nolurrr yardım edın ....

milka84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.024
292
198
sat 13 kasım fakat bu tarıhten hesap edıldıgınde 8+2 gunlugum..ben bunu baz almıyorum fakat doktor bugun muayenede bana kalbı atmıyor coktan atmalıydı radyolojıye gıt dedıç...alttan da baktı kap gormedı..

napcam bılmıyorum belkı 8+2 deılımdır yanlkısmıyım bılmıorum..
elım ayagım dustu napıcamı sasrdm ben artık

nolur yardım edın ıkı saattır aptal gıbı dolasıyorum hastane onunde Allah hıcbırınıze yasatmasın neolur yardım edın.napıcamı bılmıorm

canım allah yar ve yardımcın olsun başka bir doktora daha mı gözüksen.

geç döllenme olmuş olabilir sen uzman bir dr a görün.inşallah bebişin seninledir

son adet tarihini baz alacaksınız ancak geç döllenme olmuşsa gelişimi geriden geliyor olabilir.
daha önce dr a gitmişmiydiniz? diğer aşamalardaki gelişimi zamanına uygun muydu yoksa geri gibi duruyor, vs dedi mi dr unuz? öncesinde durum ne idi?

öncelikle sakin olmaya çalışın ve her türlü sonucu kabullenmeye çalışın şimdiden.
çok istisna durumlarda 9-10. haftalarda atmaya başlayabilir, biraz daha bekleyin isterseniz ve 1-2 gün sonra farklı bir dr a gidin.

ben de 6. hafta gittiğimde dr kalp atışı görmemişti, 7. ve 8. haftaları da bekleyelim, olmazsa alacağız demişti. 7. haftanın başında kalp atışı oldu, 9,5 haftalık gittiğimde kalbi durmuştu başta çok üzülüyorsunuz, kabul etmek istemiyorsunuz. ben kürtaj öncesi son bir şans diye farklı bir dr a daha gitmiştim, o dr da aynısını söyledi, kalp atışı yoktu, gelişimi durmuştu. çok üzülsek de, bir şekilde sabrını veriyor Allah. sakin olmaya çalışın lütfen.
önce durumunuz kesinlik kazansın.

Cnm ben 2 düşük yaptım ve doktor kalp atışı yok diyip aldı ama 3. bebeğimde şuan bşka doktora gidiyorum hemen duyuldu yani doktorla alakalı olabilir bnce doktorunu değiştir

ben 24 kasım evlılık yıldonumumde hamıle kaldıgımdan emınım ve son adet tarıhımde 13 kasım...gebelıgı bu tarıhten hesap edıyorlar kı ben hamıle kaldıgımı zaten adetım gecmeden anlamıs ve doktora gıtmıstım..
bulundugum yerde cıddı bır dr bulamadım o yuzden de ozel hastane olsun daha ıı olur sanırken hıc de oyle olmadı..bır kere dr ılgısız her seferınde aynı soruları soruyor not alıyor gıbı yapıyor ama hayır hıcbırsey umrunda deıl..
cok daha evvel forumda DA bukonuda yazmıstım..

11 aralık gunu hamılelık cızgım ıkı taneydı ve dr a gıttıgımde kan testı yapıldıgında 2-3 haftalık olarak deger verdıler..buna ıstınaden o hastaneden kadın dogum doktoru olsun ıstedım ve muayene ucretımıu odeyıp muayene olurken .henuz adetın gecmemıs sen 25 aralıkta gel dedı..
25 aralıkta gıttıgımde ılk ultrason da gordu ve kese olusmus ıcı bos ama daha ufak oldugu ıcın sorun yok demır ılacına devam et dedı..bırdaha ayın 10 unda gel dedı.suanda sen 4hafta 2 gunluksun dedı ayın 25 ınde..

bugun ayın 0nu ve kesenın ıcınde kalp atısı yok radyolojıden kaydını yaptır ucretını ode bırde orası bksın alalım ona gore dedı...bırde alttan bakayım dedı..
o anı hıc unutmuyorum aglaya aglaya soyundum..baktı ..yıne aynı sey...yukarı cıktım kı radyolojı ucretı 198 tl ssklıya..

ucretınden de gectm zaten ...nıye bole oldu anlamadım..yarın bır devlet hastanesıne mı gıtsem beklesem mı bılemedım...

25 aralıkta 4 hafta ıkı gunluksun derken..10 ocak ta nasıl 8-9 haftalıksın dıyor kı

Bak canım seni şu anda en iyi anlayan biri varsa oda benim 3. Hamileliğinde 8haftalıkken kalp atisi gorunmedi ben yinede beklemek istedim kıyamadim ona ya kalbi geç atarsa diye bir hafta daha bekledim yine yok bebek görün dü ama ses yok 1hafta daha bekledim yine yok doktor alalim dedi istemedim eve gittim sabahına kanamam başladı hemen kurtala aldılar ama bu seninki de böyle olacak değil ki neler duyuyorum burada kurtala gidecegi zaman kalbi atanlar rabbim ona ömür verdiyse istesen de sonlandi ranazsin dua et rabbim e bu arada ben yine hamile yim hiç yaşayan çocuğun yok hepsi düşük rabbim buna sağlıklı ömür versin seninki nede canını sikma bu arada yaşımda 21bu yasa rağmen bu düşünceleri rabbim veriyor biz eallahallahim bebeğini sana bagislasin haber ver olur mu

ben korkudan doktora gıdemıyorum...o hastaneden nasıl kactıysam sımdı herhangı baskabır hastaneye de gıdemıyorum
alttan muayene etmısıtı ve agrım oldu o andan ıtıbaren...hıc uyumadım...korkudan da baska yere gıtmedım..

oylece dusunuyorum

Tatlım benim canını sikma doktorlar her ne kadarda sat dan hesap yapsalarda geç döllenme diye birşey var canını sikma kanaman varmı tatlım

radyolojide ayrı ne görecek bilmiyorum. oraya yolum düşmemişti.
bence devlet hastanesinde veya poliklinik gibi bir yerde bir kadın doğum dr una gidin. ekstra o kadar bir ücret ödemenize gerek yok. poliklinikler, tıp merkezi gibi yerler de çok uyguna geliyor.
radyolojiye gidecekseniz de devlette gerekli görürse dr unuz sizi yönlendirir. bu hastanede gitmenizi ben gereksiz buldum açıkçası.

devlet hastanelerinin çoğu şartı kötü ama gerçekten dr ları deneyimli oluyorlar. ne kadar çok hastaya bakıyorlar, çok sorunla karşılaşıyorlar. önemli sorunu olanlar da ya ünv hastanelerine ya da prof ların özel hastanesine veya muayenehanelerine gidiyor. bence bu sorunu anlayana kadar bir devlet hastanesine görünün.
kadın doğum acillerinde gidip sorununuzu paylaşın, işlerinizi geciktirmeden halledersiniz...

inş gerekmez ama, kürtaj yapılması gerekirse, uzman birinin yapmasına dikkat edin, devlet özel bakmayın. rahime zarar vermeyecek, iyi bir dr olsun. ben prof olan dr uma kürtajı yaptırmıştım.

tarih olarak yazdığınız için çok zorlandım anlamakta, şu kadar haftalıkken diye belirtseydiniz iyi olurdu.. o konuda birazdan yorum yapacağım.

Son düzenleme:

13 kasım sat
24 kasım gebe kaldı.
4 haftalıkken kan tahlili... 11 aralık
6 haftalık.... 25 aralık .... keseyi görmek için 25 aralık demiştir. ok.

kese küçük olduğu için, o şekilde bebeğin gelişimini söylemiştir.
normalde, 4-5 haftalıkken kese görünmeye başlıyor.6 haftalıkken kalp atışı başlıyor.
ama herkeste bu zamanda olmuyor. bende olmamıştı, dr lar bunu önemli bir sorun olarak görmemişlerdi.

benim dr um da; hamile kaldığımı anladığımda 6 haftalıkken gel, erken gelmene gerek yok, keseyi görmeyi bekleyelim demişti.
6 haftalıkken kese oluşmuş ama kalp atışı yoktu. o zaman bana da demişti, 6 haftadan küçük duruyor, geç döllenme oldu veya sat ı yanlış hatırlıyorsun diye. ben sat tan emindim, çok uzun süredir hep tarihleri kaydederim. o zaman geç döllenme olmuştur belki dedi, ama ben sizin gibi, hamile kaldığım tarihten emin değildim.

dr unuzun buraya kadar dedikleri bence normal. benim prof olan dr da aynı şekilde hep süre bilgisi verdi, şu zamanda gel dedi.
o da dinledi, not aldı. öyle çok ilgilenmedi. konuya hakim, riskli gördüğü noktalarda kendi sorular sordu bana, yani önemli gördüğü konuda üstünde durdu, bana göre önemli olan birçok konuda da durmadı :) zaten o kadar problemli hastalar ile ilgileniyor ki dr um, benimkilerin çoğunu ondan umursamadı belki.
her gittiğimde alttan ultrasonla baktı, daha iyi anlaşılıyor diye tüm dr lar o şekilde alttan baktılar. bana da karnımdan bakan dr hiç olmadı.

prof olduğunu neden belirttim, yanlış anlama. ben de riskli gebe gruplarındanım, çok fikir almak zorunda kaldım, farklı dr lara gittim, inan diğer tüm dr larımın dedikleri, hep bu prof olan dr umun dediklerine çıktı. dr un onayını almak için birsürü dr gezmiş gibi oldum :) ..bazısı normal gebeliği iyi biliyor ama benim durumumdaki gebeliği bilmyordu. bu dr um herşeye hakim idi. arkadaşımın tavsiyesi ile bulmuştum dr umu da... güvenimi kazandı yani...

%100 memnun olmasam da(çok aceleci, pek bilgi vermiyor diye), inş gebelik olur da bu dr um ile devam ederim diyorum. testlerimi devlette yaptıracağım(özeldekini karşılayamam,çok pahalı bir hastane bu dr umun hastanesi. ama hiç ticari yaklaşmıyor), muayene ve doğumu bu dr umda istiyorum. güleryüz ve bebek hakkında ek bilgi ihtiyaçlarımı da ikinci bir dr ile karşılamayı düşünüyorum.
siz de en iyi dr seçimini, birkaç dr görerek yapacaksınız.

şu an, bence devlette bir süre devam edin. tam sonucu alın. gebeliğiniz sağlıklı ve normal şekilde devam eder inş, o zaman içinize sinen bir dr arayışına girersiniz.

Son düzenleme:
öncelikle zaman ayırıp burada detaylı olarak anlattıgınız ıcın bınlerce tesekkur ederım...ben bugun korkumu yenıp baska bır hastaneye gıttım ve oncekı olaylardan hıc bahsetmedım..

moralımı duzeltmek ıcın guzelce hazırlandım..bebeımle konustum..yola cıktım..bu yenı doktor da ultrasonda gormedı ve akabınde alttan baktı...

dırekt bu normal bır gebelık degıl dedı..

alınacak dedı..hıc vakıt kaybetme hatta ac san hemen alalımdedı..

ayak baglarım koptu...o odadan cıktı gıyınmem ıcın ama ben ne camasırımı ne pantalonumu bulamadım....beynıme vucuduma ınme ındıi.
Kurban oldugum Rabbim asla kimseye bu duyguları yasatmasın..

ılk gebelıgım..neden boyle oldu...hıc kanamam olmadı...son haftalarda gayet ıyı de hıssedıyorudm kendımı....

capıyla herseyıyle normal bır bebk...bos gebelık deıl ama kalp atısları kalbı yok....

Rabbım yardımcım olsun....bana dr unuzun adını verırsenız prof.un,kurtaj ıcın gec kalmamam gerekıyormus ve dedıgınız gıbı ıyı bnıryer olsun ıstıyorum..tskr ederm

Canım orada misin

yazıkkı bugun dr baska bır dr da aynılaırnı tekrar edıp hemen alınması lazım dedı..neler hıssettıgımı kımse anlayamaz herhalde...gıyınemedım..o hastane ustume yıkıldı..kapının onunde esıme ne dıcemı sasırdım gıdelım burdan dedım bu yagmur ustume yagdı ama ben hıc serınlemedım..hıc usumedım ılk kez....

kotuyum....ıyı bır dr bulmalıyım...kurtaj sart ınandım buna artık

rica ederim. acınızı anlıyorum, hayırlısı olsun inşallah. 2.dr da aynısını demişse, şüpheniz kalmasın.

çok geçmiş olsun.

benim de ilk gebeliğimdi. bende de hiç kanama yoktu, normal kontrole gittiğimizde öğrendim. dr un zaten bir an duraksaması
o an anladım zaten aksilik olduğunu...

benim de son günlerde bulantı, uyku hali vs hepsi gitmişti. ben de ne güzel, rahat hamilelik geçireceğim diye sevinmiştim. meğer bebek de gitmiş o an...
inan, bir dahaki gebelikte, bulantıları hiç dert etmeyeceğim. bebeğin varlığının göstergesi bana göre.

sen de lütfen üzülmemeye çalış, Allahım sabrını veriyor. ilk zamanlar oldukça zorlayacaktır...
inş sonrakilerde hiç problem yaşamazsın. olumlu düşün hep.
bundan sonra, sağlığına daha çok dikkat et. sen ne kadar sağlıklı olursan, bebeğin de sağlıklı olma ihtimalini artırırsın.

başka sorun olursa cevaplarım. özel mesajla ulaşabilirsin her zaman.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun
Rabbim bir daha yaşatmasın acın tez zamanda geçsin
Benimde ilk gebeliğimde başıma geldi üstelik tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım
9. Haftaya kadar bekledik ama kalp atışı yoktu nitekim sonlandırıldı
Benim doktorum öncelikle doğal düşük yapmamı sağladı fakat parça kalınca ufak bir operasyonda oldu
Sakın neden böyle oldu diye yargılama
Kısmetinde yoksa olmuyor işte çoğu kişi doğuma birkaç gün kala kaybediyor evlatlarını
Herşeyin hayırlısını dile Rabbim en şağlıklısını tez zamanda göndersin inşallah

Bak canım benim senin hissettiğin bu duyguların hepsini ben bu sene mayıs ayında yaşadım 9haftalık tı ve kalbi atmadi doktor birde alttan bakalım dedi bende bir heves belki diye ama bebek ölmüş dedi o an ne yapacağını bilemedim sedye den bile kalkanadm çok ama çok ağladım ve benim ilkde değil di 3.düşumdü olsun rabbim kolaylik versin dünyanın sonu değil li ben herşeye rağmen çok umutluyum rabbim vereceği zamanı iyi bilir ben şimdi yine hamileyim iyi bir doktorum da var şimdi anlayacağın hiç bir acı taze kalmıyor zamanla geçiyor ama külü hep kalıyor rabbim sana da verir en güzelini yaşım 22

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…