Niye kullanılıyormuşum gibi hissediyorum:((

bu arada bazılarınızın dediği gibi eşimlede sorun olabilir. zaten diyor da. hayatım senin baban okuttum okuttum sende bana bakacan diyorda sen sürekli çalıştın üniversitede zaten para mı yolluyodu baban sana, hem kaba bir hesap yapsak kim kime ne kadar para verdi diye senin ona verdiğin onun sana verdiğinden daha çoktur diyo. haklı adam ne diyebilirim. illaki babadır manevi borç ödenmez ama maddi borcumu fazlasıyla ödedim ben. şimdi memleketime gidecem bakalım neler olacak neler duyacağım yine

bence babanıza bu kadar yüz vermeyin.siz elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız zaten. gerekirse rest çekin. ne zaman sorarsa param yok diyip,gerekirse kavga edin. kardeşlerinizin masrafını asla üzerinize almayın. tamam zaman zaman maddi yardım yapmanız kabul edilebilir ama sorumluluk almak....
yakın bir arkadaşım aynen dediklerinizi yaşadı. ailesine mezun olduktan sonra baktı,tüm evi değştirdi,araba aldı onlara,kardeşini okuttu.hala ev masraflarını yapyor ancak eşi artık yeter dedi ve boşandılar. çünkü kendi ailesine, kocasına para ayıramıyordu. şimdi çok üzgün ve mutsuz. Lütfen side böyle mutsuz olmayın.artık kocanız ve ileride doğacak çocuklarınız ön planda olmalı .

valla çok şaşırdım tatlım yaa..
benim de babam serttir, çok ilgilenmedi okulumuzla, yada hep iş, yardım beklerdi falan ama..yani maddi olarak hala arkamızdadır.. ve bu yardım beklemeler evlenince bitti..
"baba" sonuçta, "artık kardeşini sana vereyim sen okut" ne demek ki?? evlatlık verir gibi.. tövbe yarabbim, çocuğu olduğuna bin pişman sanki.. çok üzüldüm canım, belki kurtuluşun çok kolay gibi görünüyor, gün gelir sabrın taşar babanı görmeye gitmezsin alakanı kesersin aynı evde değilsin sonuçta, ama seni çook iyi anladığım için yazdıkların zoruma gitti inan.. acını ikiye katlamak için söylemiyorum, bilakis sana destek olabilirsek ne mutlu..
inşallah baban anlar durumu yada sen en az hasarla kalplerini kırmadan bu olayı çözersin..
ama sessiz kalma derim ben, yani bağırıp çağırmak manasında değil de, mesela bi laf mı söyledi hemen mantıklı cevabını söyle yüzüne karşı.. kardeşini okut deyince sen kardeşini okuttun mu, diye cevap ver.. benim görevim çocuklarımı okutmak, kardeşimi değil, senin de görevin çocuklarını okutmaktı beni okuttun sağol, ama kardeşlerim de senin görevin dersin..yada borcunuz bitince verirsin derse, borç bitince ev alıcam eğer senin evin kira olsa sana verirdim ama benimki kira, öncelik bizde dersin..
yada eşim kızıyor sizin yüzünüzden yuvam dağılacak dersin.. bilemiyorum babanı ne etkileyecekse sen daha iyi tanır bilirsin..
allah kolaylık versin cnm..

Son düzenleme:
babana veremediğin için değil, vermek istemediğin için para vermeyeceğini açıkça belirt. bundan sonra paramı kendime, eşime ve ilerde çocuğuma harcayacağım de. "durum müsait değil, veremiyorum" dersen, "olunca verirsin" der ama "artık paramı kendime harcamak istiyorum" dersen birşey diyemez. kendi ihtiyaçlarını değil, kendi isteklerini önüne sür. bir süre kızar küser belki ama sonunda alışır.

Annen gitsin kardeşlerinin okuluna o ilgilensin. Baban ilgilenmiyorsa annen ilgilensin kardeşinin okuluyla.

maddi zorluklarla büyümek ne demek ben de anlıyorum seni... ailene destek olman da güzel... ben de bunu yapıyorum... bazen çok zorlanıyorum kendi ihtiyaçlarım kalıyor filan... ama benim ailem gereksiz harcama yapmıyor... abim iş arıyor ; kardeşim askerden geldi... evde aktif çalışan benim... annem de elinden geldiğince birşey yapmaya çalışıyor... yine de bazen çileden çıkabiliyorum...

senin baban gereksiz masraflar için sana bunları yaşatıyor... tarzı da çok yanlış... ve evet kesinlikle seni kullanıyor... artık rahatsızsın bu durumdan ve normal olmadığının farkındasın... babana bir şekilde söyle; senin için ne şekilde söylemek kolaysa... ama sakın alacağın cevabı düşünme... çünkü olumlu ya da karşında seni anlamış bir babadan duyacağın bir cevap olmayacak...

aldırma o ne derse desin ; ne düşünürse desin... senin ona ne maddi ne manevi borcun kalmamış...
sen bunda sonra çok acil durum olmadığı sürece para verme...

Yazdıklarınıza gerçekten çok üzüldüm,zor şartlarda okumuş,çocukluğunuzu ve gençliğinizi yaşayamamışsınız.
Babanızı bizlerden çok daha iyi tanır ve bilirsiniz,konuşmak kar etmeyecek,sizi anlamayacaksa hiç konuşmayın.
Evlat öyle bir varlıktır ki onu büyütmek,okutmak,kendine ve topluma yararlı bir insan olarak yetişmesini sağlamak için tüm servetinizi,gerekirse sırtınızdaki ceketinizi satarsınızda yine de karşılık beklemezsiniz,insan evladını karşılığını görmek için yetiştirmez.

Siz zaten ziyadesiyle yardım etmişsiniz şimdiye kadar,bundan sonrasında hiçbir maddi zorunluluğunuz yok,hoş daha öncesinde de olmamalıydı.
Ailenizdir,sıkışırlar,özel bir durum olur yardım edersiniz ama ihtiyaçları olmadığı halde yardım etmeniz gerekmiyor,yeni evlenmişsiniz,borçlarınız varmış,siz yeni kurduğunuz yuvanıza odaklanın,ailenize saygıda kusur etmeyin fakat iş maddiyata gelince resti çekin.Babanız bir süre para yollamamanıza tepki gösterir belki ama zamanla alışır,siz aman yeterki ses etmesin,tepki göstermesin diye yollamaya devam ederseniz bunun sonu gelmez.
Eğer babanızın sürekli para istemesine dur demezseniz eşinizlede sorunlar yaşarsanız,ileride eşiniz ihtiyacı olmadığı halde babanıza para vermenize daha fazla tepki gösterebilir,o da kazancının bir kısmını kendi ailesine yollayabilir.
Siz artık evlisiniz,kısmet olursa sizde çoluğa çocuğa karışacaksınız,borçlarınız Allah'ın izniyle biter ama ihtiyaçlar herzaman var olacaktır,paranızı gönül rahatlığıyla yuvanız ve kendiniz için harcayın,sonuçta sizi büyüten okutan ailenizse,alın teri dökerek dişiyle tırnağıyla eline ekmek alan,meslek sahibi olanda sizsiniz.

merhaba tekrardan arkadaşlar. yazdıklarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.
babama bir süre para vermememi tavsiye edenler olmuş aranızda. zaten nişandan bir iki ay sonra maaşım eskisi gibi değidi ve zaten yeteri kadar kredi kartı ödemesi yaptığım için nakit yardım edemedim.(kredi kartımla babam harcama yapmıştı.)düğünüme kadar her ay bayağı yüklü ödeme yaptım düğünden sonrada azaldı biraz daha ama dediğim gibi taksitler bu ay bitti. tabi kredi kartımdan yapılan harcamalar için bu aya dek yaptığım ödemeler göze görünmedi. nakit para akışı bitti yardım bitti gibi görüldü. şimdi taksitte bitti neyle karşılaşacağımı hiç bilemiyorum. kalbini kırmak istemiyorum ne yaparsa yapsın babam çünkü üzülmesine içim hiiç dayanmaz ama yapabildiğim de tek şey isteğini şimdiye kadar yaptığım gibi uygun dille reddetmeye devam etmek.
ama sorun şu ki artık bu durumdan çok sıkıldım, sırf anlattığım gibi şeyleri duyacağım diye gidesim gelmiyo memlekete.

Ciddi ciddi tahvil-bono muamalesi yapmış size..
Evlat değilde sigorta primi yatırmış resmen.
Çok çirkin,can yakıcı,vicdansızca..
"Dur" demek gerek artık..!!!

ya bişe dicem kaba olmaz inşallah
baba deil şam babası o ya
sadece annenin seni doğurmasına bi katkısı olmuş geri kalanı sen yapmışsın kusura bakma ama gerçek ortada sanki maliyeci adam

ayyy ne bu yaa, o mu sana babalik yapiyor yoksa sen mi ona yapiyorsun? tamam babalarimiza bakacagiz tabii ki, evlatlar olarak boynumuzun borcu ama baban abartmis artik...alacaksin karsina konusacaksin canim baska ne yapilir ki...

insanlar verdikçe alıyo malesef bu ailende olsa değişmiyor ama hayır dediğinde bütün yaptıkların unutuluyor. hiç yardımcı olmayanlar daha üstün tutuluyor. bazı insanlar nankör ve bencil yaratılmış malesefki...

tüylerim diken diken oldu. bu nasıl bir babadır ya aynısını bana yapacak baba falan dinlemem elimden bi kaza çıkarlmaz: bu görüşüm aile yapımlada alakalı onlar bana hep destek oldular köstek olmadılar böyle olayları da yadırgadılar. bu para gönderme işini bir yaparsın 2 yaparsın da bu kadar olmaz.baban hala farkında değil ona birinin söylemesi gerek ' sen dünyaya çocuk getirdin köle değil'. elinden geleni yapmışsın bu kadarı kafi. al karşına söyle benden bu kadar de. eğer babamın ahını almak istemiyorum ana baba hakkı allah katında en önemli haklardan biridir diye düşünüosan merak etme bu ana baba hakkına giremez girmemeli de. evlatlık vazifeni yapmışsın, yaptığı iyilikleri ÖDEMıŞSıN. bu hem kul hakkı hemde evlat hakkına tecavüzdür. baban bunu bilmeli. her defasında günaha giriyor.

vay be
demekki bunu sadece erkeklerin babaları yapmıyor, kızların da babaları yapıyor!
biz nasıl ki eşimize içten içe kızıyoruz eminim eşiniz de size kızıyordur eğer sık sık gönderiyorsanız...
buna bir dur deyin

merhaba tgull,
beşer şaşar. insanoğlundan herşey beklenir. hata insanlar içindir.
babanda olsa pasif kalmayacaksın. asla saygısızlık yapma ama kendini de babanda olsa kimseye ezdirme.
koskoca kadın oldun. sen artık bir aile kurdun bir yuvan var ve senin sorumlulukların var.
babanla konuşmayı deneme bütün bunları yapan bir insanla konuşmak canını sıkmaktan başka bi işe yaramıycaktır.
sana tavsiyem kendinden emin bir vaziyette vermiyorum diyceksin. veremem diyceksin.
babana para vermen belirli bi zamandan sonra çokda zora sokacaktır. yarın bir gün senin çoluğun çocuğun olacak inşallah. daha doğmamış yavrularının hakkını, ununu eleyip eleğini asmış babana vermen çok yanlış. zor durumda olsa bakmanı yardımcı olmanı normal karşılayabilir çevren özelliklede eşin.. ama şu durumda uzun vadeli hasarlar verir sana ve eşinle eşinin ailesi ile olan ilişkine.

bunda üzülecek birşey de yok. kendini üzüp yıpratma. her insan değişik bir yapıya sahiptir. babanda böyle bir insan deyip kabulleneceksin onu değiştiremezsin. ama dediklerini yapmakta onun hatasını görmesini engellediği için seninde bu hatada payın olacaktır. benim babam böyle değil ama çevremde o kadar çok örneği var ki bu yapıda insanların. bu yüzden seni anlıyorum. tavrını koy. sorunu çöz.. Allah yardımcın olsun.

yani kusura bakma aama baban saçma sapan ve cahil bir tip .sen onların para makinasımısın yawww .nedir bu utanmazlık bu düşüncesizlik sinir oluyorum böyle insanlara .bencil ,iki kuruş verdiğini bile hesaplayan bir tip ,babana ne kadar anlatsan da anlamayacaktır ,anlayacak kapasitesi olsa zaten baştan anlardır ,bence sen ailenden uzak bir yere tayin iste çek git kendi hayatını yaşa yoksa ömür boyu bunları sırtında taşımak zorunda kalırsın ayrıca ileride eşin de bu duruma tahammül edemeyecek ve bu durum yuvanıza da huzrsuzluk getirecektir ...

Sana inanmiyorum!!!!!!!!!!!!!
yazini okurken o kadar sinirlendimki
seni bu kadar somuren bir insanin suratina nasil bakarsin o seni okutmamis zaten
sen kendin okumussun
inanki suan basima agri girdi nasil izin verdin? nasil seni bir asalak gibi somurmesine izin
verdin guzel kardesim. Babalik afedersin bir yapmayla olmuyor. o baba filan deme
baba kelimesi kutsaldir herkes hakedemez onu, ben babamla gorusmuyorum
belki farkli sebepler ama onunda hatalari oldu. Hyatimdan cikarali cok oldu daha da sokmam
herkes hakettini alir baba degil ne olursa olsun
valla ellerim titriyor ,basim agridi sinirden belki bir degisi benim basimdaydi o yuzden
nasil esya alirsin tam evlenmek uzereyken?
bence alakani kes , bir daha asla gorusme
zaten esin sezerse bu durumu aranizda bosulur benim esimi boyle somurse ailesi
Allaha buyuk konusmayayim bosarim onu. ay cok kizdim kusura bakma canim ya
babaymis yuuh diyorum baska birsey demiyorum.

canım yardım güzelde bencede seni kulanıyor buna bir sınır koy uyar ve eşinin yanında bidaha para lafı geçirmesinler seninde yaşamaya hakın var

ben de öğretmenim 6.yılım meslekte bekarım ailemle oturuyorum.babam ne kadar maaş alırım bilmez.cebinde bir kuruşu olmasın istemez.ben kendi kafama göre eve bişeyler alırsam alırım.nasıl bir babaymış anlayamadım.ama sizden kaynaklanıyor.babam değil gözümün bebeği olsun bir kuruş öyle niyetteki adama koklatmam.tabiki ana baba ermek veriyor yeri gelince destekte olunur ama bu adam için siz kızı değil sadece para kaynağısınız.vallahi sizi iyi evlendirmiş evlenmeyeceksin bize bakacaksın dememiş.şaştım kaldım doğrusu.hatta ben öyle babayla görüşmem bile.utanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…