Sinirlendim ama birşey demedim
Haklısınız sinirlenmemem gerek ama emrivaki kipli konuşmasından rahatsız oluyorum. Samimi olabilir dediğinde eminim art niyette yok ama herşeyin bir yolu yordamı var.Bu durumdan hoşnut olmadığınızı telepati yolu ile kaynananızın beynine iletemeyeceğinize göre, konuşmayı deneseniz?
Hani "Anne benim planım da enerjim de ona göre, çok müdahale etmesen? Seni kırmak da istemiyorum, ama sıkılıyorum bazen, yanlış anlama da." filan deseniz?
Samimi gördüğü, aile düşüncesi ile yaklaştığı için bazen göremiyorlar anneler de kvler de. Siz kibarca hatırlatın sınırlarını. Bunda alınacak ya da sinir yapacak bir durum yok.
Haklısınız sinirlenmemem gerek ama emrivaki kipli konuşmasından rahatsız oluyorum. Samimi olabilir dediğinde eminim art niyette yok ama herşeyin bir yolu yordamı var.
Aslında kayınvalidem biliyor kalabalık kimseyi ağırlamayı sevmediğimi. Özellikle alt kattaki komşumdan dolayı kişi sayısını minimum tutuyorum ki kendide bunu gayet iyi biliyor zaten. Ama herkesin işine geldigi gibi malesef..Kayinpederinin sana gelmesi normal zaten yalniz kalacagina kardesleriyle olur.Ama eeee oldu o zaten kelimesine bende takilirdim.Belli ki bozulmus birlikte cagrilmadi diye.Az az agirliyorum ki sohbete sira gelsin diyebilirsiniz.
Gerci ben bu iftarda karsilikli gidip gelmeleri anlamiyorum ve anlamak istemiyorum cok guzel bir arada olmak ama ramazanin ruhuna aykiri toklar toklari agirliyor malesef.
Sie beni anlayamamışsınız ve anlamak istemiyorsanizda yorum yapmanıza gerekte yok.Her şeyi ne kadar da abartıyorsunuz anneniz misafir mi Ayrıca?
Haklısınız ama kırmadan söylemek yani uslub çok önemli nasıl söylenirki böyle birşey?İyi de kadının sizin bu durumdan rahatsız olduğunuzdan haberi bile yok ki.
Siz, gerekli bulduğunuz yerde gerekli tepkileri koyup konuşmazsanız, o da sizin memnun olduğunuzu düşünerek, farkında olmayarak devam edecek yani.
Bir de nikinize baktım, sizin konuları hatırlıyorum ben. Sizin kv tam hani evi yöneten dominant, eskinin Osmanlı kadını diye tabir edilen kadınları var ya, yemekli aşlı, misafirli kalabalık bir kadın. Yani en fazla siz çekersiniz sınırınızı, o anlamaz, öyle alışmış, öyle görmüş, öyle biri yani. Alanınızı korumak sizin göreviniz, siz müsaade etmeyeceksiniz.
OkSie beni anlayamamışsınız ve anlamak istemiyorsanizda yorum yapmanıza gerekte yok.
Haklısınız ama kırmadan söylemek yani uslub çok önemli nasıl söylenirki böyle birşey?
Sinirlenecek ne var? Anneni dusunmus yazik yanliz kalmasin diye teklifte bulunmus..Bugün kayınvalidem beni aradı, yarın iftara buyur gel kızım (başkalarınıda çağırmış) sende gel dedi. Bense misafir çağırdığımı bu yüzden gelemeyeceğimi belirttim kendisine. Sordu tabi kimi çağırdın,bende halagilleri dedim.Yani eşimin 2 halasını ailecek çağırdım. Kayınvalideni niye çağırmıyorsun diye düşünenlere onu annemlerle ağırladım bile. Çok kalbalık çağırmayı sevmiyorum. Sonra telefonda bana;iyi yarin zaten tek kadinlar geliyor,babanda size gelir dedi. Hiç gelebilirmi felan yok. Bende olur dedim. Kendiside eee oldu zaten dedi. Sinirlendim ama birşey demedim. Neyse..bugünde annemdeydik iftara tam kalkıyoruz dış kapıdayız,annemle kayınvalidem konuşuyor. Annem diyorki bende yarin iftarda evdeyim bizim kız(ablam olur) dışarda yapcak iftarı. Kayınvalidem demezmi eee sende nisazümraya git yarın misafiri var. Sinirden neyapacağımı şaşırdım o an. Allahtan eve gitmeye yakındı yoksa eminim birşey söylerdim. Bir günde bir insan bu kadar sinir edebilirmi gelinini ya. Ben onun misafirine karışıyormuyum sanki onamı kalmış benim düzenlediğim iftara birilerini çağırmak. Mesele kayinbabamla annemin gelmesi değil,mesele hanfendinin kafasına göre hadsizce misafirlerime birilerini eklemesi. Hala çok sinirliyim gercekten...
Bugün kayınvalidem beni aradı, yarın iftara buyur gel kızım (başkalarınıda çağırmış) sende gel dedi. Bense misafir çağırdığımı bu yüzden gelemeyeceğimi belirttim kendisine. Sordu tabi kimi çağırdın,bende halagilleri dedim.Yani eşimin 2 halasını ailecek çağırdım. Kayınvalideni niye çağırmıyorsun diye düşünenlere onu annemlerle ağırladım bile. Çok kalbalık çağırmayı sevmiyorum. Sonra telefonda bana;iyi yarin zaten tek kadinlar geliyor,babanda size gelir dedi. Hiç gelebilirmi felan yok. Bende olur dedim. Kendiside eee oldu zaten dedi. Sinirlendim ama birşey demedim. Neyse..bugünde annemdeydik iftara tam kalkıyoruz dış kapıdayız,annemle kayınvalidem konuşuyor. Annem diyorki bende yarin iftarda evdeyim bizim kız(ablam olur) dışarda yapcak iftarı. Kayınvalidem demezmi eee sende nisazümraya git yarın misafiri var. Sinirden neyapacağımı şaşırdım o an. Allahtan eve gitmeye yakındı yoksa eminim birşey söylerdim. Bir günde bir insan bu kadar sinir edebilirmi gelinini ya. Ben onun misafirine karışıyormuyum sanki onamı kalmış benim düzenlediğim iftara birilerini çağırmak. Mesele kayinbabamla annemin gelmesi değil,mesele hanfendinin kafasına göre hadsizce misafirlerime birilerini eklemesi. Hala çok sinirliyim gercekten...
asabiyet genetik mi ?Sie beni anlayamamışsınız ve anlamak istemiyorsanizda yorum yapmanıza gerekte yok.
Güzel iletişim deneyin bence Konuşun sorun aslında önyargıları kaldırınca ortadan kalkarBugün kayınvalidem beni aradı, yarın iftara buyur gel kızım (başkalarınıda çağırmış) sende gel dedi. Bense misafir çağırdığımı bu yüzden gelemeyeceğimi belirttim kendisine. Sordu tabi kimi çağırdın,bende halagilleri dedim.Yani eşimin 2 halasını ailecek çağırdım. Kayınvalideni niye çağırmıyorsun diye düşünenlere onu annemlerle ağırladım bile. Çok kalbalık çağırmayı sevmiyorum. Sonra telefonda bana;iyi yarin zaten tek kadinlar geliyor,babanda size gelir dedi. Hiç gelebilirmi felan yok. Bende olur dedim. Kendiside eee oldu zaten dedi. Sinirlendim ama birşey demedim. Neyse..bugünde annemdeydik iftara tam kalkıyoruz dış kapıdayız,annemle kayınvalidem konuşuyor. Annem diyorki bende yarin iftarda evdeyim bizim kız(ablam olur) dışarda yapcak iftarı. Kayınvalidem demezmi eee sende nisazümraya git yarın misafiri var. Sinirden neyapacağımı şaşırdım o an. Allahtan eve gitmeye yakındı yoksa eminim birşey söylerdim. Bir günde bir insan bu kadar sinir edebilirmi gelinini ya. Ben onun misafirine karışıyormuyum sanki onamı kalmış benim düzenlediğim iftara birilerini çağırmak. Mesele kayinbabamla annemin gelmesi değil,mesele hanfendinin kafasına göre hadsizce misafirlerime birilerini eklemesi. Hala çok sinirliyim gercekten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?