paraya hiç ihtiyacım olmamasına rağmen üniversitede okurken yaz kış çalıştım . Okul bitti ilk sene atanamayınca yine çalıştım atandım çok şükür . Çalışmak gibisi var mı ya bunun parayla ne ilgisi var kadınların iş hayatına daha fazla girmesi lazım hem de Her alanda . Ekonomik özgürlük de cabası aynı evde yaşayıp eve katkıda bulunmak çok güzel bi duygu kazandığını yemek . İş bulamamak Farklı okuduğun bölüme ait bir işte çalışmak en büyük hakkın . İnşallah istediğin gibi bir iş bulup çalışma hayatına katılırsın iyi şanslar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…