Niye herşeye burnunu sokarsın kaynana!

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Bugün kayınvalidem beni aradı, yarın iftara buyur gel kızım (başkalarınıda çağırmış) sende gel dedi. Bense misafir çağırdığımı bu yüzden gelemeyeceğimi belirttim kendisine. Sordu tabi kimi çağırdın,bende halagilleri dedim.Yani eşimin 2 halasını ailecek çağırdım. Kayınvalideni niye çağırmıyorsun diye düşünenlere onu annemlerle ağırladım bile. Çok kalbalık çağırmayı sevmiyorum. Sonra telefonda bana;iyi yarin zaten tek kadinlar geliyor,babanda size gelir dedi. Hiç gelebilirmi felan yok. Bende olur dedim. Kendiside eee oldu zaten dedi. Sinirlendim ama birşey demedim. Neyse..bugünde annemdeydik iftara tam kalkıyoruz dış kapıdayız,annemle kayınvalidem konuşuyor. Annem diyorki bende yarin iftarda evdeyim bizim kız(ablam olur) dışarda yapcak iftarı. Kayınvalidem demezmi eee sende nisazümraya git yarın misafiri var. Sinirden neyapacağımı şaşırdım o an. Allahtan eve gitmeye yakındı yoksa eminim birşey söylerdim. Bir günde bir insan bu kadar sinir edebilirmi gelinini ya. Ben onun misafirine karışıyormuyum sanki onamı kalmış benim düzenlediğim iftara birilerini çağırmak. Mesele kayinbabamla annemin gelmesi değil,mesele hanfendinin kafasına göre hadsizce misafirlerime birilerini eklemesi. Hala çok sinirliyim gercekten...

Sinirlendim ama birşey demedim

Bu durumdan hoşnut olmadığınızı telepati yolu ile kaynananızın beynine iletemeyeceğinize göre, konuşmayı deneseniz?
Hani "Anne benim planım da enerjim de ona göre, çok müdahale etmesen? Seni kırmak da istemiyorum, ama sıkılıyorum bazen, yanlış anlama da." filan deseniz?

Samimi gördüğü, aile düşüncesi ile yaklaştığı için bazen göremiyorlar anneler de kvler de. Siz kibarca hatırlatın sınırlarını. Bunda alınacak ya da sinir yapacak bir durum yok.

Haklısınız sinirlenmemem gerek ama emrivaki kipli konuşmasından rahatsız oluyorum. Samimi olabilir dediğinde eminim art niyette yok ama herşeyin bir yolu yordamı var.

Kayinpederinin sana gelmesi normal zaten yalniz kalacagina kardesleriyle olur.Ama eeee oldu o zaten kelimesine bende takilirdim.Belli ki bozulmus birlikte cagrilmadi diye.Az az agirliyorum ki sohbete sira gelsin diyebilirsiniz.

Gerci ben bu iftarda karsilikli gidip gelmeleri anlamiyorum ve anlamak istemiyorum cok guzel bir arada olmak ama ramazanin ruhuna aykiri toklar toklari agirliyor malesef.

Haklısınız sinirlenmemem gerek ama emrivaki kipli konuşmasından rahatsız oluyorum. Samimi olabilir dediğinde eminim art niyette yok ama herşeyin bir yolu yordamı var.

İyi de kadının sizin bu durumdan rahatsız olduğunuzdan haberi bile yok ki.
Siz, gerekli bulduğunuz yerde gerekli tepkileri koyup konuşmazsanız, o da sizin memnun olduğunuzu düşünerek, farkında olmayarak devam edecek yani.

Bir de nikinize baktım, sizin konuları hatırlıyorum ben. Sizin kv tam hani evi yöneten dominant, eskinin Osmanlı kadını diye tabir edilen kadınları var ya, yemekli aşlı, misafirli kalabalık bir kadın. Yani en fazla siz çekersiniz sınırınızı, o anlamaz, öyle alışmış, öyle görmüş, öyle biri yani. Alanınızı korumak sizin göreviniz, siz müsaade etmeyeceksiniz.

Aslında kayınvalidem biliyor kalabalık kimseyi ağırlamayı sevmediğimi. Özellikle alt kattaki komşumdan dolayı kişi sayısını minimum tutuyorum ki kendide bunu gayet iyi biliyor zaten. Ama herkesin işine geldigi gibi malesef..

Haklısınız ama kırmadan söylemek yani uslub çok önemli nasıl söylenirki böyle birşey?

Kp inizin kizkardesleri diye onlarla olsun iste demis.annende yalniz kalmasin kizina gitsin diye düşünmüş.cok yakin olunan kişiler oldugu icin bi problem yok bunda abartmissiniz.kotu niyetli denmez bu durumda.annene kizina git yalnız kalma diyor,kotu kaynana, kizina annesi gitmesin inadına diye uğraşır.esi orda gorumceleri ona ragmen.biraz kinlenmeseniz goreceksiniz de...

Haklısınız ama kırmadan söylemek yani uslub çok önemli nasıl söylenirki böyle birşey?

"Anneciğim kırılma darılma da senle bir şey konuşacağım, beni anlarsın sen biliyorum, çünkü sen de benim bir diğer annemsin." girişli bir konuşma, baştan biraz gazını alır bence.

Sinirlenecek ne var? Anneni dusunmus yazik yanliz kalmasin diye teklifte bulunmus..

Kötünşyetli değil ama yerini bilmiyor anladığım. Karışma yönü var yani biraz. Ben küçükken arkadaşlarımın bazılarıyla yolda karşılaşırdık annemle mesela benim samimi olmadığım arkadaşım ama annem bilmezdi . Arkadaşıma "yarın favillanın Doğum günü sen de gel" derdi Tabi ben sevmediğim bir arkadaşım olduğu için sinir olurdum anneme kızardım . Kadın iyi niyetle yapıyor işte ama bırak ben çağırayım demi?

Bizim Türk anne ve kayınvalidelerinde ne yazık ki gelinlere ve kızlara kaç yaşında olursa olsunlar rahat rahat müdahele edebilme, düşünmeden onun adına karar verebilme huyu var. Düşüncesizliği desem daha doğru. Kötülüklerinden yapmıyorlar ama sinir bozucu işte ; haklısınız.

Herkes bi kendi evine kendi düzenine keni misafire baksa... her kim olursa olsun senin evinin düzenine karışamaz misafirine ekleme çıkarma yapamaz bu konuda ve sinirlenmekte cok haklısın. Ama adı üstünde kaynana iste.
Ben olsam bende sinirlenirdim. Birde telefonda oldu zaten demesi zaten niyetijin ne olduğunu açık şekilde ortaya koyuyor.
Cok samimiyet tez ayrılık getirir. Mesafeli olmak gerekir. Herseyinizi paylaşmayın biraz mesafeli olun.
Çünkü kaynanızda bunu aşacak potansiyel var.

Bunlari bir insanin kendi annesi babasida yapabilir. Ufak tefek emrivakiler oluyor. Ama kizim diyen iyi niyetli bi kadinin "su geline emrivaki yapiyimda mutsuz olsun" diye dusundugunu sanmiyorum. Onemli meseleler degil bence. Lutfen su usluplarinizi kendi anneniz gibi dusunerek kullanin.

Yerim dar hem kalabalık zor ve yorucu benim için bunu kaç defa daha söylemek zorunda değilim bunu kasten yaptığını düşünüyorum kv ciğim diye konuş bence

Güzel iletişim deneyin bence Konuşun sorun aslında önyargıları kaldırınca ortadan kalkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…