Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii ki sizin kararınıza saygı duymak zorundayız, sadece fikir belirtmek için geldim. Laf söyleyenlere, soranlara “çünkü ben böyle tercih ediyorum” deyin bitsin gitsin. Çok sinir oluyorum şu her şeye karışan insanlara. İnsanların hayatta bazı tercihleri olur, bu kadar basit buna saygı duymak ama insanların ağzı torba değil maalesef. Kimileri başkasını mutsuz ederek mutlu oluyor.

Kendi fikrimse bir birey olarak çalışmaktan yana. “Bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı” lafına ne kadar ayar olsam da haklı bir cümle. Allah muhafaza, yarın öbür gün boşansanız ya da eşiniz vefat etse elinizin altında bir işiniz olsa fena mı olur? Kimseye bağlı olmazsınız. Bilirsiniz ki maaşınız var.

Tabii ki yine sizin tercihiniz diyor, şu koronalı günlerde sağlıklı günler diliyorum ☺

Az önce babam birine yaslanacaksan oku yazdınız şimdi kocam olarak değiştirdiniz gerçekten bunu dedi mi ? İş arayıp bulamıyorsanız tabi ki sanane dersiniz ama çalışmak istemiyorum diyememeyi anlayamam evet bir insanın durumu iyi olabilir ama bir insan çalışıp bir şeyler üretmeli kendi için ayakları üstünde durabilmelidir. Çalışıp kocamdan ihtiyaçlarım için eline bakmak harçlık almak istemem maaşımla istediğimi almak evime katkıda bulunmak tek bir kişinin üstüne yük yüklemek istemem .

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?

okuyup çalışmayana ben de tuhaf bakıyorum açıkçası.
cidden okudun da ne oldu gibisinden bakıyorum.
15-16 yıllık emek sonuçta, senin anne babanın.
ne bileyim kimseye sormam da,içimden geçer okudun da ne oldu diye.

Çalışmak sadece maddi katkı sağlamaz ki, sosyal hayatın içinde kalmanızı sağlar, manevi olarak güçlü hissettirir. Çürümeyi engeller. Gerçekten ihtiyacı olmayan biriyse köle gibi çalıştırılma durumunda yumduğu kolay masaya vurur, kendi işini kurup yine çalışır. Riri devamlı yeni ürün çıkartıyor, ihtiyacı olduğu için mi?
Parayı araç olarak düşünürsek, kendi imkanlarını iyileştirmek için birikim yapmanın zararı olmaz. yarı zamanlı bile olsa hayatın içinde olmak iyidir.

Muhattabına göre cevap vermek lazım, bazılarına da gülüp geçip ciddiye almamak lazım. Referans olabilecek kişiler varsa siz iş sorun mesela. Başvurularıma dönüş bekliyorum diyin. Pandemi sebebiyle iş alımları ertelendi diyin. Strese girmeyin .
Sosyalleşmek için çalışmak gerekir düşüncesindeyseniz hayat görüşünüz bayağı dar demektir. Çalışmak ihtiyaçtan kaynaklanır.

Dünyayı gezen gören kültürel aktivitelere vakit ayırabilen maddi kaynağı olan insan zaten sosyalleşir ve para biriktirmeye de kafa yormaz. Siz olaya çok dar pencereden bakıyorsunuz o yüzden boşverin herkesin fikri kendine..

Avukatim, daha mezun olmadan evlendim. Stajimi mecburiyet icabı yaptım. Esim de avukat. O zamanlar iyi bir buroda çalışıyordu. Sonra kendi ofisini açtı. E madem bizim yerimiz, ben de çalışayım dedim.
Ama hic adapte olamadım. Kavga eder gibi yaşamak benim tarzım değil. Dayanamıyorum o koşturmaya, o hırsa. Eşim de pek istemiyordu çalışmamı ama kendi kararimi kendim vereyim istedi.
Hamilelik de araya girince, stresten catlamayayim diye yavas yavas azalttım ve tamamen bıraktım.
Herkes tepkili bu konuda. Özellikle meslegimi bilenler. Evet emek verdim, verdigim emegi ben bilmiyor veya dusunmuyor olabilir miyim? Kendi iyiligimi uzak bi akrabadan, bi komsu teyzeden daha iyi düşünmüyor olabilir miyim?
Tercihim bu, bitti.. Kimseye laf anlatmıyorum. Burada bile yorumlarda çalışmıyorum deyince yadirganiyorum
Tabiki çoçuğunuzu büyütmeniz 0 7 yaş aralığında sağlıklı

Şiddetsiz büyütmeniz

Başkasının büyütmesinden ve

Paradan daha önemli

Az önce babam birine yaslanacaksan oku yazdınız şimdi kocam olarak değiştirdiniz gerçekten bunu dedi mi ? İş arayıp bulamıyorsanız tabi ki sanane dersiniz ama çalışmak istemiyorum diyememeyi anlayamam evet bir insanın durumu iyi olabilir ama bir insan çalışıp bir şeyler üretmeli kendi için ayakları üstünde durabilmelidir. Çalışıp kocamdan ihtiyaçlarım için eline bakmak harçlık almak istemem maaşımla istediğimi almak evime katkıda bulunmak tek bir kişinin üstüne yük yüklemek istemem .

Siz ne yaşıyorsunuz yahu ? Ne babası ? Konularımı karıştırdınız ne yaptınız. Önce bir konuyu doğru okuyup anlamayı öğrenin, ironin ne olduğunu öğrenin siz

Şimdi şöyle ki elbette herkes çalışsın şahane kariyere sahip olsun ülke kalkınsın filan. Ben genel olarak köle gibi çalıştırıldığım işlerde çalıştım. İhtiyacım vardı gram gocunmadım. Zar zor geçindim. Şu an maddim durumum daha rahat yuvarlanıp gitmemi sağlıyor fazlasını istemiyorum. Ama çalışmak istemiyorum diye bir şey yok. Hep arayıştayım. Bi tık seçiciyim bu şekilde de iş imkânı sıfırlanıyor zaten. Bazı insanlar hakikaten çalışkan maddi manevi üretmeyi seven ilerlemeyi seven insanlar. İnanılmaz takdir ediyorum. Yolları açık olsun. Ben tembelim de galiba.
Boşa mı okudun diyenlere evet diyorum boşaymış yaa diyorum. Uzatmıyorum.

Siz ne yaşıyorsunuz yahu ? Ne babası ? Konularımı karıştırdınız ne yaptınız. Önce bir konuyu doğru okuyup anlamayı öğrenin, ironin ne olduğunu öğrenin siz
Ben ne okuduğumu biliyorum canım ironi yapsanda başta baba yazdın sonra düzelttin kocam yaptın o yüzden siz ne yaşıyorsunuz onu merak ettim ? Ben sizi eleştirmedim bu nasıl bir üslup bir de kalkmış doğru oku der gayet değiştirdin. Suleymanin Hurremi Suleymanin Hurremi arkadaşım sende ilk şaşırdığında babam yazmıyor muydu? Ki ben normal bir şey dedim gerçekten böyle bir şey denildi mi dedim. Konu açıyorsunuz ama maşallah normal bir şey yazıldığında bile tepki veriyorsunuz garipsiniz

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Ben de çalışmıyorum aynı sorunları çok yaşadım ama pes etmedim. Çalışıp çalışmamak bizim bileceğimiz iş, ayrıca her kadın çalışacak diye bir kural da yok. Kimseyi takmayın.

Calismak bana gore tercih degil zorunluluktur. O yuzden calismayi tercih etmiyorum diyeni anlayamiyorum. Ama arayipta bulamamak cok ayri bir sey tabiki.
Kesinlikle. Arayıp bulamamak başka birşey. Ama ben çalışmayı tercih etmiyorum demek nasıl bir kafa anlamış değilim. Bireysel ihtiyaçlarını, zorunluluklarını ne yapıyor bu insanlar, kime yıkıyor merak ediyorum.
Bir erkek çalışmayı tercih etmiyorum dese topa tutulur ama kadın deyince yoo hiç de zorunda değilsin deyiciler geliyor.

İnsanların yadırgaması bana göre normal. Çalışmayan, herhangi bir çalışma gayreti göstermeyen insan bana da tuhaf geliyor açıkçası. Bunun maddi durumla hiç de bir alakası yok.
Bence sizin tercihiniz normalin biraz dışında bundan dolayı soruyorlar. Ama evet kimseyi ilgilendirmez. Siz neden keyfim öyle istiyor demiyorsunuz da kendinize dert ediyorsunuz orasını anlayamadım.

Benimde çok geçerli bir mesleğim olmasına rağmen bende hayatım boyunca maaşlı bir işte çalışmadım. İhtiyacım yoktu. Gücümü para kazanmak için harcamak istemedim. Enerjimi insanlara yardım ederek harcadım ve hala daha böyle yapıyorum. 40 imdan sonra bir aşka geldim okul öncesi çocuk eğitimi okuyorum. Çalışacak miyim peki? Şimdilik bilmiyorum. İnsanlar bir rahat biraksa ya, herkes hayatını istediği gibi yaşasa 🙄

Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??

Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??
Ben işimi sevdiğim için çalışıyorum mesela. Akademisyenim ve belli bir statüye gelene kadar da sizin deyiminizle kölelik! hiç yapmadım çünkü asistan olmam gereken zamanda başka bir devlet kurumundaydım. Kaldı ki ailemin durumu oldukça iyi ve eşim de gayet güzel kazanıyor. Çocuk olana kadar hayatımı da yaşadım. Mesleğimden dolayı yurtdışına da çok gittim. Şimdi çocuğum var ve hala ücretsiz izindeyim. Hiç kendimi köle olarak hissetmedim. Sizin bakış açınıza göre çok başarılı ve altında bir sürü çalışanı olanlarda köle o zaman. Hiç benlik değil bakış açınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyalleşmek için çalışmak gerekir düşüncesindeyseniz hayat görüşünüz bayağı dar demektir. Çalışmak ihtiyaçtan kaynaklanır.

Dünyayı gezen gören kültürel aktivitelere vakit ayırabilen maddi kaynağı olan insan zaten sosyalleşir ve para biriktirmeye de kafa yormaz. Siz olaya çok dar pencereden bakıyorsunuz o yüzden boşverin herkesin fikri kendine..

siz ne mezunusunuz merak ettim denizaslim?

H Hilde_ evde peki sözun geçiyor mu, kocan seni kv ile samimi yapmaya surekli gidip gelmeye zorluyor mu? ya da ev işi konusunda eleştiriyor mu? evde bir hukmun var mı yani? çalışmıyorsun da hani çalışmayıp istediğini yapıyor musun? yoksa çalışmıyorsun diye adam tahakkum mu kuruyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X