Niye çalışmıyorsun çalışsana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev işi yapacağım bölünmemek için çalışmayayım ben diye yola çıkmayacağım herhalde. Giderim işime çalışırım kazanırım. Artık ev işi cart curt olayını evlenince düşünürüm. Bir şekilde pratik olmaya çalışır her gün mükellef sofra kurmak yerine kocamı yapılan yemeği 2 gün yemeye alıştırırım. Evliliğin başından itibaren hadi kalk kocacım diye tatlı dille işe alıştırırım. Zorlandığım yerde dip köşe için yardımcı tutarım. Vs. vs. Ufak örnekler. Demek istediğim kadınız akıllıyız hepsine bir çare buluruz.

Benim de anlamadığım çalışmıyorsunuz diyelim ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz ya da ihtiyaçlarınızın maddi değeri ne kadar. Çünkü kadın olarak bakım masrafları çok pahalı. Bakım kremleri, bi güzellik merkezine gitsen botoksu, kuaförü... Bunlar başlı başına insanı batırıyor zaten. Yani kocanıza nasıl söylüyorsunuz nasıl para istiyorsunuz. Tartışma çıkarıyor mu.
Boyle yazinca kendimi cok bakimsiz pasaklı hissettim :D çünkü düşündüm hic masrafım yok shjsjsjs hamilelik ve emzirme döneminde sacimi boyatmadim, onun haricinde yılda 3 veya en fazla 4 kere ombre yaptırırım. Epilasyona gidiyorum ayda bir kere, toplamda 2500 civarı ödeme yaptım. Botoks falan yaptirmiyorum, belki ilerleyen yıllarda fikrim degisir bilmiyorum.
Cilt bakimi, yuz maskesi, siyah nokta vs gibi şeyleri evde kendim yapıyorum.
Goz alti, kulak arkasi kremlerim yok. Ama benim bu konuya olan ilgisizligimden. Alsam eşimin birsey diyecek hali yok. Calismadigima gore ihtiyaçlarımı o karsilayacak dogal olarak. Hee adam asgari ucret alir, tabi o zaman aylik 500 lira verilmez kuaföre :(
En basindan beri butun yorumlarda anlatmak istedigim su. 1 lira bile olsa, 2 maas 1 maastan fazladir. Bunu herkes kabul ediyor. O 1 maasi kazanirken sizden giden önemli. Bunu isteyerek gogusleyenlere ne mutlu, kendi kazandiklari para helali hos olsun, catir çatır yesinler afiyetle. Ben gogusleyemeyen tayfadanım. Içim ölüyor çalışınca, botoks yaptıysam ne isime yarayacak

Hahahah aynen öyle ama çıkıp biri esas köle evde tüm gün çalışmaktır dese ortalığı yikarlar:)) ama çalışan kadın modern köleymiş. O doktorlar o mühendisler ceoalar hepimiz modern köleyiz anacım sorma ahahhdhfj

Bu bakış açısı kadını sadece temizlik işinde, yemek işinde, sekreterlik işinde gören bakış açısı. Zannediyorlar ki kadınlar sadece evlere temizliğe gidiyor, firmalarda yemek yapıyor filan.
Benim bakış açıma göre ne temizlik işçisi, ne yemek ve çay servisi yapan, ne de sekreterlik yapan kadın köle değildir gerçi.
Ama mağaradan çıkamayan bir kesim çalışmaya modern kölelik deyip duruyor, gülüyorum kendi kendime.
Ben herhangi bir kurumda en alt seviyelerden birinde çalışıyorum, ama kendimi köle gibi görmedim hiç.
Sosyal hayatta yer alan hakim, savcı, doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, avukat kadınları görünce gurur duyuyorum onlarla.
Kadını eve tıkmaya çalışan zihniyete karşı durdukları için.

İnsan sadece para için çalışmaz, çalışmıyorsanız sizin bileceğiniz iş, sonucuna iyi veya kötü kendiniz katlanırsınız, umarım bir gün çalışmak zorunda kalıp deneyimsiz olduğunuz için işsiz kalmazsınız sevgili konu sahibi.
Kimseyi ilgilendirmeyen konularda "Seni ilgilendirmiyor." demeyi öğrenmeniz faydanıza olacaktır.

Uzunca bir zaman çalıştım,ihtiyacımız yok suan çalışmıyorum canım isterse çalışırım.mecburiyet hissetmiyorum sen de hissetme.kadın ihtiyacları için çalışmalıdır deniyor da,memurlar asgari ücretliler için geçerli biraz bu.
Arkadaşımın 50 bin kira gelirleri yatları falan var napsın 5 bine ömür mü çürütsün?evde yardımcısı var o zaten 3 bin alıyor ona öderken başka yerde mi çalışsın.sosyallik diyorsanız durumunuz iyiyse zaten sosyalleşiyorsubuz.yeni yerler görerek kurslara katılarak hobi edinerek daha kaliteli zaman geçirme imkanınız oluyor.işin sonunda kocaman bir çoğunluk para için çalışıyor.Bir kısım orta gelirli de kendini kandırıyor para için çalışmadığını sanarak.

Bu konularda sorulmadıkça fikir belirtmem ama siz sormuşsunuz.
Bana göre çalışmamak erkekler için bir tercih değilse kadınlar için de değil. Ev işi yapmanın erkekler için bir tercih olmadığı gibi.

Annem 30 küsur sene çalıştı. Babam her zaman ev işlerinde aktif rol oynadı ve hala aynı düzende devam ediyorlar.
Benim de her işi üzerime yıkacak bir adamla evlenmem mümkün değil.

Elini hiçbir işe sürmeyen adamları koca diye alıp "Çalışmak köleliktir. Hem evde hem işte mi çalışalım, köle miyiz" diye ağlamanın da bir anlamı yok. Bunun için ağlananlar eş tercihini buna göre yapmalıydı.
Gördüğüm kadarıyla kadın-erkek rollerinde keskin sınırları olanlar zaten kendileri gibi adamlarla evleniyorlar. Ve ağlamalarının tek sebebi kendileri gibi adamlarla evlenmiş olmaları. Yani sorun aslında kendi zihniyetleri.

Çalışmak kölelik falan değil, özgürlüktür. İstemediğin, kaldıramadığın her durumda kapıyı çekip çıkma özgürlüğüdür. Aileye karşı da, eşe karşı da...

Siz seçiminizi tam tersi yönde yaptıysanız burada verdiğiniz atarlı cevapları gerçek hayatınızda da veriverin. Bir problem kalmaz.

Calisman lazim bak calisman lazim diye diye vidi vidi yapan erkegi ben birakmisim nisan ustu.. keyfim bilir. Kimsenin zoruyla calisacak degilim. Esit olcam diye hele hic kendimi paralamam bu yolda.

Bir kadinin calismama luksu olmali. Cok zengin olur esin olmaz orta halli olursun o ayri. Calismak istemeyene erkek veya bir baskasi zorlamamali.

Hee sartlar oyle gerektirir gundelige bile giderim gocunmam. Catir catir calisirim. Allah muhtac etmesin kimseyi.

Sadece para icin calisilmaz ya da param var calismasam da olur denmez. Calismak istemenin ya da evde oturmak istemenin paradan ziyade sebepleri vardir bana gore.

Bir kere elaleme sanane diyerek başlayın.
Veya kibar haliyle benim kendi düşüncelerim var teşekkür ederim deyin.

Bu konuda çok görüş var. Yazılmış çizilmiş.
Şunu diyeyim çalışmak şu anki kapitalist dünyada gerekli. Çalışmaktan kasıt para kazanmak. Herkes bir şekilde barınma yeme içme giyinme lüksleri hobileri için para sahibi olmalı.

Ama yorumlarda şu atlanmış; çalışma eylemi sırf iste çalışmak değildir. Para kazanmadan yapilan işler de çalışmaktır. Ama bunu yaparken bir yerden de gelirin olmalı. Maddiyat gerekli.

Diğer konuya gelirsek şu an ülkemizde özel sektörde çalışma modern köleliktir. Devlette çalışmak değildir. Devlette rahattır. Özel sektörde iyi maaş alındığın ışın bile olsa patron ne derse yapmak zorundasın. Diyelim mesai saatin bitti ama patron ışın bitmesini istiyor yapacaksın.. klasik modern köle mantığı.
O yüzden devlette olanların kendini köle hissetmemesi çok normal..mesai biter çıkar gidersin..ozel sektör öyle değil.

Bende özel sektördeyim.kurumsal bir yerdeyim. Ona rağmen asla devlette çalışan arkadaşlarım gibi mesai bitti hop çık yapamıyorum. Onlar iş bitmese de yarına bırakıyor. Ben o akşam mesaiye kalıp yapıyorum. ( ki iş acil değil. Çok rahat yarına da kalabilir.) Bunun adı benim için modern kölelik. Ama çalışmak zorundayım. Ve bu sistemden çıkmak için de paraya ihtiyacım var.. o yüzden bu sistemi sevmeyenlere tavsiyem birikim yapın. Ev alın kiraya verin. Para biriktirin faize koyun para alın. Yapilacak olan bu. Sistemden çıkmak için de paraya ihtiyaç var.

Bu arada sevdiği için o işi yapanlar çok şanslı kesim.
Ama bu oran bu ülkede yüzde onu geçmez. O yüzden sevmediği iste çalışıp işi istemeyenleri anlıyorum. Ama sırf eşinize güvenmeyin. Kira veya faiz geliriniz olsun. Veya bir maddi güvenceniz olsun eşinizden ayrı.. Ama sırf para için çalışmak istemeyenleri de çok iyi anlıyorum... çoğunluk sevmeden çalışıyor zaten..

Bu arada eğitim almakla çalışmak ayrı şeyler.
Bir kadın çalışmayacaksa bile eğitim almalı.
Hayata farklı bir vizyonla bakmasını sağlar.
Çocuğunu bilinçli yetiştirir. Çevresine farklı düzeyde etki eder. Mutlaka her kadın olabileceği en yüksek seviyede eğitim almalı..

Aynı sorun bende de var. Çalışmayı sevmiyorum diyorum açık olarak. Zorla çalıştırcaklar bizi. Kime neyse

Bu bakış açısı kadını sadece temizlik işinde, yemek işinde, sekreterlik işinde gören bakış açısı. Zannediyorlar ki kadınlar sadece evlere temizliğe gidiyor, firmalarda yemek yapıyor filan.
Benim bakış açıma göre ne temizlik işçisi, ne yemek ve çay servisi yapan, ne de sekreterlik yapan kadın köle değildir gerçi.
Ama mağaradan çıkamayan bir kesim çalışmaya modern kölelik deyip duruyor, gülüyorum kendi kendime.
Ben herhangi bir kurumda en alt seviyelerden birinde çalışıyorum, ama kendimi köle gibi görmedim hiç.
Sosyal hayatta yer alan hakim, savcı, doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, avukat kadınları görünce gurur duyuyorum onlarla.
Kadını eve tıkmaya çalışan zihniyete karşı durdukları için.

İnsan sadece para için çalışmaz, çalışmıyorsanız sizin bileceğiniz iş, sonucuna iyi veya kötü kendiniz katlanırsınız, umarım bir gün çalışmak zorunda kalıp deneyimsiz olduğunuz için işsiz kalmazsınız sevgili konu sahibi.
Kimseyi ilgilendirmeyen konularda "Seni ilgilendirmiyor." demeyi öğrenmeniz faydanıza olacaktır.
Hangi işte çalışırsan çalış arkadaşım söylediğin gibi en alt demişsin ki bana gore de asla alt değil hepsi birbirinden kıymetli helal olsun. Alnının teri ile ekmeğini kazanmışsın bundan daha onurlu bir şey olabilir mi bu kölelik değil efendiliktir benim gözümde. Bir kurumda her şey ekip eşidir en üst yöneticisinden senin dediğin gibi temizlik elemanına kadar herkes benim gözümde aynı kıymette.. ayrica biz kimseye köle demedik ev hanimligi da cidden cok ama cok zor. Ve degerli. Ama kusura bakmasin oturdugu yerden bunca senelik egitimime ve is hayatima ay modern kolelik derseler cevaplarini alirlar. Esas kölelik sizinki der birisi ozaman da zorlarina gitmeyecek. Ihtiyaclarim icin kimseye muhtac olmayan hayatimi bir ömür kendi devam ettirebilen cevresindeki herkese faydasi olan kadinlar mi köle buna gülerim ve kiskancliktan baska da bir sey olmadigina inaniyorum. Ha bu arada calismamayi tercih edenlere de saygi duyuyorum tabi ki. Tabi oturduklari yerden millete camur atmamaya calistiklari müddetce.söylediklerine de katılıyorum. Sevgiler.

Son düzenleme:
Okuyup da çalışmayanlari anlamıyorum yıllarca her türlü imkanı kullanıp okuduktan sonra evlenip ev kadını moduna geçmek anlayabilecegim birşey değil , ama bu kendi düşüncem gidip birine niye calismiyosun fln gibi hadsizce sorular sormam sadece kendi içimden düşünürüm

Calismayi dusunmuyorsaniz neden okudunuz merak ettim. Bir kadin olarak maddi ozgurluk sahibi olmak, kendi ayaklari ustunde durmak cok onemlidir bence kocaya yaslanmak degil.
Çok çirkin bı ağız.kocaya yaslanmak olarak bakıyorsanız olaya siz bence bosanin....evlilikten bişey anlamamissiniz

Bu yorumun alnından öpüyorum. O zaman erkeklerede zorunlu değil niye çalışmayan erkekler topa tutuluyor o zaman eşit bakmıyoruz. Erkekleri cüzdan olarak görelim çünkü normal ya
Sen niye kendine yandaş ariyosun ki dediklerini empoze ettirmek için.
Erkeği yastık yada cüzdan olarak görmüyoruz biz senin tabirinle ..tekrar ediyorum sen hiç evlenme evliysende boşan.

Boyle yazinca kendimi cok bakimsiz pasaklı hissettim :KK70: çünkü düşündüm hic masrafım yok shjsjsjs hamilelik ve emzirme döneminde sacimi boyatmadim, onun haricinde yılda 3 veya en fazla 4 kere ombre yaptırırım. Epilasyona gidiyorum ayda bir kere, toplamda 2500 civarı ödeme yaptım. Botoks falan yaptirmiyorum, belki ilerleyen yıllarda fikrim degisir bilmiyorum.
Cilt bakimi, yuz maskesi, siyah nokta vs gibi şeyleri evde kendim yapıyorum.
Goz alti, kulak arkasi kremlerim yok. Ama benim bu konuya olan ilgisizligimden. Alsam eşimin birsey diyecek hali yok. Calismadigima gore ihtiyaçlarımı o karsilayacak dogal olarak. Hee adam asgari ucret alir, tabi o zaman aylik 500 lira verilmez kuaföre :KK43:
En basindan beri butun yorumlarda anlatmak istedigim su. 1 lira bile olsa, 2 maas 1 maastan fazladir. Bunu herkes kabul ediyor. O 1 maasi kazanirken sizden giden önemli. Bunu isteyerek gogusleyenlere ne mutlu, kendi kazandiklari para helali hos olsun, catir çatır yesinler afiyetle. Ben gogusleyemeyen tayfadanım. Içim ölüyor çalışınca, botoks yaptıysam ne isime yarayacak
Hay ağzına saglik

Çalışan kadınların fakir ilan edildiği , ben çalışmıyorum durumumuz iyi bal kocam evde otur keyif yap dedi adlı 245. konumuza hoşgeldiniz. Arkadaşlar yalan söylüyorsunuz. Ülkenin durumu ortada, kk profili de ortada yine ülkede olduğu gibi %3 lük kesim elbette tartışmaya girmeyecek kadar zengin ama geri kalan kısım çalışmamasına kılıf bulmak zorundaymış gibi yalan söylüyor. Kadın-erkek çalışmak fakirlerin işi değildir, insan üretmek çalışmak için yaratılmış. Tarlada çalışırsınız şantiyede ofiste yemekhanede doğumhanede fabrikada sanat akademisinde vs bilemem. Cinsiyetlerden bile bağımsız bir konu , azıcık sosyoloji eğitimi olan anlayabilir diye düşünüyorum. Ben modern köle olarak evde iş yerimde geçirdiğim 8 saatten daha çok yoruluyorum.Yanlış anlaşılmasın herşeyi pratik yapar sonra da keyfime bakarım ama sevmiyorum ev işini diyelim. Bana düşen kısmından bile hoşlanmıyorum yani sütlacın üstünün kızarmasını izlemek bana dünyanın en büyük hazzını vermiyor. Keşke yaptığım işin karşılığını daha yüksek alacağım bir işim olsaydı veya daha iyi para kazanabileceğim bir işim. Tabii bunlar benim kişisel sorunlarım ve elbette yaşadığımız ülkenin sorunları. Çalışmalı mı sorusu bile benim için komik, modern köleyiz kafasına göre bence kocişkolatalarda işten çıkmalı,onları neden çalıştırıyorsunuz neden kıyıyorsunuz minnoşlara ? pardon çıkamazlar çünkü zaten hepsi işveren yatırımcı girişimci zaten patron 😛 Çocuk konusuna gelirsek çalışmıyorum çocuklara bakıyorum diyen bir kitle var ki , burada cidden gerginlik yaşadığımız çok olmuştur. Çocuklara nasıl bakıyorsunuz diyorsunuz anne kokusuyla büyüyorlar eve gelince kapıduvar değil anneyi görüyorlar. Kurban olayım müge anlı rekorlar kırıyor gündüz kuşağında esra erol rekorlar kırıyorlar iş yerinden ben mi izliyorum bunları 😂 Canım evde oturmak istiyor çalışmıyorum çalışma hayatı bana göre değil demek yerine çalışan insanları suçlama yolunu seçmek bence çok saçma. Bu arada teorilerinizi çürüteceğim ama tanıdığım tüm varlıklı kadınlar çalışıyor, para için olmadığına göre sanırım demek ki kölelik seviyorlar. Dar bakış açısına göre başka açıklaması olamaz.

Burda okuyupta çalışmayanlari anlamayan kınayan suç işlemiş gibi yargılayan hanımlara sesleneyim
1 eğitim fakültesi okudum
2 yüksek lisans yaptım bitti sayilir
3 hukukcuyum keyfe keder okudum
Niye okudum okumamış demesinler diye
Calisirmiydim okul okurken hep calistim ama evlenince çalışmazdim çocuğumu bakıcılara yada başkasına emanet edecek biri asla olamazdım annemde çok hasta ve yaşlı ona emanet edemezdim sizin tabirinizle anama 'yaslanamazdim'

Evlendim evlenince bir çiftlik kurduk eşimle eşim devlette önemli bir pozisyonda çalışıyor atanmis yani .
Şimdi ciftlikle ben mi ilgileniyorum eşim mi ilgileniyor hayır ilgilenenler var biz işin yorulmayan tarafındayız

Bu arada eşim haftada dört gün evde olacak şekilde çalışıyor haftanın üç günü ise gidiyor ayda toplam 12 gün çalışıyor 18 gün evde

Ben çalışma delisi biri olsaydım da adamı evde basi boş bırakıp bırakıp gidemezdim ise .
Üstelik zoruma da giderdi o haftanın dört günü yatacakta ben gidicem diye ha kiyamaz ses edemezdim de söve söve ise gitmekte ne bileyim siz hoplaya zıplaya gidebilirsiniz tabi pekala anlarım

Öte yandan biz haftanın dört günü eşim boş olduğundan ötürü muhakkak tatil yapıyoruz görmediğimiz yerleri keşfediyoruz.inanin muhakkak .
Hiç bişey aklımıza gelmezse çadırımizi kapıp denizin dibine kuruyoruz felekten .

Şimdi masraflar diyosunuz her ay 300 TL lik cilt bakımım var
Saçlarım ombreli boya gereksinimi yok
İstediğim her kıyafeti her dakika alabiliyorum
Başka masrafim yok
Ve eşimin bir iki kartı bende
Hiçte hesabını tutmadık ne aldık ne harcadık bu ay bakiyim diye .

Emeklilik yatıriyoruz benim için mesela .

Noldu şimdi yani? Tü kaka mi oldum ben ?

Son düzenleme:
Çalışan kadınların fakir ilan edildiği , ben çalışmıyorum durumumuz iyi bal kocam evde otur keyif yap dedi adlı 245. konumuza hoşgeldiniz. Arkadaşlar yalan söylüyorsunuz. Ülkenin durumu ortada, kk profili de ortada yine ülkede olduğu gibi %3 lük kesim elbette tartışmaya girmeyecek kadar zengin ama geri kalan kısım çalışmamasına kılıf bulmak zorundaymış gibi yalan söylüyor. Kadın-erkek çalışmak fakirlerin işi değildir, insan üretmek çalışmak için yaratılmış. Tarlada çalışırsınız şantiyede ofiste yemekhanede doğumhanede fabrikada sanat akademisinde vs bilemem. Cinsiyetlerden bile bağımsız bir konu , azıcık sosyoloji eğitimi olan anlayabilir diye düşünüyorum. Ben modern köle olarak evde iş yerimde geçirdiğim 8 saatten daha çok yoruluyorum.Yanlış anlaşılmasın herşeyi pratik yapar sonra da keyfime bakarım ama sevmiyorum ev işini diyelim. Bana düşen kısmından bile hoşlanmıyorum yani sütlacın üstünün kızarmasını izlemek bana dünyanın en büyük hazzını vermiyor. Keşke yaptığım işin karşılığını daha yüksek alacağım bir işim olsaydı veya daha iyi para kazanabileceğim bir işim. Tabii bunlar benim kişisel sorunlarım ve elbette yaşadığımız ülkenin sorunları. Çalışmalı mı sorusu bile benim için komik, modern köleyiz kafasına göre bence kocişkolatalarda işten çıkmalı,onları neden çalıştırıyorsunuz neden kıyıyorsunuz minnoşlara ? pardon çıkamazlar çünkü zaten hepsi işveren yatırımcı girişimci zaten patron 😛 Çocuk konusuna gelirsek çalışmıyorum çocuklara bakıyorum diyen bir kitle var ki , burada cidden gerginlik yaşadığımız çok olmuştur. Çocuklara nasıl bakıyorsunuz diyorsunuz anne kokusuyla büyüyorlar eve gelince kapıduvar değil anneyi görüyorlar. Kurban olayım müge anlı rekorlar kırıyor gündüz kuşağında esra erol rekorlar kırıyorlar iş yerinden ben mi izliyorum bunları 😂 Canım evde oturmak istiyor çalışmıyorum çalışma hayatı bana göre değil demek yerine çalışan insanları suçlama yolunu seçmek bence çok saçma. Bu arada teorilerinizi çürüteceğim ama tanıdığım tüm varlıklı kadınlar çalışıyor, para için olmadığına göre sanırım demek ki kölelik seviyorlar. Dar bakış açısına göre başka açıklaması olamaz.
İyi de insanların çalışıp çalışmama özgürlüğü var. Siz kimsiniz ki herkes çalışacak kafasını yaşıyorsunuz. Siz kendinizden sorumlusunuz.

Başkalarının hayatını yönetmek kurgulamak ve sorgulamak sizin haddinize değil ki ....

Şimdi arkadaşlar ben bazı soruları duymaktan çok sıkılıyorum artık. Okulum bitti, evlendim. Mezun olan herkes çalışmak zorunda mı ? Bide sanki işler tek tek kapıda yığılmış beni bekliyor da ben girmiyorum. Öyle bir soruyorlar ki... Bana böyle soranların kendi hayatlarıda ortada... çalışıp çalışmamak kişinin kendi tercihi veya şartlarından kaynaklı bir durum değil midir ? Ben kendi bölümümle ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştım sonra soğumuştum falan şimdi mutluyum yani bu konuda bir sıkıntım yok, şuan çalışma düşüncem de yok, farklı düşüncelerim var. Bu ve buna benzer başka konularda insanlar neden böyle üstüne vazife olmayan şeyleri şak diye suratına söyleyebiliyor. Hiç okumayan ve çalışmayan biri bile diyebiliyor. Hatta sen okudunda ne oldu diye dalga geçen bile oldu. Bende mi bir sıkıntı var acaba. Nasıl cevap vermeliyim böyle sorulara ?
Sanane ekmegimi asimi senmi veriyorsun,cebime harclik koyuyorsunda benimmi haberim yok

Neren aliyorsunuz bu baskalarina alil verme mudahale etme luksunu ben kendimi herkesten cok dusunurum

Aklinizi kendi coluk cocugunuza saklayin burnunuzuda koku ve tat almak icin kullanin, baskalarinin hayatina sokmak icin degil deyin

Once feci bozuluyorlar sonra hakkinizda hic etliye sutluye karismiyorlar.mezuniyet sonrasi gazla konusan bir kac akrabaya denenip sonuc alinmis en etkili yontemdir benim icin

Yok caniiiim ben onu demek istemedim sen yanlis anlafin simdi is gucte cok zor coluk cocuk ne yapsin hayirlisi hayirlisiya aninda evriliyor konu

Burda okuyupta çalışmayanlari anlamayan kınayan suç işlemiş gibi yargılayan hanımlara sesleneyim
1 eğitim fakültesi okudum
2 yüksek lisans yaptım bitti sayilir
3 hukukcuyum keyfe keder okudum
Niye okudum okumamış demesinler diye
Calisirmiydim okul okurken hep calistim ama evlenince çalışmazdim çocuğumu bakıcılara yada başkasına emanet edecek biri asla olamazdım annemde çok hasta ve yaşlı ona emanet edemezdim sizin tabirinizle anama 'yaslanamazdim'

Evlendim evlenince bir çiftlik kurduk eşimle eşim devlette önemli bir pozisyonda çalışıyor atanmis yani .
Şimdi ciftlikle ben mi ilgileniyorum eşim mi ilgileniyor hayır ilgilenenler var biz işin yorulmayan tarafındayız

Bu arada eşim haftada dört gün evde olacak şekilde çalışıyor haftanın üç günü ise gidiyor ayda toplam 12 gün çalışıyor 18 gün evde

Ben çalışma delisi biri olsaydım da adamı evde basi boş bırakıp bırakıp gidemezdim ise .
Üstelik zoruma da giderdi o haftanın dört günü yatacakta ben gidicem diye ha kiyamaz ses edemezdim de söve söve ise gitmekte ne bileyim siz hoplaya zıplaya gidebilirsiniz tabi pekala anlarım

Öte yandan biz haftanın dört günü eşim boşken muhakkak tatil yapıyoruz görmediğimiz yerleri keşfediyoruz.inanin muhakkak .
Hiç bişey aklımıza gelmezse çadırımizi kapıp denizin dibine kuruyoruz felekten .

Şimdi masraflar diyosunuz her ay 300 TL lik cilt bakımım var
Saçlarım ombreli boya gereksinimi yok
İstediğim her kıyafeti her dakika alabiliyorum
Başka masrafim yok
Ve eşimin bir iki kartı bende
Hiçte hesabını tutmadık ne aldık ne harcadık bu ay bakiyim diye .

Noldu şimdi yani? Tü kaka mi oldum ben ?

Boşverin biz de herkes çok meraklı birbirinin hayatını yönetmeye. Kendi hayatını yönetmekten aciz olanlar burada gelip başkasının hayatını yönetme çabasındalar. .. ister çalışırsınız ister çalışmaz bu kimseyi bağlamaz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X