Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
H Hilde_ evde peki sözun geçiyor mu, kocan seni kv ile samimi yapmaya surekli gidip gelmeye zorluyor mu? ya da ev işi konusunda eleştiriyor mu? evde bir hukmun var mı yani? çalışmıyorsun da hani çalışmayıp istediğini yapıyor musun? yoksa çalışmıyorsun diye adam tahakkum mu kuruyor?
bunu da sormuştum

Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??

Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??
Çalışmak denilen şey modern kölelik midir? Çalışamayan bir işte muvaffak olamayan da kendini böyle avutuyor sanırım. Okuyan tahsilli onlarca kadın kendi ayakları üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan çalışıyor kariyer yapıyor yönetimde söz sahibi oluyor.. bu ulkede yillardir bunun mucadelesi verilmis sizde sanirm oturdugunuz yerden ay sekerim ne calismasi modern kolelik o diyerek kendinizi rahatlatiyorsunuz.Maddi sıkıntısı olmayan onlarca kadindoktor avukat ogretmen is biraksin ozaman e modern kolelik canim bu..herkes oturduğu yerden hak etmediği bir parayi yiyemiyor demek ki insanlarin hayatta idealleri hedefleri falan oluyor bilmem biliyor musunuz. hay allahim ya bari akil verirken biraz mantik cercevesinde konusun yahu. Konu sahibi universite okuduysaniz insanlarin sormasi normaldir aksi halde ne amacla okudunuz ki ? Tabi sizi kirmaya hakları yok asla.

Son düzenleme:
Ev işine konu nerden geldi. Evet sizin bakılınıza göre erkek çalışmak zorundaysa işte bu düşünce yapısında olan erkeklerde ben çalışıyorum kadın evde tabi iş yapacak bir de evde mi çalışayım diyor. Aynı düşünce yapısı üzgünüm. Ben bir kadının erkeğin eline bakmasını istemem ama çoğu kadın var burda da örneklerini gördük adam tabi çalışcak ben me dersem alacak elinde yoksada alacak bir şekilde bu düşünce yapısıda işte aynı sığlıkta. Benim fikrime göre iki bireyde çalışıp katkı yapabilir neden bir kadın karşı taraftan harçlık beklemek zorunda kalsın. Durumu vardır geçim kaynağı kira vs vardır keyfi ister çalışır. Erkeklerde zaten karşı taraf çalışıyorsa evde yardım etmez görevidir yapacak

İsteyen çalışır isteyen çalışmaz. Eğitimini alıp paşa paşa evinde de oturabilir gezebilir de .. parası varsa ihtiyacı da yoksa niye yıpratsın ki kendini para kazanmak için...

Kalkmış madem okudun çalışacaksın demeye kadar getiriyor üyelerin çoğu da milletin okuyup okumamasından çalışıp çalışmamasından o Lara ne ?

Bence herkes önce haddini bilecek. İlimden önce kendini bilmek evladır ama bakıyorum da jrndini bilen insan sayısı oldukça az

Normal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.

Erkekler evde iş yapmayınca sorun yok ama kadın dışarıda çalışmayınca kadın atıl aşağılık bir varlık oluveriyor...
bu mesajınızla kadını köle olarak gören tek sizsiniz.

Parası olan ya da maddi olarak ihtiyaç duymayan biri niye çalışsın ki ??

Çalışmak dediğiniz şey modern köleliğin adıdır.
Ama öyle bir algı oluşturulmuş ki 8/5 işe gitmeyen insana çöp muamelesi yapılıyor... Bir düşünün bakalım biz 8/5 çiler hayatı ne kadar yaşayabiliyoruz ??

Konu sahibi nerde kendine ait bir geliri olduğundan bahsetmiş? Kocanın iyi para kazanması kadının maddi ihtiyaç duymaması aynı şey değil. 8/5çiyim hayatı çokta güzel yaşadığıma inanıyorum. Kendi hayatınız ve kısıtlı çevreniz üzerinden genelleme yapmanız doğru değil. Peki sizin öneriniz ne erkek çalışmak zorunda demişsiniz bir mesajınızda bu modern kölelik sadece kadına mı işliyor? Çalışmamanın savunulduğunu da gördüm ya şu forumda pes. Üretmeyelim komple ülkeyi kapatalım. O bahsettiğiniz maddi ihtiyacı duymamak için yine birilerinin çalışmış üretmiş olması lazım

Çalışmak=üretmek benim gözümde. Siz bir şey üretmiyorsunuz. Şu an sahip olduğunuz ev hanımı statüsü için eğitim şart değil, bu açıdan bakınca evet boşuna okumuşsunuz. Bana göre herkes çalışmalı, sorulmadan fikrimi söyleyeceğim bir konu değil bu ama madem konu oralara geldi kendine ait bir geliri olmalı herkesin hele ki kadınların. Elbette ki herkesin kendi tercihi ben böyle tercih ediyorum diyebilirsiniz kimseyi ilgilendirmez sizin hayatınız. Ağzı olan konuşuyor işte.

Ev hanımı statüsü diye bir şey yok. İnsan ne olursa olsun kültür, kendini geliştirmek, çocuğuna daha bilinçli olabilmek vs daha bir sürü şey içindir eğitim. Çalışmıyorsan boştur demeniz ne kadar dar bir bakış açısına sahip olduğunuzu özetliyor.

Çalışmak denilen şey modern kölelik midir? Çalışamayan bir işte muvaffak olamayan da kendini böyle avutuyor sanırım. Okuyan tahsilli onlarca kadın kendi ayakları üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan çalışıyor kariyer yapıyor yönetimde söz sahibi oluyor.. bu ulkede yillardir bunun mucadelesi verilmis sizde sanirm oturdugunuz yerden ay sekerim ne calismasi modern kolelik o diyerek kendinizi rastlıyorsunuz . Maddi sıkıntısı olmayan onlarca kadib doktor avukat ogretmen is biraksin ozaman e modern kolelik canim bu.. hay allahim ya bari akil verirken biraz mantik cercevesinde konusun yahu. Konu sahibi universite okuduysaniz insanlarin sormasi normaldir aksi halde ne amacla okudunuz ki ? Tabi sizi kirmaya hakları yok asla.
Siz bilmiyorsunuz CEO'lar , yurtdışında ve ülkemizde buluş yapan kadınlar, hatta kadın astronotlar falan hep köle ! 🤷🏼‍♀️

Çalışmak denilen şey modern kölelik midir? Çalışamayan bir işte muvaffak olamayan da kendini böyle avutuyor sanırım. Okuyan tahsilli onlarca kadın kendi ayakları üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan çalışıyor kariyer yapıyor yönetimde söz sahibi oluyor.. bu ulkede yillardir bunun mucadelesi verilmis sizde sanirm oturdugunuz yerden ay sekerim ne calismasi modern kolelik o diyerek kendinizi rastlıyorsunuz . Maddi sıkıntısı olmayan onlarca kadib doktor avukat ogretmen is biraksin ozaman e modern kolelik canim bu.. hay allahim ya bari akil verirken biraz mantik cercevesinde konusun yahu. Konu sahibi universite okuduysaniz insanlarin sormasi normaldir aksi halde ne amacla okudunuz ki ? Tabi sizi kirmaya hakları yok asla.
Ben çok küçük yaştan beri çalışan 3 üniversite bitirmiş insanım. Kendimi avutmaya ihtiyacım yok. Çok uzun zamandır bu dünyanın içindeyim ve evet çalışmak modern kölelik ne yazık ki. Üretime katkı sağlıyoruz ama mevcut koşullar bizleri ciddi anlamda köleleştiriyor. Bu gerçeği kabul etmenizi falan beklemiyorum da beni eleştirirken haddinize aşmasaydınız iyiydi

İsteyen çalışır isteyen çalışmaz. Eğitimini alıp paşa paşa evinde de oturabilir gezebilir de .. parası varsa ihtiyacı da yoksa niye yıpratsın ki kendini para kazanmak için...

Kalkmış madem okudun çalışacaksın demeye kadar getiriyor üyelerin çoğu da milletin okuyup okumamasından çalışıp çalışmamasından o Lara ne ?

Bence herkes önce haddini bilecek. İlimden önce kendini bilmek evladır ama bakıyorum da jrndini bilen insan sayısı oldukça az
Zorla çalışsın demedi arkadaşlar geliri varsa keyfi bilir dedi sadece eğer iş bulamadığı için mi yoksa istemediği için mi sordular kendilerinde yorum yaptılar ki buraya yorum yapılması için konu açılıyor. Kadınlar olarak çalışan güçlü kadınlar görmek tabi ki isteriz yoksa bize ne ister çalışsın ister çalışmasın

Konuya ve genel yorumlara şaşırdım. Ben çalışmayı çok seviyorum. Paraya ihtiyacım yok, ailemin maddi durumu iyi, evlenicem erkek arkadaşımın iyi. Herkes benim tercihime bırakmış vaziyette. Ama seviyorum yani. İsimi seviyorum, keyif alıyorum. İnsanlarla içli dışlı bir mesleğim var. Özellikle kadınların daha cok ihtiyac duyup uyudugum halde odadan cıkardıkları durumlar oluyor :) o an sinirleniyorum ama mutlu oluyorum. Cünkü bu çarkı çeviriyorum.

Ben çok küçük yaştan beri çalışan 3 üniversite bitirmiş insanım. Kendimi avutmaya ihtiyacım yok. Çok uzun zamandır bu dünyanın içindeyim ve evet çalışmak modern kölelik ne yazık ki. Üretime katkı sağlıyoruz ama mevcut koşullar bizleri ciddi anlamda köleleştiriyor. Bu gerçeği kabul etmenizi falan beklemiyorum da beni eleştirirken haddinize aşmasaydınız iyiydi
Haddimi aştığımi düşünmüyorum hakaret etmedim düzgünce ifade ettim.

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Bende çalışmıyorum ama bana böyle konuşan henüz çıkmadı çıkamaz da...o kadar yani..yüz veriyorsunuz ondan bunlar...

Yaşamakta o zaman kölelik sizin için zira bu bütün insanlar için geçerli. Kafka hayranısınız sanırım 🤔

Ev hanımı statüsü diye bir şey yok. İnsan ne olursa olsun kültür, kendini geliştirmek, çocuğuna daha bilinçli olabilmek vs daha bir sürü şey içindir eğitim. Çalışmıyorsan boştur demeniz ne kadar dar bir bakış açısına sahip olduğunuzu özetliyor.

çok merak ettim kendinizi geliştirmek ve bilinçli olmak adına ne yaptığınız çalışmadığınız surece, ve az önceki mesajıma da cevap bekliyorum mumkunse ;
H Hilde_ evde peki sözun geçiyor mu, kocan seni kv ile samimi yapmaya surekli gidip gelmeye zorluyor mu? ya da ev işi konusunda eleştiriyor mu? evde bir hukmun var mı yani? çalışmıyorsun da hani çalışmayıp istediğini yapıyor musun? yoksa çalışmıyorsun diye adam tahakkum mu kuruyor?
çalışmayan değil de hiç uretmeyen, kendine veya dunyaya bir şey katmayan insan boştur evet.

Normal tabi ki. Eve çalışıp para getirmesi gereken erkektir. Kadın evinde eşine ve çocuğuna güzelce bakıyorsa erkek şükretsin bence. Ne kadar meraklısınız kadınların köle olarak yaşamasına.

Erkekler evde iş yapmayınca sorun yok ama kadın dışarıda çalışmayınca kadın atıl aşağılık bir varlık oluveriyor...
Bunun gibi söylemleri söyleyen ve yazanları görmüştüm ama hepsi erkekti. Garip.

Çalışmıyorsan boştur mu 😂 Okuduğunuzu anlayabilseniz keşke boşuna okumuşsunuz yazıyor orda. Çok eğitimli, çok donanımlı bir insan olabilir ama bir şey üretmiyorsa, evde oturuyorsa o eğitim bence boşuna alınmış. Üretmek üzerine yazmışım, ev hanımı statüsü diye bir şey elbette var. Buna meslek olarak bakarsanız ev hanımı olmak için özel bir eğitim vs gerekli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X