Nolur Yardim Edin

yanlizinsann

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
73
20
3
27
İki gundur cok kotuyum agliyorum delirecek gibi oluyorum zatenailede delilik var delirecem diye korkuyorum o kadar agliyorum ki aklimi kacirma kontrolu kaybtme noktasina geliyorum.Ne kadar sorumsuzda olsa babam da uzuluyor kiziyor zaten bugun agladiktan sonra ablam disari cikardi hava aliyim diye babam da fednalik gecirmis benim yuzumden.Arkadaslkar ben ne istedigimi bilmiyorum zaten panik atak ve anksiyete hastasiyim dogru karar veremiyorum ailemin yaninda diyetisyenlik miyoksa doguda muhendislik mi diye fusunmekten cildiracagim.Burda diyetisyenlik yazip mutsuz olma psikolojimin bozulma durumudavar malatyaya gittigim yerde kotu olma durumu da var bu yuzden karar vermek asiri derecede zor benim icin yasim da 21 .Yemin ederim cok cok kotuyum lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin.

Derdin kararsizligin mi anlamadim..niye bu kadar stres yaptin ki.ailenin yaninda mi olmak istemiyorsun yoksa meslek secimi mi zor ..cidden anlamadim yazdiklarindan birsey..

İki gundur cok kotuyum agliyorum delirecek gibi oluyorum zatenailede delilik var delirecem diye korkuyorum o kadar agliyorum ki aklimi kacirma kontrolu kaybtme noktasina geliyorum.Ne kadar sorumsuzda olsa babam da uzuluyor kiziyor zaten bugun agladiktan sonra ablam disari cikardi hava aliyim diye babam da fednalik gecirmis benim yuzumden.Arkadaslkar ben ne istedigimi bilmiyorum zaten panik atak ve anksiyete hastasiyim dogru karar veremiyorum ailemin yaninda diyetisyenlik miyoksa doguda muhendislik mi diye fusunmekten cildiracagim.Burda diyetisyenlik yazip mutsuz olma psikolojimin bozulma durumudavar malatyaya gittigim yerde kotu olma durumu da var bu yuzden karar vermek asiri derecede zor benim icin yasim da 21 .Yemin ederim cok cok kotuyum lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin.

Ailede delilik derken? Sadece tercih zamanı biraz bunalmışsın. Sakin ol derin nefes al bir düşün..
Şehir dışında okumak ayrı bir masraf maddi açıdan sıkıntı yok ise şehir dışı yazabilirsin. Bu arada ne muhendisliği? Doğuda hangi üniversite? Eğer oturduğunuz şehirdeki üniversite eğitim açısından iyiyse diyetisyenlikte güzel bir bölüm.

Sıkma tatlı canını bunalma bu kadar rahat bırak herşeyi zamana.. Ve eğer panik atak ağlama krizleri devam ederse bir uzmandan tavsiye / tedavi almanı öneririm.

Derdin kararsizligin mi anlamadim..niye bu kadar stres yaptin ki.ailenin yaninda mi olmak istemiyorsun yoksa meslek secimi mi zor ..cidden anlamadim yazdiklarindan birsey..
Bakin ailem baska bi aile olsaydi diyetisyenlik okurdum ama ev daginik annrmle anlasamiyoruz sehirden skildim hic tatile gitme imkanim yok buyuk sehir gexmedim yani yazarsamd hep burda olacagim ilerde neden muhendislik yazmadim diyed psikolojimbozulabilir doguda muhendislik yazarsamda ailem uzakta yapoamazsin delirebilirsin diyor kotu olmaktan korkuyorum

Anlamadim niye yeriyorsunuz ki??
Yermek mi?

Rahatsızlıkların için söylüyorum. Tetikleyici olabilir senin için. Ailemden uzakta bir şehirde okudum, hiç bir şeyim yokken anksiyete oldum zamanında stresten. Hafif geçti baş edebildim.

Ama iki tercih arasında kalmaktan dolayı bu kadar atak geçiriyorsan orda başın dara düştüğünde yalnız kalkmak zorunda kalabilirsin.
Herkese laylaylom geçmiyor yani üniversite.

Yermek değil yani hayatın gerçekleri.

Ailede delilik derken? Sadece tercih zamanı biraz bunalmışsın. Sakin ol derin nefes al bir düşün..
Şehir dışında okumak ayrı bir masraf maddi açıdan sıkıntı yok ise şehir dışı yazabilirsin. Bu arada ne muhendisliği? Doğuda hangi üniversite? Eğer oturduğunuz şehirdeki üniversite eğitim açısından iyiyse diyetisyenlikte güzel bir bölüm.

Sıkma tatlı canını bunalma bu kadar rahat bırak herşeyi zamana.. Ve eğer panik atak ağlama krizleri devam ederse bir uzmandan tavsiye / tedavi almanı öneririm.
Tesekkur ederim sorun su diyetisyenlik e baska yerde puanim yetmiyor.bilgisayar muhendisligi ise zor diyorlar ve ailem gurbette yapamazsin delirirsin diyor

Yermek mi?

Rahatsızlıkların için söylüyorum. Tetikleyici olabilir senin için. Ailemden uzakta bir şehirde okudum, hiç bir şeyim yokken anksiyete oldum zamanında stresten. Hafif geçti baş edebildim.

Ama iki tercih arasında kalmaktan dolayı bu kadar atak geçiriyorsan orda başın dara düştüğünde yalnız kalkmak zorunda kalabilirsin.
Herkese laylaylom geçmiyor yani üniversite.

Yermek değil yani hayatın gerçekleri.
Evert haklisiniz sizin oneriniz aile yaninda kalmak mi?

Evert haklisiniz sizin oneriniz aile yaninda kalmak mi?
Bence güçleneceğini düşünüyorsan git ailenle de anlaşamıyormuşsun. Ama her şeyde kendinizi bu kadar salma.
Gitmeden tedaviye başlarsın.
Ama tedavi oluyorum zaten en iyi halim bu dersen ailenle kal.
Birde delirirsin cümlelerine aldırış etme, sürekli negatif cümleler seni daha aşağı çeker.

Ailenin yaninda kalsan muhendislik yazmadin diye psikolojin bozulurmus. Muhendislik yazsan uzak diye delirebilirmişsin. Ha bi de ikisinden birini secemedin diye de aytica psikolojin bozuluyormus. Ne diyelim herseye ya deliriyorsun ya psikolojin bozuluyor. Bence psikolog randevusu yaz.

Duzeninizi degistirmek büyük karar yaşadığınız yerde kalma ihtimaline karşı şans veriyorsaniz.

Muhendisligi seçin diyecegim de mesleki olarak ikisi epey farklı.

Sizi hangisi daha çok mutlu ediyor?

Diyetisyen olarak mi muhendis olarak mi daha rahat hissedersiniz?

Su anki sorunun çözümü için evden çıkın bi temiz hava , deniz havadi ya da güzel bi manzara seyredin.

Sizi mutlu edecek bir seyler yapın ve acele karar vermeyin.

Allah hayırlısıni nasip etsin.

Mühendislik iş alanı çok fazla daralmış ve birkaç yılı daha hesaplarsak işsiz kalma ihtimalinin yüksek olduğu bir meslek. Düşün ki şimdiden 3 tane işsiz mühendis arkadaşım var. Diyetisyenliği de anladığım kadarıyla sen istemiyorsun. E bu kadar mı seçeneğin ?

Ailenin yaninda kal..delirmeyide aklindan cikar..niye deliresin ki..hayatla mucadelesi var herkesin..ama kimse kimseninkini anlamaz.anlayamaz..cunku herkes kendi yasadigini bilir..o zaman herkes delirsin..var mi boyle bisey..doktor sensin unutma...

Ailenin yaninda kalsan muhendislik yazmadin diye psikolojin bozulurmus. Muhendislik yazsan uzak diye delirebilirmişsin. Ha bi de ikisinden birini secemedin diye de aytica psikolojin bozuluyormus. Ne diyelim herseye ya deliriyorsun ya psikolojin bozuluyor. Bence psikolog randevusu yaz.
Ben olan durumu anlattim zaten psikolojim bozuk cozum ariyorum niye herseyde bisey buluyorsunuz

İstediğin bölüm mühendislik mi o zaman onu seç en fazla bi kaç ay ailenden ayrısın diye üzülürsün ama daha sonra alışırsın merak etme canm bir sürü arkadaşın olucak kendini üzme böyle bir şey için, sevdiğin mesleği yapmak önemli hayatın boyunca mutsuz oldugun mesleği yapma sakın

ne oluyor dedim yaaaa

meğer derdin tercih meselesiymiş , önce ne istediğini belirle

sonra maddi açıdan karar ver ,

ve daha sonra okula başlamadan bir dr görün tedavi ol , çnkü çok sağlıklı görünmüyorsun

Back
X