• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nohut ve fasulye haşlarken yardım

whiskey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
311
2
46
Diğer
nohut ve fasulye haşlarken kabuklarının dağılmaması için ne yapmamız gerekir bilen varmı? ben suda bekletirken suyuna tuz atıyorum ama yinede pişirirken kabukları çıkıyor yemeğin içinde kötü görüntü oluşturuyor. ne yapmak lazım bilen varmıdır acaba?

nohut ve fasülyeyi haşlamam 1 gece önceden suya koyarım o şişer.
sonra poşetleyip fazlasını dondurucuya koyarım
çıkarır uğraşmadan yemeğimi yaparım.pretik çabuk yemek olur.
kabuğu falanda çıkmadı böyle hiç

Son düzenleme:
canım o cinsine de bağlı. çabuk pişen cinsse suda bekletip bir de haşlayınca pişerken dağılır iyice. benim şu an bir nohutum var ne ıslatıyorum ne haşlıyorum yıkayıp atıyorum. ama marketten aldıklarımı hem suda bekletiyorum hem az haşlıyorum. suda beklettikten sonra elinle bak, yumuşaması nasıl. taş gibi hiç yumuşamıyorsa haşlarsın. yumuşamışsa direkt pişirirsin. haşlanması gereken baklagil ise ben vakit varken haşlayıp dondurucuya atıyorum. yapacağım zaman çabuk oluyor.

çok teşekkürler internette gezinirken bi yerde püf noktası olarak okumustum şimdi neydi hatırlamıyorum. limonmuydu sirkemiydi. aşurenin içinde fasulyeler kabuklarından ayrılınca hoş olmuyo bende bir gece oncedsınde tuzlu suda bekletıyorum hatta suya bırazda karbonat atıyorum ama dagılıyor işte ne yaptıysam olmadı birtürlü

Geçen gün televizyonda bir usta söyledi limonmuş bunun çaresi aynen benimde kabuklar dağılıyor çok kötü bir görüntü oluyor

Nasıl yani akşamdan ıslattığımızda suyuna mı limon katıcaz. Daha önce hiç duymamıştım mersii

Back
X