Nolcaz biz boyle??

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
Daha 2 gun olmadi burda konu actim babama kredi cekmelimiyim diye cogu kisi cekme dedi bende cekme taraftari olmadigim icin babama bana kredi cikmiyo ise yeni girdigim icin dedim tmm kizim baska care buluruz o zaman dedi bankadan avukata gececek olan borclari odenmesi gereken sigorta yapilandirmalari hatta yazdim 3 kiz kardesiz ben ortancasiyim ablam kredi cekelim odemezse biz oderiz yapcak bisey yok taraftariydi ve babama en merhametli davranan her istediginde para gonderen olmayan yerden cikariyo tabi bu paralari. Ama onun icin onemli olan babama yardim etmek. Babam su an ise girdi 1 hafta oldu ama oncesinde kendi isinde bos duruyordu aksama kadar o zamanda bizim yardim edesimiz gelmiyodu cunku sagligi yerinde yasini hic gostermiyo ve emekli degil. Neyse biz bugun babamin odenmesi gereken sigortasini odicez ama sorunum su ablamin surekli babam her istediginde ona yardim etmek istemesi onu gectim bizede bunu dayatiyomus gibi davranmasi ama sorsan hic bize müdana etmez.ya bizimde bi evimiz var gecimimiz var.gecen aksam kuzenimiz geldi esiyle gece oturuyoruz.kuzenin esi ablam ben. Biz kizla ayni fikirdeyiz neden cunku babam her defasinda ablami ariyo para lazim olunca ablamda yok diyemiyo hep babama bi acik kapi birakiyo biz diyoruzki babami biraz rahat birakalim calissin parasini kazansin kendi odesin bize guvenmesin bizim daha 3umuzunde cocugu yok ve buyuk ihtimal ablamla benm tedavi olmamiz gerekiyo yarin bigun tup bebek gerekse biz kimden isticez diyorum haklisiniz diyo ama yine hep ayni ve ben surekli ablamla beraberim sabah aksam ise beraber gidiyoruz evlerimiz yakin.hayir aksine eside onun kafadan ya olmasaydi o zaman ayrilirmismis o gece oyle diyo yarin bigun adam bikar senin ailenlemi ugrascam ben der diyoruz hem bugun calisiyoruz yarin calisamayiz belki diyoruz yok illa kocasindanda alsa yardim edermis o edecek ya biizede demek istiyoki kocaniz asgari ucret almiyo sizde edersiniz bisey desen kavga cikacak biz bu durumu nasil cozucez aramizda bozulsun istemiyorum ama zaten surekli bi didisme halindeyiz kocalarimizda skildi bizim bu anlasamamizdan bu sadece babamla ilgili degil kendisi cok alingan hic biseye gelmiyo saka yap alinir ciddi soyle alinir hemen kavga etmeye musait laf sokmaya oyle cok yoruldum artik daha bu sehire tasinali 1 sene olmadi ben :(

Yapacak bir şey yok. Ablacım sen yardım edebilirsin. Ama benim şuan yardım edecek durumum yok. Her evin kendine göre gideri var. Eşimle suan ev ya da araba ya da ev eşyası neyse onu almayı planlıyoruz. Ona yatırım yapmamız gerek diyeceksin. Sınırını çizeceksin.

Anladigim.kadariyla babanizin sizden başka arayacak borç isteyecek kimsesi yok ablan da vicdan yapiyor.sen de haklisin evlisiniz yarin bi gun eşleriniz karşi çikabilir ama baban borclari kapatirsa hem o hem siz daha rahat edersiniz.bu bir sürec ve gecicek oyle düşün kendini uzme.herkesin bi imtihani var babanizda sizin imtihaniniz demekki evlat olarak elinizden geldigincr yardimci olun bence sonuc da o baba sizi bugunlere getirdi

Yapacak bir şey yok. Ablacım sen yardım edebilirsin. Ama benim şuan yardım edecek durumum yok. Her evin kendine göre gideri var. Eşimle suan ev ya da araba ya da ev eşyası neyse onu almayı planlıyoruz. Ona yatırım yapmamız gerek diyeceksin. Sınırını çizeceksin.
Laf bitermi onda bizde alicaz ev ama senin babanin ihtiyaci var bilmem ne bilmem ne sanki varda vermiyomusuz gibi muameleler

Anladigim.kadariyla babanizin sizden başka arayacak borç isteyecek kimsesi yok ablan da vicdan yapiyor.sen de haklisin evlisiniz yarin bi gun eşleriniz karşi çikabilir ama baban borclari kapatirsa hem o hem siz daha rahat edersiniz.bu bir sürec ve gecicek oyle düşün kendini uzme.herkesin bi imtihani var babanizda sizin imtihaniniz demekki evlat olarak elinizden geldigincr yardimci olun bence sonuc da o baba sizi bugunlere getirdi
Evet cok haklisiniz baabamz buyuttu bizi ve bu bi surec insllah basarli cikarz isin icinden bizim sorunumuz kucuk kardesmle biz ondan daha olgun davraniyo ve dusunuyoruz ondanda bekliyoruz ama olmuyo babama yardim etmek degil sorun daha cok babama borc diye verdiginda geri gelmiyo oblarda cok yasadi bunu kocalarimiza mahcp olduk hep ama onun kocasi ses cikarmadigi icin rahat bnmkide sagolsn bugune kadr hic cikarmadi ama ciarmicsgi mechul kmse bilemez

Canim o krediyi cekin
Bahsedilen rakam atla deve degil ..
Biliyorum sıkıldın
Biliyorum evlisin artik ama baba bu iste tek sorunu buysa size bu seferlikte gormezden gelin ..
Bu arada ablan tam benim kafadan
Iflah olmaz
Kendi ac gezer
Ama saf gibi ona buna dagitir !

Canim o krediyi cekin
Bahsedilen rakam atla deve degil ..
Biliyorum sıkıldın
Biliyorum evlisin artik ama baba bu iste tek sorunu buysa size bu seferlikte gormezden gelin ..
Bu arada ablan tam benim kafadan
Iflah olmaz
Kendi ac gezer
Ama saf gibi ona buna dagitir !
o dağıtacak diye bizdemi dağıtcaz anlamıyorumki ya babam illada işin içinden çıkamazsa zaten bişeyler yapıcaz ama daha işe yeni girdi kendinede zaman vermiyor bizede ona güvenmemiz için. bizde üzülüyoruz ama 3 sene boyunca her gün krediyi düşünücez babamı düşüncez bugun işten çıkarmı emekli olabilirmi hadi krediyi çektik diyelm bi daha aynı borçları yapmayacağının garantisi yok o zaman nolacak kredi zor işte bu yüzden

Hanımefendi bir tane babanız var ya . 1 tane . Bu kadar stres neden ? Durumunuz yoksa benim durumum yok deyin veremem deyin . Varsa verin . Yok geri öder mi ödemez mi ? Yok o ödeyene kadar aklımız işinde olacak şunda olacak . Ben üzülüyorum bu tür konuları okuyunca . Hani insanın üzerinde olmaz veremez . Onu anlarım da vermeme sebebi eşim bişey der ödemezse vs olanları hiç anlamıyorum . Aile bu ya .

Hanımefendi bir tane babanız var ya . 1 tane . Bu kadar stres neden ? Durumunuz yoksa benim durumum yok deyin veremem deyin . Varsa verin . Yok geri öder mi ödemez mi ? Yok o ödeyene kadar aklımız işinde olacak şunda olacak . Ben üzülüyorum bu tür konuları okuyunca . Hani insanın üzerinde olmaz veremez . Onu anlarım da vermeme sebebi eşim bişey der ödemezse vs olanları hiç anlamıyorum . Aile bu ya .

babanız sağlığı yerinde olup calısmıyosa her sıkıştıgındada sizden para istiyosa ve geri gelmiyosa evdede annenizle geçinemeyip başka şeylere teşebbüs ediyosa buyrun siz verin keşke babam calısıp calısıp yetiremesede canımı versem ona

Back
X