- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.718
- 158
- Konu Sahibi Yoruldum artik
Siz neden kendi evinizde oturup yemeğinizi yapmıyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dediğiniz doğru da konu sahibinin demek istediği madem yardım etmiyor yemek yemeğe de gelmesin ki bence bu konuda haklı
Son söylediğiniz cümleyi kimse söylemezdi ancak gitmek istemiyorsa bunu dile getir, hamileliği bahane et, midem bulanıyor yemek yiyemiyorum de diye akıllar verilirdi.Eltisi gelip burada konu açsa, "yeni evliyim, kayınvalidem her gün onlarda yemek yememizi istiyor, kocam her gün annemlere in diyor. Eltim de senelerce orada iş yapmış, aynısını benden bekliyor. Bıktım artık evimizde yiyelim istiyorum." dese "Gitme. Eltin de yapmasaymış. Çok zorluyorlarsa yemeğini ye bir şeye elini sürme, bir süre sonra çağırmazlar" derdik.
Kimse "git de bir işin ucundan tut, eltine yardım et" demezdi.
Son söylediğiniz cümleyi kimse söylemezdi ancak gitmek istemiyorsa bunu dile getir, hamileliği bahane et, midem bulanıyor yemek yiyemiyorum de diye akıllar verilirdi.
Gidip yemek yiyecekse yardım etmeli
Etmeyecekse de gitmemeli
Bu kadar basit.
Konu sahibi düşmüş bunun içine genel yorumlarda diyor ki sen zaten yapıyorsun bir tabak koymak zoruna mı gidiyor, koysan ne olur vs.
Kusura bakmayın ama böyle düşünen ve yazanlar ne eş kişisinden ne de kv sinden farklı düşünmüyor.
Öylesine büyüttüğüm yazıyı üzerinize alınmanızBiraz daha küçük yazsaydınız da gözlerim kanamasaydı keşke.
Tabii ki ona da gitme derdik, eşine bu konuda yüz vermemesini söylerdik ama gidiyorsa da yapabileceği tek şey elini bir işe atmamak.
Konu sahibine de aynı şeyi söylüyoruz zaten.
"Cınım seni çok iyi anladım. Eltin çok fena bir kadınmış. İş yapmayacaksa gelmesin" demenin konu sahibine ne gibi bir faydası var?
Elti gelmeyince her gün 10 kişiye yemek yapıp hizmetçilik ettiği gerçeği değişecek mi?
Yapması gereken kendini kurtarmak. O yüzden "Eltini bi sal, kendini kurtarmaya bak" diyoruz.
Ayrıca eşi ve kayınvalidesi gibi düşünen sizsiniz. Onlar nasıl "gelin dediğin iş yapar hizmet eder" kafasındaysa siz de "hizmet etmeyecekse gitmesin" diyorsunuz.
Hizmet yerine yardım yazınca yapılan iş değişmiyor. Kocası yardım etsin ailesine hizmet edilmesine çok meraklıysa.
Öylesine büyüttüğüm yazıyı üzerinize alınmanız
Konu sahibi severek ve isteyerek kv nin evinde yemek yapıyor ve birlikte yiyorlarmış ta ki eltisi olana kadar.
Aynı şartlar altında kendisi yapıp eltisi yapmayınca da kullanıldığını fark etmiş ve buna devam etmek istememiş. Canı eltisine yemek koymak istemiyor.
Nitekim istemediğini dile getirdiğinde olumlu yanıtlarda almamış.
Nasıl buna son verebilirim diye sormuş envai çeşit cevaplar almış.
Ki bende en başta bunu düzen haline getirmiş olmasını yanlış buluyorum.
Annelerimizi düşünelim hep önümüze getirse ve sözüm ona bir kaşık bile kaldırmasak onlarda söylenir herkes masadan bir şey alsın diye.
Hastalık, yaşlılık gibi ekstrem durumlar olmadığı sürece gelin iş, yemek yapar, yapmalı kafasını da yaşamıyorum. Bir cümleyi alıp taaa nerelere getirdiniz
Elti gelmek istemiyorsa bunu eltisine söylesin o zaman. Herkes neyin ne olduğunu bilsin.
Daha çok yazarım, yazardım ama inanın söylediklerimi yine anlamayacak farklı örneklerle açıklama yapmaya çalışacaksınız.
İyi akşamlar iyi topikler dilerim.
Üzerime alınmadım, yaptığınız şeyi herkese karşı saygısızlık olarak görüyorum. Birçok kişi gibi ben de telefondan giriyorum foruma ve küçük ekranda devasa bir yazı okumaya çalışmak çok rahatsız edici.
Madem o kaciyor sende kac, midem agriyor de belim agriyor de halim yok de, ne bilim hani basim donuyor de sende yapma, is basa dusunce yapsr belki dusuncesiz kadin. İyi niyetinden kalbinden cekiyorsun bos yere. Millet isine geldigi gibi davraniyor sende oyle yap. Esinle konus evimizde yiyelim dersin kabul etmezse, kayinvalidene ciksrsin ama sende bisi yapmazsin gerekirse dersin bi hastaneye anima baktiracam cok yorgunum basim donuyor falsn diye, onlar da kör mü halden anlasinlar birazcik bu ne ya.Merabah tek kaldim çok kötü durumdayım napcamı bilmiyorum artik ben 9 senelik evliyim ve ailem ayri sehir disinda oturuyorum ve cok mutlu bi yuvam vardi evimiz olana kadar aile apartmanı bizim kaynanm biz cok guzel di hersey eltim gelene kadar eltim geldikden sonra hic bi is yapmiyo yemeğini yiyip evine çıkıyor hep ben yapiyorum kayinvalidemle konusdugumda o buraya geliyo benim evime gelme diyemem zorla yap diyemem sen yap diyo benimde artik zoruma gidiyo şimdi hamile miydem agriyo söyle boyle diyo kacip gidiyo esimle aram bozuldu artik hic bisey demiyo oda ben biseh diyince olay büyüyo suç oluyo o yapinca yapsn bosver aman diyolar ben yemeklero hazirliyorum esi gelince asa iniyo esi gidincede gidiyo yemegi yiyip ama gezmeye gidip gezdiklerinde hic bisey yok kendi evine misafir geldiginde yapiyo yiyo napiyim simdi ben bana bekle sabret diyolar ama 1 sene oldu dayanamiyorum arti
o da olmamış kusura bakmayınBen onu çekmiyorum dün kendi evimde yemek verdim iftar mesela ben onu davet etmeden o geldi oturdu napiyim simdi ben cekmeye calisdikca elimi o geldi oturdu yedi
tatlım sen enayısın diye herkes enayi olmak zorunda mı eltı uyanık sende o kocana kazırlatıcam o zaman salonda anasıyla otururken sen yemek bulasık cay hizmeti ohhh ne güzell is sen uyanMerabah tek kaldim çok kötü durumdayım napcamı bilmiyorum artik ben 9 senelik evliyim ve ailem ayri sehir disinda oturuyorum ve cok mutlu bi yuvam vardi evimiz olana kadar aile apartmanı bizim kaynanm biz cok guzel di hersey eltim gelene kadar eltim geldikden sonra hic bi is yapmiyo yemeğini yiyip evine çıkıyor hep ben yapiyorum kayinvalidemle konusdugumda o buraya geliyo benim evime gelme diyemem zorla yap diyemem sen yap diyo benimde artik zoruma gidiyo şimdi hamile miydem agriyo söyle boyle diyo kacip gidiyo esimle aram bozuldu artik hic bisey demiyo oda ben biseh diyince olay büyüyo suç oluyo o yapinca yapsn bosver aman diyolar ben yemeklero hazirliyorum esi gelince asa iniyo esi gidincede gidiyo yemegi yiyip ama gezmeye gidip gezdiklerinde hic bisey yok kendi evine misafir geldiginde yapiyo yiyo napiyim simdi ben bana bekle sabret diyolar ama 1 sene oldu dayanamiyorum arti