niye hemen tüp bebek önerildi yardım edin kızlar?

bende sonradan bunları duyunca iyice kötü oldum zaten canım malum onlarda geçti yine yok o varken hadi diyorduk bir nebze... o hastalık bile beni rahatlatmış herhalde :)
İyi bi doktor araştır bütün tetkikleri yapsınlar üzülme dua et sabret

Arkadaslar ben bebek sahibi olmak istedim önce doktora gittim kist var ve mantar var dedi tedavi verdi doğum kontrol hapı vardı iki ay kullandım doktora bebek istiyorum demiştim oysa, devletti bir sene geçmeden ilgilenemiyoruz dedi bende her halde öyledir dedim özele gittim sonuçları görmek için iyisiniz hiçbir şey kalmamış sağlıklısınız dedi bebek istediğimi söyledim hiç ilgilenmedi ne yapmamız gerekiyor dedim tüp bebek merkezi önerisinde bulundu ama dediğine göre hiçbir sıkıntım yokmuş hiçbir şey yokken pat diye tüp bebek mi denemeye gidiliyor kızlar? ben hiçbir şey anlam veremedim burada bazen yazılar okuyorum farklı tedaviler, takipler yaptığınız yazıyor ,aynı doktora kuzenimde gitti onuda tüp bebek için klinik önermiş bir seneden fazladır bebek istiyoruz doğru tedavi doğru doktoru bulamadım artık ağlamaktan bıktım üzülmekten...
tatlim cok yakin zamanda basindan ayni seyler gecen biri olarak yaziyorum sana.. 8 ay bebek denedikten sonra kadin doguma gittim.ultrasonda rahmime bakildi.herhangi bir sorun yok dedi. enfeksiyon ihtimaline karsi vajinal fitil.verdi. biz kendimiz esime sperm testi yapilmasini istedik. biraz dusuk cikti (8mlyon) hemen tup bebek dedi doktor.. aslinda bu sayiya gore normal yolla olabiliyordu..her neyse biz cok bozulduk,sok olduk kabullenemedik.. vs... insan kendine yakistiramiyor.. sonrasi bir suru asamadan gectik. hicbirinde dojtor yonlendirmedi fakat biz arastirarak neredeyse dijtorlar.kadar bilgi sahibi olduk. simdi bir kadin dogumcu ya da urologun yerinde.olsam.sana ve esine direkt su yollari izlemen gerektigini oneririm:
1- sen; adet doneminde yumurtlama takibi yaptir.vajinal.muayene.ile. yumurtan gelisiyor mu catliyor mu vs. ve hormonlarina baktir.
2- esin ;sperm testi / varikosel.testi / ve hormon testi yaptirsin.
sirayla bu asamalardan gectiginizde cocugunuz olmaz.sonuucna varirsaniz,tup bebege yonelin..
biz birkac ay zaman kaybettik. esimin sperm sayisini arttirmaya calistik cesitli ilaclarla ve vakit kaybettik.. sonucta tup bebek yaptirdik ve su anda hamileyim.. cok sukur.rabbim sana da yasatsin bu duyguyu

Back
X