Nolur bana akıl verin, ağlıyorum

meryemcanelif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2021
1.299
1.801
41
Benim de 13 aylık ve 3 yaşında iki çocuğum var. İkinciye hamile kalınca bakıcı almayı düşünmüştüm ama pandemi nedeniyle bu istekten vazgeçtim. Etrafımda çocuğu emanet edebileceğim kimse yok, o kadar yorgun, bıkkın haldeyim ki ücretsiz izin alıp çocuklara kendim bakma fikrimin koca bir hata olduğunu düşünüyorum zaman zaman. büyüğü kreşe başlatma kararı aldık, pandemimin biteceği yok ve bu çocuğun sosyalleşmesi, benim de akıl sağlığımı korumam lazım. Bırakın kayınvalidenize çocuk haftada 1,2 birkaç parça cips, çikolata yese, tozlu kirli yerlerde yuvarlansa sizin bu ruh haliyle ona verdiğiniz zarardan daha az zarar verir. Çocukların en önce sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Kendinize zaman yaratın, bırakın ev dağınık kalsın, çocuk uyuduğunda sizi mutlu eden ne varsa yapın, güneşli güzel havalarda bebek arabasına koyun dışarı çıkın. Emekleyen bebekle dışarısı zor oluyor biliyorum ne kucakta, ne arabada durur illa yere inmek ister. Ama bir kaç haftaya yürür zaten, dert etmeyin, hepsi geçiyor, sağlıkla sevgiyle büyüsün 🙏
Ben de ucretsiz izin alip 2 yil kendim baktim aşırı yoruldum ve yiprandim. Sonra yarım gün biri geldi de rahat ettim.
 

WOMAN

Soğuk Nevale 🦔🍃
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
30 Mart 2009
7.084
26.147
Benim de 13 aylık ve 3 yaşında iki çocuğum var. İkinciye hamile kalınca bakıcı almayı düşünmüştüm ama pandemi nedeniyle bu istekten vazgeçtim. Etrafımda çocuğu emanet edebileceğim kimse yok, o kadar yorgun, bıkkın haldeyim ki ücretsiz izin alıp çocuklara kendim bakma fikrimin koca bir hata olduğunu düşünüyorum zaman zaman. büyüğü kreşe başlatma kararı aldık, pandemimin biteceği yok ve bu çocuğun sosyalleşmesi, benim de akıl sağlığımı korumam lazım. Bırakın kayınvalidenize çocuk haftada 1,2 birkaç parça cips, çikolata yese, tozlu kirli yerlerde yuvarlansa sizin bu ruh haliyle ona verdiğiniz zarardan daha az zarar verir. Çocukların en önce sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Kendinize zaman yaratın, bırakın ev dağınık kalsın, çocuk uyuduğunda sizi mutlu eden ne varsa yapın, güneşli güzel havalarda bebek arabasına koyun dışarı çıkın. Emekleyen bebekle dışarısı zor oluyor biliyorum ne kucakta, ne arabada durur illa yere inmek ister. Ama bir kaç haftaya yürür zaten, dert etmeyin, hepsi geçiyor, sağlıkla sevgiyle büyüsün 🙏
Kesinlikle haklisiniz.

Not: 18 ay arali 2 bebe anasi
 

Sahinys

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2018
1.708
4.542
Nasıl bir durum art arda çocuk olmasi?
Size yardımcı olacak birisi yoksa, hele bir de pandemi şartlarında ben çok zorlandım. Çocuklar için de çok zor oldu ikisi de anne kuzusu, ikisine birden yetememe hissi. Annelik zaten hep bir acaba yanlış mıyım, eksik miyim sorgulaması iki katına çıkıyor. Büyük çocukta davranış geriliği oldu mesela bezi bırakmayı reddetme, illa annem yedirsin deme vs. Kardeşi kıskandığı için ben bebeğim demeler, oyuncak paylaşamama, kardeşi itip kakma. O nedenle kreşe yazdırdık alışma dönemindeyiz. Bence özbakımını yerine getirebildikten sonra olmalıymış, bez olayı, konuşma, kendi kendine yeme, giyinme olayı hallolmuş olsa daha kolay olurdu. Ben ikisi birden büyür demiştim ama çok sancılı oluyor, büyük büyümemek için direniyor😞
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 476 gün geçti.

Gonca0707

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
519
339
32
Günaydın, ağlayarak bişey danışmak istiyorum nolur tecrübesi olanlar bana yardımcı olsun her derdimde akıl verdiniz bu seferki çok yordu.. 14 aylık bebeğim var daha yürüyemiyor galiba yürüme korkusu var parmağımı tutarak koşuyor bile ama parmağımı bırakınca oturup ağlıyor. Kendi kendine 4,5 adım atıyordu onu da bıraktı artık.
Neyse asıl konuya geleyim. Bebeğim bana aşırı derecede bağlı. Hep dua ettim, benim annemle aram pek iyi değil benim çocuğum bana çok bağlı olsun diye ama çok dua ettim galiba. Çünkü artık çocuğa patlamaya başladım. Sonrasında pişman oluyorum oturup ağlıyorum. Memleketimden uzak bir yerdeyim tanıdığım kimse yok 4 senelik evliyim, en yakında görümcem ve kayınvalidemler var. Onlara da bırakamam hem görümcemin küçük oğlu benim oğluma vuruyor hem de çikolata cips gibi şeyler veriyorlar. Bırak diyorlar tamam ama nasıl bırakayım bu durumda. Eşim öğretmen 3te çıkıyor okuldan ama ondan sonra annesi markete gidelim, babası fatura kesilecek gibi işler için onu çağırıyor. Bir tane bile arkadaşım yok köy gibi bir yerdeyim. Kafamı dağıtmak için assitt çağrı merkezi hizmetlerine başvurdum ön görüşmeyi geçtim ikinci kez skype görüşmesini bebeğim ağlayıp beni bırakmadığı için geç katıldım maalesef kaçırmıştım..
çok detaya girdim biliyorum ama anlatmam rahatlamam lazım inanın çok bunaldım artık…
Bir yandan kendime kızıyorum sen bu bebeği o kadar istedin, emek verdin diye(tüp bebek) ama bir yandan da tuvalete bile gidemiyorum evde hep bir ağlama sesi. Hep yanında oturmamı istiyor. Odasına götürüyorum oyuncaklarıyla oynasın diye ben de dinlenmek için onun yatağına uzanıyorum geliyor o da yanıma yatıyor. Yatsa benimle bir şey değil ağlıyor yere inip onunla oyun oynamadığım için. Oyun kurmak için etkinlikler yapıyorum ağzına sokuyor. Parmak boyasını poşet dosyanın içine sürdüm (böyle bir etkinlik görmüştüm) benim parmağımı tutup üstünde gezdiriyor o yapmıyor. Her şeyi ağzına sokuyor.
Televizyon açınca izliyor bazen mecburen tuvalete vs giderken açıyorum ama sonra vicdan yapıyorum kendi kendime ben nasıl anneyi diye. Bir yandan sağlıklı beslemeye çalışıyorum, aman şunu yesin bunu yesin diye… Herkes nasıl yapıyor nasıl ilgileniyor böyle çocuğuyla her şeyiyle. Ben kocamla ilgilensem evle, evle ilgilensem kendimle, kendimle ilgilensem çocukla ilgilenemiyorum… bir beceriksiz ben miyim bu ülkede….
Yürümüş olsa diyorum alır parka çıkarıp yorulur eve gelir uyur ama yürümüyor. Her şeyi yapıyor koltuğa çıkıp iniyor, İlkadım bisikletine binip iniyor ama yürüme yok….
Çok konuştum biliyorum ama iyice psikolojim bozuldu çocuğum benden ayrılmıyor, en son bunalıp bağırıyorum, o korkuyor ben ağlıyorum…. Her gün aynı döngü…. Be yapayım nolur bir akıl verin ne etkinliği yapayım neler yapayım…. Şuan bile bunu yazarken dizimin dibinde ağlıyor kucağımda olmadığı için… nolur bir şeyler yazın geçiyor diyin nolur…..
Cocuk büyütmek taş kemirmek ..bir süre böyle yapacak hiçbir şey yok.. ben de tek başıma büyüttüm büyütmeye devam ediyorum.. kimsenin doğru düzgün yardımı olmadı yakın olmalarına rağmen.. elim kolum bağlandı .. umarım eşin yardımcı oluyordur kalan zamanlarında 😶
 

Dasmeer

Guru
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2019
11.491
21.712
34
Size yardımcı olacak birisi yoksa, hele bir de pandemi şartlarında ben çok zorlandım. Çocuklar için de çok zor oldu ikisi de anne kuzusu, ikisine birden yetememe hissi. Annelik zaten hep bir acaba yanlış mıyım, eksik miyim sorgulaması iki katına çıkıyor. Büyük çocukta davranış geriliği oldu mesela bezi bırakmayı reddetme, illa annem yedirsin deme vs. Kardeşi kıskandığı için ben bebeğim demeler, oyuncak paylaşamama, kardeşi itip kakma. O nedenle kreşe yazdırdık alışma dönemindeyiz. Bence özbakımını yerine getirebildikten sonra olmalıymış, bez olayı, konuşma, kendi kendine yeme, giyinme olayı hallolmuş olsa daha kolay olurdu. Ben ikisi birden büyür demiştim ama çok sancılı oluyor, büyük büyümemek için direniyor😞
Benimde aklımda var ama hemen geçiyor korkuyorum 😂
 

Sahinys

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2018
1.708
4.542
Benimde aklımda var ama hemen geçiyor korkuyorum 😂
Aman geçsin gitsin, hiç o düşüncelerde kapmayın😅, ilerisi çok güzel olacakmış ama beraber oynayacaklarmış biz rahat edecekmişiz öyle diyorlar. Oyuncaklarla birbirlerinin kafalarını yarıp, gözlerini oymasınlar diye diken üzerinde oturup nasıl rahat edebileceksek🤦‍♀️
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 476 gün geçti.

giggles

Shady's back.🥴
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
11.568
44.228

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 16-12-2021

Hamileliğimin 39. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 8 gün kaldı.

Yeni doğmuş bir bebeğin göbek kordonu ortalama uzunluğu 610 mm. dir. Ama göbek kordonunun, boyu 127 mm.den 1,219 mm.ye kadar değişebilir. Bebeğiniz pelvisin tabanına yerleştiği zaman, kendinizi beceriksiz ve dengesiz hissedebilirsiniz. Bunun nedeni bebeğinizin yer değiştirmesinden dolayı ağırlık merkezinizinde değişmiş olmasıdır.Şu aşamada bebeğinizin araç koltuğunu arabaya koymanız unutmamanız açısından önemli olacaktır.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 3200 gr. - Yaklaşık boyu : 50.7 cm. (Baştan Topuğa)

Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Dasmeer

Guru
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2019
11.491
21.712
34
Aman geçsin gitsin, hiç o düşüncelerde kapmayın😅, ilerisi çok güzel olacakmış ama beraber oynayacaklarmış biz rahat edecekmişiz öyle diyorlar. Oyuncaklarla birbirlerinin kafalarını yarıp, gözlerini oymasınlar diye diken üzerinde oturup nasıl rahat edebileceksek🤦‍♀️
Sorma bana da öyle diyorlar🤩