Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben okudum (yuksek lisans hatta) ve çalışıyorum, hem de gayet guzel bir işim var.
iş bulamazsınız onu anlarım saygım var başım ustune. ama çalışmıycam diyip insanlara çemkirmeye çalışmak bana tuhaf geliyor.
eğitim kulturdur ama kocama muhtaç olmamak da daha buyuk bir katkıdır benim için kendime.
okumadığımı çalışmadığımı nerden çıkardınız onu anlamadım.

Banada insanların kendi bileceği işler hakkında, özel hayatlarını vs kurcalamaları, niye yapmıyorsun yapsana, çalışsana, otursana, evlensene, çocuk yapsana diye çemkirenler çok tuaf geliyor. Değindiğim tek noktada buydu zaten.

Dolu dolu yasiyorum kendi adima. Param var maddi olarakta ihtiyacim yok. Yinede calismayi tercih ediyorum. Ee bu bakis acisiyla sanirim size gore hem enayi hem koleyim.

Umarım tez zamanda bir enayi ve köle de ben olurum 😀😀 çok istiyorum çalışmak çok..

Okuyup çalışmak istememe kısmını hiç anlayamasam da burada saydığınız sebepleri aynı netlikte soranlara da söylerseniz sorun çözülür sanırım. İnsanların sormasını engelleyemeyiz buradan ama sizin nasıl tavır takınmanız gerektiği konusunda tavsiye verebiliriz ancak.

Bugün de 8.30-2.30 çalışan bi köle olduğumu öğrendim sayenizde. ✌

çok merak ettim kendinizi geliştirmek ve bilinçli olmak adına ne yaptığınız çalışmadığınız surece, ve az önceki mesajıma da cevap bekliyorum mumkunse ;
H Hilde_ evde peki sözun geçiyor mu, kocan seni kv ile samimi yapmaya surekli gidip gelmeye zorluyor mu? ya da ev işi konusunda eleştiriyor mu? evde bir hukmun var mı yani? çalışmıyorsun da hani çalışmayıp istediğini yapıyor musun? yoksa çalışmıyorsun diye adam tahakkum mu kuruyor?
çalışmayan değil de hiç uretmeyen, kendine veya dunyaya bir şey katmayan insan boştur evet.
Ben az önce konu sahibinin konularına baktım. Bence siz cevabı tahmin edebilirsiniz.

Sosyalleşmek için çalışmak gerekir düşüncesindeyseniz hayat görüşünüz bayağı dar demektir. Çalışmak ihtiyaçtan kaynaklanır.

Dünyayı gezen gören kültürel aktivitelere vakit ayırabilen maddi kaynağı olan insan zaten sosyalleşir ve para biriktirmeye de kafa yormaz. Siz olaya çok dar pencereden bakıyorsunuz o yüzden boşverin herkesin fikri kendine..
Sosyalleşmek için değil,sosyal hayatın içinde yer almaktan bahsetmiş
Tabi ki keyfi çalışmak artık çok zor çalışma saatleri vs ama;
Çalışmak insanı verimli ve dinamik tutar, birşeyler üretmek insanın içinden gelir ama tabi ki herkes kendi seçimini yapmakta özgürdür çalışmak yada çalışmamak vb konularda da..

Ya cıdden garıpsınız değiştirdiniz de neyse uğraşamam sizinle gören gördü

Ya bir baksanıza cevabıma herhangi bir değiştirilme yazısı veya işareti var mı ? Kim gördüyse söylesin.

Ben az önce konu sahibinin konularına baktım. Bence siz cevabı tahmin edebilirsiniz.

tahmin ettiğim gibi öyle değil mi? çunku erkekler artık çalışmayan kadına eskisi gibi saygı duymuyorlar, hayat ortağı yerine sanki kölesi gibi göruyorlar, butun gun evdesin ne yapıyosun vs , annemlere git, herşeyi yemeği temizliği vs mukemmel yap diyorlar.

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
İnsanalr sorar. Bekarsındır, Niye evlenmedin derler, ne zaman evleneceksin derler. Evlenirsin çocuk ne zaman derler. İlk çocuğun doğar ikinciyi sorarlar. Üniversiteyi kazanırsın ne olacaksın diye sorarlar. Kazanamazsın neden kazanamadın diye sorarlar. Boşanırsın Neden boşandın diye sorarlar. Kapanırsın neden kapandın, Açılırsın neden açıldın, gezmeye gidersin neden gittin, işe girersin niye girdin, işten ayrılırsın niye ayrıldın diye sorarlar. Bazı insanların bu hayattaki vazifesi Sadece sormaktır. Çoğu insan sordugu soruları Neden sorduğunu bile Bilmez hatta soruyu sorar ama cevabını dinlemez. Tek tavsiye takmayacaksın takmayacaksın takmayacaksın.

tahmin ettiğim gibi öyle değil mi? çunku erkekler artık çalışmayan kadına eskisi gibi saygı duymuyorlar, hayat ortağı yerine sanki kölesi gibi göruyorlar, butun gun evdesin ne yapıyosun vs , annemlere git, herşeyi yemeği temizliği vs mukemmel yap diyorlar.
Erkeklerin de yaptığı da doğru değilde işte🤷🏼‍♀️ Nereden tutsam elimde kalıyor o yüzden. Bir kere erkeklerin aldığı maaş artık ne ki hem kadına hem çocuğa bakabilsinler. Bir de hayat standartı denen bir şey var. Az önce de yazdım; benim eşim de oldukça iyi kazanıyor ama benim aldığım para da + oluyor. Ben bu açıdan bakıyorum. 1 lira bile aile bütçesine gelse kar kardır.

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Bunu söyleyen/soran kişi eşiniz değilse, cevap verme. Canım öyle istiyor de. İnsanle zaten çok meraklı, çalışıyomusun, evlimisin, çocuğun yokmu,.. dır dır dır..

Erkeklerin de yaptığı da doğru değilde işte🤷🏼‍♀️ Nereden tutsam elimde kalıyor o yüzden. Bir kere erkeklerin aldığı maaş artık ne ki hem kadına hem çocuğa bakabilsinler. Bir de hayat standartı denen bir şey var. Az önce de yazdım; benim eşim de oldukça iyi kazanıyor ama benim aldığım para da + oluyor. Ben bu açıdan bakıyorum. 1 lira bile aile bütçesine gelse kar kardır.

kesinlikle vicdan meselesi bu, erkeğin eve katkısı daha fazla olmalı bence, ama gerçekten devir bir erkeğin tek başına ev çevirebileceği devir değil.
ben maaşımı en çok yarın bir gun dunya hali benim kemalim yaparsa :halay: ya da istemediğim olaylar başıma gelirse kendi başıma rahatça bir hayat kurmak için önemsiyorum. onun haricinde gerçekten kendi paranı kazanmak gibisi yok, karışan eden yok, neden bunu aldın, ya da pahalıymış derlerse, "saa ne benim param" diyebilme özgurluğunu seviyorum:halay:

Çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihidir de bana göre bir kişinin çalışma niyeti yoksa üni okumasın. Vakit kaybı o kişi için. Yok kişiye çok şey katar üni okumak diye düşünmeyelim herhangi bir anadolu şehrinde üni okumanın bana göre kişiye hicbir katkısı yoktur. Bana göre boş yere üni okumuş oluyor o kişi. Üni bitirip hemen evlenecekse kişi liseden sonra evkenseydi diye düşünürüm.
Sizin konunuza gelince kimsenin bsy deme hakkı yok size tabi. Çalışmak zorunda değilsiniz

Ayy sinir oluyorum ben böyle insanlara. Çalışmak istesem çalışırım.Onları takmayın hatta sinir edecek seyler söyleyin. Bir daha söylerlerse "eşim elimi sıcak sudan soğuk suya bile değmesine kıyamıyor. Sen gez eğlen keyfine bak sen, çalışma, sana her zaman bakarım hayatım diyor" deyin😂

kesinlikle vicdan meselesi bu, erkeğin eve katkısı daha fazla olmalı bence, ama gerçekten devir bir erkeğin tek başına ev çevirebileceği devir değil.
ben maaşımı en çok yarın bir gun dunya hali benim kemalim yaparsa :halay: ya da istemediğim olaylar başıma gelirse kendi başıma rahatça bir hayat kurmak için önemsiyorum. onun haricinde gerçekten kendi paranı kazanmak gibisi yok, karışan eden yok, neden bunu aldın, ya da pahalıymış derlerse, "saa ne benim param" diyebilme özgurluğunu seviyorum:halay:
Açık söyleyeyim; ben alanımı sevmesem çalışmazdım; çalışamazdım ama benim şansım ailem. Yani hiç çalışmasam da beş parasız kalmazdım. Ben biraz da kızım bu lükse sahip olsun istiyorum. İleride benim gibi sevdiği işi yapabilsin; önünde para engeli olmasın istiyorum. Ben ilk işimden bu rahatlıkla istifa ettim ve bu rahatlıkla kendimi ezdirmedim. Eğer evlendiğimiz adamlar Adnan Ziyagil türevi değilse bunlar tek maaşla olsa bile yaşam standartı düşer.

2 sene aradım bulamadım. Tecrübe yok diye alınmadım. Evlendim çocuğumu bakıyorum. 🤷🏼‍♀️İş konusunda kısmetsiz olduğumu düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X