- Konu Sahibi Meditrina_
-
Dış gebelik olabilir ama kesin değil iki gün sonra kan testi yaptirmadan nasıl emin olup başını sallar bu doktor anlamış değilim.Bence kan testi yap tekrarla bı igneylede dış gebelik sonlanabiliyor bukadar yıpratma kendiniTabiki soylesinler ama ben dr a uzgun ifadeyle dis gebelik di mi dedigimde maalesef deyip basini salladi. Ben bunun ustune yikildim. Bikac dr bakti biri dis gebelik olabilir dedi biri emin gibi basini salladi benden imza aldi eger bi sorun olursa sorumlulugu aliyorum diye falan tedirgin oldum
Yorumlariniz icin tesekkur ederim korkuyorum sadece ve belki tecrubeli arkadaslar daha faydali bilgi verirler diye yardim istedim sizden. Doktorlar da aciklayici bilgi vermediler dis gebelik olabilir deyip gonderdiler
Gecen sene ayni seyi yasadim hcg 160 la basladim sonra iki gunde bir takip yapildi duzensiz artiş vardi kanama yoktu bende banada dis gebelik olabilir demisti ama duzensiz artistan dolayi demisti..drgerim 800 lere kadar cikti sonra kendiliginden dustu gitti .seninki kimyasal gebelik olabilir henen korkutma kendini belkide saglikla artislar devam eder...saglikli bebekse zaten seni birakmaz yarin duzgun bi doktora git....ayrica alttan muayeden korkma hic bisi olmaz ..simdiki hamileligimde 8nci haftaya kadar alltan muayne oldum gayet saglikli ve net bilgi alabiliyosun hem..Kizlar sagolun cvplar icin umarim dis gebelik degildir ins saglikli bi bebektir caresizlik cok kotuhangi dr a inanacagimi sasirdim. İnternetten de bakiyorum dis gebelikde beta artiyormus duzensiz bi sekilde ama. Bnmki dusuk ama neden dis gebelik dedi anlayamiyorum
Evet yarin ozele gidicem canim. Dis gebeliktense kimyasal olsun tabi ama umarim saglikli bi gebeliktir of offGecen sene ayni seyi yasadim hcg 160 la basladim sonra iki gunde bir takip yapildi duzensiz artiş vardi kanama yoktu bende banada dis gebelik olabilir demisti ama duzensiz artistan dolayi demisti..drgerim 800 lere kadar cikti sonra kendiliginden dustu gitti .seninki kimyasal gebelik olabilir henen korkutma kendini belkide saglikla artislar devam eder...saglikli bebekse zaten seni birakmaz yarin duzgun bi doktora git....ayrica alttan muayeden korkma hic bisi olmaz ..simdiki hamileligimde 8nci haftaya kadar alltan muayne oldum gayet saglikli ve net bilgi alabiliyosun hem..
Cnm bnımde 4+3de 197 dı on gun sonra 5000 oldu Banada dış gebe olabilirsin dedı senınde aynı canını sıkma sakın değerleri cok yüksek olupta bebegı göremeyip sonra görenler bıle var bizzat hastanede sahit oldum kadının ınankı 13.000 dı bebek var ama kalp atışı yoktu mol gebelik demiş doktor sonra kadınla tekrar raslastım hersy normal demıs doktor cok şaşırmıştım hersy olabılıyo yanı herkeste degısklık gösterir degerlerTesekkur ed erm
Ya canim insallah normal gebeliktir gercekten soylediklerin o kadar rahatlatti ki Allahim insallah hersey yolundadirCnm bnımde 4+3de 197 dı on gun sonra 5000 oldu Banada dış gebe olabilirsin dedı senınde aynı canını sıkma sakın değerleri cok yüksek olupta bebegı göremeyip sonra görenler bıle var bizzat hastanede sahit oldum kadının ınankı 13.000 dı bebek var ama kalp atışı yoktu mol gebelik demiş doktor sonra kadınla tekrar raslastım hersy normal demıs doktor cok şaşırmıştım hersy olabılıyo yanı herkeste degısklık gösterir degerler
Cnm basta hersy alahın takdiri Rabbıme teslim ol Rabbım ol derse olur bıyanın tabı heyecanlancak panik yapacak ama hersyden once hayırlısını dile bol bol dua et ki Rabbım senın ıcın en iyisini bilendir güzel seyler düşün doktorlar panik yaptırır başta ama belkide hersy cok guzek ılerkıyodur kanama yada sıdetlı agrın olmadığı sürece korkma alahın ıznıyle guze haberlerini bızede bildirYa canim insallah normal gebeliktir gercekten soylediklerin o kadar rahatlatti ki Allahim insallah hersey yolundadir
Kizlar adet oldum simdi de bi sorun yoktur degil mi hic agrim da yok
Suan takipteyim canim 2 gunde bir beta baktiriyorum. 2 gun once adet agrisi gibi bi agri oldu ve yogun parcali kanamam oldu suan azaldi ama devam ediyor. Hala korkuyorum dis gebelik riski var cunku bakalim sifirlanana kadar beta baktiricam. Cok zor surecler ya Allahim kimseye yasatmasin. Gercekten kendimi kimyasal olsun diye dua ederken buluyorumBeta hcg vermeni oneririm.Bende kanama yasadim ama degerlerim artmaya ve lekelenmelerim olmaya devam etti.Kimyasal sandim bende ama lekelenmeler devam etmeye basladi 12 gun sonra 0 bekledigim beta ucmus gitmisti,bazen normal bazen dusuk bazen azalip yine yukselerek devam etti hatta.
Takip onemli.
Dış gebelikte zaman kavrami onemli canim doktorun bunu sana soylemek zorunda.Cok dusuk degerlerle iç kanamasi olup ameliyata alinanda var.
Malesef keske dusuk yapsaydim ya da kurtaj olsaydim diyebilmeyi istemenin en kotu haliymis,insan kaybini bile anlayamiyor.
Insallah kimyasaldir kendiliginden sonlanir.
Suan takipteyim canim 2 gunde bir beta baktiriyorum. 2 gun once adet agrisi gibi bi agri oldu ve yogun parcali kanamam oldu suan azaldi ama devam ediyor. Hala korkuyorum dis gebelik riski var cunku bakalim sifirlanana kadar beta baktiricam. Cok zor surecler ya Allahim kimseye yasatmasin. Gercekten kendimi kimyasal olsun diye dua ederken buluyorumtekrar hamile kalmaya korkarim artik ben ya
.Konuyu buraya actigim icin cok uzgunum ama mecbur kaldim kizmayin bana
Nolur arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var
Adet tarihim 30 eyluldu idrar testi yapmistim pozitif cikti. Dun kahverengi hafif lekelenme ve kucuk beyaz iki uc parca gordum acile gittim beta hcg bakti 191 cikti. Alttan muayenede bisi goremedi. 5 haftaya gore cok dusuk dis gebelik olabilir dedi. Dikkat et agrin kanaman olursa gel dedi. Korkuyorum dis gebelikten dunden beridir agliyorum gozlerim sis. Nolur yardim edin
Merhaba canim.Meditrina_ Nasılsın canım merak ettim?
Merhaba canim.
Yasadiklarimi paylasiyim hem buradaki arkadaslara da belki faydam dokunur.
Benim degerim 191 den dusuyordu ayni zamanda kanamam oldugunu da yazmistim. Kanama olurken degerlerim dusuyordu. Sadece bir kere ufak yukselme oldu sonra dusmeye devam etti. Kac dr gezdim hicbiri tam teshis koyamadi kimyasal da olabilir dis gebelik de denildi. En son 40 a kadar dustu sonra kanamam kesildi. Tekrat beta yaptirdm 4 gun sonra 50lere cikmisti. Artik dayanamadim ve istegim uzerine metotreksat yapildi. Ve cok sukur ki 7. Gun yani bugun 4e dusmus takibi birakabiliriz dedi dr. Yine de 1 hafta sonra yine baktiricam. Psikolojim alt ust oldu ama Allah tum bu durumu yasayan herkese yardim etsin gercekten cok zor. İnsallah tekrar yasamam. Yalniz bir sey soracagim ben folik asit kullanmaya basladim igneden dolayi. Folik asidi kac ay kullanmam gerekiyor 6 ay mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?